קדם מגבר
שלום חברים,
אני מנסה להבין את הנושא של הקדם מגבר ויש לי שאלה.
לפי איזה נתון ב-DAC אני יכול לדעת האם מוטב לחבר אחריו קדם מגבר? אני מניח שזה תלוי בחוליה הבאה, והמשך השאלה – כאשר מדובר ברמקולים מוגברים, לפי איזה נתון אפשר לדעת האם מוטב שיקבלו אות מ-DAC או מקדם מגבר? אם אני מוסיף למשוואה בורר ווליום פאסיבי, זה משנה את התשובה/את השיקולים?
אני מנסה להבין את הנושא של הקדם מגבר ויש לי שאלה.
לפי איזה נתון ב-DAC אני יכול לדעת האם מוטב לחבר אחריו קדם מגבר? אני מניח שזה תלוי בחוליה הבאה, והמשך השאלה – כאשר מדובר ברמקולים מוגברים, לפי איזה נתון אפשר לדעת האם מוטב שיקבלו אות מ-DAC או מקדם מגבר? אם אני מוסיף למשוואה בורר ווליום פאסיבי, זה משנה את התשובה/את השיקולים?
DAC או CD או מקור אחר רגיל , נקראים LINE LEVEL , הסטנדרט שלהם הוא בדרך כלל מתח של 2V
אבל קורה שיש מקורות קצת פחות חזקים או יותר חזקים . אבל פחות או יותר באותו אזור של 2V
רמקולים מוגברים אמורים להתחבר ישר ל DAC או מקור אחר , ללא צורך של קדם מגבר.
אבל אפשר יהיה לחבר קדם מגבר , רק צריך לראות שהווליום סביר ולא חזק מדי , כי הקדם מגבר עושה הגברה קטנה .
אם היית בונה את הקדם מגבר בעצמך היית יכול להחליט איזה הגברה תיהיה לו בהתאם לווליום הנצרך .
בתעשייה מקובל לעשות את קדמי מגבר בהגברה באזור של פי 3-5
אבל קורה שיש מקורות קצת פחות חזקים או יותר חזקים . אבל פחות או יותר באותו אזור של 2V
רמקולים מוגברים אמורים להתחבר ישר ל DAC או מקור אחר , ללא צורך של קדם מגבר.
אבל אפשר יהיה לחבר קדם מגבר , רק צריך לראות שהווליום סביר ולא חזק מדי , כי הקדם מגבר עושה הגברה קטנה .
אם היית בונה את הקדם מגבר בעצמך היית יכול להחליט איזה הגברה תיהיה לו בהתאם לווליום הנצרך .
בתעשייה מקובל לעשות את קדמי מגבר בהגברה באזור של פי 3-5
את החלק הראשון הבנתי.
לגבי החלק השני של התשובה אודה לך מאוד אם תוכל לעשות כמה חידודים
"צריך לראות שהווליום סביר ולא חזק מדי" - העוצמה המקסימלית נקבעת לפי מגבר הכוח שנמצא ברמקולים המוגברים או במגבר הכוח החיצוני, לא?
"...איזה הגברה תיהיה לו בהתאם לווליום הנצרך" - גם את זה לא ממש הבנתי..
"בתעשייה מקובל לעשות את קדמי מגבר בהגברה באזור של פי 3-5" - גם את זה לצערי לא בדיוק הבנתי. נניח מדובר על הגברה של פי 3 לצורך הדוגמה, אז הוא מכפיל את ה-LINE LEVEL? אם כן, בשביל מה? (אולי רק כאשר המתח נמוך משמעותית מ-2V? או שאם הוא נמוך משמעותית זה כבר לא ייחשב LINE LEVEL? LINE LEVEL זה הליין אווט?)
תודה
לגבי החלק השני של התשובה אודה לך מאוד אם תוכל לעשות כמה חידודים
"צריך לראות שהווליום סביר ולא חזק מדי" - העוצמה המקסימלית נקבעת לפי מגבר הכוח שנמצא ברמקולים המוגברים או במגבר הכוח החיצוני, לא?
