מה הבדל בפועל בין 50HZ ל100HZ

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Neone פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

היי,

אחרי המידע המועיל שקיבלנו מכם, הלכנו אתמול לראות טלויזיות. בגדול חשבנו על LG 65UJ670Y שאנחנו מכירים אותה בגרסת ה55" שלה.
בחנות המוכר המליץ דוקא על 65SJ800Y וציין שההבדל במחיר הוא בסביבות 1000 ומשהו ש"ח אבל שהיא nano cell וקצב הרענון שלה הוא 100HZולא 50HZ כמו ה670.
ציינתי שבין היתר חלק מהצפיה היא בשידורי ספורט וחשוב לי שלא יהיו מריחות וכו', אז הוא אמר שהנושא של ה100HZ הוא קריטי בקטע הזה.
ראינו את הSJ800 ואהבנו את התמונה בסה"כ כולל בדיקה על קבצים שהבאתי מהבית.
מצד שני האם יש הבדל כזה גדול בין הטלויזיות? סה"כ ההבדל במחיר הוא די גדול.
אשמח לעזרה בנושא וקצת הסברים לגבי נושא קצב הרענון.

(מעבר לזה וכד"א.. המוכר אמר שאם נרד ל55" אז נוכל לקחת את הגרסאות המתקדמות במחיר דומה ל670 בגרסת ה65" שלה. ז"א SJ800 בכ-4500 ש"ח ו...אני קצת חושש מסמסונג בגלל נושא האחריות, אבל, המוכר אמר שנוכל לקחת MU9000 בכ-5000 ש"ח, והכניס אותנו להתלבטות אחרת מבחינת הגודל :) - כי מרחק הצפיה אצלנו הוא 3.7 מ' מקיר לקיר)

sunnyryz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

כל הטלוויזיות LG חוץ מ-OLED באות עם פנל IPS. IPS מתאים למסכי מחשב וטלפונים אך כלל לא מתאים לטלוויזיות עקב ניגודיות נמוכה והעדר שחורים.
בחנות כל הטלוויזיות מוגדרות ב"מצב חנות" כמו כן יש תאורה חיצונית חזקה מאוד. בתנאים כאלה כמאט ולא ניתן לבדוק יתרונות וחיסרונות של המסכים. כל הטלוויזיות נראות אותו דבר. לרוב דגמי LG יש בעיות של אחידות תאורה: רואים את זה על ריקה לבן, שחור ועפור.
Samsung 9000 היא טלוויזיה ראויה כי היא באה עם פנל VA המקורי של סמסונג לעומת הסדרות הנמוכות יותר שבאות לרוב עם פנלים תוצרת חברות סיניות no name.
בין 60 ל-120 Hz צריך להעדיף 120 כי ככל שלפנל יש מפרט טכני גבוהה יותר וככל שהדגם גבוהה יותר(אצל כל היצרנים) כך יש סיכוי גבוה יותר לקבל פאנל באיכות גבוהה.

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1916
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שליחה #3 

אני לא מצליח להבחין במריחות בכדורגל ב 65UJ670 שלי .
אני לא יכול לחוות דעה על רמת השחור או אחידות תאורה, כי בכדורגל רוב התמונה ירוקה, ובסדרות\סרטים זה לא מפריע לי לעין.
יכול להיות שאם הייתה טלויזיה טובה יותר ליד, הייתי מבחין בהבדל. אבל זה לא המצב.

המוכר כמעט תמיד ימליץ על משהו יקר, כי הרווח שלו גדול יותר.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”