שאלה בנוגע לרציפות הקלטה במצלמות IP
-
Fish72
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3187
- נתן תודות: 909 פעמים
- קיבל תודות: 236 פעמים
ערב טוב,
אני משחק עם MINI NVR סיני פשוט ומצלמות IP שמחוברות אליו באמצעות 2 רכזות שונות שמחוברת לנתב (לרכזת אחת מחוברות 3 מצלמות ולאחת מצלמה אחת).
התנסיתי עם מספר נתבים, ושמתי לב שגם בנתבים היציבים ביותר כל כמה שעות אני רואה הפסקה של ההקלטה לחצי דקה. בדרך כלל בכל המצלמות (לפעמים באחת מהן אין הפסקת הקלטה).
מדובר על מצלמות מ-2 חברות שונות שכולן מחוברות בכבל.
רציתי לדעת מתוך נסיונכם, האם גם בחומרה אחרת (מקליט + מצלמות) יש קטעים שה NVR מפספס פה ושם חלק מזמן ההקלטה, או שמשהו פה לא תקין מבחינת החיווט או איכות ה NVR ?
אני משחק עם MINI NVR סיני פשוט ומצלמות IP שמחוברות אליו באמצעות 2 רכזות שונות שמחוברת לנתב (לרכזת אחת מחוברות 3 מצלמות ולאחת מצלמה אחת).
התנסיתי עם מספר נתבים, ושמתי לב שגם בנתבים היציבים ביותר כל כמה שעות אני רואה הפסקה של ההקלטה לחצי דקה. בדרך כלל בכל המצלמות (לפעמים באחת מהן אין הפסקת הקלטה).
מדובר על מצלמות מ-2 חברות שונות שכולן מחוברות בכבל.
רציתי לדעת מתוך נסיונכם, האם גם בחומרה אחרת (מקליט + מצלמות) יש קטעים שה NVR מפספס פה ושם חלק מזמן ההקלטה, או שמשהו פה לא תקין מבחינת החיווט או איכות ה NVR ?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
ב NVR תקין עם מצלמות תקינות, אפילו לא של חברות רציניות, אלה של יצרנים סיניים זולים כמו hikvision או כמו Dahua , אם כל הציוד הותקן בצורה תקינה ואין בעיות תקשורת, אין שום ניתוקים בהקלטות ובצפיות גם ממכשירים ניידים וגם ממחשבים רגילים. כמובן כל מני ציודים סיניים שהם בקטגוריה של מיץ של הזבל, הם לא עובדים בצורה תקינה בהגדרה ואין כאן מה לעשות.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

@Fish72
·
מה שכתבת מדויק לגמרי ובאמת שאם מדובר על מיץ של הזבל אמתי, אז יש לו שימושים מועילים, כמו למשל פוטנציאל להפקת גזים שמהם ניתן לייצר אנרגיה כמו חשמל או להשתמש בו לצרכי דישון לגידולים חקלאים. אבל במוצרים סיניים שהם מוגדרים כמיץ של הזבל גם שימושים אחרים משניים לא אפשריים ולרוב גם מדובר על חומרים שלא מתכלים שרק מזהמים את אזורי הטמנה.
·
מה שכתבת מדויק לגמרי ובאמת שאם מדובר על מיץ של הזבל אמתי, אז יש לו שימושים מועילים, כמו למשל פוטנציאל להפקת גזים שמהם ניתן לייצר אנרגיה כמו חשמל או להשתמש בו לצרכי דישון לגידולים חקלאים. אבל במוצרים סיניים שהם מוגדרים כמיץ של הזבל גם שימושים אחרים משניים לא אפשריים ולרוב גם מדובר על חומרים שלא מתכלים שרק מזהמים את אזורי הטמנה.
הראשון אולי סבבה, תקרא לו יציב ואני לא יודע כמה QA היה ב LEDE אבל לשאר הראוטרים שעולים 100-200 שח לא הייתי קורא חומרה שקרובה ליציבה.
בכל אופן, גם אני לא נתקלתי ב VRים שמפספסים הקלטה, אבל אני מכיר ועוסק רק עם המותגים המשווקים בארץ ולא ציוד סיני או חברות מדבקה זולות, אז אני נוטה להאמין שזו בעיה ב NVR
כמו כן תנסה להפעיל LOG ב NVR ולעקוב אחריו
בכל אופן, גם אני לא נתקלתי ב VRים שמפספסים הקלטה, אבל אני מכיר ועוסק רק עם המותגים המשווקים בארץ ולא ציוד סיני או חברות מדבקה זולות, אז אני נוטה להאמין שזו בעיה ב NVR
כמו כן תנסה להפעיל LOG ב NVR ולעקוב אחריו
-
Fish72
- חבר מביא חבר

