המלצה לראוטר אלחוטי
כרמי תודה על התגובה המהירה.
הטווח שאני צריך הוא בסביבות 10-20 מטר (רדיוס)
רצוי שידע לשדר גם אל/מ- ממ"ד.
דרך אגב, אחד המחשבים יריץ ויסטה והשני XP, האם זה משנה לבחירת הראוטר?
האם הראוטר מגיע גם אם כרטיס אלחוטי למחשב המרוחק או שצריכים לרכוש אחד כזה בנפרד? אם צריך אז איזה כרטיס מומלץ?
ושאלה אחרונה, הבנתי ראוטר כולל חומת אש, האם חומת אש זו מספיקה ולא צריך להתקין חומת אש נוספת על כל אחד מהמחשבים?
תודה מראש.
הטווח שאני צריך הוא בסביבות 10-20 מטר (רדיוס)
רצוי שידע לשדר גם אל/מ- ממ"ד.
דרך אגב, אחד המחשבים יריץ ויסטה והשני XP, האם זה משנה לבחירת הראוטר?
האם הראוטר מגיע גם אם כרטיס אלחוטי למחשב המרוחק או שצריכים לרכוש אחד כזה בנפרד? אם צריך אז איזה כרטיס מומלץ?
ושאלה אחרונה, הבנתי ראוטר כולל חומת אש, האם חומת אש זו מספיקה ולא צריך להתקין חומת אש נוספת על כל אחד מהמחשבים?
תודה מראש.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
המהדרין יגידו להתקין FIREWALL גם במחשב, אולם ראוטר מספק לכל מחשב IP פנימי ולא ציבורי, ולכן חדירה למחשבים שנמצאים מאחורי ראוטר היא קשה יותר ובעלת סבירות נמוכה מאוד.
קח בחשבון שלא מומלץ לחבר HTPC אלחוטית, כי נגינה ישירה של קבצי וידאו גדולים כמו MPEG2 או קבצי 720P ומעלה לא תהיה אמינה, גם בקליטה טובה יחסית.
במקרה כזה, מומלץ להעתיק קודם להארד דיסק המקומי ואז לנגן, אבל זה ייקח המון זמן.
אם אתה צריך את המחשב בממ"ד רק לגלישה והורדת קבצים באינטרנט, זה מספיק טוב. אם תרצה לצפות בסרטים שהורדת למחשב הראשי ולא לזה שבממ"ד, אז מומלץ בחום להשקיע ולעשות חיבור ETHERNET חוטי רגיל.
קח בחשבון שלא מומלץ לחבר HTPC אלחוטית, כי נגינה ישירה של קבצי וידאו גדולים כמו MPEG2 או קבצי 720P ומעלה לא תהיה אמינה, גם בקליטה טובה יחסית.
במקרה כזה, מומלץ להעתיק קודם להארד דיסק המקומי ואז לנגן, אבל זה ייקח המון זמן.
אם אתה צריך את המחשב בממ"ד רק לגלישה והורדת קבצים באינטרנט, זה מספיק טוב. אם תרצה לצפות בסרטים שהורדת למחשב הראשי ולא לזה שבממ"ד, אז מומלץ בחום להשקיע ולעשות חיבור ETHERNET חוטי רגיל.
לפי מה שאני מבין הדרישות שלך הן ממש לא בשמים וכל נתב אלחוטי יעשה לך את העבודה.
בקשר לרכשית כרטיסי רשת - יש חברות שמספקות חבילה של נתב אלחוטי + כרטיס רשת (צריך לבדוק כל דבר לגופו)
כמו כן בזק מוכרת נתב אלחטי לקו ADSL (ללא צורך במודם ADSL) ב 240 ש"ח (בתשלומים).
במערכת ההפעלה של המחשבים שלך אין בעיה
כל כרטיס רשת יעשה את העבודה, אבל חשוב לרכוש כרטיס מתקן G - אם אתה חושב על נתב בתקן MIMO (מהיר וחזק יותר אבל גם יקר יותר אז צריך כרטיס רשת MIMO (לשימוש רגיל MIMO לא נדרש)
בקשר ל FIREWALL כבר קיבלת תשובה כאן.
