התייעצות - הראוטר החדש של חברת בזק

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
blknom1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1322
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #1 

אהלן חברים,
כיום אני עובד עם תשתית של בזק וספק בזק בינ"ל. יש לי בבית לא מעט קליינטים - סביב 6 מכשירים שצורכים Wifi באופן קבוע ועוד 6 מכשירים נוספים שמחוברים דרך סוויץ' לנקודות רשת שפזורות בבית. אני חווה לא מעט ניתוקים ולאחר שיחה עם בזק, שסיפקה לי את הראוטר של D Link, עלתה השאלה האם הראוטר הזה מסוגל לעמוד בעומסים (חשוב לציין שאני צורך את המדיה בבית רק באמצעות סטרימינג - נטפליקס, סלקום טיוי, סטינג, הורדות). המציג הטכני אמר שהנתיב החדש של בזק יכול להוות פתרון טוב עבורי (כמובן שאני תוהה האם ראוטר איכותי של linksys מסדרה w לא יעשה העבודה). העלות של הראוטר היא 12.90 ש"ח לחודש. אשמח לעצות.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@blknom1
·

א. השירשור השלישי מתחת שלך (בזמן כתיבת שורות אילו):
https://www.hometheater.co.il/vt298895.html
וטיפה יותר למטה:
https://www.hometheater.co.il/vt298511.html

ב. תקנה נתב פרטי (ללא מודם) לפי הצרכים והתקציב, ותהפוך את המודם/ראוטר הנוכחי שיש שלך למודם בלבד.
כן זו השקעה חד פעמית, אבל אתה מרוויח המון:
1. יש לך ציוד פרטי משלך ואתה לא כבול לתשתית מסוימת.
2. אתה יכול להתאים את ציוד ומבנה הרשת בצורה מדיוקת לדרישות שלך.
3. אפילו ציוד פרטי זול יחסית כרגיל מתפקד הרבה יותר טוב מהציוד פח שחברות התקשורת מספקות לך.
4. יש לך ורק לך שליטה מלאה ברשת שלך.

ג. הבעיה האמיתית שלך כרגע היא ניתוקים (אם אני מבין נכון). אני "שמח" שבזק מכריחים אפילו את הנציגים הטכניים שלהם לדחוף את הנתב בדיחה החדש שלהם במקום לתת לך שירות אבל זה לא באמת עוזר לך.

חשוב להבין בדיוק למה יש לך ניתוקים:

לדוגמא, אחת הסיבות הכי נפוצות בתשתית בזק לניתוקים זה פשוט כי חוט נוגע לא נוגע (כל מי שראה את הקורונות של בזק רק מתפלא איך בכלל יש מקרים שהחוטים כן מחוברים כמו שצריך). במקרה כזה יהיה לך נפילות של הקו ללא כל קשר לאיזה ציוד אתה מתקין אצלך בבית והפתרון היחיד הוא להתעקש שיבואו טכנאיים של בזק עד שיסדרו לך את התקלה.

האם יש לך נפילות בקו? האם אתה רואה שהנורית סינכרון במודם נכבית/מהבהבת כאשר יש לך ניתוק? אפשר גם לבדוק את זה בממשק של המודם/ראוטר - כרגיל יהיה או log שמראה הודעות של נפילת הסינכרון וסינכרון מחדש או יהיה שעון של כמה זמן החיבור WAN/DSL פעיל שממנו אפשר להבין האם היו לך ניתוקים. גם טכנאים של בזק, אם הם ממש רוצים, יכולים לראות אם יש לך ניתוקים בקו. כאמור אם יש לך נפילות בקו תתעקש על טכנאי.

אם זה לא נפילות בקו, מאד יכול להיות שראוטר יותר איכותי יעזור. עדיין שווה לנסות להבין מה קורה. האם הנפילות גם בחיבור קווי? מה בדיוק אתה חווה שאתה קורא לו נפילה וכמה זמן זה נמשך?

blknom1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה רבה התושבה המפורטת ערן.
לפני כחודשיים השתמשתי בקופסה של בזק בינ"ל (Private box 2). אכן היו ניתוקים ברשת ובאינטרנט. כל הזמן. החלפת הקופסה לראוטר של בזק, הביאה ליציבות בכל הקשור לחיבור הקווי. הבעיה כרגע היא עם ה-Wifi, שם אני חווה בעיות ניתוקים על בסיס די קבוע. אני משער שזה נובע מעומס שהראוטר נוכחי לא יודע לעמוד בו ולכן קורס.
אין לי בעיה לרכוש נתב ולכן אשמח להמלצות:
Linksys w1900 יספק לטעמך או שכדאי ללכת על הדגם החזק יותר (3200) ? האם יש חלופות נוספות טובות לא פחות?
תודה רבה!

gorisrael
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 112
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #4 

גם לי היו מלא ניתוקים עד שהחליפו לי את הכבל מעמוד לבית בחדש.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #5 

@blknom1
·

אם הבעיות רק ב-wifi אז באמת סביר שראוטר אלחוטי טוב יפתור לך את הבעיות.

אין לי ניסיון אישי עם הראוטרים הספציפיים שציינת אבל ממה ששמעתי/קראתי:

א. סדרת ה-wrt של linksys נחשבת ממש מצוינת, החיסרון היחיד אולי זה שהיא קצת יקרה יחסית.
שווה לדעתי להסתכל גם על מוצרים מובילים של asus ו-netgear. אם יש לך שטח גדול יחסית לכסות, תחפש פתרונות שתומכים ב-roaming בין מספר APs כמו לדוגמא Ubiquiti UniFi (מומלץ לחבר את ה-APs בחיבור קווי כמובן).

ב. לגבי ה-WRT3200ACM, שם לב שהוא ראוטר dualband (בניגוד לרב ראוטרי ה-AC3200 שהם triband). הסיבה שהוא AC3200 היא בגלל שהוא תומך בערוצים ברוחב 160Mhz. האמת אני לא מומחה בנושא, אבל אני מנחש שרב ציוד הקצה לא תומך בזה ולכן אני קצת בספק עד כמה תרגיש הבדל מול דגם ה-1900.

אם אתה לא מתמצא בהבדל בין dualband ל-triband, אני מציע לך לחפש ולקרוא על הנושא, לדוגמא:
https://www.howtogeek.com/220509/htg-ex ... fi-faster/
(כאמור ההסבר שם לא רלוונטי לגבי ה-WRT3200ACM אלא רק לראוטרי triband)

לדעתי בשביל כ-6 מכשירי wifi בשימוש "רגיל" לא באמת צריך triband אבל זה באמת תלוי בשימוש.

אולי מישהו בעל יותר ניסיון בנושאים האילו יכול לחוות דעה יותר מיודעת.

blknom1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

תודה רבה ערן. עזרתי לי מאוד.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”