מסקנות אחרי שבוע של שימוש בסוני 65XE93

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Trickster79 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 76
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

*** עודכן התקנת Bias Lighting + תמונות ורשמים בתחתית הפוסט ***

שלום לכולם,
אז אחרי כמעט עשור שבו ה52W5500 הנאמנה שלי שירתה אותי היטב החלטתי להשתדרג.
ההתלבטות הייתה קשה בין הLGC7 / A1E / XE93 ובסוף החלטתי ללכת עם ה93 גם בגלל הבהירות הגבוהה שלה, מה שחשוב לי מכיוון שהסלון שלי מואר כמו המדבר & החשש (הנמוך אך קיים) מצריבה / התעסקות ודאגות לשימוש נכון בטלוויזיה כדי שתשרוד לי עשור כמו שהקודמת שרדה.

ההתקנה
הטלוויזיה הותקנה על הקיר עם מתלה מכוונן, כדי שתהיה גישה לטוויזיה מהמטבח, וחוברו אליה PS4 PRO סאונד בר בסיסי 2.1 של סוני, ועידן פלוס מהתשתית של הבניין.עקב בעיות תשתית בבית הטלווזיה מחוברת לראוטר (WRT1900) על הרשת של 5HGZAC והיא מצליחה לתמודד עם סטריים של 4K מנטפליקס. עוד כמה ימים יגיע הBias Lightning שהזמנתי ואעדכן את התוצאות במידה ויהיה עדיין בנושא.

הגדרות
אז קודם התחלתי ביעול הAndroidTV, אומר שהוא לא כזה נורא כמו שעושים ממנו. לאחר הסרה של לא מעט Services מיותרים וכל מיני Notifications של סוני ושאר ירקות הטלוויזיה מגיבה ממש טוב. נכון זה עדיין לא ברמה של קופסת AndroidTV איכותית אבל אותי זה מספק.

* התקנתי Mame4 (באסה שאי אפשר לסנכן עם הטלוויזיה גוי'סטיקים ישנים של PS3) ויחד עם אפליקציה לניהול קבצים שלפתי את כל המשחקים מהענן וזה עובד ממש נחמד

* הותקן קודי עם כל התוספים הרגילים. הכל עובד חלק אבל לצערי כל מערכת האנדראויד של הטלוויזיה משדרת ב1080P ככה שלא הצלחתי לחלץ 4K מהקודי.

* אפליקצית הNetflix והאמזון וידאו שמגיעה עם המכשיר משדרת תוכן בHDR וגם תוכן בDolby Vision (וואו!) האפליקציות עובדות טוב אך קרה פעמיים שנטפליקס איבד את האינטרנט והייתי צריך לרסט את הטלוויזיה, לדעתי זה קשור לDNS האמריקאי שמוגדר לי על הטלוויזיה. אמשיך לבדוק. בנוסף ישנה בעיית גרעון קלה בתוכן 4K של הנטפליקס - בסופ"ש אני מתכנן לחבר אותה עם כבל ישיר לראוטר ולבדוק האם זה קשור בשידור האלחוטי

* בנוסף מותקן לי על המחשב Universal Media Server, האפליקצית וידאו של הטלוויזיה עובדת איתו מעולה בלי שום קיטועים או ירידה באיכות.

משחקים וכיף
הגיוני שאתחיל עם איכות התמונה אבל אסביר אח"כ מדוע, מצב הGAME של הטלוויזיה הפתיע אותי לטובה, FFXV וGod of War נראים פשוט מעולה על הטלוויזיה לאחר שינוי קל בהגדרות הGame התמונה בכלל קופצת לכם מהמסך, הinput lag המדובר לא מורגש בכלל והתמונה פשוט מדהימה. כבר יומיים ברצף אני מוצא את עצמי משחק בgod of war עד 2 בלילה כי התמונה כל כך יפה (וכי זה משחק מדהים :) )

איכות תמונה
המצבי תמונה של הטלוויזיה לא רעים, מצב הCinima Pro עובד נהדר על תכנים מהנטפליקס או Stream ישיר מהמחשב שלי
אז פה יש כמה בעיות שאני מנסה לפתור. אתחיל ואומר שנראה לי שנפלתי חזק בלוטו הפאנלים, כמות הClouding שיש לי במסך די רצינית, מקווה שהBias Lighting יפתור לי אותם או לפחות יעזור בהרבה.