בקשר לרכשית כרטיסי רשת - יש חברות שמספקות חבילה של נתב אלחוטי + כרטיס רשת (צריך לבדוק כל דבר לגופו)
כמו כן בזק מוכרת נתב אלחטי לקו ADSL (ללא צורך במודם ADSL) ב 240 ש"ח (בתשלומים).
במערכת ההפעלה של המחשבים שלך אין בעיה
כל כרטיס רשת יעשה את העבודה, אבל חשוב לרכוש כרטיס מתקן G - אם אתה חושב על נתב בתקן MIMO (מהיר וחזק יותר אבל גם יקר יותר אז צריך כרטיס רשת MIMO (לשימוש רגיל MIMO לא נדרש)
בקשר ל FIREWALL כבר קיבלת תשובה כאן.
החיים זה מה שקורה לנו,
שאנחנו עסוקים בתכנון דברים אחרים.
לא כל ראוטר יודע להיות חיגן לכבלים אם אתה צריך את האופציה הזו (לא מחובר קבוע ללא חיגן) תבדוק אם זה קייםbigbig כתב:שלום לכל החברים,
אשמח לקבל מכם המלצות לראוטר אלחוטי+קווי.
הקריטריונים:
4. מתאים לכבלים ול ADSL (כרגע אני מחובר לכבלים)
תודה מראש....
ירון
לא הייתי ממליץ על הראוטרים שבזק מוכרת. הם מאיכות ירודה. בנוסף גם ראוטרים של DLINK הם לא משהו בכלל.
NETGEAR מצויינים. ל-EDIMAX יש קליטה לא משהו אבל עובדים מצויין עם חייגן כבלים.
באופן כללי אני ממליץ על ה-Linksys WRT54GL (עם דגש על ה-L בסוף). היתרון שלו שהוא מבוסס LINUX ואפשר להוריד קושחה חלופית שמאפשרת המון אפשרויות כגון: הגברת עוצמת קליטה (הראוטרים עוברים הנחתה של השידור ע"י משרד התקשורת), הגדלת מספר החיבורים להתאמה לתוכנות שיתוף קבצים, מתן תיעדוף לסוג תקשורת מסויים (כגון VOIP), שרשור מספר ראוטרים להגדלת הקליטה, הפעלת שרת VPN על הראוטר ועוד ועוד.
לי יש שניים, אחד מהם בבית פרטי- הראוטר בקומה שנייה ויש קליטה גם במרתף ובחצר (לא ניסיתי בתוך מקלט).
החיסרון: לפעמים עושה בעיות בחיבור חייגן כבלים (גם עם הקושחה החלופית). הנושא הזה לא כל כך ברור. יש מקומות בארץ שזה עובד ויש מקומות שלא. בכל מקרה מומלץ בכבלים לעבור לחיבור ללא חייגן שיציב יותר ואת זה צריך לברר עם הספקית אינטרנט (בדר"כ להפעיל לחץ, חוץ מ-014 שאצלהם זה הסטנדרט).
לגבי קליטה בתוך ממ"ד, במקום לשבור את הראש עדיף להעביר כבל אם אפשר.
קישור ל-ZAP:
http://zap.co.il/model.asp?model_id=472971
אפשר לקרוא פה על הקושחה החלופית:
http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/index.php
NETGEAR מצויינים. ל-EDIMAX יש קליטה לא משהו אבל עובדים מצויין עם חייגן כבלים.
באופן כללי אני ממליץ על ה-Linksys WRT54GL (עם דגש על ה-L בסוף). היתרון שלו שהוא מבוסס LINUX ואפשר להוריד קושחה חלופית שמאפשרת המון אפשרויות כגון: הגברת עוצמת קליטה (הראוטרים עוברים הנחתה של השידור ע"י משרד התקשורת), הגדלת מספר החיבורים להתאמה לתוכנות שיתוף קבצים, מתן תיעדוף לסוג תקשורת מסויים (כגון VOIP), שרשור מספר ראוטרים להגדלת הקליטה, הפעלת שרת VPN על הראוטר ועוד ועוד.
לי יש שניים, אחד מהם בבית פרטי- הראוטר בקומה שנייה ויש קליטה גם במרתף ובחצר (לא ניסיתי בתוך מקלט).