@Hava972
· תודה על האינפוט. לצערי אין אפשרת לראות לוג ב NVR הזה.
ייתכן שאזמין NVR של HIKVISION מארה"ב לצורך בדיקת הענין. יש גרסאות סיניות שלא מאפשרות שדרוג קושחה.
*** עדכון : סליחה אבל יש לוג ב NVR הזה.
יש אובדן וידאו בזמן מסויים בכל המצלמות כל כמה שעות. ניסיתי לחבר אותו לרכזת יחד עם המצלמות לפני שהם מתחברים לנתב.
לדעתי זאת חוסר יציבות של ה NVR
· תודה על האינפוט. לצערי אין אפשרת לראות לוג ב NVR הזה.
ייתכן שאזמין NVR של HIKVISION מארה"ב לצורך בדיקת הענין. יש גרסאות סיניות שלא מאפשרות שדרוג קושחה.
*** עדכון : סליחה אבל יש לוג ב NVR הזה.
יש אובדן וידאו בזמן מסויים בכל המצלמות כל כמה שעות. ניסיתי לחבר אותו לרכזת יחד עם המצלמות לפני שהם מתחברים לנתב.
לדעתי זאת חוסר יציבות של ה NVR
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

ניתן לרכוש NVR פשוט של HIKVISION מדגם DS-7732NI-I4 שיספיק ל 4 מצלמות ובהמשך ניתן יהיה להוסיף לו עוד 4 מצלמות, אם יהיה בכך צורך, וניתן לרכוש אותו אפילו ב ALIEXPRESS במחיר זול של פחות מ 500$ כולל משלוח. למשל מכאן:
https://www.aliexpress.com/item/DS-7716 ... autifyAB=0
https://www.aliexpress.com/item/DS-7716 ... autifyAB=0
-
Fish72
- חבר מביא חבר

@sys_admin
· ראשית תודה רבה על הקישור.
זאת רמת מחיר מטורפת עבור לקוחותיי ואני לא אוכל לקנות כזה לצורך התנסות.
אני מבצע מעט מאוד התקנות של מקליטי מצלמות, ואצטרך למצוא פתרון זול יותר שמקליט רק 4 ערוצים עד 2 מגה פיקסל.
אם תהיה לי התקנה רצינית, אקח איש תשתיות לביצוע החיווט וכבר אקנה ציוד הקלטה בארץ, כי אני חושב שההבדל במחיר של כמה מאות שקלים לוודאי לא יצדיק את החסכון והזמן שייקח לזה להגיע מחול ואולי אף להתעכב במכס.....
· ראשית תודה רבה על הקישור.
זאת רמת מחיר מטורפת עבור לקוחותיי ואני לא אוכל לקנות כזה לצורך התנסות.
אני מבצע מעט מאוד התקנות של מקליטי מצלמות, ואצטרך למצוא פתרון זול יותר שמקליט רק 4 ערוצים עד 2 מגה פיקסל.
אם תהיה לי התקנה רצינית, אקח איש תשתיות לביצוע החיווט וכבר אקנה ציוד הקלטה בארץ, כי אני חושב שההבדל במחיר של כמה מאות שקלים לוודאי לא יצדיק את החסכון והזמן שייקח לזה להגיע מחול ואולי אף להתעכב במכס.....
-
Fish72
- חבר מביא חבר

