HD vs HD Ready
-
godmoney
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 180
רציתי לדעת מה ההבדלים היתרונות והחסרונות
תודה
תודה
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
HD Ready זה כינוי לא רשמי למסכים שמסוגלים לקלוט 720p ולפחות אחת משתי הרזולוציות הבאות 1080i 1080p אבל מסוגלים להציג רק 720 שורות.
Full HD הוא כינוי לא רשמי למסכים שמסוגלים לעשות כל האמור לעיל + להציג 1080 שורות
HD השם הרשמי של התקן הקובע שמסכים בעלי רזולוציה גבוהה חיייבים לעמוד בשני קריטריוני סף: יחס גובה:רוחב של 16:9 ו 720 שורות.
Full HD הוא כינוי לא רשמי למסכים שמסוגלים לעשות כל האמור לעיל + להציג 1080 שורות
HD השם הרשמי של התקן הקובע שמסכים בעלי רזולוציה גבוהה חיייבים לעמוד בשני קריטריוני סף: יחס גובה:רוחב של 16:9 ו 720 שורות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- tevel3
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1016
HD זה מונח מאוד כללי.
hd לעצמו זה high def.
לhd הזה יש סטנדרטים, יש את hd ready ויש full hd.
וצריך להשוות בניהם ולא בין המונח הכללי.
בגדול hd ready זה מסך שיש לו 720 שורות לפחות (כמובן שצריך להיות לו גם חיבורים מתאים וכל הדברים האלה כדאי להיות ראוי להקרא hd ready).
full hd זה מסך שיש לו רזולוציה של 1920x1080 (וכמובן יש לו חיבורים מתאים וכל השאר)
חסרונות?יש דבר כזה חסרונות לhd?
אממ אני חושב שהחסרון היחיד לhd זה שהתוכן שלו מאוד כבד.
hd לעצמו זה high def.
לhd הזה יש סטנדרטים, יש את hd ready ויש full hd.
וצריך להשוות בניהם ולא בין המונח הכללי.
בגדול hd ready זה מסך שיש לו 720 שורות לפחות (כמובן שצריך להיות לו גם חיבורים מתאים וכל הדברים האלה כדאי להיות ראוי להקרא hd ready).
full hd זה מסך שיש לו רזולוציה של 1920x1080 (וכמובן יש לו חיבורים מתאים וכל השאר)
חסרונות?יש דבר כזה חסרונות לhd?
אממ אני חושב שהחסרון היחיד לhd זה שהתוכן שלו מאוד כבד.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

ליתר דיוק HD Ready הוא תקן רשמי רק באירופא שם הוא מציין גם שיש למסך כניסת HDMI. בארה"ב הכינוי לא רשמי ומתאים לתשובתי הקודמת.
בחזרה לשאלה הראשונה: יתרונות - מסוגל לקבל ולהציג כל שידור. החל משידורים רגילים, DVD ועד ל 1080 שורות. זול יותר ממסכים המכונים Full HD. הבדלים לא משמעותיים באיכות צפייה לעומת מסכי 1080 שורות.
חסרונות: שידור של 1080 שורות עובר עיבוד שמנחית אותו ל 720 שורות, מכאן שהתמונה פחות חדה בצפייה בתכנים אלו (ניתן להתווכח על זה). להרבה מסכים יש מספר שורות השונה מ 720 (כמו 1366x768) כך שתמיד מתבצע בהם עיבוד כלשהו וקשה להגיע איתם ל NR.
בחזרה לשאלה הראשונה: יתרונות - מסוגל לקבל ולהציג כל שידור. החל משידורים רגילים, DVD ועד ל 1080 שורות. זול יותר ממסכים המכונים Full HD. הבדלים לא משמעותיים באיכות צפייה לעומת מסכי 1080 שורות.
חסרונות: שידור של 1080 שורות עובר עיבוד שמנחית אותו ל 720 שורות, מכאן שהתמונה פחות חדה בצפייה בתכנים אלו (ניתן להתווכח על זה). להרבה מסכים יש מספר שורות השונה מ 720 (כמו 1366x768) כך שתמיד מתבצע בהם עיבוד כלשהו וקשה להגיע איתם ל NR.
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46457
- tevel3
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1016
Catskinner, לא יודע מה איתך אבל hd ready וfull hd אלו מונחים דיי רשמיים.
שמסך הוא מסך hd ready בעל רזולוציה של לפחות 720 שורות הוא מסך שיהיה לו לוגו של hd ready.
מסך שהוא מסך full hd עם רזולוציה של 1920x1080i/p (וחיבורים מתאימים והכל) יהיה על המסך לוגו של fhd.
אי אפשר לקרוא לזה אחרת, אתה רוצה להגדיר מסך שהוא מתאים לשידורי טלויזיה של hd אבל לא מסוגל להציג full hd זה מסך שקוראים לו hd ready (וככה מוטבע גם על המסכים), מסך שהוא מסוגל לשדר fhd זה מה שיוטבע עליו.
רק שיהיה לו ברור, אם הוא ישים על מסך תוכן של 1080 המסך יעשה downscale לאות ומה שהוא יקבל זה משהו זהה לתוכן ברזולוציה של 720p, כך שהוא יוכל לראות כל תוכן (רק שיהיה לו ברור)
שמסך הוא מסך hd ready בעל רזולוציה של לפחות 720 שורות הוא מסך שיהיה לו לוגו של hd ready.
מסך שהוא מסך full hd עם רזולוציה של 1920x1080i/p (וחיבורים מתאימים והכל) יהיה על המסך לוגו של fhd.
אי אפשר לקרוא לזה אחרת, אתה רוצה להגדיר מסך שהוא מתאים לשידורי טלויזיה של hd אבל לא מסוגל להציג full hd זה מסך שקוראים לו hd ready (וככה מוטבע גם על המסכים), מסך שהוא מסוגל לשדר fhd זה מה שיוטבע עליו.
רק שיהיה לו ברור, אם הוא ישים על מסך תוכן של 1080 המסך יעשה downscale לאות ומה שהוא יקבל זה משהו זהה לתוכן ברזולוציה של 720p, כך שהוא יוכל לראות כל תוכן (רק שיהיה לו ברור)
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

