denon 3400 בחירת פורמט מיטבי כברירת מחדל

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
shlomis1zzz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1577
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים שלי,
אני עובד עם השילד כבר שלוש ימים .
מכשיר מפלצת !
תודה רבה על העזרה בבחירתו .
ברשותי 46B750 של סאמסונג זו טלויזיה LCD מלפני כ 7 שנים , 1080P

כשעבדתי עם הסטרימר של XTREAMER ה SIDEWINDER הראשון ואחכ האקסטרימר הפרו , התמונה הייתה יפייפיה .
אך כשחוברה לשילד פיתאום הצבעים ניהיו חיים יותר תמונה עשירה בכמה רמות ב YOUTUBE מופיע לי 4K בסירטונים (מה שלא היה לפני כלל כלל ) מרגיש לי שהשילד סוחט את כל היכולות ומפיק את המירב .- לא יודע כיצד לתאר זאת .הזוי :D
וכעת לשאלה...
אני מחובר בכבל HDMI מהשילד לרסיבר
וכבל HDMI מהרסיבר לטלויזיה .
לא יודע אם זו בעייה או אי תיפעול נכון של הרסיבר המדהים הזה אך,
כשאני מריץ סרט בנטפליקס ,או MKV על סטיק אני מעוניין שהרסיבר ידע לבחור את רצועת השמע המיטבית כברירת מחדל .
לא פעם מצאתי את עצמי בורר ברסיבר אטמוס + סראונד (אבל בנטפליקס אני שומע את האטמוס בתור סראונד עם האחוריים שלי יחד)
כשאני מפעיל את דיסק ההדגמה של אטמוס :האטמוסים עובדים מצויין ובהפרדת צלילים מוחלטת מין הסראונד)

1) האם ישנה אופציה ברסיבר לבחירה אוטומטית ?
2) בצפייה בנטפליקס כיצד אני משבית את האטמוסים שלא יעבדו כסראונד עם הסראונד האחורי שלי .

אשמח מאוד לעזרה .
תודה רבה רבה

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #2 

@shlomis1zzz

תשובה ל 1 + 2:

תצטרך להגדיר פעם אחת והרסיבר זוכר את הבחירה שלך עבור המקור. לחיצה על אחד מהכפתורים הצבעוניים בתחתית השלט (Game, Movie, Music) תעלה לך תפריט שבו אתה יכול להגדיר את פורמט הפיענוח. בשביל לקבל את המקור, תצטרך לזהות את האות המשודר, בנטפליקס ברוב המקרים זה יהיה Dolby Digital שיתפרש על 5 רמקולים בלבד.

האטמוסים שלך עובדים כסראונד כי בחרת מצב פילטר שנקרא Atmos + Surround, תבחר Dolby Digital ואתה אמור לשמוע רק 5.1.

shlomis1zzz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה צח:D
לגבי בחירת הדולבי בנטפליקס הבנתי ואתחיל ליישם.
ברגע שכיביתי את הרסיבר , ושמתי סרט שהפסקול שלו באטמוס, הבחירה האחרונה של הרסיבר היא דולבי.
כלומר אני שוב צריך ללחוץ על כפתור ה movie ולברור שוב מצב בו משודר הסרט (במקרה הזה אטמוס)
עם כל הפיצ'רים והשיכלולים אין כפתור שיודע לבחור לבד את פסקול הסרט /למטב את הבחירה בלי התעסקויות יותר מדי.?

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

בשביל זה יש לך כמה כפתורים למצבים האלה, אתה יכול להגדיר גם לכל מצב את הפענוח, כך לדוגמא אתה יכול להגדיר שבלחיצה על Movie (בשימוש עם נטפליקס נגיד) הפענוח יעבור אוטומטית ל-Dolby Digital ובלחיצה על Game הוא ישתנה למשהו אחר.

תעיף מבט כאן:
http://manuals.denon.com/AVRX3400H/EU/E ... mfznoe.php

כל מה שאתה צריך לעשות אחרי שההגדרות שלך מסודרות כמו שאתה רוצה עבור האינפוט, הוא לתת לחיצה ארוכה על Game/Movie/Music כדי לשמור את ההגדרות, ובלחיצה הבאה הוא יעלה לך את כל ההגדרות.