החיסרון: לפעמים עושה בעיות בחיבור חייגן כבלים (גם עם הקושחה החלופית). הנושא הזה לא כל כך ברור. יש מקומות בארץ שזה עובד ויש מקומות שלא. בכל מקרה מומלץ בכבלים לעבור לחיבור ללא חייגן שיציב יותר ואת זה צריך לברר עם הספקית אינטרנט (בדר"כ להפעיל לחץ, חוץ מ-014 שאצלהם זה הסטנדרט).
לגבי קליטה בתוך ממ"ד, במקום לשבור את הראש עדיף להעביר כבל אם אפשר.
קישור ל-ZAP:
http://zap.co.il/model.asp?model_id=472971
אפשר לקרוא פה על הקושחה החלופית:
http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/index.php
כמה דברים:
כל הספקיות אינטרנט בארץ תומכות גם בPPTP וגם בL2TP כך שאין בעיה להתחבר לכבלים עם ראוטר שמיועד לADSL, ההפך הוא לא נכון.
לגבי שאלתך ליכולות Bitorrent וכד', כל נתב יאפשר לך את זה כל עוד תדע להגדיר אותו.
יש נתבים שיודעים להאזין לSessionים בעיתיים מאחורי NAT כמו FTP וכו' ולהתערב במידת הצורך - זה ההבדל בין נתב טוב לפחות טוב.
אני מצטרף להמלצה של erezr לגבי הLinksys.
כל הספקיות אינטרנט בארץ תומכות גם בPPTP וגם בL2TP כך שאין בעיה להתחבר לכבלים עם ראוטר שמיועד לADSL, ההפך הוא לא נכון.
לגבי שאלתך ליכולות Bitorrent וכד', כל נתב יאפשר לך את זה כל עוד תדע להגדיר אותו.
יש נתבים שיודעים להאזין לSessionים בעיתיים מאחורי NAT כמו FTP וכו' ולהתערב במידת הצורך - זה ההבדל בין נתב טוב לפחות טוב.
אני מצטרף להמלצה של erezr לגבי הLinksys.
get rich or die tryin'
365 ש"ח (Linksys WRT54GL הכי זול בזאפ) עבור נתב אלחוטי זה הרבה כסף
אני רכשתי NETGEAR ב 220 ש"ח
יכול להיות שה Linksys WRT54GL ממש מוצלח, אבל אני לא בטוח שעבור משתמש רגיל שצריך נתב בסיסי יש לו תוספת כל שהיא (פרט למחיר
)
יכול להיות שה Linksys WRT54GL ממש מוצלח, אבל אני לא בטוח שעבור משתמש רגיל שצריך נתב בסיסי יש לו תוספת כל שהיא (פרט למחיר
נערך לאחרונה על ידי כרמי ב 26/04/2007 13:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
החיים זה מה שקורה לנו,
זה הדגם שרכשתי ב 220 ש"ח
http://www.netgear.com/Products/Routers ... GR614.aspx
אחד הזולים וקלים לשימוש בשוק
http://www.netgear.com/Products/Routers ... GR614.aspx
אחד הזולים וקלים לשימוש בשוק
החיים זה מה שקורה לנו,
ראשית, תודה לכל המגיבים,
אשמח לדעת מה ההבדלים בין 2 הראוטרים שהוזכרו (Linksys WRT54GL ו- NETGEAR) והאם ההבדל ביניהם מצדיק את ההבדלים במחיר.
שאלה נוספת, מה דעתכם על ראוטרים של TP-LINK , בוואלה ישנה מכירה קבוצתית על נתב מסוג TP-LINK 108, כרטיס אלחוטי 108 ואנטנה להגדלת הטווח במחיר דיי נמוך. (הלינק למוצר בוואלה: http://www.wallashops.co.il/m2/a/ap.asp ... 8TPLINKKIT
האם ה"חבילה" הנל כדאית? ולא פחות חשוב, האם ראוטר זה מתאים לעבודה גם בכבלים וגם ב- ADSL?
תודה מראש
אשמח לדעת מה ההבדלים בין 2 הראוטרים שהוזכרו (Linksys WRT54GL ו- NETGEAR) והאם ההבדל ביניהם מצדיק את ההבדלים במחיר.
שאלה נוספת, מה דעתכם על ראוטרים של TP-LINK , בוואלה ישנה מכירה קבוצתית על נתב מסוג TP-LINK 108, כרטיס אלחוטי 108 ואנטנה להגדלת הטווח במחיר דיי נמוך. (הלינק למוצר בוואלה: http://www.wallashops.co.il/m2/a/ap.asp ... 8TPLINKKIT
האם ה"חבילה" הנל כדאית? ולא פחות חשוב, האם ראוטר זה מתאים לעבודה גם בכבלים וגם ב- ADSL?
