חיבור מגבר למסך OLED שתומך בדולבי ויזן
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4936
- נתן תודות: 517 פעמים
- קיבל תודות: 689 פעמים
@חושחאש
ל Dolby Vision אין קשר לסאונד.
לגבי שאלת של חיבור רסיבר לםני המסך --- הרסיבר בעקרון עושה פעולה פשוטה בשם Passthrough העברת האות הנכנס מהמקור אל המסך (1:1).
רסיבר מודרני יודע גם לעשות דברים כמו Upscaling או Video conversion ... במקרה כזה אפשר להניח שהתמונה עם רסיבר תהיה שונה במשהו מתמונה ללא רסיבר....
אני אישית מעדיף להמנע מכל "התערבות" של הרסיבר בעיבוד התמונה אבל כמובן שכל אחד והעדפותיו הוא.
ל Dolby Vision אין קשר לסאונד.
לגבי שאלת של חיבור רסיבר לםני המסך --- הרסיבר בעקרון עושה פעולה פשוטה בשם Passthrough העברת האות הנכנס מהמקור אל המסך (1:1).
רסיבר מודרני יודע גם לעשות דברים כמו Upscaling או Video conversion ... במקרה כזה אפשר להניח שהתמונה עם רסיבר תהיה שונה במשהו מתמונה ללא רסיבר....
אני אישית מעדיף להמנע מכל "התערבות" של הרסיבר בעיבוד התמונה אבל כמובן שכל אחד והעדפותיו הוא.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
sigamoreתודה לך על תשובתך .אני מצטער אם לא הסברתי את עצמי נכון .בלי קשר לסאנוד הרי היום יש למגברים מצב 4k hdr דולבי ויזן או hdr 10 עכשיו אם אני רואה וידאו במצב 4k dv במסך אולד וגם המגבר יהיה על אותו מצב האם התמונה במסך תהיה באותה איכות או שהמגבר יעניק לתמונה שיפור נוסף?תודה רבה
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4936
- נתן תודות: 517 פעמים
- קיבל תודות: 689 פעמים
@חושחאש
לא תקבל שיפור בתמונה שכן הרסיבר עושה כאמור Passthrough לאות מהמקור אל המסך. העובדה שהרסיבר "תומך" HDR ו/ או DV אומרת שהוא יודע "להעביר" את האות דרכו אל נקודת היעד.
תחשוב על רסיברים תומכי 4K .... בדיוק אותו רעיון !
כמו שציינתי קודם, רסיברים מסויימים יודעים לעשות Upscaling וכו' אבל לשאלתך על HDR ו DV זה לא רלוונטי.
מה שכן -- חיבור דרך רסיבר יתן לך כמובן את פורמטי הסאונד המתקדמים
לא תקבל שיפור בתמונה שכן הרסיבר עושה כאמור Passthrough לאות מהמקור אל המסך. העובדה שהרסיבר "תומך" HDR ו/ או DV אומרת שהוא יודע "להעביר" את האות דרכו אל נקודת היעד.
תחשוב על רסיברים תומכי 4K .... בדיוק אותו רעיון !
כמו שציינתי קודם, רסיברים מסויימים יודעים לעשות Upscaling וכו' אבל לשאלתך על HDR ו DV זה לא רלוונטי.
מה שכן -- חיבור דרך רסיבר יתן לך כמובן את פורמטי הסאונד המתקדמים
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אתה צריך שהרסיבר שלך יתמוך ב-DV (ו\או ב-HDR10\HLG לצורך העניין) אם המקור שממנו אתה צופה מעביר את הפורמט ע"ג כבל HDMI.
ז"א ממחשב או מנגן דיסקים או מסטרימר. אם הרסיבר לא תומך בפורמט, הוא לא יעביר אותו הלאה אל המסך. זה לא קשור לאיכות התמונה.
אם אתה משתמש באפליקציה המובנית במסך, אין לפורמטי הווידאו הנתמכים ע"י הרסיבר שום חשיבות.
ז"א ממחשב או מנגן דיסקים או מסטרימר. אם הרסיבר לא תומך בפורמט, הוא לא יעביר אותו הלאה אל המסך. זה לא קשור לאיכות התמונה.
אם אתה משתמש באפליקציה המובנית במסך, אין לפורמטי הווידאו הנתמכים ע"י הרסיבר שום חשיבות.