חשבתם שהתמיכה הטכנית בארץ גרועה? נטפליקס - 1080P + אטמוס - תמליל צאט משעשע

נטפליקס, אמאזון פריים, דיסני+, יס+ סלקוםTV, פרטנרTV, סטינג טיוי, הוט נקסט+, HBO-max, peacock, paramount plus
שלח תגובה
Rekcuf פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #1 

שלום

אני בשבוע הבא מקבל את הדנון X4400H שיחליף את הימהה A1040 . אין לי מסך 4k וגם אין לי כל עניין ב 4k (בכדי שאוכל להינות מזה, אני צריך 65 אינטש ששזה מייקר את ההוצאה וגם מאלץ אותי להפרד מ 3D). כרגע אני עם סוני אדרויד W50C808 שהיא 1080P ודיי מרוצה.

אבל, עם קבלת הדנון, ולאחר הוספת רמקולים, אני רוצה להינות מאטמוס. אז פתחתי צאט על נטפליקס בכדי להבין האם שדרוג מנוי לפרמיום ואפשר לי להינות מאטמוס בהנחה של הציוד שלי תומך באטמום ו 4k פרט למסך הטלויזיה.

נשמע כמו שאלה לגיטימית ופשוטה שלנציג נטפליקס לא אמורה להיות בעיה לספק תשובה, אז מתברר שלא... אולי נפלתי על אהבל גמור, בטוח ששפת האם שלו לא אנגלית, אבל זה לא משנה את העובדה שהוא לא הצליח להבין מה אני רוצה ממנה במשך רבע שעה של צאט ולאחר שהוא נאלץ להתעייץ טלפונית עם משהו בכיר. הנה התמליל מהשיחה (חלק ממנה, כי זה ארוך):

אני:

Hello I do not own a 4k TV set yet, by both my AV receiver and media player support 4k and Dolby Atmos. Will I be able to get 1080P + Dolby Atmos if I upgrade to premium subscription? Will the 1080P stream have higher bitrate? (My player is Chromecast Ultra, AV receiver is Denon AVR-X440H).Thanks.Eli
Damoiselle Sachiko M.

הנציג (בשם שאחי דמיוסולה, מהיכן הוא, אין לי מושג, כנראה שפת האם שלו ספרדית...):

Hi Eli! Thank you for chatting us and I'll check this further so we can sort this out. My name is Sachi and I'll be assisting you today.

Damoiselle Sachiko M. Netflix
--------------------------
כאן למרות שרשמתי בהודעה את הציוד שיש לי, הוא שואל שוב
What's the brand of your media player and AV receiver, if I may ask?

אני עונה שוב:

Google Chromecast Ultra + Denon AVR-X440H both support 4k and Atmos,, but TV is only 1080P>

-----

הוא משיב:

You're welcome! Checking on it now.

Thanks for waiting, Eli. As of the moment, we only have support for Google Chromecast and I checked it would still need a TV compatible with Ultra HD streaming from Netflix, connected to your Chromecast via an HDMI port that supports HDCP 2.2 or later (usually the HDMI 1 port).

You may refer to this link under "Netflix in Ultra HD: Click Here

We don't have a support for your receiver but we'll definitely take it as a feedback.

שימו לב לתשובה הלא קשורה שלו. מה הקשר לתמיכה של נטפליקס ברסיבר שלי? הוא עוד מבטיח שיוסיפו תמיכה בעתיד אולי... אני מדבר על אטמוס והוא עונה לי על UTRA HD. הנה ההמשך:

For more details about streaming Netflix on Ultra HD, you may Click Here and I also sent you a copy via email so that you'll have a reference to use and will save you time in contacting us back. Can you try to check if you got my email?

את המייל שלו קבלתי - לא עוזר בשיט, סתם מידע מיותר על איך לצפות ב ULTRA HD ואילו מכשירים תומכים באטמוס...

אני עונה שוב:

Thanks, just to be clear, I do not need Ultra HD, I just want to Dolby Atmos. I know that 4k streams also include Atmos audio, I need to know what happens is I upgrade to premium but my TV is only 1080P (HDMI 1.4). The AV receiver is not the issue. Thanks

הוא משיב:

You're welcome. Actually, both 4k and Ultra HD is the same resolution. :)

For using Dolby Atmos, here are the supported devices that you can use: LG OLED TVs (2017 models or newer), Windows 10 app (requires Windows 10 RS3 Build 16299 or later) and, Xbox One, Xbox One S, and Xbox One X.
You may also Click Here to view further details.

