חיבור מגבר לרמקולים של bose

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
king4u פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שאלה.
יש לי מגבר נקמיצ'י av-10.
רוצה לחבר לרמקולים קטנים קובייה כפולה של Bose.
יש לי מגבר אקטיבי של ימאהה.

האם אפשרי לחבר, או שצריך את הסאב של Bose?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

השאלה לא ברורה - מה אתה רוצה לחבר לרמקולים (הקטנים)? ומה זה מגבר אקטיבי? אתה מכיר מגבר פאסיבי?
באופן עקרוני אפשר להשתמש בהם גם ללא סאב, אבל אז לא יהיו לך באסים בכלל.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1730
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 186 פעמים

שליחה #3 

@king4u
·
אכן השאלה שלך לא ברורה אך בגדול וותר על הרעיון, הקוביות של BOSE מיועדות לעבוד בשילוב הסאב שלהם מכיוון שבסאב שלהם קיים קרוסאובר פאסיבי בתדר חיתוך די גבוה.
הסבירות שהקוביות "יטחנו" גם אם תחתוך את התדר הנמוך מהם (ב-AV10 אם אינני טועה זה 100HZ קבוע ללא יכולת בחירת תדר אחר) די גבוהה.
You pay peanuts, you get monkeys

king4u פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

@freerider
מחדד את השאלה.
רוצה לחבר את הרמקולים האלה למגבר .
השאלה היא האם חייב את המגבר של Bose, או שכל מגבר יעשה את העבודה ?
·

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #5 

אתה מודע לכך שתחום התדרים של הג'אנק הזה הוא בין 200 הרץ ל 13kHz?? מה זה ייתן לך לחבר אותם למגבר? המלצה שלי, חבר אותם ישירות לשקע החשמל, לפחות תהנה מהפירוטכניקה... אבל אם אתה ממש מתעקש, אתה יכול לחבר אותם לכל מגבר בהספק עד 150W כל עוד אתה חותך מהם את התדרים הנמוכים. הם יחסית דיי עמידים (אני השתמשי בהם כסראונד עם ימהה A1040 ולא נשרפו, רק שהאוזניים שלי התחחנו שאני אחליף אותם במרקול אמיתי). בקיצור, מנסיון, ךא חייבים מגבר של בוז ולא את הסאב המגושם שלהם עם דרייברים של 5 אינטץ.

הנה הוכחה שהם היו תלויים אצלי (נשמעים סוועה, לא גבוהים, לא נמוכים - פשוט BOSE)
נערך לאחרונה על ידי Rekcuf ב 04/05/2018 15:54, נערך פעם 1 בסך הכל.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

הם לא מיועדים לחיבור ישיר למגבר אלא דרך הסאבוופר של BOSE בלבד.
ה-AV10 הוא לא הבעיה פה.
סביר להניח שהרמקולים ישרפו לך במוקדם או קצת יותר מאוחר.

Rekcuf
טרול
טרול

שליחה #7 

freerider כתב:הם לא מיועדים לחיבור ישיר למגבר אלא דרך הסאבוופר של BOSE בלבד.
ה-AV10 הוא לא הבעיה פה.
סביר להניח שהרמקולים ישרפו לך במוקדם או קצת יותר מאוחר.
...
·

די לכתוב שטויות. הם יכולים להתחבר לכל מגבר. הם 8 אוהם ומורכבים משני אלמנטי מיד של 4 אוהם בתור, כל אלמנט מתוכנן לעמוד בהגברה על 80 וואט. אני פרקטי את שלי. יעבדו מול מגבר של 160 וואט בלי בעיה. רק שהם לא כוללים טיוטרים, ויש לדאוד שהמגבר חותך מהם תדרים מתחת ל 200 הרץ, כי אחרת הם יעוותו. בלי קשר, נשמעים סוועה

Rekcuf
טרול
טרול

שליחה #8 

אגב, בתור רמקולי סראונד למערכת דלת תקציב, ובתנאי שהם משמשים לאפקטים בקולנוע ביתי ולא השמעת מוסיקה, אז זה בהחלט פתרון מצויין ומומלץ. א מכיר את ה AV10 אבל בכל רסיבר חדיש, ניתן לקבוע קרוסאובר. יש סאבים של ימהה שכוללים קרוס מובנה, אבל זה אומר שאתה משתמש בהם כרמקולים קדמיים עיקריים, וזה ממש לא מומלץ.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

@Rekcuf
·
לפני שאתה מגיב תלמד לקרוא ולהתייחס למה שנכתב..."הם לא מיועדים לחיבור ישיר למגבר אלא דרך הסאבוופר של BOSE בלבד"
זה שדחפו לך בחנות את זוג הרמקולים האלו ואמרו לך שהם מיועדים או מתאימים כרמקולים לסראונד לא הופך את זה לנכון.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

@Rekcuf
·
אגב בין אם הם מתאימים או לא כרמקולים לסראונד בתמונה שצירפת מופיעה הצורה הכי עקומה להתקנת הרמקולים של BOSE שיצא לי לראות אי פעם.

