מדוע נטפליקס מתקמצנים על רוחב פס?

נטפליקס, אמאזון פריים, דיסני+, יס+ סלקוםTV, פרטנרTV, סטינג טיוי, הוט נקסט+, HBO-max, peacock, paramount plus
שלח תגובה
Rekcuf פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #1 

שלום

לא מזמן שדרגתי למנוי פרמיום, למרות שאני צופה רק ב 1080P כי אין לי טלויזיה תומכת. קיוותי שזה ישפר את איכות התמונה ב 1080P אבל דיי התאכזבתי. מכל מכשיר שאני משתמש, בבדיקת קצב הנתונים בזמן הצגת תוכן 1080P עם פס קול DD+ 5.1 הקצב נע בין 2 ל 5 מגה ביט שנייה. איך בדיוק הם דוחסים תמונה של 1080P עם פס קול של 6 ערוצים לתוך 2.1 מגה בלבד? למה הם לא מעלים את הקצב למנוי פרמיום שעבור 4k יכול להגיע לקצב של 40 מגה? ראו תמונה מצורפת.

מבדיקה של FAST.COM אני מקבל מהם מהירות של 130 מגה, אז מדוע התוכן רוב הזמן על 2 ולכל היותר מגיע ל 5.5 בסרטי מדע בדיוני עם הרבה אפקטים? קצב הנתונים של בלו ראי ב FHD גבוה פי 10 מזה.

שאלתי אותם על זה בשיחת צאט, הם אמרו שיש שתי שיטות, קצב קבוע לכל התכנים וקצב משתנה באופן אוטומתי פר כותר. זה נקבע באופן אוטומתי עי השרתים שלהם, ומבחינת המשתמש זה אמור להיות שקוף מבלי שהוא ירגיש. ז"א הנציג אמר שאיכות התמונה אליה הם מתחייבים לא נפגעת גם אם קצב הנתונים נמוך. אבל בכל זאת, איך 6 ערוצי שמע ותמונה 1080P ב 24 תמונות בשנייה, ב 2 מגה בלבד? יש לציין שאין פקסלזציה והתמונה נראית טוב, אם כי לא ברמת בלו ראי.. הם הפנו אותי לזה:

https://medium.com/netflix-techblog/per ... 99442b62a2

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #2 

גם אם תעשה שמיניות באויר ויהיה לך תשתית 1,000 מגה, תקבל קצב נתונים מקסימאלי בנטפליקס של 15.26mps לתוכן 4k אפילו עם hdr ו/או דולבי ויג'ן.
זו ההגבלה מצד נטפליקס כמובן. למה? כי זה מספיק לצורך ניגון תקין של התוכן.
אם יפתחו רוחב פס גדול יותר, תכפיל ב 150 מליון מנויים( רק לצורך ה דוגמא מכוון שלא כולם במנוי פרימיום) ותבין כמה משאבים וכסף מהלך כזה יגרור אחריו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78876
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #3 

נתחיל בזה שתוכן 4k שלהם מוגבל ל 15.6M זהו. הם צריכים לממן את הרוחב פס הזה מתקציב המנויים וגם לוודא שהתשתיות יעבדו באופן אמין (כולל למשתמשים עם בעיות ברשת).

נטפליקס משתמשים בשיטת שידור אדפטיבית. זה אומר שכל סרט מקודד בכמה פורמטים וקצבי שידור. האפליקציה שלהם מושכת קצב מקסימלי (שמותר לה להשתמש, למשל חסימת קצבים גבוהים למנויים הפשוטים)

כלומר, זה בודק מה קצב הרשת שלך ומתאים את עצמו לקצב הזה. אם פתאום הקצב יורד לך בבית אז זה יתאים את עצמו גם.

Rekcuf פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #4 

oferlaor כתב:נתחיל בזה שתוכן 4k שלהם מוגבל ל 15.6M זהו. הם צריכים לממן את הרוחב פס הזה מתקציב המנויים וגם לוודא שהתשתיות יעבדו באופן אמין (כולל למשתמשים עם בעיות ברשת).

נטפליקס משתמשים בשיטת שידור אדפטיבית. זה אומר שכל סרט מקודד בכמה פורמטים וקצבי שידור. האפליקציה שלהם מושכת קצב מקסימלי (שמותר לה להשתמש, למשל חסימת קצבים גבוהים למנויים הפשוטים)

כלומר, זה בודק מה קצב הרשת שלך ומתאים את עצמו לקצב הזה. אם פתאום הקצב יורד לך בבית אז זה יתאים את עצמו גם.
...
·

או קיי, הבנתי תודה. אבל בכל זאת, יש לה הסבר טכני כיצד איכות FHD עם DD+ 5.1 נכנס ל 2.1 מגה מבלי שהצופה ירגיש באף ארטיפקט? הצליל רבות מוסיקה נשמע טוב ללא אפקט מתכתי של דחיסה, התמונה ללא פקסלציה גם על רקע חלק. הרי ל 1080P הם משתמשים בקידוד AVC ולא HECV, איך הם הצליחו לדחוס כל כך הרבה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78876
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #5 

דבר ראשון, תלוי בקובץ. יש להם תכני fhd עם HEVC. יש להם קידוד multipass ששם דגש על איכות.

תוכן fhd שלהם לרוב מקודד עד 5Mbps.

eyalbs
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 326
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #6 

@Rekcuf
·

המהירות שאתה רואה שם היא רק של הוידאו
האודיו זה סטרים נפרד.