התלבטתי הרבה לגבי קנייה של Ring Pro אבל היו כמה דברים שהפריעו לי ובגללם החלטתי לנסות לבנות את זה בעצמי:
- יש לי פעמון מאוד פשוט בבית עם צליל פשוט שבני הבית אוהבים ורציתי להמשיך להשתמש בו.
- ההתקנה של ה Ring בארץ נראית לא פשוטה. צריך להשתמש בשנאי שלהם ולא נראה שהוא יכול להתחבר לפעמון הרגיל בבית. זה אומר שצריך גם את הפעמון האלחוטי שלהם וגם חשבתי שיהיה דיליי בין הזמן של הלחיצה על הפעמון לצלצול.
- אין להם API ולא נראה שיש אפשרות להציג את המצלמה בתוך אפליקציות כדוגמת Imperihome - ויש לי טאבלט בכניסה לבית שרציתי להציג שם את התמונה בלייב (תחליף לעינית של הדלת)
- כבר קניתי מצלמת Foscam לכניסה לבית והיה חבל לי לא להשתמש בה
אז אחרי כל ההתלבטויות, החלטתי לנסות "לשפצר" בעצמי פעמון Zwave.
הרכיבים:
- פעמון פשוט של Fetaya שאפשר לקנות בכ 70 ש"ח בארץ בכל חנות חשמל (נראה "פעמון גונג מכני משופר") שמעביר 12VAC לכפתור שליד הדלת
- מצלמת Foscam fi9826p - בטח יש זולות יותר שיעשו את העבודה אבל זה כבר היה לי מותקן בכניסה
- הדגם הקודם של Fibaro Door&Window Sensor - FGK 101 - שיש לו את האפשרות לחבר external button
- ממסר 12v שקניתי באיביי (https://www.ebay.com/itm/12v-ac-dc-Mini ... 3093670129) - אפשר לקנות רק את הממסר בנפרד אבל היתרון של הרכיב הזה זה שהוא לא מצריך הלחמות ואפשר לחבר את החוטים בעזרת הברגה.
החיבורים:
- לפעמון יש שתי יציאות לכפתור ששם חיברתי את הכניסות לממסר
- ביציאה של הממסר חיברתי את ה FGK 101
- הצלחתי לסגור את הפעמון עם הממסר בפנים אבל ה FGK נשאר בחוץ ופשוט מיקמתי אותו מעל הפעמון
הגדרות:
- ה FGK מוגד ב VERA ומפעיל סצנה שנקרת Doorbell
- כתבתי 10 שורות Luup שברגע שהפעמון נלחץ מבצעת את הפעולות הבאות:
- מעירה את הטאבלט על הקיר (עבור מי שפותח את הדלת בבית)
- לוקחת Snapshot מה Foscam
- שולחת את התמונה בעזרת PushOver לאייפון (מצורף צילום מסך)
אם יש שאלות - אשמח לענות!