"...איזה הגברה תיהיה לו בהתאם לווליום הנצרך" - גם את זה לא ממש הבנתי..
"בתעשייה מקובל לעשות את קדמי מגבר בהגברה באזור של פי 3-5" - גם את זה לצערי לא בדיוק הבנתי. נניח מדובר על הגברה של פי 3 לצורך הדוגמה, אז הוא מכפיל את ה-LINE LEVEL? אם כן, בשביל מה? (אולי רק כאשר המתח נמוך משמעותית מ-2V? או שאם הוא נמוך משמעותית זה כבר לא ייחשב LINE LEVEL? LINE LEVEL זה הליין אווט?)
תודה
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·זאת הכללה מאוד רצינית ולא נכונה. לא חסר DACים שהם לא לאין לבלב ולא נותנים לאין אוט אלה פרה אוט ויש כאלה עם הגברה של 1.5 וולט ויש נורמאלייים עם 2.4 וולט....יש הכל.yehudaa כתב:DAC או CD או מקור אחר רגיל , נקראים LINE LEVEL , הסטנדרט שלהם הוא בדרך כלל מתח של 2V
...
שלומי, מה השאלה בדיוק?
אילו רמקולים?
מה שער החלקים, מה המקור?
היי BUGY
בנתיים רק מוניטורים של KRK. המקור הוא מחשב. לצורך העניין מה שקיים בפועל פחות מהותי, כי המטרה שלי הייתה להבין את העקרונות הכלליים לטובת הידע ולטובת "רכישת" היכולת לאבחן בעצמי אילו רכיבים לשלב.
לגבי מה הייתה השאלה - אחרי שהצלחתי להבין את רוב הדברים הבסיסיים ביותר שרציתי להבין לגבי ה-DAC, התחלתי להתעניין לגבי קדם מגבר ובורר פאסיבי/אקטיבי והשפעותיהם. עיקר השאלה נסובה סביב האם, למה ואיזה קדם מגבר לחבר תוך בחינת מפרטים משני הצדדים, מוניטורים (או מגבר כוח) מצד אחד ו-DAC (או מחשב נייד) מצד שני.
בדיעבד מתברר לי שזו שאלה מאוד רחבה שאי אפשר לענות עליה באופן שתשובה אחת תניח את דעתי. בפועל מה שקורה לרוב, שכל תשובה מייצרת עוד שלוש שאלות חדשות וכתוצאה מכך הדיון סוטה לאט לאט, אבל בעקביות, לנתיבים אחרים ממה שיועדו לכתחילה. (אני לא מתכוון לשרשור הזה אלא באופן כללי) כנראה שזו דינמיקה של התכתבויות מהסוג הזו. כמובן שהבעיה היא בצד שלי ולא של מי שעונה, כאמור מהסיבה שהשאלות רחבות מדי וחותכות מונחים טכניים לא מעטים, ולא פשוטים. מכל זה יוצא שעדיף בנתיים שאניח לשאלות האלו.
תודה על הרצון לעזור.
בנתיים רק מוניטורים של KRK. המקור הוא מחשב. לצורך העניין מה שקיים בפועל פחות מהותי, כי המטרה שלי הייתה להבין את העקרונות הכלליים לטובת הידע ולטובת "רכישת" היכולת לאבחן בעצמי אילו רכיבים לשלב.
לגבי מה הייתה השאלה - אחרי שהצלחתי להבין את רוב הדברים הבסיסיים ביותר שרציתי להבין לגבי ה-DAC, התחלתי להתעניין לגבי קדם מגבר ובורר פאסיבי/אקטיבי והשפעותיהם. עיקר השאלה נסובה סביב האם, למה ואיזה קדם מגבר לחבר תוך בחינת מפרטים משני הצדדים, מוניטורים (או מגבר כוח) מצד אחד ו-DAC (או מחשב נייד) מצד שני.
