אז בסופו של דבר נרכשה X900E 75 ישירות מB&H מה מחכה לי?
אהלן.
אחרי אין סוף לבטים וחפירות לסלון 3.5 מטר, החלטתי לקפוץ מהקבוצתית של הMU9000 ל75 של סוני.
המון התלבטויות בין יבוא מקביל (15000 עד הבית כולל התקנה) יבוא דרך צד ג' (דילטס סביבות 12200) ויבוא ישירות מB&H (סביבות 12 וקצת)
אחרי שיבוא מקביל פסלתי על המחיר, ומיילים לדילטס גרמו לי לפסול אותם על אחריות (אם קורה משהו בדרך, וזה באשמתם, יבוא שמאי ובתוספת 50$ השתתפות עצמית ורק הוא יחליט כמה מגיע לכם אם בכלל)
שורה תחתונה, קיבלתי עוד קצת הנחה מהחנות עצמה, ובשביל הפרש של מאות בודדים בוצעה ההזמנה ישירות מB&H, וקצת יותר שקט נפשי אם חלילה המסך יגיע פגום בDAY 1 עם תוספת שנתיים "אחריות בינלאומית" וכבר הספיקה להישלח דרך DHL אקספרס.
ולשאלה.
מה עכשיו מחכה לי? מה בדיוק אני אמור להכין למכס? מה העלויות שמצפות לי בנוסף ל17% מע"מ?
יש לי ניסיון רב בקניות מחול, אבל מעולם לא קנייה בסדר גודל כזה.
תודה לעונים!
אחרי אין סוף לבטים וחפירות לסלון 3.5 מטר, החלטתי לקפוץ מהקבוצתית של הMU9000 ל75 של סוני.
המון התלבטויות בין יבוא מקביל (15000 עד הבית כולל התקנה) יבוא דרך צד ג' (דילטס סביבות 12200) ויבוא ישירות מB&H (סביבות 12 וקצת)
אחרי שיבוא מקביל פסלתי על המחיר, ומיילים לדילטס גרמו לי לפסול אותם על אחריות (אם קורה משהו בדרך, וזה באשמתם, יבוא שמאי ובתוספת 50$ השתתפות עצמית ורק הוא יחליט כמה מגיע לכם אם בכלל)
שורה תחתונה, קיבלתי עוד קצת הנחה מהחנות עצמה, ובשביל הפרש של מאות בודדים בוצעה ההזמנה ישירות מB&H, וקצת יותר שקט נפשי אם חלילה המסך יגיע פגום בDAY 1 עם תוספת שנתיים "אחריות בינלאומית" וכבר הספיקה להישלח דרך DHL אקספרס.
ולשאלה.
מה עכשיו מחכה לי? מה בדיוק אני אמור להכין למכס? מה העלויות שמצפות לי בנוסף ל17% מע"מ?
יש לי ניסיון רב בקניות מחול, אבל מעולם לא קנייה בסדר גודל כזה.
תודה לעונים!
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20178
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
כשהזמנתי מסכים מחו"ל פשוט חיכיתי כשבוע והוא הגיע אליי הביתה.
מאחר ועם B&H המסים לא כלולים במחיר הרכישה, כנראה תצטרך לשלם מע"מ ועמלת שקר כלשהו ל-DHL.
מאחר ועם B&H המסים לא כלולים במחיר הרכישה, כנראה תצטרך לשלם מע"מ ועמלת שקר כלשהו ל-DHL.
תגיד אתה בטוח שכשית את החשבון נכון?
עכשיו בדקתי והעלות היא באזור ה-13,500₪
חישוב: מסך (2500$) + ביטוח (123$) + משלוח (424$) = 3045$
תכפיל בשער הדולר כיום 3.63 ותוסיף 17% מעמ על הכל (כולל משלוח וביטוח) ויוצא 12,930₪.
