רעיון לרמקולי אטמוס BOSE ACOUSTIMASS טוב או גרוע?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Rekcuf פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 1098

שליחה

שלום

בשבוע הבא אני אמור לקבל את הדנון X4400H. יש לי סט של BOSE ישן ללא שימוש הכולל 5 סטלייטים מתכוונים וסאב פאסיבי. חשבתי לנצל אותם ל 4 רמקולי אטמוס. זה הסט:

https://www.audioholics.com/frequent-qu ... iver/image

תליתי 4 מהם בקיר קדמי ואחורי גבוה שניתן וכיוותי אלמנט אחד לתקרה בזווית (להחזרים כלפי מטה) ואת האחר כיוונתי כלפי מטה לכיוון מיקום הישיבה. ראו תמונה מצורפת (יש 4 כאלו בקיר קדמי ואחורי). בנתיים השמעתי מהם צלילים (מוסיקה) מהרסיבר שיש כרגע ימהה A1040 וזה נשמע שמגיע מלמעלה. גם הסאב מחובר וממוקם בפינה אחורית של החדר (בפינות קדמיות יש סאבים אקטיביים עיקריים).

האם זה סידור\רעיון טוב או מטופש?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי Rekcuf ב 29/04/2018 22:43, נערך פעם 1 בסך הכל.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067

שליחה

רעיון - כן.
האם טוב - רק אתה תוכל להגיד לפי מה יוצא בתוצאה.

על פניו אם אני מתחשב בלוגיקה ובשכל הישר, זה אמור להישמע גרוע ולו מהסיבות הבאות:
1. פינות החדר זה ממש לא הסידור הרצוי לאטמוס "לפי הספר"
2. שזו הנקודה היותר חשובה, נגיד שאנחנו זורמים עם נקודה 1. הרי הרמקולים האלה הם חד כיווניים אז או ששניהם יהיו מכוונים כלפי התקרה או ששניהם יהיו מכוונים כלפי מטה. שאתה מכוון צד אחד למעלה וצד שני למטה - אתה מייצר למעשה כפילות בתדרי הסאונד בגלל שאחד עובד רגיל והשני עובד לפי ההחזר המתקבל ואין סיכוי ששניהם יגיעו באותו זמן לאוזני המאזין.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”