יש לי מרפסת שמש ולראשונה קניתי גריל גז והתנסתי בבשרים שונים

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
שלח תגובה
shoki222 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 547
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #1 

קניתי גריל גז מאמישראגז מודל GEM320. הגריל צר עם מדפים מתקפלים בעל 3 מבערים 30000 BTU. הוספתי מהם בלון גז של 5 קילו, בלון קליק כזה. קיבלתי בעסקה ווסת צינור סט כלים וכיסוי. ההרכבה וההובלה עליהם. עלה 2000 ש"ח. הגריל הוא של חברת Broil King הקנדית (רוצה לקוות...). יש בשופרסל גרילים דומים זולים יותר סיניים שנראים נהדר, עשויים נירוסטה אבל ללא המדפים המתקפלים.

הגריל מעולה מהיר וטוב. ארחתי אתמול 17 איש וסבבי הבשרים רצו אחד אחרי השני בלי שום בעיה.

בעניין בשר, לדעתי גיליתי את הגביע הקדוש וזה תבלין מרכך בשר. זו אבקה לבנה שאני שם על הבשר לכמה שעות והוא מתרכך כמו חמאה. לאחר השימוש באבקה לא צריך לתבל את הסטייק במלח. בנוסף אני משתמש ב tenderizer שזה גליוטינת סכינים כזו שמחוררת את הבשר ושוברת את החלבונים המקשים את הבשר בגלל צפידת המוות. בארסנל ריכוך הבשר שלי יש גם את עניין הבריינינג עם תמיסת מי מלח. במקום ה tenderizer אפשר להכות בבשר עם פטיש שניצלים בצד הקוצני שלו. אנרגיית המכות משחררת את הכיווץ והשפיצים בפטיש גם. בכל אופן אני קונה בכיף בשרים זולים בסופר מרכך אותם כנ"ל וזה מעולה. הם רכים ממש והבשר שומר על המרקם. כמו ביין עלות היחס טעם-מחיר הינה מעולה (בכל אופן חשוב שהסטייק יהיה רך אבל לא רק. צריך גם שהבשר יהיה טעים...אבל בכל אופן אם הסטייק לא סולייה זו כבר קפיצת דרך ענקית) ) הגשתי לאורחים סטייק מיוחד Iron Steak שמכינים מנתח צלי כתך מס' 5 שעולה כ 40 ש"ח לקילו, הנחתך לרוחבו מעל ומתחת לשכבת הסחום המרכזית. יש סרטונים ביוטיוב. היה ממש עסיסי וטעים. הגשתי גם שיפודי שייטל שעברו ריכוך כנ"ל. גשתי גם אנטריקוט נימוח שקניתי ברמי לוי ב 40 ש"ח לקילו. המבורגרים אני עושה לבד מבשר בקר טחון שאצלנו ברשת סופר ברקת עולה 20 ש"ח לקילו וגם chicken burger עסיסי מחזה עוף טחון. דיאטטי.

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”