בדיעבד מתברר לי שזו שאלה מאוד רחבה שאי אפשר לענות עליה באופן שתשובה אחת תניח את דעתי. בפועל מה שקורה לרוב, שכל תשובה מייצרת עוד שלוש שאלות חדשות וכתוצאה מכך הדיון סוטה לאט לאט, אבל בעקביות, לנתיבים אחרים ממה שיועדו לכתחילה. (אני לא מתכוון לשרשור הזה אלא באופן כללי) כנראה שזו דינמיקה של התכתבויות מהסוג הזו. כמובן שהבעיה היא בצד שלי ולא של מי שעונה, כאמור מהסיבה שהשאלות רחבות מדי וחותכות מונחים טכניים לא מעטים, ולא פשוטים. מכל זה יוצא שעדיף בנתיים שאניח לשאלות האלו.
תודה על הרצון לעזור.
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
אתה מכניס את עצמך לבור בלי תחתית
איזה KRK יש לך? סידרת ROCKIT או V ? ל-ROCKIT יש בורר עוצמה מובנה.
בגדול השרשרת שאתה רוצה לבנות היא כזו:
מחשב-DAC-קדם מגבר-רמקולים מוגברים
אתה יכול לחבר את המחשב ל-DAC (או אפילו ישירות לרמקולים) ולשלוט על העוצמה מהמחשב....לא מומלץ, העוצמה משתנה בדומיין הדיגיטלי דבר הפוגע בתחום הדינאמי.
אתה יכול לחבר את המחשב ל-DAC בעל בורר עוצמה מובנה אך עליך לוודא שהשליטה על עוצמת היציאה של ה-DAC נעשית אנלוגית ולא בדומיין הדיגיטלי.
בחלק גדול של ה-DACים הזולים עוצמת היציאה נעשית בדומיין הדיגיטלי.
אתה יכול לחבר מהמחשב ל-DAC ומה-DAC לקדם מקדם פאסיבי או אקטיבי (אין שום בעיה לחבר לקדם אקטיבי) ולרמקולים.
שאלות?
איזה KRK יש לך? סידרת ROCKIT או V ? ל-ROCKIT יש בורר עוצמה מובנה.
בגדול השרשרת שאתה רוצה לבנות היא כזו:
מחשב-DAC-קדם מגבר-רמקולים מוגברים
אתה יכול לחבר את המחשב ל-DAC (או אפילו ישירות לרמקולים) ולשלוט על העוצמה מהמחשב....לא מומלץ, העוצמה משתנה בדומיין הדיגיטלי דבר הפוגע בתחום הדינאמי.
אתה יכול לחבר את המחשב ל-DAC בעל בורר עוצמה מובנה אך עליך לוודא שהשליטה על עוצמת היציאה של ה-DAC נעשית אנלוגית ולא בדומיין הדיגיטלי.
בחלק גדול של ה-DACים הזולים עוצמת היציאה נעשית בדומיין הדיגיטלי.
אתה יכול לחבר מהמחשב ל-DAC ומה-DAC לקדם מקדם פאסיבי או אקטיבי (אין שום בעיה לחבר לקדם אקטיבי) ולרמקולים.
שאלות?
You pay peanuts, you get monkeys
היי freerider
הסבר ברור מאוד, תודה רבה.
בכל זאת שאלה - אמרת שיש DACים בהם העוצמה משתנה בדומיין הדיגיטלי. השאלה שלי - לפי איזה נתון אני יכול להבין האם מדובר במכשיר שעוצמת היציאה שלו נעשית אנלוגית או דיגיטלית? האם העניין הזה רלוונטי רק שמדובר ב-DAC או שלמשל יכול להיות קדם מגבר שגם שם צריך לשים לב האם זה נעשה אנלוגית או דיגיטלית?
