קולונע ביתי - בפעם הראשונה

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
jonjonjon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

החלטתי ללכת על חדר קולנוע מאשר על טלוויזיה גדולה והייתי שמח לעצתכם בנושא:

החלטתי לרכוש את המקרן Epson EH-TW9300 בעיקר בגלל חויית ה4K וגודל המסך - בעיקר לצפייה של סדרות, סרטים וכדורגל. מה אתם חושבים על המקרן?
המרחק צפייה שיש לי בבית הוא 6 מטרים וחשבתי ללכת על מסך בגודל 150 אינץ' - הייתי מעוניין לדעת קודם כל האם הגודל הוא לגיטימי והאם הוא לא יפגע באיכות התמונה? בנוסף, הייתי שמח להמצלה על מסך מומלץ וקישור - בארץ, אמאזון או כל מקום אחר.
(מחפש מסך קבוע בלבד)
מעב לכך אני בשלב של הרכבת המפרט אז כל עזרה תבוא בברכה!

תודה מראש!
דור

topprojector
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 229
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #2 

jonjonjon

קודם כל אחלה בחירה באפסון 9300. מקרן פשוט נהדר לקולנוע ביתי גם לתכני FULL HD וגם לתכני 4K . תמונה יוצאת מהכלל והכייף הגדול שהמחיר שלו בארץ שפוי.
לגבי מסך 150 אינטש הגודל מבחינת המקרן לגטימי אבל טעמי קצת גדול למרחק ישיבה כזה. בכל מקרה לדעתי בארץ יהיה לך קשה מאוד להשיג מסך מסגרת/קבוע בגודל כזה.
בהצלחה

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #3 

האפסון לדעתי לא להיט עדיף להתרכז ב jvc 5900 ליגה אחרת של תמונה בזכות קונטראסט עדיף משמעותית.

למרחק שלך 150 מאוד מומלץ.

בארץ יש בעיה לרכוש.

בדוק ב http://www.seymourav.com רכישת מסך.עלות של כ 13-15 אלף ש״ח
ניתן כמובן לנסות לבנות לבד או לחפש אולי באמזון אופציות זולות יותר.
מומלץ בחוםםםם מסך רחב ולא 16x9 כמו שרבים נוהגים לרכוש.

בהצלחה

jonjonjon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

@istarmini
·היי

בעיקרון המטרה של המקרן הוא צפייה בטלווזיה, כדורגל גם סרטים אבל פחות. מדוע אתה ממליץ לא ללכת על ה16:9?

jonjonjon פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@topprojector

מה אתה חושב על המסך הזה:
https://www.amazon.com/STR-169150-Silve ... dpSrc=srch

לפי החישובים שלי בסכום של 2500 ש"ח הוא מגיע עד הבית.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #6 

jonjonjon כתב:@istarmini
·היי

בעיקרון המטרה של המקרן הוא צפייה בטלווזיה, כדורגל גם סרטים אבל פחות. מדוע אתה ממליץ לא ללכת על ה16:9?
...
·

עבור טלויזיה וכדורגל אז עדיף 16x9 אבל רשמת גם סרטים ו 150 רחב יתן לך 16x9 מכובד לטלויזיה וכדורגל ואז אתה נהנה משני העולמות.
במידה ותקנה מהחברה שנתתי לך קישור יש להם פלטות מיסוך אנכי עבור תכני 16x9 שיעלימו את הפסים האנכיים בצדדים .

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #7 

אני לא בטוח שגם במידה ו-150" אפשרי (מרחק הקרנה של לפחות 4.5 מ' + קיר הקרנה של לפחות 4.2 מ') הוא הדבר הנכון. זה נכון של-6 מ' מרחק צפייה זה גודל טוב אבל התמונה תהיה לדעתי קצת חשוכה (לא רלוונטי לכדורגל) בגלל עצמת אור יחסית נמוכה במקרנים (HDR בכלל לא יהיה רלוונטי)
אם ה-2600 ש"ח זה המחיר הכולל עד הבית, אני לא רואה איך אתה מוצא מסך במחיר דומה ואני הייתי לוקח סיכון ומזמין (למרות שאין לי שום נסיון עם מסך כזה)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #8 

idan309 כתב:אני לא בטוח שגם במידה ו-150" אפשרי (מרחק הקרנה של לפחות 4.5 מ' + קיר הקרנה של לפחות 4.2 מ') הוא הדבר הנכון. זה נכון של-6 מ' מרחק צפייה זה גודל טוב אבל התמונה תהיה לדעתי קצת חשוכה (לא רלוונטי לכדורגל) בגלל עצמת אור יחסית נמוכה במקרנים (HDR בכלל לא יהיה רלוונטי)
אם ה-2600 ש"ח זה המחיר הכולל עד הבית, אני לא רואה איך אתה מוצא מסך במחיר דומה ואני הייתי לוקח סיכון ומזמין (למרות שאין לי שום נסיון עם מסך כזה)
...
·

מנסיון של חבר שום בעית עוצמת הארה לא תהיה לו , הנאה מובטחת ,זה בטוח.
יכול ללכת על מסך קבוע עם גיין 1.5 במידת הצורך ניתן לחשב בדיוק איזה גיין צריך.

וזה שהוא יושב במרחק 6 מטר לא בהכרח אומר שהמקרן לא יכול להיות צמוד תקרה ובמרחק קרוב יותר.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”