אז תבחר פעם אחת Dolby Digital עבור נטפליקס, ותן לחיצה ארוכה על Movie, ופעם הבאה שתנגן סרט אטמוס, תגדיר את פס הקול Atmos ואז תן לחיצה ארוכה על Game כדי לשמור את ההגדרות.

בפעם הבאה שתלחץ Movie אוטומטית יציג לך DD ובפעם הבאה שתלחץ על Game אוטומטית יציג לך Atmos.

בנוסף הרסיבר שלך עובד במצב Auto כאשר Audyssey מופעל ויזהה את הפענוח, אבל ברוב המקרים הבחירת שלו לברירת המחדל משתמשת בפילטרים, כמו למשל DTS + Virtual:X. קצת התעסקות עם זה בהתחלה אבל אחרי שמבינים איך זה עובד זה די קל.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #5 

אבל למעשה יש לו רק מקור אחד (שילד) עבור כל התכנים אם הבנתי נכון (נטפליקס, קודי וכדומה) אז בעצם אין משמעות להגדרה פר מקור לא?

כמו כן - האם יש טעם באמת בצפייה בנטפליקס לבטל את פעילות רמקולי האטמוס? ברור לי שזה סוג של עיוות כי התוכן הוא רק 5.1 אבל האם באמת זה לא מומלץ?

(סתם מתלבש על השירשור כדי לשאול שאלות...) :D

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

הוא עדיין יכול לבחור Preset שונה עבור אותו מקור, מה שמשנה הוא התוכן, עליו נשמרת ההגדרה.

לגבי האטמוס, הרסיבר פשוט זורק לשם את הסאונד כדי שישמעו מכל הרמקולים, זה לא מזיק לשום דבר, אבל אם הפסקול המקורי הוא לא דולבי, זה ישמע מתכתי ורע.

shlomis1zzz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אוקיי ...תודות .
מתי ובאילו מצבים לבחור את DD
או DD + DOLBY SURROUND
או DD + NEURAL:X
ולא צריך שאמשיך את הרשימה ...:roll:
עם הימאהה הקשיש שלי היסתדרתי יפה מאוד , זה נראה לי כמו לטבוע במים העמוקים 8O

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אם אתה שואל אותי? אף פעם לא לבחור פילטרים. אם אני צופה בנטפליקס אני שומע Dolby Digital, סרט - TrueHD או DTS HD-MSTR ואם אתה שומע אטמוס אז תבחר את הפסקול אטמוס המקורי.

הפילטרים האלה מטרתם לדמות חוויה מסויימת, נגיד DD + Neural: X נותן לך אפקט של DTS:X על פסקול באיכות דולבי, ו DTS + Virtual:X נותן הדמיה של DTS:X אם אין לך רמקולי גובה... בקיצור, גימיקים.

פשוט תבחר את הפסקול המקורי של הסרט והכל ישמע טוב. בימאהה לא היה לך את זה כי ימאהה הולכים יותר על מצבי DSP מאשר פילטרים לפענוח.

shlomis1zzz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

Zachn כתב:אם אתה שואל אותי? אף פעם לא לבחור פילטרים. אם אני צופה בנטפליקס אני שומע Dolby Digital, סרט - TrueHD או DTS HD-MSTR ואם אתה שומע אטמוס אז תבחר את הפסקול אטמוס המקורי.
...
היי צח ,
בנטפליקס אין לי אף פעם דולבי דיגיטאל לבד .
אלה תמיד דולבי דיגיטאל + דולבי סוראונד .
האם לזה כוונתך בשעת צפייה בנטפליקס ?