הסבר ברור מאוד, תודה רבה.
בכל זאת שאלה - אמרת שיש DACים בהם העוצמה משתנה בדומיין הדיגיטלי. השאלה שלי - לפי איזה נתון אני יכול להבין האם מדובר במכשיר שעוצמת היציאה שלו נעשית אנלוגית או דיגיטלית? האם העניין הזה רלוונטי רק שמדובר ב-DAC או שלמשל יכול להיות קדם מגבר שגם שם צריך לשים לב האם זה נעשה אנלוגית או דיגיטלית?
נערך לאחרונה על ידי שלומי44 ב 24/05/2018 5:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
- freerider
- חבר ותיק

בקדם מגבר ייעודי ללא DAC מובנה זה לרוב מתבצע אנלוגית.
הרבה DACים היום משתמשים ב"בורר העוצמה" בדומיין הדיגיטלי מהסיבה שברוב הצ'יפים של ה-DACים החדשים וחדשים פחות (כגון ה-ESS SABRE) האופציה מובנת בצ'יפ עצמו וקל מאוד ליישם אותה.
הרבה DACים היום משתמשים ב"בורר העוצמה" בדומיין הדיגיטלי מהסיבה שברוב הצ'יפים של ה-DACים החדשים וחדשים פחות (כגון ה-ESS SABRE) האופציה מובנת בצ'יפ עצמו וקל מאוד ליישם אותה.
אין כמעט שום פגיעה בטווח הדינאמי במידה והDAC תומך ברזולוציית 24ביט ומעלה ואתה מנגן תוכן של של 16ביט. צריך להוריד את ווליום לרמה שממילא תהיה חלשה מדי להאזנה נורמלית כדי שתתחיל איזושהי דגרדציה. וכידוע, בוררי העוצמה האנלוגיים,במיוחד הזולים ברמת כניסה שבה אנו עוסקים בדיון זה, בעצמם אינם חפים מהשלכות על הדינאמיות... אז זה יותר עניין של נוחות שימוש מאיכות סאונד.
- freerider
- חבר ותיק

נכון ובאותה נשימה בדבריך נכנס גם הרעיון של לחבר את המחשב ישירות לרמקול...אך אל תשכח שבמידה והוא משתמש במיקסר של המחשב או ווליום דיגיטלי אחר רוב הזמן בורר הווליום שלו יהיה די נמוך ובנוסף כשאתה "מנחית" דיגיטלית אתה מעלה את ריצפת הרעש האנלוגית.
בעולם האודיופילים כשכולם רודפים אחריי ה-BIT PERFECT המלצתך היא חילול קודש ובימים אחרים היית נשפט לסקילה
בעולם האודיופילים כשכולם רודפים אחריי ה-BIT PERFECT המלצתך היא חילול קודש ובימים אחרים היית נשפט לסקילה
קודם כל אני לא המלצתי אלא תיקנתי את המלצתך שלך, שהיא להשתמש בווליום אנלוגי כי זה עדיף כדי להישאר bitperfect... אבל אם ביטפרפקט ל16bit זה 96db ויש לך תיאורטית 144db ב-24ביט אז אתה צריך יותר מ-48db כדי לרדת ברזולצייה. אבל זה לא אפשרי גם כשאתה מנחית כל הדרך ל-0 בwindows אם להסתמך על הת'ראד הבא:
http://www.diyaudio.com/archive/blogs/r ... gs-db.html
לגבי העלייה ברצפת הרעש האנלוגית כאשר את מנחית דיגטלית, תיאורטית זה נכון אבל אני לא יודע כמה זה רלוונטי עם מגברי סוליד-סטייט.
http://www.diyaudio.com/archive/blogs/r ... gs-db.html
לגבי העלייה ברצפת הרעש האנלוגית כאשר את מנחית דיגטלית, תיאורטית זה נכון אבל אני לא יודע כמה זה רלוונטי עם מגברי סוליד-סטייט.