סטרימינג של סרטים כבדים במיוחד ל C7

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
שלח תגובה
ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1494
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #1 

היי,

יש לי סרטי UDH HDR כבדים עם ביטרייט של 70-80 מגה.
מנסה לנגן באמצעות סטרימינג מהמחשב לטלויזיה.
המסך שתומך רק ב 100 מגה מחובר ל switch והמחשב מחובר לאותו switch ב GbE
בניגון הסרט יש לעיתים buffering שמגיע ככל הנראה מהביטרייט הגבוה של הסרט
סרטים קלים יותר מתנגנים חלק ללא buffering

השאלה איך אפשר לשפר את ה buffering שכן החיבור בטלויזיה מוגבל ל 100Mbps
חשבתי לנסות לחבר את הטלויזיה לSWITCH דרך ה USB 3 באמצעות USB3 to GbE adapter שאמור לתת יותר רוחב סרט מאשר חיבור ה 100 מגה. האם זה יעבוד לדעתכם? מניח שמתאם כזה צריך דרייבר שלא יתמך בטלוויזיה...

יש דרך לשלוט על ה BUFFER של הטלויזיה, שינגן לדוגמא לאחר BUFFER של XX אחוז?
אשמח לקבל רעיונות לניגון חלק של סרטי UDH HDR כבדים

תודה
עמי

leron
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

אני גם ניסיתי לנגן סרטי bluray 4k עם ביטרייט זהה מעל תקשורת של 100Mb, יש כמה בעיות עם זה:
1. אתה כנראה לא מקבל 100 מגה אמיתי בין המחשב לטלוויזיה, אלא קצת פחות
2. הפרוטוקול שבו עובר הסרט על התקשורת, לוקח גם קצת מרוחב הסרט, תלוי בפרוטוקול זה יכול להיות אפילו 10-20%
3. 70-80 זה קצב ממוצע. בנקודות מסוימות אפשר לקבל בסרטים האלה קצבים גדולים בהרבה, לפעמים לכמה דקות בסרטי אקשן, ואז גם אם היתה דרך להגדיל באפר (בנגן על מכשיר חיצוני שאפשר לקנפג), הבאפר יהיה קטן מדי.

אני וויתרתי על כל הסיפור, קניתי נגן חיצוני שמריץ kodi. יש כאלה שיודעים לקבל תקשורת של 1GbE. לי אין כבל אז חיברתי לו הארד דיסק נייד, ואת כל הסרטים אני מוריד ישר לשם.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

1. גם עם שיתופי NFS היעילים בחלק מהסרטים יש buffering ואי אפשר להמנע מזה.
2. אני בספק רב שתוכל להפעיל על הטלוויזיה כ.רשת USB, אבל אפשר לנסות כי הם עולים בערך $6 באיביי.
3. שני הפתרונות הם סטרימר עם רשת קווית 1g, אפילו דרך מתאם USB או חיבור USB HDD עם הסרט למסך.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #4 

אצלי נתקלתי באותן המגבלות.
בסופו של דבר רכשתי כונן קשיח חיצוני של 8 טרה וחיברתי אותו אל סוויצ'ר USB 3.0 שמנתב בלחיצת כפתור פשוטה בין המחשב לבין המסך. מוריד את התכן מהמחשב לכונן וכאשר רוצה לצפות בהם פשוט מעביר בסוויצ'ר לטלויזיה ומפעיל ממנה את התכן. עובד לי חלק גם התכנים הכי כבדים שקיימים. בעיה עיקרית היא שאני נאלץ לוותר ככה על אטמוס מפני שהמסך יודע להוציא רק DD 5.1 בתצורה כזו. (וכמובן שזה לא אידיאלי מבחינת חיווט וכל המסביב עבור כל אחד, אבל אצלי לפחות זה מתאים פיקס מבחינת מיקום ומרחק, ככה שאני נשאר רק עם מגבלת הסאונד, שזה משהו די אקוטי להרבה משתמשים. אני החלטתי להתפשר עד שאקנה אולי נגן חיצוני בעתיד כמו השילד שיסגור לי את הפינה הזו)
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

leron
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

זה קצת מעבר נושא לפורום של סטרימרים, אבל - אני לא רואה סיבה להשקיע בshield למסך כזה. הרי יש לך כבר נטפליקס והכל, בסך הכל החלק החלש במסך הוא רק הניגון של סרטים. מספיק לקנות מכשיר פשוט מבוסס amlogic s912, אני קניתי beelink gt1 במאתיים שקל, והוא מנגן לי הכל, HDR עובד מעולה (אני חושב שאפילו DV אמור לעבוד עליו), והסרטים רצים חלק לגמרי.
אני התקנתי עליו librelec, והתקנתי עליו טורנט.
ככה אתה גם יכול להפסיק עם סוויצ' הזה שאתה עושה על ה usb3. הדיסק מחובר קבוע לסטרימר שמשמש גם כשרת.