עכשיו תוסיף עמלות ל-DHL (כאן כל מספר זוכה, אבל אני מעריך בין 350 ל-500₪) והגעת לכמעט 13,500₪.
גם המחיר דרך היבואן המקביל הוא לא בדיוק 15,000₪ אלא יותר לכיוון 14,200 לא כולל הובלה והתקנה.
אך יש לזכור שגם במקרה שלך אין לך התקנה כך שאם היית רוצה לרכוש בארץ ללא התקנה אני מניח שהיית מסיים באזור ה-14,400₪ גג.
עדיין יקר יותר אך לא בצורה שאתה מציג זאת (אלא אם כן קיבלת הנחה של כמה מאות דולרים מ-B&H).
אגב מה לגבי האחריות, אתה בדקת איך בדיוק מממשים אותה?
כאשר אני ניסיתי לברר (וקראתי את כל כתב האחריות המלא) לא ברור אם אחריות ניתנת בכזו קלות גם בישראל.
בעיקרון כתוב שם שהיא לתושבי ארה״ב ובמקרה והם נמצאים מחוץ לתחומי ארה״ב אז ניתן לתקן במעבדה חיצונית (לאחר אישור של סקוורטרייד) אך ברגע שמגיעים בחזרה לארה״ב יש לשלוח את המכשיר + כול המסמכים למעבדת החברה בתוך 5 ימי עסקים על מנת לקבל החזר כספי.
לא מצאתי שום איזכור לגבי רוכש מחו״ל מתוך ידיעה מראש שהאחריות צריכה להיות מחוץ לגבולות ארה״ב.
אשמח אם תוכל לשתף האם ביררת לגבי האחריות וכיצד התהליך מבוצע (כמובן מגורם רישמי ולא משמועות בפורום).
אגב2, שלחתי מייל בנושא לשרות הלקוחות של b&h לפני מספר שבועות, עד היום לא חזרו אלי...
האמת שציפיתי ליותר מחברה אמריקאית
עכשיו בדקתי והעלות היא באזור ה-13,500₪
חישוב: מסך (2500$) + ביטוח (123$) + משלוח (424$) = 3045$
תכפיל בשער הדולר כיום 3.63 ותוסיף 17% מעמ על הכל (כולל משלוח וביטוח) ויוצא 12,930₪.
עכשיו תוסיף עמלות ל-DHL (כאן כל מספר זוכה, אבל אני מעריך בין 350 ל-500₪) והגעת לכמעט 13,500₪.
גם המחיר דרך היבואן המקביל הוא לא בדיוק 15,000₪ אלא יותר לכיוון 14,200 לא כולל הובלה והתקנה.
אך יש לזכור שגם במקרה שלך אין לך התקנה כך שאם היית רוצה לרכוש בארץ ללא התקנה אני מניח שהיית מסיים באזור ה-14,400₪ גג.
עדיין יקר יותר אך לא בצורה שאתה מציג זאת (אלא אם כן קיבלת הנחה של כמה מאות דולרים מ-B&H).
אגב מה לגבי האחריות, אתה בדקת איך בדיוק מממשים אותה?
כאשר אני ניסיתי לברר (וקראתי את כל כתב האחריות המלא) לא ברור אם אחריות ניתנת בכזו קלות גם בישראל.
בעיקרון כתוב שם שהיא לתושבי ארה״ב ובמקרה והם נמצאים מחוץ לתחומי ארה״ב אז ניתן לתקן במעבדה חיצונית (לאחר אישור של סקוורטרייד) אך ברגע שמגיעים בחזרה לארה״ב יש לשלוח את המכשיר + כול המסמכים למעבדת החברה בתוך 5 ימי עסקים על מנת לקבל החזר כספי.
לא מצאתי שום איזכור לגבי רוכש מחו״ל מתוך ידיעה מראש שהאחריות צריכה להיות מחוץ לגבולות ארה״ב.
