סלקום פייבר 1000 מגה או 100 מגה בסלקום( מבצעים בסלקום )
שלום רב,
אני כיום גר באזור שיש לי סיבים אופטיים והציעו לי אתמול טריפל בסלקום של 1000 מגה עם סלקום tv וקו טלפון ב200 ש"ח לשנה( ללא ערוצי ספורט שבתשלום נוסף ברגיל והמחיר עולה לאחר שנה ב49 שח), בנוסף יש להם מבצע מונדיאל עם טריפל ואינטרנט 100 מגה על בסיס תשתית של בזק ואני מקבל טלויזיה של lg ב200 ש"ח לחודש( עם ערוצי הספורט שבתשלום נוסף פתוחים לכל הזמן).
עיקר השימושים שלי זה לראות טלויזיה בסטרימיניג ולפעמים לשחק במשחקי אונליין כגון bf וכו.
האם כדאי להסתפק באינטרנט של בזק זה יעשה את העבודה? או לשלם יותר וללכת על הסיבים האופטיים?
האם יש באמת השימוש יום יומי הבדל וצורך משמעותי?
תודה לעוזרים
אני כיום גר באזור שיש לי סיבים אופטיים והציעו לי אתמול טריפל בסלקום של 1000 מגה עם סלקום tv וקו טלפון ב200 ש"ח לשנה( ללא ערוצי ספורט שבתשלום נוסף ברגיל והמחיר עולה לאחר שנה ב49 שח), בנוסף יש להם מבצע מונדיאל עם טריפל ואינטרנט 100 מגה על בסיס תשתית של בזק ואני מקבל טלויזיה של lg ב200 ש"ח לחודש( עם ערוצי הספורט שבתשלום נוסף פתוחים לכל הזמן).
עיקר השימושים שלי זה לראות טלויזיה בסטרימיניג ולפעמים לשחק במשחקי אונליין כגון bf וכו.
האם כדאי להסתפק באינטרנט של בזק זה יעשה את העבודה? או לשלם יותר וללכת על הסיבים האופטיים?
האם יש באמת השימוש יום יומי הבדל וצורך משמעותי?
תודה לעוזרים
- Internetforstuff
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 124
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
@elad24
·פשוט לך על הסיבים , לא תצטער ...
עדיף מאוד ביחס לעד "100" מגה של בזק
והדברים ילכו חלק יותר מהיר יותר (למשל הורדות וזה)
·פשוט לך על הסיבים , לא תצטער ...
עדיף מאוד ביחס לעד "100" מגה של בזק
והדברים ילכו חלק יותר מהיר יותר (למשל הורדות וזה)
אני מחובר לסיבים של פרטנר ומתנתק מהם עקב שירות גרוע מאוד. קרס לי האינטרנט ביום חמישי תמיכה טכנית לא יכולה לטפל ויש להם טכנאי רק ביום שלישי לפי השעה שנוחה להם....
השאלה בשביל שימושים של צפייה ב4k ומשחקים וצפייה ישירה בנטפילקס מספיק 100 מגה?
השאלה בשביל שימושים של צפייה ב4k ומשחקים וצפייה ישירה בנטפילקס מספיק 100 מגה?
אתה לא מקבל טלויזיה של LG, אתה משלם עליה במשך 3 שנים ומקבל זיכוי כל עוד אתה לקוח שלהם.
ומה אם תכלית שאתה לא מרוצה מהטלויזיה שלהם?
האינטרנט של סלקום (דרך בזק, שוק סיטונאי) ידוע כפוטנציאל לבעיות (לא תמיד, אבל לפעמים).
*רק סיבים* למה לבחור בטכנולוגיה ישנה כשיש לך טכנולוגיה חדשה, מהירה משמעותית גם בהורדה וגם בשליחה?
עריכה: עכשיו ראיתי שאתה לקוח של פרנטר בסיבים - אז להכרותך, השמועות אומרות שפרטנר וסלקום חולקים את הסיבים ביניהם.
ככה שאתה תקבל את אותו שירות של סיבים, פשוט הספקית שונה, ואולי המחירים שונים.
ומה אם תכלית שאתה לא מרוצה מהטלויזיה שלהם?
האינטרנט של סלקום (דרך בזק, שוק סיטונאי) ידוע כפוטנציאל לבעיות (לא תמיד, אבל לפעמים).
*רק סיבים* למה לבחור בטכנולוגיה ישנה כשיש לך טכנולוגיה חדשה, מהירה משמעותית גם בהורדה וגם בשליחה?
עריכה: עכשיו ראיתי שאתה לקוח של פרנטר בסיבים - אז להכרותך, השמועות אומרות שפרטנר וסלקום חולקים את הסיבים ביניהם.