יש לי בנוסף בעיית Blooming רצינית כאשר יש כתוביות בסצינות חשוכות הכתוביות ממש הופכות לפנסים וזה לגמרי הורס את חווית הצפייה. אני עדיין מנסה לשחק עם ההגדרות ולמצוא דרך לבטל את או למזער את הנזק. במידה ולא אני אפנה לישפאר בתקווה לעזרה / החלפה של הטלוויזיה.

בכלליות אני מאוד מרוצה מהרכישה, זה תענוג רציני לצפות בNetflix /HBO GO ולשחק בPS4. ממש חגיגה לעיניים (ולכיס :)) אני רק מקווה שאצליח למזער את הפאנל הגרוע שקיבלתי. במידה ויש לאנשים שאלות / הערות או טיפים אשמח לענות.

*** התקנת Bias Lighting + כיול ***

טוב אז זה לקח עוד שבוע אבל בסוף הגיע התאורה האחורית שהזמנתי לטלוויזיה.

רכשתי מאמזון את הLuminoodle XLאשר השתמשתי בהם בעבר, אני אוהב את מוצר שלהם מכמה סיבות: הראשונה היא שהקונקטור של הUSB-LEDS מאוד עמיד ולא נקרע בקלות. הקליטה של השלט שלו מעולה ויש שם כמה גוונים של לבן + אפשרות לשנות את הבהירות לכיול מקסימלי. (תמונה מצורפת)
לינק לאמזון למעוניינים: https://tinyurl.com/y9x5s2j4

ההתקנה עצמה די פשוטה אבל בגלל המיקום הלא אידאלי של הUSB בטלוויזיה והצורך לשלוף חצי פנל כדי להגיע אליה לקח לי זמן לסגור את הפאנל על הקונטרולר ואז נשאר רק להדביק.

לבסוף כל מה שנשאר היה להתאים את הבהירות שלה למסך, לסיים ולכייל את כל הגדרות הצבעים והתוצאות ?

ו-ו-א-ו, אתחיל ואומר שאין שום זכר לעננות What so ever, הכל כל כך יפה והצבעים מדהימים וזה מחזק את השחורים. ידעתי שהתאורה תשפר את איכות התמונה אבל לא חשבתי שעד כדי כך. ממליץ בחום לכל מי רוצה להוציא עוד מהטלוויזיה שלו בעלות של 30$~.

נ.ב
משום מה הסוני שלי ממשיכה לספק חשמל ליציאות USB כ15-20 דקות אחרי כיבוי המסך, לא שזה כזה מפריע אבל זה קיים ולא משנה מה ניסיתי לעשות זה לא ניתן לביטול.

נ.ב.ב
מצטער שכחתי לצלם את הטלוויזיה עם התאורה + תוכן 4K DV/HDR אז שוב יש לי רק משהו עם God Of War בPS4
הטלוויזיה על הקיר, עדיין לא סידרתי את התעלה לכבלים + תאורת הBias
 הטלוויזיה על הקיר, עדיין לא סידרתי את התעלה לכבלים + תאורת הBias
Luminoodles XL - יש חברות אחרות, לי יש רק ניסיון חיובי עם הדגם הזה
 Luminoodles XL - יש חברות אחרות, לי יש רק ניסיון חיובי עם הדגם הזה
הטלוויזיה עם הBias Lighting
 הטלוויזיה עם הBias Lighting
נערך לאחרונה על ידי Trickster79 ב 03/05/2018 11:06, נערך 3 פעמים בסך הכל.

se1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 185 פעמים

שליחה #2 

תתחדש. (f)
מסך מצויין. יכולות הבהירות שלו מאד גבוהות.
מאידך הפאנל שלך עם תאורת קצה (שלא כמו בסדרת ה 900 ו 940 שהם עם FALD)
ולכן אתה מבחין בעיקר בחושך בעננות.
תתרגל, לא מאמין שיחליפו בגלל זה. במסך חדש אחר זה יכול להיות יותר גרוע.
שחק עם ההגדרות והתאורה. יתכן שהתאורה מה הBias Lightning תפחית את חווית העננות.
אם אכן זה יקרה, אשמח אם תדווח לנו כי יש כאן הרבה שסובלים מזה.

shiki
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1930
שם מלא: שלומי
נתן תודות: 239 פעמים
קיבל תודות: 175 פעמים

שליחה #3 

איזה כיף תתחדש ותהנה!