אשמח אם תוכל לשתף האם ביררת לגבי האחריות וכיצד התהליך מבוצע (כמובן מגורם רישמי ולא משמועות בפורום).
אגב2, שלחתי מייל בנושא לשרות הלקוחות של b&h לפני מספר שבועות, עד היום לא חזרו אלי...
האמת שציפיתי ליותר מחברה אמריקאית
את עמלת השקר מDHL לא לקחתי בחשבון, ובשבילה בעצם פתחתי את השרשור, אז אני מקווה מאוד שהיא לא תהיה באזור ה500 שקל.
התקנה מDVD סנטר היא באזור ה600-700 הוא בעצמו לא היה סגור על המחיר, שכן זה שני מובילים והמסך כבד ככה שהגענו ל15000.
מה גם שאתה מחוייב דרכם להתקנה, אחרת להבנתי אתה מסתכן עם שנת האחריות.
@alon_solo
המחיר שלהם היה 14200 לא כולל הובלה ולא כולל התקנה בלפחות 4 שיחות שעשיתי מולם בשבועיים האחרונים, אם זה כמו שאתה מציג, יש מצב (קטן אומנם) שהם הפסידו לקוח.
המחיר עם B&H נלקח בחשבון לא כולל עמלת השקר, ועם ההנחה שקיבלתי יצא לי באזור התחתון של ה12500 (שער הדולר מתחליל לעצבן אותי בימים האחרונים לעומת שבועיים אחורה)
בכל מקרה, 2500 שקלים מבחינתי הם לא דבר של מה בכך.
עיניין האחריות זה משהו שלקחתי בחשבון כשקניתי. (מה גם שאחריות שנה בארץ זה לא משהו שהייתי יוצא איתו יחד לטיול אחרי צבא)
בעצם פתיחת השרשור הייתה לבדוק את נושא עמלת השקר, ואת המסמכים הרלוונטיים שאני אמור להקדים ולשלוח למשרד התקשורת.
התקנה מDVD סנטר היא באזור ה600-700 הוא בעצמו לא היה סגור על המחיר, שכן זה שני מובילים והמסך כבד ככה שהגענו ל15000.
מה גם שאתה מחוייב דרכם להתקנה, אחרת להבנתי אתה מסתכן עם שנת האחריות.
@alon_solo
המחיר שלהם היה 14200 לא כולל הובלה ולא כולל התקנה בלפחות 4 שיחות שעשיתי מולם בשבועיים האחרונים, אם זה כמו שאתה מציג, יש מצב (קטן אומנם) שהם הפסידו לקוח.
המחיר עם B&H נלקח בחשבון לא כולל עמלת השקר, ועם ההנחה שקיבלתי יצא לי באזור התחתון של ה12500 (שער הדולר מתחליל לעצבן אותי בימים האחרונים לעומת שבועיים אחורה)
בכל מקרה, 2500 שקלים מבחינתי הם לא דבר של מה בכך.
עיניין האחריות זה משהו שלקחתי בחשבון כשקניתי. (מה גם שאחריות שנה בארץ זה לא משהו שהייתי יוצא איתו יחד לטיול אחרי צבא)
בעצם פתיחת השרשור הייתה לבדוק את נושא עמלת השקר, ואת המסמכים הרלוונטיים שאני אמור להקדים ולשלוח למשרד התקשורת.
@almog22
·
אז אתה בעצם משווה תפוחים לתפוזים.
הרי גם במשלוח דרך b&h אין לך התקנה, כך שאם תזמין התקנה (כי המסך כבד ובלה בלה) היא ככל הנראה תעלה לך לא מעט.
ולגבי האחריות, אין לי ספק שהיבואן המקביל יכבד את האחריות, אך כמובן שאם תשבור את המסך בזמן ההתקנה הוא לא יישא בנזק.