תודה מראש
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15947
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
מבחינת חבילה נראה משתלם.
אני לא כל כך מכיר את TP-LINK אבל ראיתי משהו בתפוז שממליץ על נתב שלהם.
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... d=97673433
אני לא יודע אם זו קניה בטוחה.
אני לא כל כך מכיר את TP-LINK אבל ראיתי משהו בתפוז שממליץ על נתב שלהם.
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... d=97673433
אני לא יודע אם זו קניה בטוחה.
אוליי זה הרבה כסף ביחס למחירם של ראוטרים אחרים אבל...כרמי כתב:365 ש"ח (Linksys WRT54GL הכי זול בזאפ) עבור נתב אלחוטי זה הרבה כסף
יכול להיות שה Linksys WRT54GL ממש מוצלח, אבל אני לא בטוח שעבור משתמש רגיל שצריך נתב בסיסי יש לו תוספת כל שהיא (פרט למחיר)
...
** אני קניתי את הראוטר WRT54GL לפני כחצי שנה ב330ש"ח - אחרי שבוע המחיר עלה
ל350 והיום המחירים שלו נעים סביב ה365 כמו שציינת.
לא היתה לי אפילות תקלה אחת מאז שחיברתי אותו....
* אם המחיר של הראוטר הזה עלה ולא ירד אז ברור שיש סיבה - הראוטר הוא ברמה גבוה יותר מהראוטרים האחרים...
במקביל חבר מהלימודים קנה ראוטר של 3COM ב250 והוא עובר איתו גיהנום...
היות ונתב לא רוכשים כמו שרוכשים מניה - כך שאם המחיר שלו עולה או יורד לא צריך להיות שיקול לרכישה או לא.goodoffer כתב:אוליי זה הרבה כסף ביחס למחירם של ראוטרים אחרים אבל...כרמי כתב:365 ש"ח (Linksys WRT54GL הכי זול בזאפ) עבור נתב אלחוטי זה הרבה כסף
יכול להיות שה Linksys WRT54GL ממש מוצלח, אבל אני לא בטוח שעבור משתמש רגיל שצריך נתב בסיסי יש לו תוספת כל שהיא (פרט למחיר)
...
** אני קניתי את הראוטר WRT54GL לפני כחצי שנה ב330ש"ח - אחרי שבוע המחיר עלה
ל350 והיום המחירים שלו נעים סביב ה365 כמו שציינת.
לא היתה לי אפילות תקלה אחת מאז שחיברתי אותו....
* אם המחיר של הראוטר הזה עלה ולא ירד אז ברור שיש סיבה - הראוטר הוא ברמה גבוה יותר מהראוטרים האחרים...
במקביל חבר מהלימודים קנה ראוטר של 3COM ב250 והוא עובר איתו גיהנום......
כמו שכתבתי זה שמוצר מסוים עולה יותר ומספק יותר זה הגיוני, אם המשתמש צריך את מה שהמוצר היקר מספק יותר או לא זו שאלה חשובה.
להזכיר נתב של NETGEAR נחשב אמין בשוק ויש לו ביקורות טובות בארץ ובעולם - הערך המוסף של Linksys עליו הוא לא באמינות.
בקשר לנתב שהזכרת בחבילה עם הכרטיס אני לא מכיר את החברה זו כלל - ולדעתי החבילה לא נראת מציאה מיחודת
נערך לאחרונה על ידי כרמי ב 27/04/2007 20:52, נערך פעם 1 בסך הכל.
החיים זה מה שקורה לנו,
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15947
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
גם אני עברתי גיהנום עם הנתב הזה של 3COM , רכשתי שתי נתבים כאלה במכהgoodoffer כתב:
במקביל חבר מהלימודים קנה ראוטר של 3COM ב250 והוא עובר איתו גיהנום......
אז הבנתי שהנתב מתאים מקסימום לגלישה ובדיקת אימלים.
הוא לא מתאים לשיתוף קבצים , צפיה בסטרים והעברת קבצים ברשת הפנימית.
אחד מכרתי והחלפתי ללינקסיס.