שידרוג\החלפת מגבר קיים
שלום לכולם,
כרגע יש ברשותי רסיבר 7 ערוצים ( Onkyo SR-444) ואין לי שימוש בכל ה"פיצ'רים של רסיבר ולא במספר הערוצים.
אני מעוניין להחליף אותו באחד "קטן" יותר, (בקטן, הכוונה גם לקטן יותר במידותיו הפיזיות) ובכזה שמיועד לסטריאו.
ראיתי את TEAC AI-101DA לדוגמא, או SMSL SA-98E.
לא מזמן קיבלתי זוג רמקולים מדגם: Tannoy 636 והסאב שלי הוא westra 120.
שאלתי היא, האם ארגיש שיפור כלשהו מבחינת איכות הצליל דרך מגבר שהוא "stereo dedicated"?
(במגבר הראשון יש DAC מובנה לדוגמא)
האם המגברים "הקטנים" יצליחו להגביר את שתי הרמקולים והסאב (ורמקולים אחרים בעתיד)?
תודה
כרגע יש ברשותי רסיבר 7 ערוצים ( Onkyo SR-444) ואין לי שימוש בכל ה"פיצ'רים של רסיבר ולא במספר הערוצים.
אני מעוניין להחליף אותו באחד "קטן" יותר, (בקטן, הכוונה גם לקטן יותר במידותיו הפיזיות) ובכזה שמיועד לסטריאו.
ראיתי את TEAC AI-101DA לדוגמא, או SMSL SA-98E.
לא מזמן קיבלתי זוג רמקולים מדגם: Tannoy 636 והסאב שלי הוא westra 120.
שאלתי היא, האם ארגיש שיפור כלשהו מבחינת איכות הצליל דרך מגבר שהוא "stereo dedicated"?
(במגבר הראשון יש DAC מובנה לדוגמא)
האם המגברים "הקטנים" יצליחו להגביר את שתי הרמקולים והסאב (ורמקולים אחרים בעתיד)?
תודה
את הטייק אני לא מכיר אבל היה לי את ה98 ,
הוא מגבר שיכול להגיע להספק גבוה (ונקי ) יכול גם להניע רמקולים עם עכבה נמוכה .
אני מניח שיניע טוב את הטאנוי , אבל אין חכם כבעל ניסיון .
הטאנוי אמורים להיות רמקולים איכותים , כמיטב המסורת של טאנוי.
אתה כנראה תוכל לוותר על הסאב ולשמוע רק עם הרצפתיים האלה .
כשיש רצפתיים טובים אפשר לוותר על סאב ואולי יהיה גם עדיף לפעמים .
ל 98 אין יציאה לסאב , אז אם תרצה להשתמש איתו תראה אולי יש לסאב שלך כניסות ויציאות HIGH LEVEL ותחבר
הוא מגבר שיכול להגיע להספק גבוה (ונקי ) יכול גם להניע רמקולים עם עכבה נמוכה .
אני מניח שיניע טוב את הטאנוי , אבל אין חכם כבעל ניסיון .
הטאנוי אמורים להיות רמקולים איכותים , כמיטב המסורת של טאנוי.
אתה כנראה תוכל לוותר על הסאב ולשמוע רק עם הרצפתיים האלה .
כשיש רצפתיים טובים אפשר לוותר על סאב ואולי יהיה גם עדיף לפעמים .
ל 98 אין יציאה לסאב , אז אם תרצה להשתמש איתו תראה אולי יש לסאב שלך כניסות ויציאות HIGH LEVEL ותחבר
@yehudaa
·תודה רבה על תשובתך.
משמח לשמוע.
באמת הדבר הראשון שעשיתי היה לנסות לוותר על הסאב (במילא אני לא כל כך מרוצה ממנו), אך היה שיפור ניכר כאשר הסאב כן נכנס לפעולה.
השאלה שהכי מסקרנת אותי היא:
האם יש יתרון\עדיפות להישאר עם הרסיבר הקיים מבחינת סאונד (ה- dac המובנה שלו ,חברה מוכרת וכד')?
במידה ויש, האם אוכל להרגיש בהבדל? או שמא הוא זניח?
·תודה רבה על תשובתך.
משמח לשמוע.
באמת הדבר הראשון שעשיתי היה לנסות לוותר על הסאב (במילא אני לא כל כך מרוצה ממנו), אך היה שיפור ניכר כאשר הסאב כן נכנס לפעולה.