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

@se1

לא מדובר בעננות אלא בהילות. למרות שה-XE93 היא בעלת תאורת קצה, התצורה שלה עובדת כמו FALD.
כמובן שהחלפת הטלוויזיה לא תפתור בעיה מהסוג הזה.

hm32hm
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 892
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #5 

תתחדש !!
מעניין אם אתה מרגיש הבדל (באיכות התמונה, שליטה, BUFFERING ) בין נטפליקס על המסך לנטפליקס על קופסה חיצונית...

שים לב שהכיול ספציפי לכל כניסת HDMI

seri
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 493
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #6 

@Trickster79
·
תתחדש
באיזה כבל HDMI השתמשת ? והאם יש משמעות לכבל שחברת הוט מספקת לכבל אחר ?

Trickster79 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
יצירת קשר:

שליחה #7 

@seri
·אני משתמש בכבלים שהגיעו עם הPS4 / PS4PRO - הם 2.0 והם מעבירים לי HDR על 4K.

@hm32hm
·
כן בהחלט! הBuffering הרבה יותר טוב בPS4 שלי מאשר הטלוויזיה ואני חושב שזה בגלל האינטרנט, אני משתמש בכרטיס רשת האלחוטי של הטלוויזיה והקליטה שלו לא מדהימה, יש הבדל של 20% בקליטה בין הטלוויזיה לPS4PRO. מלבד זה אני חושב שהשאר כמעט זהה.

אני בשלבים אחרונים של כיול ואוכל לתת לך תשובה מדיוקת בימים הקרובים

spon83
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 995
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 108 פעמים

שליחה #8 

תתחדש
נראה מעולה, מתלבט בינה לבין ה-E9005 או F9005
מאיפה קנית? אפשר לדעת כמה עלה? (אפשר גם בפרטי)

seri
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 493
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #9 

@spon83
·
אם אפשר, אשמח גם לדעת

hm32hm
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 892
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #10 

@Trickster79
·
לא אמור להיות BUFFERING בנטפליקס היות ויש להם מנגנון אוטומטי להורדת איכות ל SD אם החיבור לא מהיר מספיק.

למשל לפעמים דרך VPN מהירות הרשת שנמדדת בתוך איזור הHELP של נטפליקס נמוכה.
ואז ה INFO של נטפליקס מציג BITRATE של 3 Mbit עם רזולוציה 480 בהתאמה.
עבור צפייה ב 2160P דרוש קצב BITRATE מינימלי של 7 Mbit לשנייה ( המירבי אפשרי של 15.26 Mbit לשנייה )

שוב - מומלץ להפעיל את הבדיקות של נטפליקס - כך אפשר להבין אם הבעיה באמת קשורה לחיבור WIFI או לא.

Trickster79 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
יצירת קשר:

שליחה #11 

@hm32hm
·
לא הסברתי את עצמי כראוי :) יש לי כיום את הפייבר של פרטנר, ללא VPN או DNS הנטפליקס של הPS4 מגיע ל15.26 תוך שניות ולטלוויזיה זה לוקח פי 3-4 יותר זמן להגיע ל7 MBIT ואז זה מתייצב שם עם עלייה ל11~ פה ושם. אני משער שהקליטה האלחוטית שלה פשוט לא משהו. הלוואי ויכולתי לחבר לה ישירות כבל רשת.

se1
·
עדכנתי את הפוסט על התקנת הBias. בשתי מילים - שיפור א-ד-י-ר!
נערך לאחרונה על ידי Trickster79 ב 03/05/2018 10:54, נערך פעם 1 בסך הכל.

Trickster79 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
יצירת קשר:

שליחה #12 

ל
·

שלח תגובה