ככה שאתה תקבל את אותו שירות של סיבים, פשוט הספקית שונה, ואולי המחירים שונים.
ראיתי את הטלוויזיה ורואים בה לא רע.
אני מודע לנושא המחיר ולכך שאני "כבול" שלוש שנים.
פשוט לפי המחיר יותר משתלם המבצע שלעם הטלוויזיה מאשר אם אני עושה בנפרד בגלל נושא החיוב זיכוי.
מצד שני זה בזק ולא סיבים...
שאלתי האם עבור שימושים של משחקים וסטרימינג זה מספיק מאה מגה
אני מודע לנושא המחיר ולכך שאני "כבול" שלוש שנים.
פשוט לפי המחיר יותר משתלם המבצע שלעם הטלוויזיה מאשר אם אני עושה בנפרד בגלל נושא החיוב זיכוי.
מצד שני זה בזק ולא סיבים...
שאלתי האם עבור שימושים של משחקים וסטרימינג זה מספיק מאה מגה
@elad24
·
ה"100" של בזק זה "עד 100" , זה אומר שהם מתחייבים שתקבל איפשהוא בין 40-100, לצורך העניין 50 גם נחשב חבילה של 100.
זה לגמרי מספיק למשחקים (הספקית וה-latency יותר חשובים במקרה הזה).
להשוואה, בסיב אופטי, זמן התגובה יהיה נמוך יותר מבזק ולכן עדיף למשחקי רשת.
אם יש לך 4 ממירים מעל האינטרנט וכולם דלוקים באותו הזמן, בנוסף להורדות ומשחקים וכו, זה כבר יכול להעמיס.
מציע לך לבדוק עם סלקום אם החיוב זיכוי תקף אם אתה מחליט לשדרג לטריפל סיבים למשל - אם כן, תצטרף ומיד תשדרג
ושוב, מציע לשקול שוב סיבים אופטיים, זה עולם אחר, גם למשחקים וגם להורדות, ובעיקר לשליחה של מידע
(ניסית פעם להדפיס אלבום תמונות באינטרנט וראית כמה זמן לוקח לתמונות לעלות? שעות! בסיבים זה לא יקרה).
שלא תמצא את עצמך פתאום עוד שנתיים עדיין נעול במבצע עם תשתית בזק ישנה בזמן שכולם עברו לסיבים אופטיים.
·
ה"100" של בזק זה "עד 100" , זה אומר שהם מתחייבים שתקבל איפשהוא בין 40-100, לצורך העניין 50 גם נחשב חבילה של 100.
זה לגמרי מספיק למשחקים (הספקית וה-latency יותר חשובים במקרה הזה).
להשוואה, בסיב אופטי, זמן התגובה יהיה נמוך יותר מבזק ולכן עדיף למשחקי רשת.
אם יש לך 4 ממירים מעל האינטרנט וכולם דלוקים באותו הזמן, בנוסף להורדות ומשחקים וכו, זה כבר יכול להעמיס.
מציע לך לבדוק עם סלקום אם החיוב זיכוי תקף אם אתה מחליט לשדרג לטריפל סיבים למשל - אם כן, תצטרף ומיד תשדרג
ושוב, מציע לשקול שוב סיבים אופטיים, זה עולם אחר, גם למשחקים וגם להורדות, ובעיקר לשליחה של מידע
(ניסית פעם להדפיס אלבום תמונות באינטרנט וראית כמה זמן לוקח לתמונות לעלות? שעות! בסיבים זה לא יקרה).
שלא תמצא את עצמך פתאום עוד שנתיים עדיין נעול במבצע עם תשתית בזק ישנה בזמן שכולם עברו לסיבים אופטיים.
לא מסכים בכלל שהתשתית של סיבים רק "למי שצריך שרירים":
א. התשתית של בזק לא יציבה בכלל. פעם חשבתי שזה רק אני שקטנוני "ולוקח את זה אישית" כל פעם שהאינטרנט מתנתק. אבל בשבועות האחרונים אני מסתובב קצת עם החברה של אנלימטד בבניין שלי, וכמעט כל שכן שאני פוגש מתלונן שהתשתית של בזק כל הזמן מתנתקת לו ולכן הוא מעוניין להצטרף לסיבים.
אצל הוט המצב קצת יותר טוב אבל תלוי במזל ויש איזורים שגם התשתית של הוט על הפנים.
למיטב הבנתי הדבר הראשון שכל מי שמתחבר לתשתית של סיבים אומר זה "אין תקלות", כאילו שהמצב הרגיל זה שיש מלא תקלות באינטרנט וזה משהו חריג שאין לך תקלות כל הזמן....