וזה בדיוק אותו הדבר דרך b&h, אם תשבור את המסך בהתקנה (או בכלל) הם לא יכסו את הנזק, רק אם המסך ישבר בהובלה וכמובן תוכל להוכיח זאת.
אבל אני לא מתווכח איתך, מה שחשוב שרכשת מסך מעולה ולא משנה מאיפה, תתחדש!!
לגבי האחריות, תנסה לברר מולם איך מממשים אותה, זה מעניין אותי ולי הם לא ענו, אולי יענו לך כי כבר רכשת.
בנוגע לאישורים, יש מצב שתזדקק לאישור משרד התקשורת.
פעם זה היה תהליך דיי מורכב אך היה כאן בחור שטען שהתהליך נושה כיום והוצאת האישור לוקחת יום-יומיים ובכלל dhl דואגים לזה.
לדעתי כדאי שתבדוק זאת מראש מול dhl בכדי שהמסך לא יתקע סתם במכס.
בהצלחה ואל תשכח לרשום סיכום עלויות וחוו״ד כאשר המסך יגיע.
·
אז אתה בעצם משווה תפוחים לתפוזים.
הרי גם במשלוח דרך b&h אין לך התקנה, כך שאם תזמין התקנה (כי המסך כבד ובלה בלה) היא ככל הנראה תעלה לך לא מעט.
ולגבי האחריות, אין לי ספק שהיבואן המקביל יכבד את האחריות, אך כמובן שאם תשבור את המסך בזמן ההתקנה הוא לא יישא בנזק.
וזה בדיוק אותו הדבר דרך b&h, אם תשבור את המסך בהתקנה (או בכלל) הם לא יכסו את הנזק, רק אם המסך ישבר בהובלה וכמובן תוכל להוכיח זאת.
אבל אני לא מתווכח איתך, מה שחשוב שרכשת מסך מעולה ולא משנה מאיפה, תתחדש!!
לגבי האחריות, תנסה לברר מולם איך מממשים אותה, זה מעניין אותי ולי הם לא ענו, אולי יענו לך כי כבר רכשת.
בנוגע לאישורים, יש מצב שתזדקק לאישור משרד התקשורת.
פעם זה היה תהליך דיי מורכב אך היה כאן בחור שטען שהתהליך נושה כיום והוצאת האישור לוקחת יום-יומיים ובכלל dhl דואגים לזה.
לדעתי כדאי שתבדוק זאת מראש מול dhl בכדי שהמסך לא יתקע סתם במכס.
בהצלחה ואל תשכח לרשום סיכום עלויות וחוו״ד כאשר המסך יגיע.
@almog22
אם בסוף ההחלטה היא לקנות מ B&H, כדאי ללכת על הדיל שמציעים דרך Ineedit.co.il, כשהשילוח הוא באמצעות דילטס. כאן, אתה משלם מחיר כולל "עד הבית", ותוכל תמורת כמה עשרות דולרים לבטח את ההובלה הזאת עד הבית.
דרך DVD Center אולי תשלם כ-1500 ש"ח יותר, כאשר יש לך את השקט הנפשי שהם אחראים להפעיל את הטלוויזיה ולודא שהיא תקינה. אחריותם לשנה כולל את ההתעסקות הלוגיסטית במקרה בעיה... זהו פרמטר חשוב בהנתן שהמסך שוקל 33 ק"ג !
לגבי ההתקנה/הפעלה, אתה יכו לסיים את זה איתם במחיר נמוך יותר אם לא תתקין על הקיר, אלא רק העמדה על שולחן, והפעלה.
אני בחרתי באופציה הזאת.
אם בסוף ההחלטה היא לקנות מ B&H, כדאי ללכת על הדיל שמציעים דרך Ineedit.co.il, כשהשילוח הוא באמצעות דילטס. כאן, אתה משלם מחיר כולל "עד הבית", ותוכל תמורת כמה עשרות דולרים לבטח את ההובלה הזאת עד הבית.