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

לא, אמור להיות לך מצב Dolby Digital, בלי הפילטר הנוסף של Dolby Surround... כשאתה לוחץ על אחד הכפתורים הצבעוניים בשלט אין לך אפשרות לבחור Dolby Digital?

lion77
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 632
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #11 

אני דווקא מעדיף לצפות בנטפליקס על פי הבחירה האוטומטית של הרסיבר כאשר הוא מוסיף dolby soround ובעצם מדמה את אפקט האטמוס, לאחרונה ראיתי 2 סרטים okja ו bright, פעם ראשונה שאני מרגיש שהרמקולים (rp140sa) באמת נותנים את אפקט הסאונד העילי, ניסיתי גם לבטל ולהחזיר לDD, אפילו ניסיתי בכמה סצנות מתוך סרטי פעולה בנטפליקס, בכולם מצאתי שאני מעדיף את DD + DS. כמבון שזה טעם אישי וכל אחד מעדיף משהו אחר. כבר חשבתי לתלות 2 רמקולים בתקרה אבל כרגע אני ממש מרוצה מהרמקולים האלו.

shiki
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1930
שם מלא: שלומי
נתן תודות: 239 פעמים
קיבל תודות: 175 פעמים

שליחה #12 

מצטרף לדיון המעניין בשאלה:

אני צופה דרך אפל טי וי בנטפליקס וברירת המחדל שלי בשמע היא MULTI CHANNEL IN (רסיבר דנון 3300)

האם זו עדיפה על DD/DTS?

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #13 

shlomis1zzz כתב:אוקיי ...תודות .
מתי ובאילו מצבים לבחור את DD
או DD + DOLBY SURROUND
או DD + NEURAL:X
ולא צריך שאמשיך את הרשימה ...:roll:
עם הימאהה הקשיש שלי היסתדרתי יפה מאוד , זה נראה לי כמו לטבוע במים העמוקים 8O
...
·

ה NEURAL:X או ה DSUR הם מפענחים מטריצים מוספים לפענוח הרב ערוצי. הם יגרמו לשינוי רק אם יש לך יותר רמקולים מכמות הערוצים של המקור המנוגן. אני מיד מעדיף להשתמש בהם, הם לא מזיקים. למשל, פס קול נטפליקס נפוץ זה 5.1 EAC3 שזה DD+, אם נניח יש לך 7.1 ערוצים בחדר, ה DSUR ימיר את ה 5.1 במקור ל 7.1 עי הוספת סנטר מורחב לר קולי ה BACK. זה משפר את החוויה לקולנוע וטלויזיה, אבל לא ממש מומלץ למוסיקה שעדיף לשמוע בסטריאו, פרט להקלטות מיוחדות בסראונד מטריצי. בעקרן בהגדרות המקור בדנון ניתן לקבוע מראש מצבי שמע לפי התוכן המנוגן.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

lion77 כתב:אני דווקא מעדיף לצפות בנטפליקס על פי הבחירה האוטומטית של הרסיבר כאשר הוא מוסיף dolby soround ובעצם מדמה את אפקט האטמוס, לאחרונה ראיתי 2 סרטים okja ו bright, פעם ראשונה שאני מרגיש שהרמקולים (rp140sa) באמת נותנים את אפקט הסאונד העילי, ניסיתי גם לבטל ולהחזיר לDD, אפילו ניסיתי בכמה סצנות מתוך סרטי פעולה בנטפליקס, בכולם מצאתי שאני מעדיף את DD + DS. כמבון שזה טעם אישי וכל אחד מעדיף משהו אחר. כבר חשבתי לתלות 2 רמקולים בתקרה אבל כרגע אני ממש מרוצה מהרמקולים האלו.
...
כן רק שבמצב הזה מה שאתה מקבל במקרה הטוב זה פיזור של סטריאו לעיליים עם אולי קצת פילטר שמדמה את זה, אבל אם זה עובד ונשמע לך טוב אין סיבה לא להשתמש בזה.

