המלצה לראוטר אלחוטי
בנוגע לגישה מרחוק מומלץ להגדיר את הפיירוול של הוינדוס כך שיאפשר השתלטות מרחוק לכתובת IP של המחשב
שממנו אתה רוצה להשתלט, זה יאפשר לך השתלטות וגם יאפשר מצב בו לא כול אחד יכול להיכנס למחשב שלך להשתלט או למפות כוננים משותפים מהמחשב שלך.
שממנו אתה רוצה להשתלט, זה יאפשר לך השתלטות וגם יאפשר מצב בו לא כול אחד יכול להיכנס למחשב שלך להשתלט או למפות כוננים משותפים מהמחשב שלך.
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
zovirax ,
אני עובד DDWRT ללא בעיות, מה יש ב tomato שאין שם?
אני עובד DDWRT ללא בעיות, מה יש ב tomato שאין שם?
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
- OmriAtiya
- חבר ותיק

- תגובות: 2955
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
bigbig כתב:erezr כתב:עדיף להגדיר דרך הממשק WEB.
תיגש למחשב שמחובר בכבל רשת ובשורת כתובת תקליד 192.168.1.1 - וזה יביא אותך לממשק של הראוטר (שם משתמש: admin, סיסמא: admin בברירת מחדל אם אני לא טועה).
שם תיכנס ללשונית Wireless:
ב-Wireless Security הבחירה המומלצת היא WPA Pre Shared Key (לפעמים נקרא WPA-PSK) והאופצייה מתחת - TKIP.
ב-KEY אתה צריך למלא את הסיסמא שאתה מעוניין שתהיה לרשת.
אחרי זה תשמור הגדרות ותעבור ל-MAC FILTER- תסמן ENABLE ותוסיף לרשימה את ה-MAC של הכרטיס רשת האלחוטי.
כדי לגלות תיגש למחשב עם הכרטיס האלחוטי ובחלון DOS תקליט ipconfig/all ותראה שאתה לוקח את ה-MAC של הכרטיס האלחוטי.
אחרי זה אתה צריך להתחבר מחדש דרך המחשב האלחוטי ולהקליד את הסיסמא שקבעת קודם (ה-KEY) וזה אמור לעבוד....
erezr תודה רבה על העזרה, בעקבות ההסבר שלך הצלחתי להגדיר את הרשת אך נותרה לי עוד בעיה אחת.
המצב כעט הוא שניתן לגלוש בשני המחשבים, במחשב המרוחק (XP) ניתן לראות וגם לגשת למחשב הראשי (המחשב שמחובר לראוטר בכבל ומריץ מערכת הפעלה ויסטה).
הבעיה היא שמהמחשב הראשי, ניתן רק לראות את המחשב המרוחק אך לא ניתן לגשת אליו - כאשר מנסים לגשת אליו מופיע הודעה שאומרת שלא ניתן לגשת למחשב המרוחק
אשמח לקבל כל עזרה בנושא...
תדאג גם ששני המחשבים לא יהיו תחת אותו שם.
:thefinger:
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 638
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
אני מתעניין WRT54G או WRT54GL עבור קרובים שעוברים לבית עם שתי קומות.
האם זהו הנתב הנכון מבחינת קליטה או שצריך משהו אחר/נוסף? אם אעשה סיור בשטח עם האדימקס שלי (לא זוכר איזה דגם, נראה כמו BR6114WG בזאפ, אולי 6204), האם אפשר יהיה להסיק מסקנות רלבנטיות לגבי קליטה משוערת בלינקסיס?
הגירסה הרגילה מסדרה 7 יקרה יותר מגרסת L, האם יש לזה הצדקה? כי קראתי כמה תגובות שטוענות שהגירסה הרגילה פחות טובה, במיוחד מהסדרות האחרונות (ובזאפ יש כל מיני תגובות של כוכב אחד לא מוזכר עבור איזה סדרה, המדברות על ניתוקים ומוות בטרם עת של הנתב).
בהנחה שלא יתבצעו יותר מדי עדכוני גרסאות, האם גם אז יש הצדקה ל-L?
עריכה:
כנראה שגם גרסה 7 לא לעניין, מה שמשאיר אותי עם לבטים לגבי הטווח של גרסת L:
http://forums.linksys.com/linksys/board ... ge.id=9184
האם זהו הנתב הנכון מבחינת קליטה או שצריך משהו אחר/נוסף? אם אעשה סיור בשטח עם האדימקס שלי (לא זוכר איזה דגם, נראה כמו BR6114WG בזאפ, אולי 6204), האם אפשר יהיה להסיק מסקנות רלבנטיות לגבי קליטה משוערת בלינקסיס?
הגירסה הרגילה מסדרה 7 יקרה יותר מגרסת L, האם יש לזה הצדקה? כי קראתי כמה תגובות שטוענות שהגירסה הרגילה פחות טובה, במיוחד מהסדרות האחרונות (ובזאפ יש כל מיני תגובות של כוכב אחד לא מוזכר עבור איזה סדרה, המדברות על ניתוקים ומוות בטרם עת של הנתב).