השאלה שהכי מסקרנת אותי היא:
האם יש יתרון\עדיפות להישאר עם הרסיבר הקיים מבחינת סאונד (ה- dac המובנה שלו ,חברה מוכרת וכד')?
במידה ויש, האם אוכל להרגיש בהבדל? או שמא הוא זניח?
- Nir547
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 723
- שם מלא: nir547
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 81 פעמים
יש כרגע בלוחות ארקאם A38 באזור ה-3K. מדובר במגבר מעולה, שעלה בזמנו למעלה מ-10K.Gozalitos כתב:@Nir547
·תטדה רבה לשניכם .אבדוק !...
http://www.arama-audio.com/infopage.asp?page=185
לא משנה איזה מגבר הולכים לקנות - חובה לשמוע - יש הבדלים מבחינת "צבע" הסאונד.
ארקאם - מגבר מעולה - אך למשל לא אהבתי אותו עם רמקולים שלי כלל כמו גם כן אנטם.
יש המון, שאלה אם מיד 2 - יש אפשרות לקחת ולשמוע.
אפשר לחפש בחנויות עוסקות בתחום - יש להם מלאי יד שניה במחירים טובים ואם אחריות שאין ביד 2 - גם שווה לבדוק ובטח בחנות יש סיכוי גבוהה יותר לקבל להשוואה ואפילו לקחת כמה מגברים ע"מ לבצע בדיקה "ראש בראש" ולהחליט.
בהצלחה!
ארקאם - מגבר מעולה - אך למשל לא אהבתי אותו עם רמקולים שלי כלל כמו גם כן אנטם.
יש המון, שאלה אם מיד 2 - יש אפשרות לקחת ולשמוע.
אפשר לחפש בחנויות עוסקות בתחום - יש להם מלאי יד שניה במחירים טובים ואם אחריות שאין ביד 2 - גם שווה לבדוק ובטח בחנות יש סיכוי גבוהה יותר לקבל להשוואה ואפילו לקחת כמה מגברים ע"מ לבצע בדיקה "ראש בראש" ולהחליט.
בהצלחה!
Heavy Metal Is The Law
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
בעבר הרחוק מאוד היו לי את הרמקולים שברשותך, אני אישית לא אהבתי אותם כי למרות שהיו מחוברים ל-INTEGRATED של YAMAHA בהמתי הצליל שלהם היה "רך" מדי לטעמי מבחינת התחום תדר הנמוך ולא מספיק בתחום התדר הגבוה בהשוואה ל-MOREL MLP-407 שהיו לי, ה-TANNOY הוחלפו ב-POLK AUDIO.
לגביי הגברה שתתאים ואם תקבל שיפור ביחס ל-ONKYO שברשותך רק אוזניך יחליטו, בכל אופן ה-TEAC לדעתי לא יתאים.
אני הייתי מנסה לשדך להם איזה NAD בריא כמו ה-C370 שבלוחות.
לגביי הגברה שתתאים ואם תקבל שיפור ביחס ל-ONKYO שברשותך רק אוזניך יחליטו, בכל אופן ה-TEAC לדעתי לא יתאים.
אני הייתי מנסה לשדך להם איזה NAD בריא כמו ה-C370 שבלוחות.
You pay peanuts, you get monkeys
@freerider , @genvirt
תודה לכם על התשובות.
באמת שמתי עין על ה- NAD C370 מהלוחות, אך כמו שאמרו כאן הבנתי שבאמת יש הבדלי "צבע" מבחינת הסאונד,
וכרגע אני לא מכיר "צבעי סאונד\חתימות סאונד" כלל.
אני יחסית "צעיר" בתחום, ונורא להוט לשמוע כמה שיותר עד שאמצא את מה שהאוזניים הכי יאהבו.
לכן אקשיב לעצתכם ואנסה למצוא חנות שתתן לי את האופציה להאזין לסוגים שונים.
תודה לכם על התשובות.
באמת שמתי עין על ה- NAD C370 מהלוחות, אך כמו שאמרו כאן הבנתי שבאמת יש הבדלי "צבע" מבחינת הסאונד,
וכרגע אני לא מכיר "צבעי סאונד\חתימות סאונד" כלל.
אני יחסית "צעיר" בתחום, ונורא להוט לשמוע כמה שיותר עד שאמצא את מה שהאוזניים הכי יאהבו.
לכן אקשיב לעצתכם ואנסה למצוא חנות שתתן לי את האופציה להאזין לסוגים שונים.