ב. יותר ויותר משתמשים בשירותי סטרימינג, iptv ,vod וכו' (כולל הטלויזיה של פרטנר/סלקום שמוגבלת היום בגלל תשתיות לוקלות וה-vod של yes שיש שירשור חם על בעיות איתו כרגע). תזכור, שאפילו בתיאוריה, בשביל איכות 4K אתה צריך כ-25 מגה ולכן בית בעל 2 טלויזיות (או מכשירים אחרים) שעושים סטרימינג ל-4K בו זמנית כבר מנצל לגמרי חיבור 50 מגה של בזק.
ג. יותר ויותר יש שימוש גם לאפלאוד: אם זה לשלוח סרטים/תמונות למשפחה או לעשות גיבוי online למחשב, יש הרבה שימושים היום שלא מוגבלים למשתמשים "כבדים" שבשבילם ה-upload בתשתיות הישנות הוא פשוט בדיחה. האמת שהאלפאוד בתשתיות הישנות הוא כל כך בדיחה שלפעמים הוא אפילו מה שמגביל לך את מהירות ה-download (במיוחד בחיבור 100/2 של הוט ותלוי בפרוטוקול שמשתמשים בו וכו').
ד. היום שאינטרנט שלנו מסורס לגמרי אנחנו רגילים לזה ומראש נמנעים מפעולות שצריכות חיבור יותר טוב. ברגע שיהיה לך אינטנרט יותר נורמלי אני בטוח שגם "רב האוכלוסיה" תמצא שימושים נוספים לזה.
זה כמו שתגיד שרב האוכלוסיה לא צריכה יותר מ-pentium 4 מ-1990 בגלל שהניצול של ה-cpu אצלהם הוא 0% במומצע. זה נכון שעם תשתית של סיב, תשתית האינטרנט סוף סוף לא תהיה הצוואר בקבוק ולא תנוצל במלואה אבל זה דבר טוב וככה זה צריך להיות.
א. התשתית של בזק לא יציבה בכלל. פעם חשבתי שזה רק אני שקטנוני "ולוקח את זה אישית" כל פעם שהאינטרנט מתנתק. אבל בשבועות האחרונים אני מסתובב קצת עם החברה של אנלימטד בבניין שלי, וכמעט כל שכן שאני פוגש מתלונן שהתשתית של בזק כל הזמן מתנתקת לו ולכן הוא מעוניין להצטרף לסיבים.
אצל הוט המצב קצת יותר טוב אבל תלוי במזל ויש איזורים שגם התשתית של הוט על הפנים.
למיטב הבנתי הדבר הראשון שכל מי שמתחבר לתשתית של סיבים אומר זה "אין תקלות", כאילו שהמצב הרגיל זה שיש מלא תקלות באינטרנט וזה משהו חריג שאין לך תקלות כל הזמן....
ב. יותר ויותר משתמשים בשירותי סטרימינג, iptv ,vod וכו' (כולל הטלויזיה של פרטנר/סלקום שמוגבלת היום בגלל תשתיות לוקלות וה-vod של yes שיש שירשור חם על בעיות איתו כרגע). תזכור, שאפילו בתיאוריה, בשביל איכות 4K אתה צריך כ-25 מגה ולכן בית בעל 2 טלויזיות (או מכשירים אחרים) שעושים סטרימינג ל-4K בו זמנית כבר מנצל לגמרי חיבור 50 מגה של בזק.
ג. יותר ויותר יש שימוש גם לאפלאוד: אם זה לשלוח סרטים/תמונות למשפחה או לעשות גיבוי online למחשב, יש הרבה שימושים היום שלא מוגבלים למשתמשים "כבדים" שבשבילם ה-upload בתשתיות הישנות הוא פשוט בדיחה. האמת שהאלפאוד בתשתיות הישנות הוא כל כך בדיחה שלפעמים הוא אפילו מה שמגביל לך את מהירות ה-download (במיוחד בחיבור 100/2 של הוט ותלוי בפרוטוקול שמשתמשים בו וכו').
ד. היום שאינטרנט שלנו מסורס לגמרי אנחנו רגילים לזה ומראש נמנעים מפעולות שצריכות חיבור יותר טוב. ברגע שיהיה לך אינטנרט יותר נורמלי אני בטוח שגם "רב האוכלוסיה" תמצא שימושים נוספים לזה.