בהנחה שלא יתבצעו יותר מדי עדכוני גרסאות, האם גם אז יש הצדקה ל-L?
עריכה:
כנראה שגם גרסה 7 לא לעניין, מה שמשאיר אותי עם לבטים לגבי הטווח של גרסת L:
http://forums.linksys.com/linksys/board ... ge.id=9184
נערך לאחרונה על ידי maladjusted ב 14/07/2007 20:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

בהמשך להודעתי הקודמת, עשיתי סיור קטן בשטח עם edimax 6204 + dell axim x51v.
אצלי בבית הסיגנל ליד הראוטר הוא -20 עד good -40. ובחדרים רחוקים יותר/מרפסת הסיגנל הוא normal עד -55.
מיקמתי את הראוטר בקומה העליונה פעם ליד המדרגות ופעם בתוך אחד החדרים בו צפוי להיות מותקן המודם ומחשב XP, והתחלתי להסתובב עם הפוקט ברחבי הבית. בשני המקרים שמתי לב שכשהגעתי לקומה למטה הסיגנל כבר היה בסביבות poor -60. מחוץ לבית באזור החצר poor -70 ובמרתף poor -75 עד חוסר קליטה לגמרי.
מה שאומר שכנראה יש צורך בראוטר יותר חזק ואולי הוספת משדרים בנקודות אסטרטגיות. היות שהמכשירים שיתחברו לרשת הם מחשב שולחני אובונטו (בינתיים כרטיס אלחוטי wmp54g גרסה 4 נראה הכי מתאים) , macbook ומחשב שולחני XP (סביר להניח בצורה חוטית - בגלל החמור, מה שאומר שהראוטר יהיה מונח די קרוב אליו כדי להמנע מפלונטר ותשתיות חוטיות), לא נראה לי שמעבר פרוטוקול לmimo או N יהיו רלבנטיים.
שאלותי:
1. עד כמה wrt54gl טוב מהאדימקס 6204 מבחינת טווח, והאם זה יספיק לתנאים הנ"ל?
2. נתקלתי גם ב-wrt54gs המשווק כבעל טווח מוגבר, אבל הוא גם ספג קטילות בזאפ ואולי יצריך כרטיס מתאים בצד הקליינט כדי לנצל את הטווח המוגבר. כדאי או לא?
3. נתקלתי גם באזכורים של NetGear WPN824 עם תשבוחות לגבי הטווח מצד אחד, ותלונות על ניתוקים חוזרים ונשנים מצד שני. אם למישהו יש נסיון אתו, אנא ספרו.
4. במידה ויותקן wrt54gl והטווח לא יספיק. איזה משדר כדאי להוסיף והיכן למקמו, כדי לכסות גם חדר הנמצא בקצה השני של הבית בקומה מתחת לראוטר (אם הבית הוא קוביה, שני החדרים הם קצות האלכסון, אבל עדיף גם להתחשב במרתף).
אצלי בבית הסיגנל ליד הראוטר הוא -20 עד good -40. ובחדרים רחוקים יותר/מרפסת הסיגנל הוא normal עד -55.
מיקמתי את הראוטר בקומה העליונה פעם ליד המדרגות ופעם בתוך אחד החדרים בו צפוי להיות מותקן המודם ומחשב XP, והתחלתי להסתובב עם הפוקט ברחבי הבית. בשני המקרים שמתי לב שכשהגעתי לקומה למטה הסיגנל כבר היה בסביבות poor -60. מחוץ לבית באזור החצר poor -70 ובמרתף poor -75 עד חוסר קליטה לגמרי.
מה שאומר שכנראה יש צורך בראוטר יותר חזק ואולי הוספת משדרים בנקודות אסטרטגיות. היות שהמכשירים שיתחברו לרשת הם מחשב שולחני אובונטו (בינתיים כרטיס אלחוטי wmp54g גרסה 4 נראה הכי מתאים) , macbook ומחשב שולחני XP (סביר להניח בצורה חוטית - בגלל החמור, מה שאומר שהראוטר יהיה מונח די קרוב אליו כדי להמנע מפלונטר ותשתיות חוטיות), לא נראה לי שמעבר פרוטוקול לmimo או N יהיו רלבנטיים.
שאלותי:
1. עד כמה wrt54gl טוב מהאדימקס 6204 מבחינת טווח, והאם זה יספיק לתנאים הנ"ל?
2. נתקלתי גם ב-wrt54gs המשווק כבעל טווח מוגבר, אבל הוא גם ספג קטילות בזאפ ואולי יצריך כרטיס מתאים בצד הקליינט כדי לנצל את הטווח המוגבר. כדאי או לא?
3. נתקלתי גם באזכורים של NetGear WPN824 עם תשבוחות לגבי הטווח מצד אחד, ותלונות על ניתוקים חוזרים ונשנים מצד שני. אם למישהו יש נסיון אתו, אנא ספרו.
