קולה קפה קטן וזול בקיקסטרטר

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
איל999 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

האם כבר פורסם כאן?

אני שוקל לרכוש. איך נראה בעיניכם?

doutsh
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #2 

נראה כמו מכונת פופקורן, רק קצת יותר מעוצב ועולה 200$ במקום 120 ש"ח...

איל999 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

:?
עד כדי כך?
אין לי שום ניסיון בתחום, והיה נראה לי שקלייה במכשיר פופקורן דורשת מיומנות כדי להפיק תוצאות טובות.
אין מצב שתהליך האוטומציה כאן (זרימת אוויר, בקרת טמפ' וכו') יפיקו תוצאות טובות ב'שגר ושכח'?

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #4 

נראה מכשיר נחמד מאוד ואני גם בטוח שהוא קולה מצוין.
לפי הסרטון ,נראה לי שהקבולת שלו קטנה מאוד וזאת הבעיה לדעתי.

איל999 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

אני חושב שמצוין שם שזה לשש מנות קפה. מבחינתי זה סבבה.
רק תגידו - נדמה לי שראיתי פעם שקפה טוב לשתות רק בערך יומיים אחרי הקלייה. שרק אז הוא "נפתח" או משהו כזה.
יש בזה אמת?

ולגבי המכשיר, אשמח אם למישהו יש משהו נוסף לומר עליו.

תודה רבה.

doutsh
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

הנה בדיוק ההבדלים (לטענתם) בין מכונת פופקורן למכשיר הזה, אני אענה את דעתי אחרי כל הבדל -

here are several things that differentiate Kelvin from a typical hot-air popper.

First is that we give you control over the roasting time, allowing you to adjust that time during the cycle to get your ideal roast.

גם במכונת פופקורן יש לך שליטה בזמן, אתה יכול פשוט לכבות את המכונה... היתרון פה הוא אולי שאתה יכול ללכת ולהשאיר את זה עובד וזה יכבה לבד, אבל זה נראה לי לא סביר כי בקלייה צריך לעמוד ליד הקולה ולהקשיב ולהסתכל בכל מקרה.

Second, as soon as the roast time is completed, Kelvin starts an automatic cooling cycle. This prevents the beans from roasting more than desired, even after the heat is turned off.

זה גם אולי יתרון קטן, אבל במכונת פופקורן שלי פשוט הייתי שופך על השיש בסוף הקלייה והפולים מתקררים מיד, ועכשיו שידרגתי אותה כך שגוף החימום נפרד מהמאוורר ואז היא מאפשרת קירור, בדיוק כמו הקלווין.

Third, Kelvin collects the chaff put off by the beans during the roasting process, making clean-up between roasts simple and easy.

זה דווקא יתרון נחמד, אבל יש לזה הרבה פתרונות יצירתיים ברשת איך לחבר לוכד מוץ למכונת פופקורן. אני פשוט שם אותה על קצה הכיור וכל המוץ נאסף בכיור.

Lastly, the glass roast chamber allows you to see the beans during the roasting process so you can easily monitor the color, which is something that you don't often get with hot air poppers.

זה היתרון היחיד האמיתי שאני רואה כאן. אצלי במכונה אי אפשר לראות את הפולים, אני עובד לפי שמיעה בלבד. אני בטוח שגם לזה יש פתרון אבל אצלי כרגע אין.

כמו שאתה רואה, אין פה שום תהליך אוטומציה, זה זהה בדיוק למכונת פופקורן. אתה מפעיל את זה וזה מגיע לטמפ' המקסימאלית ונשאר שם, עד שהטיימר פוקע. זה דורש בדיוק אותה המיומנות שדורשת מכונת הפופקורן .
דווקא במכונת פופקורן יש אפשרות לשדרג אותה על מנת לשלוט בטמפרטורה ולקבל תוצאות טובות יותר.

אכן אפשר לקלות כאן 100-120 גר', זהה למכונת פופקורן וזה די מספיק, זה יותר משש מנות אספרסו.

קפה קלוי מומלץ לצרוך באמת לפחות 24 שעות לאחר הקלייה. קפה שנקלה באוויר חם (כמו כאן) נוטה להגיע לשיאו מוקדם יותר (מניסיוני שלושה-ארבע ימים) וגם להתיישן מוקדם יותר (שבוע וקצת).

איל999 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

אוקיי, אז אשאל אחרת -
האם אדם חסר מיומנות יכול להגיע בקלות (ובלי טרחה רבה) לתוצאות טובות במכשיר פופקורן?

doutsh
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

לדעתי (בתור מישהו שהתחיל ללא מיומנות במכונת פופקורן) בהחלט כן.
לא תוצאה כמו של קולה מקצועי, אבל תוצאה לא רעה.
ואני מאמין בצורה מאד חזקה שזו תהיה אותה התוצאה וכמעט אותה הטרחה במכשיר הנ"ל.
יהיה תהליך של לימוד ושיפור עם מכונת הפופקורן, זה דורש נכונות, אבל זה נכון לכל קולה שהוא.

איל999 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

אוקיי, אז קיבלתי דרבון נוסף לנסות. תודה.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”