טוב, כפי שניתן לראות, הוא בשלו, מסביר לי אילו מכשירים תומכים באטמוס כמו מסך LG... אם היה מדובר בישראלי, זה השלב שההיתי מקלל את האמא שלו וסוגר את הצאט', אבל בגלל שהוא אמנם טמ-בל, אבל מאד נחמד, המשכתי. אני מנסה שוב:

I know. I'm only talking about the audio. Premium members get 4k but also get Atmos audio. What happens I my TV does not support 4k but I do have support for Atmos audio. Can 1080P video + Atmos audio be combined by Netflix service for premium ,membership?

בשלב זה הוא התחיל לרשום ולמחוק למשך 5 דקות...

Sorry, I've checked, but as of know, we can't combined both and those are the only supported devices that we have right now for Dolby Atmos are those mentioned above.

כאן הודתי לו על העזרה רק בכדי שיעזוב את רבי, כי הוא המשיך לכתוב ולמחוק...

אז הוא אכן בסוף הצליח לברר מול משהו מעליו, ואכן פס קול אטמוס מאופשר בנטפליקס רק אם הסטרים הוא 4k ואין להם סטרים 1080P שכולל אטמוס גם במנוי פרימיום (את המידע הזה קבלתי מפורום AVS).

אבל, 1080P עם אטמוס אפשרי לפי פורום AVS וזה תלוי ברסיבר. עבור הדנון שצפוי להגיע לטובה, צריך מנוי פרמיום, תוכך 4k עם אטמוס, שימוש בנגן שמותך כמו כרומכאסט אולטרה, והכי חשוב - בהגדרות עיבוד הוידאו ברסיבר יש לקבוע מוצא HDMI קבוע על 1080P ולא THROUGH.

מה שקורה אז, זה שנטפליקס מזהיא את האולטרה כתומך HDCP 2.2 ומאפשרים 4k עם אטמוס בהנחה שקיים באותו סטרים). הכרומקאסט מזהה שהרסיבר מומ ב HDCP 2.2 ומאפשר k4 עם אטמוס, רק שהוא חושב שהרסיבר מחובר למסך 4k אבל מעבד הוידאו של הרסיבר פשוט לוקח את ה 4k מהכרום, ממיר אותו ל 1080P בתקן HDCP 1.4 ובו זמנית מפענח את פס קול האטמוס.

לא בדקתי זאת כי הרסיבר עדיין לא אצלי, אבל לפי מה שקראתי ב AVS זה אפשרי כי הרסיבר משמש כחוצץ.

אשמח לשמוע דעת יודעי דבר כאן, כמו עופר לאור, איך בדיוק עובת שרשרת לחיצת היד מהאפלקציה של נטפיקס ועד המסך? האם נטפליקס תאפשר סטרים 4k אם המסך הוא לא HDCP 2.2 בהנחה שהרסיבר כן והוא מבצה DOWNSCALE ל 1080P?

אז לענינינו, כפי שראיתם, לא רק בארץ מעסיקים אנשי תמיכה טכנית שאין להם הבנה בסיסית בתחום שהם תחמכים.

אני מניח שנטפליקס מעסיקה חברת אוטסורסינג והוא בחור כנראה ענה לי מהנחשב הנייד במרפסת שלו בונצואלה כאשר הוא עם תחתונים וגופיה...

לפחות, המענה עובד באופן מהיר, אדיב אך לא יעיל...

Rekcuf פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #2 

תיקון, הנציג היא נציגה מהפיליפינים:

https://www.facebook.com/damoiselle.sac ... n=overview

טוב, מבלי להשמע שובניסט, זה דיי מסביר הרבה. לפי תיאור העבודה שלה, אין לה קשר ישיר לנטפליקס, זו חברה צד ג'

דווקא דיי חמודה.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 517 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #3 

נשמע שאתה מלא טענות כרימון כלפי נטפליקס, שירותיה, והבחירות התמוהות של עורכיה (הכללת סדרות כאלו ואחרות בקטלוג …)
אתה יודע שניתוק מנטפליקס הוא במרחק לחיצת עכבר, כן ?
אני אפעס גם בתחושה ששימור לקוחות לא ירדוף אותך כאחוז אמוק :D
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14355
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #4 

כל המאמץ הזה בשביל כלום ושום דבר...רק אם להתלונן זה התחביב שלך.
לא יותר קל לשדרג מנוי לפרימיום בתוספת 3$ ולבדוק הכל בעצמיך שיגיע הרסיבר החדש?
לא טוב, תחזור למנוי הקודם.
במקרה הגרוע יוצא ששילמת עוד 3$ חד פעמי.

madror
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2458
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #5 

Rekcuf כתב:תיקון, הנציג היא נציגה מהפיליפינים:

https://www.facebook.com/damoiselle.sac ... n=overview

טוב, מבלי להשמע שובניסט, זה דיי מסביר הרבה. לפי תיאור העבודה שלה, אין לה קשר ישיר לנטפליקס, זו חברה צד ג'

דווקא דיי חמודה.
...
אתה רציני ??

