אורך כבל מצלחת לממיר

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
g2c פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכל,
מצטער למפרע אם זה כבר נדון, האם ניתן לחבר צלחת לווין לממיר עם קואקס של 50 מטר? מה האורך המירבי? האם יש המלצה לכבל? אני מכין שרוול בין הבית למחסן מרוחק עליו בכוונתי להתקין צלחת ומתכוון להשחיל כבלים לפני הטמנה. המון תודה מראש

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #2 

כן ניתן להשתמש בכבל באורך כזה, וכמובן שבאורך של מעל 25 מטר נדרש כבר כבל מתאים מסוג RG11 לחיבור בין LNB ומקלט צריך כבל שתוכנן לעבודה של עד 3GHZ ובעל ארבע שכבות סיכוך וכמובן מתאים להתקנה חיצונית עם מילוי ג'ל. כזה למשל:
https://www.amazon.com/Underground-Floo ... F1NZN?th=1

g2c פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

תודה. אין בכוונתי לטמון את הכבל עצמו אלא להעבירו בשרוול עשוי להתמנה -עם פס כתום- אני משער שזה מקל על הדרישות המכניות. על כל פנים אני רושם לעצמי שכבל בתקן rg11 יעשה את העבודה. שוב תודה

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #4 

גם, אם לא טומנים את הכבל, אלה שמעבירים אותו בתוך צינור פלסטי מוביל, עדיין הכבל צריך להיות עם מילוי של ג'ל לצורך עמידה בתנאים הסביבתיים וכמובן גם תכונות RF שלו צריכות להיות ללא שינוי כפי שפירטתי מעל. וכמובן צריך לקחת בחשבון שכבלי RG11 יש במגוון מפרטים, בניהם כאלה גם שלא מתאימים למשימה שלך, למשל כאלה שלא מיועדים לעבודה של עד 3GHZ , אלה עד 1GHZ שזה לשימוש של טלוויזייה בכבלים בכלל ולא לקליטה של שידורי לוויין. גם נושא של הסיכוך הוא שונה בין סוגים שונים של כבלי RG11. למשל קיימים כבלים זולים ולא מתאימים שכוללים רק שני שכבות סיכוך. וגם קיימים כבלי RG11 שלא מתאימים להתקנה חיצונית, למשל ללא מילוי ג'ל וכו'.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”