@Hava972
·
יש את הדגם הזה באמזון איטליה. יוצא 137 יורו עד הבית שזה בערך 620 שח כולל מעמ ומיסים :
https://www.amazon.it/Hikvision-Digital ... vision+nvr
עדכון : הזמנתי את הדגם. אדווח בהמשך על יציבות ותאימות למצלמות ג'נריות.
·
יש את הדגם הזה באמזון איטליה. יוצא 137 יורו עד הבית שזה בערך 620 שח כולל מעמ ומיסים :
עדכון : הזמנתי את הדגם. אדווח בהמשך על יציבות ותאימות למצלמות ג'נריות.
·Fish72 כתב:@Hava972
·
עדכון : הזמנתי את הדגם. אדווח בהמשך על יציבות ותאימות למצלמות ג'נריות....
זה בלי דיסק נכון?
-
Fish72
- חבר מביא חבר

@Fish72
· רציתי רק לעדכן שהמקליט של HIKVISION הגיע אתמול, ומבדיקה שטחית של הקלטות שביצעתי מאתמול, נראה שהוא שומר על רצף הקלטה.
מחוברות אליו 4 מצלמות IP מ-2 יצרנים שונים בפרוטוקול ONVIF.
תודה לכל העוזרים
· רציתי רק לעדכן שהמקליט של HIKVISION הגיע אתמול, ומבדיקה שטחית של הקלטות שביצעתי מאתמול, נראה שהוא שומר על רצף הקלטה.
מחוברות אליו 4 מצלמות IP מ-2 יצרנים שונים בפרוטוקול ONVIF.
תודה לכל העוזרים
-
Fish72
- חבר מביא חבר

@Fish72
· עדכון : בעיית הניתוקים חזרה.....לכל הרוחות. כשכתבתי שהבעיה נפתרה, היא בגלל שלא הייתי כיממה בבית. שמתי לב שניתוקי ההקלטות קורים שאני מתחבר למשל עם הטלפון הסלולרי לרשת האלחוטית של הנתב הראשי, או גולש לאחר זמן מה שלא נגעתי במחשב לאתר כלשהו (המחשב מחובר קווית לנתב).
ניסיתי מספר נתבים ואני כרגע עם ARCHER C7 v4 עם קושחת LEDE.
בדקתי במשך 6 שעות את המערכת ללא חיבור לנתב - כלומר עם IP קבוע ב NVR ובמצלמות, וחיבור באמצעות SWITCH בלבד וזה עבד ללא קיטועים בהקלטה. ברגע שחיברתי את ה SWITCH לנתב, היה ניתוק.
כנראה ששינוי כלשהו ברשת גורם לאיפוס המצלמות הסיניות. אין לי הסבר הגיוני אחר.
יש לי ESET INTERNET SECURITY על המחשב, אבל לא נראה לי שחומת המגן שלו חוסמת תעבורה כלשהיא, מאחר שתעבורת המצלמות לא עוברת דרך המחשב.
אני לא רוצה להכנס להוצאה של רכישה נוספת כגון מצלמות POE של HIKVISION, אבל אם לא תהיה ברירה, כנראה שזה מה שאעשה.
· עדכון : בעיית הניתוקים חזרה.....לכל הרוחות. כשכתבתי שהבעיה נפתרה, היא בגלל שלא הייתי כיממה בבית. שמתי לב שניתוקי ההקלטות קורים שאני מתחבר למשל עם הטלפון הסלולרי לרשת האלחוטית של הנתב הראשי, או גולש לאחר זמן מה שלא נגעתי במחשב לאתר כלשהו (המחשב מחובר קווית לנתב).
ניסיתי מספר נתבים ואני כרגע עם ARCHER C7 v4 עם קושחת LEDE.
בדקתי במשך 6 שעות את המערכת ללא חיבור לנתב - כלומר עם IP קבוע ב NVR ובמצלמות, וחיבור באמצעות SWITCH בלבד וזה עבד ללא קיטועים בהקלטה. ברגע שחיברתי את ה SWITCH לנתב, היה ניתוק.
כנראה ששינוי כלשהו ברשת גורם לאיפוס המצלמות הסיניות. אין לי הסבר הגיוני אחר.
יש לי ESET INTERNET SECURITY על המחשב, אבל לא נראה לי שחומת המגן שלו חוסמת תעבורה כלשהיא, מאחר שתעבורת המצלמות לא עוברת דרך המחשב.
אני לא רוצה להכנס להוצאה של רכישה נוספת כגון מצלמות POE של HIKVISION, אבל אם לא תהיה ברירה, כנראה שזה מה שאעשה.