דרך DVD Center אולי תשלם כ-1500 ש"ח יותר, כאשר יש לך את השקט הנפשי שהם אחראים להפעיל את הטלוויזיה ולודא שהיא תקינה. אחריותם לשנה כולל את ההתעסקות הלוגיסטית במקרה בעיה... זהו פרמטר חשוב בהנתן שהמסך שוקל 33 ק"ג !
לגבי ההתקנה/הפעלה, אתה יכו לסיים את זה איתם במחיר נמוך יותר אם לא תתקין על הקיר, אלא רק העמדה על שולחן, והפעלה.
אני בחרתי באופציה הזאת.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@בוננזה
·
קיבלתי פעמיים מסך שבור, וכל מה שדרשו ממני ע"מ להחזיר אותו חזרה (על חשבונם) הוא תמונה שמראה את הנזק.
·
קיבלתי פעמיים מסך שבור, וכל מה שדרשו ממני ע"מ להחזיר אותו חזרה (על חשבונם) הוא תמונה שמראה את הנזק.
·ההודעות שלך ארתור בנוגע לקנייה ישירות ולא דרך מתווך הן מה ששכנעו אותי להוסיף עוד כמה שקלים בשביל ראש שקט.TheCoolest כתב:@בוננזה
·
קיבלתי פעמיים מסך שבור, וכל מה שדרשו ממני ע"מ להחזיר אותו חזרה (על חשבונם) הוא תמונה שמראה את הנזק....
@slevany
ההחלטה הייתה כבר בשבוע שעבר, הקנייה בוצעה ביום חמישי.
הסיבה שלא קניתי דרך I NEED IT היא שהיה לי די קשה לקבל תשובה חד משמעית במידה וביום הראשון המסך מגיע שבור.
מבחינתם רק אם אוכיח שהנזק שנגרם הוא במזיד, ואשמתם, אז אני משלם עוד אקסטרה 50$ ואז מגיע שמאי, והוא זה שמחליט אם מגיע וכמה מגיע. (יותר מידי קצוות פתוחים לטעמי)
@בוננזה
זה לא בדיוק תפוחים ותפוזים אבל אתה די צודק.
יצאתי מנקודת הנחה שבשביל אחריות יבואן פרללי אני חייב להתקין דרכו את המסך, אחרת גם שנה אחריות לא תהיה.
החשבון שלי היה די קר.
15000 יבואן פרללי
12300 יבוא דרך צג ג' ואין לי תשובה חד משמעית בנוגע לDAY 1
בין 12K ל13K על ייבוא ישירות דרך B&H ואני מקבל שקט יחסי ביום הראשון.
את הבחירה שלי בסופו של דבר עשיתי.
לעיניין השרשור:
כרגע בדרך לשלוח למשרד התקשורת את הדברים הבאים:
נספח ו'
דף מוצר מהאתר של סוני
חשבונית קנייה
FCC ID
מספר מעקב DHL
יש עוד משהו שאני צריך לשלוח למשרד התקשורת?
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
אני מסכים איתך ש 2500 ש"ח זה לא מעט כסף.
ממליץ לסכם את ההפרש לאחר שהמכשיר יגיע הביתה, כל המיסים שולמו ולפי שער החליפין של חברת כרטיסי האשראי.
לדעתי ההפרש ירד לכיוון ה 1000 ש"ח.
בהפרש שכזה אין הצדקה ליבא לבד בהתחשב בסיכונים, זמן ההמתנה, ההתעסקות מול המשלח/מכס/משרד התקשורת.
בכל מקרה תתחדש. מסך מעולה.
ממליץ לסכם את ההפרש לאחר שהמכשיר יגיע הביתה, כל המיסים שולמו ולפי שער החליפין של חברת כרטיסי האשראי.
בהפרש שכזה אין הצדקה ליבא לבד בהתחשב בסיכונים, זמן ההמתנה, ההתעסקות מול המשלח/מכס/משרד התקשורת.