4. במידה ויותקן wrt54gl והטווח לא יספיק. איזה משדר כדאי להוסיף והיכן למקמו, כדי לכסות גם חדר הנמצא בקצה השני של הבית בקומה מתחת לראוטר (אם הבית הוא קוביה, שני החדרים הם קצות האלכסון, אבל עדיף גם להתחשב במרתף).
1. לא יודע. לא עשיתי השוואת בין השניים.
2. wrt54gs לא נותן טווח יותר גדול אלא רק מהירות גבוהה יותר של העברת מידע.
3. לא מכיר.
4. מה שטוב ב-wrt54gl זה שבעזרת הקושחה החלופית ניתן לשרשר מספר ראוטרים לקבלת טווח גדול יותר.
הגירסה הנודעת לשימצה של ה-LINKSYS היא גירסה 5. לא מכיר את גרסא 7.
אתה יכול לנסות גם ראוטרים בטכנולוגית N (שהם יותר יקרים).
2. wrt54gs לא נותן טווח יותר גדול אלא רק מהירות גבוהה יותר של העברת מידע.
3. לא מכיר.
4. מה שטוב ב-wrt54gl זה שבעזרת הקושחה החלופית ניתן לשרשר מספר ראוטרים לקבלת טווח גדול יותר.
הגירסה הנודעת לשימצה של ה-LINKSYS היא גירסה 5. לא מכיר את גרסא 7.
אתה יכול לנסות גם ראוטרים בטכנולוגית N (שהם יותר יקרים).
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

אוקיי או שהוטעיתי או שהדגם החדש של GS באמת מיוחד:
http://www.digitalsupport.co.il/buy/scr ... product=83
"
תיאור המוצר:
בלעדי לנו: אחריות מהיבואן הרשמי! 3 שנות אחריות החלפה בחדש! במלאי גם הגרסא החדשה לשנת 2008! מגיע עם MIMO!!! (מערכת החוצה קירות בטון מזויין (ממד"ים) בעלת טווח גדול יותר ב 30%.
"
בעוד שבאתר של לינקסיס מתארים רק 35% יותר "performance" שזה אומר כנראה מהירות (ומשתמשים גם במילה SpeedBooster).
http://www.linksys.com/servlet/Satellit ... torWrapper
למיטב הבנתי, גם כדי להינות מיתרונות mimo (נניח בינתיים שזה מה שכולל הדגם החדש של wrt54gs) וגם כדי לעבוד עם טכנולוגיית N יצריך שהמחשבים המתחברים יחזיקו כרטיסי רשת התומכים בטכנולוגיה, בניגוד לכרטיס G רגיל. זה קצת בעייתי בהקשר של מחשב אובונטו (שגם למצא כרטיס אלחוטי בטכנולוגית G שעובד מהקופסה בלי ndiswrapper וניתוקים נראה משהו לא טריביאלי) וגם macbook והכרטיס האלחוטי המובנה שלו.
כנראה שאלך בכל זאת על wrt54gl גם בגלל אפשרות הוספת נקודות (אני מניח שמיקום אופטימלי לראוטר נוסף זו אמנות בפני עצמה) וגם בגלל שאני לא יודע איזה עיזים יש בגרסאות החדשות של לינקסיס (עושה רושם שהולך ופוחת הדור).
http://www.digitalsupport.co.il/buy/scr ... product=83
"
תיאור המוצר:
בלעדי לנו: אחריות מהיבואן הרשמי! 3 שנות אחריות החלפה בחדש! במלאי גם הגרסא החדשה לשנת 2008! מגיע עם MIMO!!! (מערכת החוצה קירות בטון מזויין (ממד"ים) בעלת טווח גדול יותר ב 30%.
"
בעוד שבאתר של לינקסיס מתארים רק 35% יותר "performance" שזה אומר כנראה מהירות (ומשתמשים גם במילה SpeedBooster).
http://www.linksys.com/servlet/Satellit ... torWrapper
למיטב הבנתי, גם כדי להינות מיתרונות mimo (נניח בינתיים שזה מה שכולל הדגם החדש של wrt54gs) וגם כדי לעבוד עם טכנולוגיית N יצריך שהמחשבים המתחברים יחזיקו כרטיסי רשת התומכים בטכנולוגיה, בניגוד לכרטיס G רגיל. זה קצת בעייתי בהקשר של מחשב אובונטו (שגם למצא כרטיס אלחוטי בטכנולוגית G שעובד מהקופסה בלי ndiswrapper וניתוקים נראה משהו לא טריביאלי) וגם macbook והכרטיס האלחוטי המובנה שלו.
כנראה שאלך בכל זאת על wrt54gl גם בגלל אפשרות הוספת נקודות (אני מניח שמיקום אופטימלי לראוטר נוסף זו אמנות בפני עצמה) וגם בגלל שאני לא יודע איזה עיזים יש בגרסאות החדשות של לינקסיס (עושה רושם שהולך ופוחת הדור).