Rekcuf
טרול
טרול

שליחה #15 

shiki כתב:מצטרף לדיון המעניין בשאלה:

אני צופה דרך אפל טי וי בנטפליקס וברירת המחדל שלי בשמע היא MULTI CHANNEL IN (רסיבר דנון 3300)

האם זו עדיפה על DD/DTS?
...
·

לא נשמע הגיוני. לאפל טי וי הישן יש יציאת HDMI ויציאה אופטית. אין לו יציאות רב ערוציות אנלוגיות, אז אין אתה שומע ב MC IN? אפל טי וי מדור ישן עד 4 כולל מפענח DD+ ל DD 5.1 לשם תאימות עם רסיברים ישנים לא DD+.

shiki
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1930
שם מלא: שלומי
נתן תודות: 239 פעמים
קיבל תודות: 175 פעמים

שליחה #16 

@Rekcuf
·

בהגדרות הסאונד של האפל טי וי (4K) בחרתי ב Best Quality Available

ואני מחובר באמצעות HDMI לרסיבר וה Multi Channel זו ברירת המחדל שלו

ברמת העיקרון יש לי אפשרות לשנות את זה תוך כדי האזנה אבל נראה לי מוזר שהוא בוחר כברירת מחדל את אפשרות השמע הזאת כאפשרות הטובה ביותר.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

shiki כתב:מצטרף לדיון המעניין בשאלה:

האם זו עדיפה על DD/DTS?
...
Multi Channel In זה פשוט מצב סטריאו שנפרש על גבי כל הרמקולים שלך. זה פחות טוב מ-DD או DTS בגלל שאתה שומע את כל הפלט מכל הרמקולים, כלומר, דיבור יוצא מכל הרמקולים ולא רק מהסנטר כמו ב-DD או DTS, סאונד אחורי ינוגן מכל הרמקולים מאשר רק מהאחוריים כמו ב-DD ו-DTS וכו'.

זה מתאים לתוכן שמושמע בסטריאו ואתה מעוניין לשמוע אותו מכל הרמקולים. לדעתי האישית תמיד עדיף DD\DTS.

shlomis1zzz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

Zachn כתב:לא, אמור להיות לך מצב Dolby Digital, בלי הפילטר הנוסף של Dolby Surround... כשאתה לוחץ על אחד הכפתורים הצבעוניים בשלט אין לך אפשרות לבחור Dolby Digital?
...
היי .
לא אחי.
אין לי dd לבד...

Rekcuf
טרול
טרול

שליחה #19 

Zachn כתב:
...
...
כן רק שבמצב הזה מה שאתה מקבל במקרה הטוב זה פיזור של סטריאו לעיליים עם אולי קצת פילטר שמדמה את זה, אבל אם זה עובד ונשמע לך טוב אין סיבה לא להשתמש בזה.
...
·

שוב, דברים ללא ביסוס או הבנה בנושא. מפענח מטריצי לא מפזר צלילים על דעת עצמו ולא משמיע צלילי סטריאו שנועדו ל PAN בין הקדמיים. הוא פועל על עקרון של מיקום צלילים בהתאם להפרשי עוצמות ומופע. פרט לזליגות ושגיאות לא רצויות, שהן מאד מינימאליות בעיבוד ספרתי, המפענח מנתב צלילים לאן שצריך ובזמן שצריך. מבחינה מתמטית, לכל זוג ערוצים דיסקרטיים, ניתן לפענח עוד 4 ערוצים נוספים - סנטר קדמי, סנטר אחורי, ושני סראונדים. אז מ 5 ערוצים במקור, אפשר לסחוט עד 10 ערוצים נוספים, ולנתב אותם לעוד רמקולים עם חפיפות, וזה מכסה את כל הרמקולים האפשריים באטמוס.

בכל מצב, אם יש יותר רמקולים מערוצים, תמיד עדיף להפעיל את DSUR, ומנסיון ה NEURAL X עדיף, אם כי הוא לא תמיד יהיה זמין כאשר הקידוד הוא של דולבי, תלוי ברשיונות שניתנו ליצרן הרסיבר

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #20 

shlomis1zzz כתב:
53556 כתב:...
...
היי .
לא אחי.
אין לי dd לבד...
...
·כמובן שלא, כי התוכן הספציפי שאתה מנגן אינו מקודד כך.
כשתנגן מקור, נניח סרט ישן ב YES שמקודד בסטריאו, לא תראה אפשרות לבחור DD לבד.
אולם, כשתנגן סרט אחר שכן מקודד ב DD, אז כן תהיה לך אפשרות בחירה של DD בלבד.
וזה גם חל על פורמטים נוספים כמו DTS ועוד.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”