Rekcuf
טרול
טרול

שליחה #11 

freerider כתב:@Rekcuf
·
אגב בין אם הם מתאימים או לא כרמקולים לסראונד בתמונה שצירפת מופיעה הצורה הכי עקומה להתקנת הרמקולים של BOSE שיצא לי לראות אי פעם.
...
·

לא מכרו לי אותם בחנות. בשנות ה 90 רכשתי סט מלא והתאכזבתי מהם כבר מהיום הראון, אבל זה היה בתקופה שלא היה אפשר להחזיר מוצר שנפתח. בתמונה זה רמקול ששימש כ PRESENCE קדמי ואחורי לרסיבר ימהה. זה עבד לא רע, אבל גוון הצליל שלהם אנמי וחסר חיים. הם אמנם נשמעים על הפנים, אבל האלמנטים של ה CUBE מסוגלים לעמוד בעבודה ישירה מול מגבר בלי בעיה. הסאב של בוז הוא סאב פאסיבי עם קרוסאובר פאסיבי. בחיבור ישיר לרסיבר קולנוע ביתי איכות הקרוסאובר הרבה יותר טובה, או משתווה לאותו חיבור דרך סאב של בוז במקרה הגרוע. עובד בלי בעיה אין שום סיכוי לשרוף אותם גם בשיא העוצמה של ימהה A1040.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

התכוונתי לצורת ההתקנה.
וכמו שכבר ציינתי, רמקולים CUBE של BOSE מתוכננים לעבוד עם הסאב של BOSE, תדר החיתוך HP שבסאב שלהם הוא גבוה ואין להם שום ערך בלעדיו מלבד להישמע רע יותר ממה שהם.
מה שגם אין שום היגיון שבגלל זוג רמקולים אחד תכוון את תדר החיתוך שברסיבר כל כך גבוה עבור הסאב שלך, דבר שישפיע על כל יתר הרמקולים.

Rekcuf
טרול
טרול

שליחה #13 

freerider כתב: מה שגם אין שום היגיון שבגלל זוג רמקולים אחד תכוון את תדר החיתוך שברסיבר כל כך גבוה עבור הסאב שלך, דבר שישפיע על כל יתר הרמקולים.
...
·

זה נכון רק עבור רסיברי כניסה כמו פיוניר מסדרת VSX או ימהה מסדרת RX-V, בדנון החל מ X1400 הקרוסאובר נפרד לכל רמקול, גם בימהה מסדרה A ובכל רסיבר מרנץ.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

@Rekcuf
·
ואיזה תדר חיתוך LP אתה נותן לסאב??? :lol:

Rekcuf
טרול
טרול

שליחה #15 

freerider כתב:@Rekcuf
·
ואיזה תדר חיתוך LP אתה נותן לסאב??? :lol:
...
·

הסאב מקבל מן הסתם את החיתוך הגבוה ביותר, אבל זו לא תצורת ההגדרה שהייתה לי, כי אני חברתי גם את הסאב של בוז פאסיבי, אז למעשה הסטלייטים לא היו זקוקים לחיתוך מעל ל 90 הרץ. עדיין, לרסיבר שיש לו חיתוכים נפרדים לכל רמקול יש יתרון על רסיבר עם חיתוך אחיד, וזה שכל רמקול מקבל את התחום המלא שהוא מסוגל להפיק. רק שהסאב כולל חפיפה עם הרמקולים שיורדים נמוך יותר. זה ממש לא משנה, כל עוד אלו רמקולי סראונד שלא משמשים למוסיקה. אצלו אין הרבה ברירה, יש לו רק את הסטלייטים בלי הסאב המקורי. עדיין, הם מסוגלים להחזיק מעמד גם במלא עוצמה של המגבר אפילו ללא חיתוך הנמוכים...

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

Rekcuf כתב:
...
...
·

הסאב מקבל מן הסתם את החיתוך הגבוה ביותר
...
·

ומה קורה כשהסאב מקבל את החיתוך הגבוה ביותר וקיימת חפיפה לא קטנה בין הסאב ליתר הרמקולים???

הקיצר אתה מתעקש להציע לו לחבר רמקולים שלא מתאימים ולא מיועדים לצורת החיבור הנ"ל, זה מה שניקרא "לטחון מים".

king4u פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

חברים , תודה על התשובות המעמיקות.
אני חושב שהדרך הכי טובה, באין ברירה, לנסות
אעדכן בהמשך השבוע, ובאמת תודה

Rekcuf
טרול
טרול

שליחה #18 

freerider כתב:
...
...
·

ומה קורה כשהסאב מקבל את החיתוך הגבוה ביותר וקיימת חפיפה לא קטנה בין הסאב ליתר הרמקולים???

הקיצר אתה מתעקש להציע לו לחבר רמקולים שלא מתאימים ולא מיועדים לצורת החיבור הנ"ל, זה מה שניקרא "לטחון מים".
...
·

זה לא משנה כלום! אין שום חפיפה עם שאר הרמקולים, כי הצלילים שלהם חתוכים נמוך יותר. החפיפה היא רק עם הזוג הספציפי. סאב יכול להיות פתוח לתדרים גבוהים עבור רמקול אחד וסגור לאותם תדרים עבור רמקול אחר. זה נקרא ניהול באסים...

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

אתה טועה ומטעה, כשיש חפיפה גדולה מדי בין הרמקולים הקידמיים לסאב בתחום תדר הנמוך זה פתח להרבה בעיות, כל הרעיון בפילטרים HP ו-LP זה שהסאב ישלים את מה שהרמקולים לא מסוגלים עם מינימום חפיפה בינהם ,כשהמקור הוא רב ערוצי, אתה כן יכול להגביל את תחום התדר בערוץ ה-LFE בנוסף וניפרד בלי קשר לתדר החיתוך של הסאב עם הרמקולים אך זה רלוונטי רק עבור ערוץ ה-LFE.

freerider
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

ובוא נחתוך את זה פה כי זה דיון חסר טעם שמלכתחילה התחיל מרמקולים שלא מתאימים לשום דבר מלבד הייעוד המקורי שלהם, מעבר לזאת אתה בעצמך חיברת אותם עם הסאב המקורי שלהם :wink:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”