אני מאוד התאכזבתי מאפשרויות הניגון על המסך עצמו, ותכלס גם יותר נעים לראות עם קודי שנותן לך תפריטים וכו. המסך הזה פלוס סטרימר במאתיים שקל נותן לי כל מה שיכולתי לחלום עליו

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

@leron
·
יש לי גם מחשב בסלון עם קודי ולא מצליח לנגן HDR, בגלל זה אני משתמש בנגן של הטלויזיה.
אידיאלית בשבילי היה לסדר את המחשב עם קודי שינגן חלק סרטי HDR מה שלא הצלחתי לעשות אחרי אין ספור נסיונות...

andy1991
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #7 

את האמת, אני משתמש בPLEX במחשב ובטלוויזיה, פעמיים הסרט עצר לי בשביל להיטען, אבל אחרי זה לא חוויתי עצירות.
יש לי 100 מגה

leron
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

איזה סרט? מה הגודל שלו? ביטרייט של 70-80 מגה?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

לא, PLEX ו- XPLAY ושאר בני הדודים (כמו התכנה של LG עצמה) לא עושים את העבודה עם ביטרייט גבוה (4K REMUX) במסכים האלה. עובד חלק עם ריפים או בלו-ריי 1080 אבל לא עם רימאקסים של 4K. כנראה מגבלה של כרטיס הרשת של המסך ואין ממש קשר לצורה בה מנסים להזרים את המידע.

shay_p
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #10 

jacko-il כתב:אצלי נתקלתי באותן המגבלות.
בסופו של דבר רכשתי כונן קשיח חיצוני של 8 טרה וחיברתי אותו אל סוויצ'ר USB 3.0 שמנתב בלחיצת כפתור פשוטה בין המחשב לבין המסך. מוריד את התכן מהמחשב לכונן וכאשר רוצה לצפות בהם פשוט מעביר בסוויצ'ר לטלויזיה ומפעיל ממנה את התכן. עובד לי חלק גם התכנים הכי כבדים שקיימים. בעיה עיקרית היא שאני נאלץ לוותר ככה על אטמוס מפני שהמסך יודע להוציא רק DD 5.1 בתצורה כזו. (וכמובן שזה לא אידיאלי מבחינת חיווט וכל המסביב עבור כל אחד, אבל אצלי לפחות זה מתאים פיקס מבחינת מיקום ומרחק, ככה שאני נשאר רק עם מגבלת הסאונד, שזה משהו די אקוטי להרבה משתמשים. אני החלטתי להתפשר עד שאקנה אולי נגן חיצוני בעתיד כמו השילד שיסגור לי את הפינה הזו)
...
·
הדלקתי אותי עם הסוויצ'ר הזה :}
אתה יכול לפרט מה קנית ודרך מי ? כי גם אני משתמש בכונן חיצוני בשביל לראות סרטים באיכות גבוהה.
תודה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78828
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #11 

סטרימר מובנה של טלויזיה מיועד לדברים "רגילים". זה מעולם לא היה תחרות אמיתית לסטרימרים רציניים.

מה שברור כאן זה שנדרש סטרימר אמיתי ורציני. יש לא מעט כאלה שמסוגלים לעשות את מה שאתה מבקש מבלי לעשות באפרינג. השילד, אפל-TV, החדש של Dune (האמת שגם סולו של Dune אבל נדרש עוד תחכום בשביל לגרום ל-HDR לעבוד).

אני אפילו עברתי לאחרונה לצפות בנטפליקס על ה-AppleTV - התוצאה טובה יותר מאשר האפליקציה המובנית של הטלויזיה... רואים מדהים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

@shay_p
·
סוויצ'ר USB 3.0 די פשוט, קניתי את זה:
https://www.amazon.com/gp/product/B00JX ... UTF8&psc=1

[בתכל'ס, בסופו של יום, זה די מיותר כשאני חושב על זה. הכונן החיצוני הטיפש שיש לי לא מכבה את עצמו כאשר אין בו שימוש. הוא פשוט תמיד עובד משום מה. אז, אני בכל מקרה נאלץ לקום ולנתק אותו כל פעם מהפלאג של החשמל שלו כדי לכבות אותו.]

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

@jacko-il
·
בשביל ההדלקה והכיבוי של ה HDD אפשר פשוט לחבר לשקע חכם שידליק ויכבה את החשמל לשקע ואז לא צריך לקום בשביל לכבות את הדיסק.
משהו בסגנון הזה
https://www.amazon.com/Wifi-Smart-Plug- ... B01MR713XA

תמצא גם סוויצר חכם או עם שלט ואז בכלל אתה מסודר, לא צריך לקום בכלל מהספה :)

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

@ambar
·
תודה חבר.
נראה לי דווקא עדיף שאני אקום קצת מהספה פה ושם.. זה המינימום שאני יכול לעשות כדי לטפל בכרס שגידלתי מהעצלנות..

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #15 

חיבור 100 מגה יכול להבטיח 50 מגה באופן מעשי. זה נכון עבור 1G שיכול להבטיח 500M. המהירות המלאה היא עבור תעבורות קצרות זמן ולא ממושכות.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #16 

@Rekcuf

כרגיל שטויות מושלכות לאוויר.
עם חיבור קווי של 100 מגה או 1 גיגה אין שום בעיה להעביר בקצב העברה המקסימלי גם לאורך זמן.

shay_p
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #17 

jacko-il כתב:@shay_p
·
סוויצ'ר USB 3.0 די פשוט, קניתי את זה:
https://www.amazon.com/gp/product/B00JX ... UTF8&psc=1

[בתכל'ס, בסופו של יום, זה די מיותר כשאני חושב על זה. הכונן החיצוני הטיפש שיש לי לא מכבה את עצמו כאשר אין בו שימוש. הוא פשוט תמיד עובד משום מה. אז, אני בכל מקרה נאלץ לקום ולנתק אותו כל פעם מהפלאג של החשמל שלו כדי לכבות אותו.]
...
·
תודה, חשבתי להשקיע במשהו יותר טוב.
https://www.amazon.com/UGREEN-Selector- ... 2GHZGA68T0
. לא אכפת לי שה HDD הנייד יעבוד כל הזמן, אבל מוכן להשקיע קצת בשביל שאני לא אצטרך כל הזמן להחליף. זה אומנם מטרד קטן, אבל מעצבן קצת.

msrl
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

אם יש לך C7 בגרסה האחרונה אתה לא אמור להתפשר על אטמוס - יש תמיכה מלאה

שליחה #18 

@jacko-il
·

אצלי זה עובד יופי עם אטמוס

שלח תגובה