זה כמו שתגיד שרב האוכלוסיה לא צריכה יותר מ-pentium 4 מ-1990 בגלל שהניצול של ה-cpu אצלהם הוא 0% במומצע. זה נכון שעם תשתית של סיב, תשתית האינטרנט סוף סוף לא תהיה הצוואר בקבוק ולא תנוצל במלואה אבל זה דבר טוב וככה זה צריך להיות.
- Internetforstuff
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 124
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
@eran405
מסכים איתך לגמרי לגבי כל מה שכתבת ...
ויצא לי לדבר עם אנשים לגבי הסיב אופטי והרבה אמרו לי ש"למה צריך את זה אם אתה לא מנצל את זה עד הסוף .
הרבה אנשים חיים בתפיסה שאם הם לא מנצלים את האינטרנט שלהם עד הסוף אז לא צריך את זה ומה שיש "מספיק" טוב להם ...
וגם ניסיתי לדבר עם מישהו שאני מכיר לגבי הסיבים אופטיים וסתם לדבר איתו על זה
וניסיתי להסביר לו את היתרונות של הסיב אופטי והוא בשלו שמה שיש לו היום "מספיק" .
לצערי כל העניין של הסיבים אופטיים כבר מתעכב המון זמן וזה סתם חבל כי זה באמת בזבוז זמן ועצבים כשהאינטרנט נופל או כשנחנק האינטרנט בגלל בעיות כאלה או אחרות ... והכי הזוי זה שאני שומע מאנשים גם שלדעתם הוט/בזק (תלוי מה יש להם בבית) זה "אחלה" או "סבבה" ו "מהיר"
והכי גרוע שהם בכלל לא מודעים למהירויות שמונעים מהם לקבל (אפילו על התשתית קיימת למשל בהוט אפשר להגיע ל20 העלאה או בבזק למשל אפשר להגיע ל 5 או אפילו 10 בהעלאה) אבל מה , בתכלס מסרסים עוד יותר את מה שמסורס וזה מזעזע אותי כל יום מחדש ...
מרוב שהאינטרנט מסורס אז פעולות כמו גיבוי תמונות העלאת קבצים אז נותנים ל"אפקט הלילה הקסום" לעשות את שלו.
וגם אנשים "בסדר" או "רגילים" ללאגים בעיות וכל זה כי הרוב המוחלט אם לא כולם עשו התאמה והורדת סטנדרטים והורדת ציפיות מהאינטרנט שלהם אז זה גם למה הרבה לא מתלוננים ולא רוצים שינוי/שיפור כי גם אלה שניסו לשנות גם נתקלו ביאוש ובויתור על מאבקם.
ולגבי הקטע האחרון זה נכון ממש שלא צריך לנצל הכול אם אין צורך או דרישה מהקו ...
סתם דעתי על המצב הקיים בתחום האינטרנט בישראל ^ (סליחה אם זה ארוך)
מסכים איתך לגמרי לגבי כל מה שכתבת ...
ויצא לי לדבר עם אנשים לגבי הסיב אופטי והרבה אמרו לי ש"למה צריך את זה אם אתה לא מנצל את זה עד הסוף .
הרבה אנשים חיים בתפיסה שאם הם לא מנצלים את האינטרנט שלהם עד הסוף אז לא צריך את זה ומה שיש "מספיק" טוב להם ...
וגם ניסיתי לדבר עם מישהו שאני מכיר לגבי הסיבים אופטיים וסתם לדבר איתו על זה
וניסיתי להסביר לו את היתרונות של הסיב אופטי והוא בשלו שמה שיש לו היום "מספיק" .
לצערי כל העניין של הסיבים אופטיים כבר מתעכב המון זמן וזה סתם חבל כי זה באמת בזבוז זמן ועצבים כשהאינטרנט נופל או כשנחנק האינטרנט בגלל בעיות כאלה או אחרות ... והכי הזוי זה שאני שומע מאנשים גם שלדעתם הוט/בזק (תלוי מה יש להם בבית) זה "אחלה" או "סבבה" ו "מהיר"
מרוב שהאינטרנט מסורס אז פעולות כמו גיבוי תמונות העלאת קבצים אז נותנים ל"אפקט הלילה הקסום" לעשות את שלו.
וגם אנשים "בסדר" או "רגילים" ללאגים בעיות וכל זה כי הרוב המוחלט אם לא כולם עשו התאמה והורדת סטנדרטים והורדת ציפיות מהאינטרנט שלהם אז זה גם למה הרבה לא מתלוננים ולא רוצים שינוי/שיפור כי גם אלה שניסו לשנות גם נתקלו ביאוש ובויתור על מאבקם.
ולגבי הקטע האחרון זה נכון ממש שלא צריך לנצל הכול אם אין צורך או דרישה מהקו ...