המונחים והלוגו הם רשמיים רק לפי ה EICTA ונקבעו ב 2005. אותו ארגון קובע רק לגבי אירופא. בארה"ב התקן ל HDTV נקבע עוד בשנות ה 90 וכל שנדרש כדי שמסך ייחשב מבחינה רשמית ל HDTV זה יחס של 16:9 והאפשרות להציג לפחות 720 שורות.
-
godmoney
-
- חבר פעיל מאוד

תודה רבה על ההענות הגבוהה והמהירה 
שאלתי את זה כי היה לי וויכוח עם מישהו באיזה פורום.
הוא כתב:
"יש הבדל של שמיים וארץ בין HD אמיתי HD Ready שרק מאפשר לך לראות איך שהוא משהו בכל זאת מה HD
ובזה שלא רואים את זה ברזולוציה האמיתית אתה מפספס את כל העיניין בדיוק כמו עם HD Ready"
נראה לי לא הגיוני
שאלתי את זה כי היה לי וויכוח עם מישהו באיזה פורום.
הוא כתב:
"יש הבדל של שמיים וארץ בין HD אמיתי HD Ready שרק מאפשר לך לראות איך שהוא משהו בכל זאת מה HD
ובזה שלא רואים את זה ברזולוציה האמיתית אתה מפספס את כל העיניין בדיוק כמו עם HD Ready"
נראה לי לא הגיוני
- OmriAtiya
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2955
הוויכוח שלכם זה אם יש הבדלים בין P720 לP1080?
:thefinger:
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

לא כל כך מדוייק כי זו שאלה של מרחק צפייה ושאלה של צבעים. העין האנושית לא מתנהגת כמו מצלמה וניתן בקלות "לשכנע" אותה שהתמונה חדה וצבעונית יותר ממה שהיא באמת באמצעות טכניקות פשוטות יחסית. בנוסף, יש גבול לכולת ההפרדה של העין האנושית ובמרחק של 3-4 מטר רוב האנשים לא יוכלו להבדיל בין 720p ל 1080p במסך שהוא קטן מ 55 אינטש.
שנית, בקש ממנו שיגדיר לך מה זה רזולוציה "אמיתית" ומה הוא חושב שהוא מאבד בצפייה של תוכן 1080p במסך 720p. ייתכן והוא באמת ניחן בראייה יוצאת מגדר הרגיל, אבל לא הוא יישב אצלך בסלון ויצפה בטלוויזיה שלך.
שנית, בקש ממנו שיגדיר לך מה זה רזולוציה "אמיתית" ומה הוא חושב שהוא מאבד בצפייה של תוכן 1080p במסך 720p. ייתכן והוא באמת ניחן בראייה יוצאת מגדר הרגיל, אבל לא הוא יישב אצלך בסלון ויצפה בטלוויזיה שלך.
-
godmoney
-
- חבר פעיל מאוד