בכל מקרה תתחדש. מסך מעולה.
- shiki
- חבר ותיק

- תגובות: 1930
- שם מלא: שלומי
- נתן תודות: 239 פעמים
- קיבל תודות: 175 פעמים
תתחדש! איזה כיף! מקווה בשבילך שיגיע תקין וללא תקלות.
אגב, במסגרת ההתעניינות שלי בשדרוג הסוני 65 אינץ הנוכחי שלי גם אני ערכתי בדיקה לסוני 85 אינץ 900F.
יוצא באזור 26.5 כולל מע"מ ומשלוח לפני עמלות שקר של חברת השילוח.
אגב, במסגרת ההתעניינות שלי בשדרוג הסוני 65 אינץ הנוכחי שלי גם אני ערכתי בדיקה לסוני 85 אינץ 900F.
יוצא באזור 26.5 כולל מע"מ ומשלוח לפני עמלות שקר של חברת השילוח.
לא חשבתי אחרת.TheCoolest כתב:@בוננזה
·
קיבלתי פעמיים מסך שבור, וכל מה שדרשו ממני ע"מ להחזיר אותו חזרה (על חשבונם) הוא תמונה שמראה את הנזק....
אני דיי בטוח שאם המסך מגיע שבור כתוצאה מהובלה הם לוקחים על זה אחריות מלאה.
אך מה היה קורה אם היית שובר את המסך בעת ההתקנה, גם אז היו לוקחים אחריות?
אני מניח שלא, השאלה היא אם הם היו מזהים על פי התמונות באם המסך נשבר בהובלה או בהתקנה...
אגב אם רכשת מהם מסכים בעבר, אתה יכול להסביר קצת איך האחריות עובדת (והאם יצא לך לממש אותה)?
אני ניסיתי להבין מכתב האחריות שלהם וזה לא ממש ברור לגבי רוכשים מחוץ לגבולות ארה״ב.
גם למיילים הם לא ענו לי.
יש לך מידע בנושא?
·לחלוטין אני מסכים ש1000 שקל זה הפרש שלא שווה את ההתעסקות.ahersko כתב:אני מסכים איתך ש 2500 ש"ח זה לא מעט כסף.
בכל מקרה תתחדש. מסך מעולה....
לפי כל החישובים שלי ההפרש עומד על 2500 וצפונה, אבל כמובן שאני יכול לטעות לכאן או לכאן.
כמובן שאעדכן.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@בוננזה
·
בזמנו רכשתי מטארגט, וזה גם נשלח ע"י DHL אם זכור לי נכון.
לא רכשתי אחריות נוספת, למזלי גם לא הייתי צריך אותה.
מסך אחד רכשתי בסוף 2015, שבינתיים נמכר לחבר ועובד אצלו מצוין, ואת השני בסוף 2016, ובינתיים אין איתו בעיה.
·
בזמנו רכשתי מטארגט, וזה גם נשלח ע"י DHL אם זכור לי נכון.
לא רכשתי אחריות נוספת, למזלי גם לא הייתי צריך אותה.
מסך אחד רכשתי בסוף 2015, שבינתיים נמכר לחבר ועובד אצלו מצוין, ואת השני בסוף 2016, ובינתיים אין איתו בעיה.
@almog22
·
האם יש איזה מחשבון Excel שמישהו בנה
שיראה בצורה מידית את ההפרש בין היבוא האישי לשאר אופציות הרכישה המקומיות
שמתייחס ל:
·
האם יש איזה מחשבון Excel שמישהו בנה
שיראה בצורה מידית את ההפרש בין היבוא האישי לשאר אופציות הרכישה המקומיות
שמתייחס ל:
- שילוח
- מיסים
- עמלות שקר שונות
- בלתמי"ם
- הרחבת אחריות (כמובן משתנה לכל מסך ויבואן)
- החזרה בגין קלקול / שבר