סתם דעתי על המצב הקיים בתחום האינטרנט בישראל ^ (סליחה אם זה ארוך)
- l33cher
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1894
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
·elad24 כתב:קרס לי האינטרנט ביום חמישי תמיכה טכנית לא יכולה לטפל ויש להם טכנאי רק ביום שלישי לפי השעה שנוחה להם.......
עניין הטכנאים שמגיעים רק אחרי כמה ימים \ מעל שבוע,זו נחלת הכלל (גם בהוט,וגם בבזק)
ממזמן ידוע שיש לכל החברות מצוקת טכנאים\עומס על הקיימים.
ככה שלצערנו,לא משנה למי תעבור,אם חו"ח תהיה תקלה - כדאי לצפות לזה כי זה די נפוץ\קבוע"מקובל"
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty
3 מגה העלאה עם סרטימינג וגיימינג לא שילוב הכי מוצלח, ובהחלט לא יספיק לך 50 מגה (לא מתיימר לדעת כמה בזק באמת יכולים לספק לך, אני כן מקבל 100 אבל מת שיגיעו הסיבים) אם אתה מתכוון לראות תכני 4K (זה ממכר, קשה מאוד לרדת ברמה, בעיקר כשתתחיל גם עם 4K HDR)
אני החלטתי כן להצטרף למבצע בסוף עם המאה מגה מכיוון שהטלויזיה של פרטנר ממש לא נוחה החל מתקיעות של הממיר והממשק הלא נוח ועוד כמה סיבות.
ואני מחובר ל-200 מגה בסיבים של פרטנר עם אפלוד של 20 מגה.
אתמול היה טכנאי של בזק שחיבר את הקו ואמר שאני אמור לקבל סביב ה-75 מגה שזה מה שיש בתשתיות החדשות(אני גר בשכונה החדשה בראש העין).
לגבי נושא הטכנאים אני אני יודע שיש מצוקת טכנאים אבל הפתרון שפרטנר נתנו לי ספיצית היה מזעזע עד להגעת טכנאי(מודם סלולרי שבקושי אפשר לגלוש ואני בכלל לא מדבר על לראות טלויזיה) שבוע ימים לחכות לטכנאי זה יותר מדי זמן עבורי.
לגבי משחקים וסטרימינג אאלץ לעשות זאת בנפרד ולא מקביל...
אני רציתי טלויזיה חדשה והמבצע של סלקום התאים לי כי המחיר יוצא לי יותר משתלם אם אעשה טריפל ואקנה טלויזיה בנפרד(אני רואה ספורט אז לי משתלם החבילה).
מה שכן אני יכול להגיד שעוד כמה שכנים לא מרוצים מהאינטרנט של פרטנר והם מחוברים בסיבים לא יודע כמה מגה(200 או 1000 מגה).
אז זה הכל יחסי לכל אחד ושימושיו באינטרנט
ואני מחובר ל-200 מגה בסיבים של פרטנר עם אפלוד של 20 מגה.
אתמול היה טכנאי של בזק שחיבר את הקו ואמר שאני אמור לקבל סביב ה-75 מגה שזה מה שיש בתשתיות החדשות(אני גר בשכונה החדשה בראש העין).
לגבי נושא הטכנאים אני אני יודע שיש מצוקת טכנאים אבל הפתרון שפרטנר נתנו לי ספיצית היה מזעזע עד להגעת טכנאי(מודם סלולרי שבקושי אפשר לגלוש ואני בכלל לא מדבר על לראות טלויזיה) שבוע ימים לחכות לטכנאי זה יותר מדי זמן עבורי.
לגבי משחקים וסטרימינג אאלץ לעשות זאת בנפרד ולא מקביל...
אני רציתי טלויזיה חדשה והמבצע של סלקום התאים לי כי המחיר יוצא לי יותר משתלם אם אעשה טריפל ואקנה טלויזיה בנפרד(אני רואה ספורט אז לי משתלם החבילה).
מה שכן אני יכול להגיד שעוד כמה שכנים לא מרוצים מהאינטרנט של פרטנר והם מחוברים בסיבים לא יודע כמה מגה(200 או 1000 מגה).
אז זה הכל יחסי לכל אחד ושימושיו באינטרנט
ufo77 כתב:לא מרוצים מסיבים אופטים.? סליחה לא קראתי טוב....!!! אז או שאתם לא מבינים כלום בתקשורת. או שצריך לתת לכם חליפת חלל שתמשיכו לרחף בחלל......
פשוט אוהבים וינטאג' וחוט נחושת שזור זה הכי וינטאג' שיש
אם הייתי יכול הייתי חוזר למודם 33600bps