שלום לכולם,
אז אחרי כמעט עשור שבו ה52W5500 הנאמנה שלי שירתה אותי היטב החלטתי להשתדרג.
ההתלבטות הייתה קשה בין הLGC7 / A1E / XE93 ובסוף החלטתי ללכת עם ה93 גם בגלל הבהירות הגבוהה שלה, מה שחשוב לי מכיוון שהסלון שלי מואר כמו המדבר & החשש (הנמוך אך קיים) מצריבה / התעסקות ודאגות לשימוש נכון בטלוויזיה כדי שתשרוד לי עשור כמו שהקודמת שרדה.
ההתקנה
הטלוויזיה הותקנה על הקיר עם מתלה מכוונן, כדי שתהיה גישה לטוויזיה מהמטבח, וחוברו אליה PS4 PRO סאונד בר בסיסי 2.1 של סוני, ועידן פלוס מהתשתית של הבניין.עקב בעיות תשתית בבית הטלווזיה מחוברת לראוטר (WRT1900) על הרשת של 5HGZAC והיא מצליחה לתמודד עם סטריים של 4K מנטפליקס. עוד כמה ימים יגיע הBias Lightning שהזמנתי ואעדכן את התוצאות במידה ויהיה עדיין בנושא.
הגדרות
אז קודם התחלתי ביעול הAndroidTV, אומר שהוא לא כזה נורא כמו שעושים ממנו. לאחר הסרה של לא מעט Services מיותרים וכל מיני Notifications של סוני ושאר ירקות הטלוויזיה מגיבה ממש טוב. נכון זה עדיין לא ברמה של קופסת AndroidTV איכותית אבל אותי זה מספק.
* התקנתי Mame4 (באסה שאי אפשר לסנכן עם הטלוויזיה גוי'סטיקים ישנים של PS3) ויחד עם אפליקציה לניהול קבצים שלפתי את כל המשחקים מהענן וזה עובד ממש נחמד
* הותקן קודי עם כל התוספים הרגילים. הכל עובד חלק אבל לצערי כל מערכת האנדראויד של הטלוויזיה משדרת ב1080P ככה שלא הצלחתי לחלץ 4K מהקודי.
* אפליקצית הNetflix והאמזון וידאו שמגיעה עם המכשיר משדרת תוכן בHDR וגם תוכן בDolby Vision (וואו!) האפליקציות עובדות טוב אך קרה פעמיים שנטפליקס איבד את האינטרנט והייתי צריך לרסט את הטלוויזיה, לדעתי זה קשור לDNS האמריקאי שמוגדר לי על הטלוויזיה. אמשיך לבדוק. בנוסף ישנה בעיית גרעון קלה בתוכן 4K של הנטפליקס - בסופ"ש אני מתכנן לחבר אותה עם כבל ישיר לראוטר ולבדוק האם זה קשור בשידור האלחוטי
* בנוסף מותקן לי על המחשב Universal Media Server, האפליקצית וידאו של הטלוויזיה עובדת איתו מעולה בלי שום קיטועים או ירידה באיכות.
משחקים וכיף
הגיוני שאתחיל עם איכות התמונה אבל אסביר אח"כ מדוע, מצב הGAME של הטלוויזיה הפתיע אותי לטובה, FFXV וGod of War נראים פשוט מעולה על הטלוויזיה לאחר שינוי קל בהגדרות הGame התמונה בכלל קופצת לכם מהמסך, הinput lag המדובר לא מורגש בכלל והתמונה פשוט מדהימה. כבר יומיים ברצף אני מוצא את עצמי משחק בgod of war עד 2 בלילה כי התמונה כל כך יפה (וכי זה משחק מדהים
איכות תמונה
המצבי תמונה של הטלוויזיה לא רעים, מצב הCinima Pro עובד נהדר על תכנים מהנטפליקס או Stream ישיר מהמחשב שלי
אז פה יש כמה בעיות שאני מנסה לפתור. אתחיל ואומר שנראה לי שנפלתי חזק בלוטו הפאנלים, כמות הClouding שיש לי במסך די רצינית, מקווה שהBias Lighting יפתור לי אותם או לפחות יעזור בהרבה.
יש לי בנוסף בעיית Blooming רצינית כאשר יש כתוביות בסצינות חשוכות הכתוביות ממש הופכות לפנסים וזה לגמרי הורס את חווית הצפייה. אני עדיין מנסה לשחק עם ההגדרות ולמצוא דרך לבטל את או למזער את הנזק. במידה ולא אני אפנה לישפאר בתקווה לעזרה / החלפה של הטלוויזיה.
בכלליות אני מאוד מרוצה מהרכישה, זה תענוג רציני לצפות בNetflix /HBO GO ולשחק בPS4. ממש חגיגה לעיניים (ולכיס
*** התקנת Bias Lighting + כיול ***
טוב אז זה לקח עוד שבוע אבל בסוף הגיע התאורה האחורית שהזמנתי לטלוויזיה.
רכשתי מאמזון את הLuminoodle XLאשר השתמשתי בהם בעבר, אני אוהב את מוצר שלהם מכמה סיבות: הראשונה היא שהקונקטור של הUSB-LEDS מאוד עמיד ולא נקרע בקלות. הקליטה של השלט שלו מעולה ויש שם כמה גוונים של לבן + אפשרות לשנות את הבהירות לכיול מקסימלי. (תמונה מצורפת)
לינק לאמזון למעוניינים: https://tinyurl.com/y9x5s2j4
ההתקנה עצמה די פשוטה אבל בגלל המיקום הלא אידאלי של הUSB בטלוויזיה והצורך לשלוף חצי פנל כדי להגיע אליה לקח לי זמן לסגור את הפאנל על הקונטרולר ואז נשאר רק להדביק.
לבסוף כל מה שנשאר היה להתאים את הבהירות שלה למסך, לסיים ולכייל את כל הגדרות הצבעים והתוצאות ?
ו-ו-א-ו, אתחיל ואומר שאין שום זכר לעננות What so ever, הכל כל כך יפה והצבעים מדהימים וזה מחזק את השחורים. ידעתי שהתאורה תשפר את איכות התמונה אבל לא חשבתי שעד כדי כך. ממליץ בחום לכל מי רוצה להוציא עוד מהטלוויזיה שלו בעלות של 30$~.
נ.ב
משום מה הסוני שלי ממשיכה לספק חשמל ליציאות USB כ15-20 דקות אחרי כיבוי המסך, לא שזה כזה מפריע אבל זה קיים ולא משנה מה ניסיתי לעשות זה לא ניתן לביטול.
נ.ב.ב
מצטער שכחתי לצלם את הטלוויזיה עם התאורה + תוכן 4K DV/HDR אז שוב יש לי רק משהו עם God Of War בPS4