או שמשעם לך , או שזו דרך מוזרה (מוזרה מאוד) להתחיל עם בנות מעבר לים.

הזוי .
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.

http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA

Rekcuf פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #6 

טלHD כתב:כל המאמץ הזה בשביל כלום ושום דבר...רק אם להתלונן זה התחביב שלך.
לא יותר קל לשדרג מנוי לפרימיום בתוספת 3$ ולבדוק הכל בעצמיך שיגיע הרסיבר החדש?
לא טוב, תחזור למנוי הקודם.
במקרה הגרוע יוצא ששילמת עוד 3$ חד פעמי.
...
·

זה לא העניין. העניין הוא שבדומה למה שקורה בארץ עם חברות כמו הוט, וגורר תלונות רבות כאן - שימוש במענה טכני צד ג' שאינו מיומן מספיק, אותו הדבר קורה גם עם חברה ענקית כמו נטפליקס.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14355
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #7 

קודם כל, לא צריך להתכתב איתם באנגלית.
פניתי בצ'אט דרך האפליקציה בנייד מס' פעמים גם בשעות הערב וענו לי מיידית ובעברית.
הפניות היו כמובן בנושאים הקשורים ל נטלפיקס ולא לצד ג'.
הטיפול היה טוב מהיר וענייני.

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 990
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #8 

אני באותו המצב כמוך. אין טלויזיה 4K אבל רסיבר תומך באטמוס.

שים לב שהם נתנו לך את המידע שאתה צריך, רק לא הסבירו אותו כמו שצריך.
התמיכה באטמוס בנטפליקס נפתחה רק לכמה מכשירים ספציפים:
For using Dolby Atmos, here are the supported devices that you can use: LG OLED TVs (2017 models or newer), Windows 10 app (requires Windows 10 RS3 Build 16299 or later) and, Xbox One, Xbox One S, and Xbox One X.
...
זה כנראה מהלך של קידום מכירות של מייקרוסופט ו-LG שקיבלו מנטפליקס בלעדיות לאטמוס.

אם תעשה מנוי של UHD של נטפליקס, תוכל לקבל את האטמוס במידה ונטפליקס רץ על אחד המכשירים הנ״ל.
אני למשל צופה דרך ה-XBOX ONE הרגיל ומקבל אטמוס אבל דרך ה-nvidia shield tv לא.

Rekcuf פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #9 

@Spook
·

זה לא מה ששאלתי אותם במקור. רציתי לדעת אם מנוי פרמיום רסיבר עם אטמוס, וגם סטרימר תומך אטמוס, אבל מסך 1080P אני אקבל אטמוס. לנותנת התמיכה לקח המון זמן לתת לי מענה לשאלה. ייתכן והיא לא הבינה את השאלה, בכל אופן, בסוף חזרו אלי מהתמיכה הטכנית שלהם במייל, התנצלו והסבירו שנכון לעכשיו, האטמוס משודך רק לסטרים וידאו שהוא 4k ולכן כמו ה 4k הוא יאופשר רק אם כל הציוד תואם HDCP 2.2. לשאלה לגבי הרסיבר שמסוגל לשנמך 4k ל 1080P לא היה להם מענה, אמרו שעלי לפנות לתמיכה של דנון עם השאלה. אז בסוף שדרגתי לפרמיום, וברגע שהרסיבר יגיע, אוכל לבדוק את זה.

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

אני עם רסיבר דנון 3400, טלויזיה פנסוניק ST60 שהיא 1080p ו-xbox one שהוא גם כן לא תומך ב-4K מקבל אטמוס.

Crossover-Shop
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #11 

לשאלתך

אם תיקח סטרימר תומך אטמוס
ותחבר לרסיבר תומך אטמוס

אתה תקבל סאונד באטמוס

בלי שום קשר למסך שיש לך שתומך 1080P

אתה חייב שהנגן יתמוך בשידור - או במקרה שלך - הסטרימר
זה הכל
חנות מתמחה קרוסאובר
אלנבי 128 תל אביב
03-5604600
הפייסבוק שלנו!

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

במקרה של נטפליקס לא מספיק שהסטרימר יתמוך באטמוס אלא שגם נטפליקס יתמוך באטמוס בסטרימר הספציפי.

למשל, nvidia shield tv תומך באטמוס אבל נטפליקס לא תומך בו באטמוס.

רשימת המכשירים שנטפליקס תומכים בו באטמוס נכתבו כבר כאן למעלה.

snad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 475
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #13 

נשמע לי מוזר מבחינת SECURITY, אתה טוען שמהמכשיר מקור יוצא 4K מקודד ב HDCP2.2 לרסיבר, ושם אמנם משנמכים רזולוציה ל1080P, אבל מוציאים את זה החוצה מקודד עם HDCP1.4 למסך? זה נשמע ממש לא הגיוני ואם זה ככה זה פאשלה רצינית שלהם. לפי מה שאני קורא בוויקי, אפילו HDCP2.1 נחשב לפרוץ שלא לדבר על גרסאות ישנות יותר, מה שלדעתי מחייב מניעה של כל מעבר כזה.

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

לא יודע מה להגיד לך. XBOX ONE מחובר לדנון 3400 והדנון כותב על הצג שלו שהסאונד הוא dolby atmos.

נטפליקס עצמם אומרים שהם תומכים ב-xbox one באטמוס.

Rekcuf פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #15 

Crossover-Shop כתב:לשאלתך

אם תיקח סטרימר תומך אטמוס
ותחבר לרסיבר תומך אטמוס

אתה תקבל סאונד באטמוס

בלי שום קשר למסך שיש לך שתומך 1080P

אתה חייב שהנגן יתמוך בשידור - או במקרה שלך - הסטרימר
זה הכל
...
·

זה לא כזה פשוט עם נטפליקס. אם השרת שלהם בוחר בסטרים 1080P אז פס הקול כבר לא כולל אטמוס. אבל לפי AVS זה אפשרי עם רסיבר שמסוגל לשנמך רזולוציה.

Rekcuf פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #16 

snad כתב:נשמע לי מוזר מבחינת SECURITY, אתה טוען שמהמכשיר מקור יוצא 4K מקודד ב HDCP2.2 לרסיבר, ושם אמנם משנמכים רזולוציה ל1080P, אבל מוציאים את זה החוצה מקודד עם HDCP1.4 למסך? זה נשמע ממש לא הגיוני ואם זה ככה זה פאשלה רצינית שלהם. לפי מה שאני קורא בוויקי, אפילו HDCP2.1 נחשב לפרוץ שלא לדבר על גרסאות ישנות יותר, מה שלדעתי מחייב מניעה של כל מעבר כזה.
...
·

בכרומקאס אולטה שתומך ב HDCP 2.2 כאשר אני צופה בתוכן נטפליקס 1080P לפי קורא ה EDID שלי ההגנה היא HDCP 1.4. אין סיבה להפעיל 2.2 בתוכן 1080P כי אין צורך להגן עליו כמו על 4k. לא ייתכן שאף סטרימר יוציא אות 1080P שנועד לטלויזיות ישנות עם HDCP 2.2 כי אז לא יהיה ניתן לצפות בתוכן ותיהיה בעיה של תאימות לאחור.

לפי AVS, כל רסיבר שיודע לקחת 4k ולהוציא 1080P, משדך את זה לתקן HDCP 1.4 ולא יותר, כי הרסיבר מצפה מהמסך להיות לכל היותר 1.4. מהסוף להתחלה, הרסיבר מבצע לחיצת יד HDCP 2.2 עם כניסת ה HDMI אליה מחובר הסטרימר 4k וליציאת ה HDMI מוציא HDCP 1.4 להמשך לחיצת יד עם המסך. ברגע שאתה משנה בהגדרות ל THROUGH אז הרסיבר מנסה להוציא 4k עם HDCP 2.2 ואם הוא מגלה שהמסך לא תומך, הוא מעביר את זה אחורה לסטרימר שמתקשר עם האפלקציה של נטפליקס ומיד נבחר סטרים עם 1080P ללא אטמוס.

פרוטוקול HDCP עובד לשני הכיוונים והוא נועד לספק הגנה מבלי לגרום להשחרת מסך שלא לצורך. גם HDCP 1.4 מאד קשה לעקוף. כל מפצלי ה HDMI הסיניים עוקפים עד HDCP 1.1. בכדי לעקוף 1.2 ומעלה צריך מפצל מאד יקר כגון ה HDFURY שיש לי. וגם אז הוא משנמך 2.2 ל 1.4 ולא מאפשר לשנמך מתחת, אלא אם כן נכנסים עם קוד טכנאי עי האפלקציה לשליטה עם דונגל GOBLUE ומזינים את הקוד (ניתן לקבל אותו במייל פרטי מהחברה אם פונים אליהם ומסבירים להם שיש צורך לבטל HDCP לחלוטין בגלל מקרן ישן, אז המפצל מסלק גם את HDCP 2.2. אני משתמש בזה כדי להקליט מנטפליקס לכרטיס לכידה לגיימרים, וזה עובד מצויין..

שלח תגובה

חזור אל “סטרימינג טלויזיה מהרשת”