שדרוג הרשת הביתית והגדלת טווח הקליטה .

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Bizo30 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי . רציתי לדעת מה עדיף , יש לי נתב של לינקסיס דגם WRT3200ACM כאשר הבית הוא בית גדול והשאלה היא מה עדיף . לקנות את ערכת ה mesh של חברת TP-Link שזה עד 1300 מגה , או לחילופין לקנות 2 מגדילי טווח של לינקסיס דגם re7000 שכל אחד מהם הוא עד 1900 מגה ? מבחינת המחיר זה כמעט אותו המחיר ( הבדל של 30 ש״ח )

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@Bizo30
·

ראשית חשוב לסייג ולהגיד שאני לא מכיר את המוצרים הספציפיים האילו (גם לא ציינת דגם של tplink), אבל כן אתייחס ל-2 סוגי המכשירים שאתה שוקל לקנות כי מערכת mesh זה משהו אחר לגמרי ממגדלי טווח וחשוב להבין את זה.

מגדלי טווח הוא כרגיל מוצר מאד פשוט שקולט רשת wifi על ערוץ אחד ומשדר אותו מחדש על הערוץ השני. היתרון העיקרי של מגדלי טווח הוא שכרגיל אפשר לצרף אחד כזה לראוטר או מספר APs מכל סוג ללא כל מגבלות.

מערכות mesh מנסות לתת פתרון יותר כולל לרשת ביתית עם מספר APs באופן כמה שיותר שקוף וגמיש. הם מסתמכות על זה שאתה מתקין מספר יחידות מאותו הסוג שיודעות לדבר אחת עם השניה (במקרה שלך, אם אתה הולך על הפתרון של ה-mesh הייתי מכבה את ה-wifi ב-WRT3200ACM).

היתרונות של מערכות mesh:

א. כל מערכות ה-mesh שאני מכיר תומכות ב-roaming, כלומר העברה אוטומטית של מכשירי קצה מ-AP אחד לשני. ברב מגדלי הטווח זה תלוי במכשיר הקצה מתי הוא עובר בין ה-APs וכרגיל הוא לא יעבור AP אלא אם הוא מאבד לגמרי את הסיגנל של ה-AP הראשון (כלומר אתה יכול להשאר מחובר ל-AP עם סיגנל ממש חלש כשיש לידך AP עם סיגנל חזק).
עוד פרטים טכניים בנושא של roaming כאן: https://www.hometheater.co.il/vp2629067#2629067
כאמור מערכות mesh נותנות roaming בצורה built-in וללא צורך בקונפיגורציה מסובכת (יחסית).

ב. ברב מערכות ה-mesh אפשר גם להשתמש בחיבור קווי בין ה-APs שזה תמיד עדיף בהרבה על חיבור אלחוטי. ב-re7000 אין אופציה כזו.

ג. אפילו אם אתה לא מחבר בצורה קווית, הרבה מערכות mesh יעשו את החיבור האלחוטי ביניהם בצורה יותר "חכמה" - נגיד להשתמש בערוץ אחר בשביל ה-backbone ביניהם וערוץ אחר בשביל חיבור תחנות הקצה. אם זה קריטי לך צריך לוודא בדיוק איך המערכת mesh שאתה שוקל לקנות מתנהגת.

ד. הקונפיגרוציה של מערכות mesh כרגיל הרבה הרבה יותר פשוטה ובממשק אחד לקנפג את כל התחנות ביחד. כרגיל לא צריך לקנפג הרבה כי אלה מערכות שמיועדות לתת לך פתרון מערכתי. מגדלי טווח אתה צריך לקנפג כל אחד ולהתאים את ההגדרות עם שאר התחנות ברשת.

הערה לגבי ה-re7000, לפי הדף מוצר שלו הוא כן תומך ב-roaming אבל רק מול ראוטרים מאד מסוימים. נראה כמו שה-WRT3200ACM הוא לא אחד מהראוטרים האילו, לפחות לפי המידע כאן.

לבסוף אם אתה מתכוון ל-tplink deco m5, אז אחרים כאן בפורום מרוצים (אין לי ניסיון אישי).

Bizo30 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

eran405 כתב:@Bizo30
·

ראשית חשוב לסייג ולהגיד שאני לא מכיר את המוצרים הספציפיים האילו (גם לא ציינת דגם של tplink), אבל כן אתייחס ל-2 סוגי המכשירים שאתה שוקל לקנות כי מערכת mesh זה משהו אחר לגמרי ממגדלי טווח וחשוב להבין את זה.

מגדלי טווח הוא כרגיל מוצר מאד פשוט שקולט רשת wifi על ערוץ אחד ומשדר אותו מחדש על הערוץ השני. היתרון העיקרי של מגדלי טווח הוא שכרגיל אפשר לצרף אחד כזה לראוטר או מספר APs מכל סוג ללא כל מגבלות.

מערכות mesh מנסות לתת פתרון יותר כולל לרשת ביתית עם מספר APs באופן כמה שיותר שקוף וגמיש. הם מסתמכות על זה שאתה מתקין מספר יחידות מאותו הסוג שיודעות לדבר אחת עם השניה (במקרה שלך, אם אתה הולך על הפתרון של ה-mesh הייתי מכבה את ה-wifi ב-WRT3200ACM).

היתרונות של מערכות mesh:

א. כל מערכות ה-mesh שאני מכיר תומכות ב-roaming, כלומר העברה אוטומטית של מכשירי קצה מ-AP אחד לשני. ברב מגדלי הטווח זה תלוי במכשיר הקצה מתי הוא עובר בין ה-APs וכרגיל הוא לא יעבור AP אלא אם הוא מאבד לגמרי את הסיגנל של ה-AP הראשון (כלומר אתה יכול להשאר מחובר ל-AP עם סיגנל ממש חלש כשיש לידך AP עם סיגנל חזק).
עוד פרטים טכניים בנושא של roaming כאן: https://www.hometheater.co.il/vp2629067#2629067
כאמור מערכות mesh נותנות roaming בצורה built-in וללא צורך בקונפיגורציה מסובכת (יחסית).

ב. ברב מערכות ה-mesh אפשר גם להשתמש בחיבור קווי בין ה-APs שזה תמיד עדיף בהרבה על חיבור אלחוטי. ב-re7000 אין אופציה כזו.

ג. אפילו אם אתה לא מחבר בצורה קווית, הרבה מערכות mesh יעשו את החיבור האלחוטי ביניהם בצורה יותר "חכמה" - נגיד להשתמש בערוץ אחר בשביל ה-backbone ביניהם וערוץ אחר בשביל חיבור תחנות הקצה. אם זה קריטי לך צריך לוודא בדיוק איך המערכת mesh שאתה שוקל לקנות מתנהגת.

ד. הקונפיגרוציה של מערכות mesh כרגיל הרבה הרבה יותר פשוטה ובממשק אחד לקנפג את כל התחנות ביחד. כרגיל לא צריך לקנפג הרבה כי אלה מערכות שמיועדות לתת לך פתרון מערכתי. מגדלי טווח אתה צריך לקנפג כל אחד ולהתאים את ההגדרות עם שאר התחנות ברשת.

הערה לגבי ה-re7000, לפי הדף מוצר שלו הוא כן תומך ב-roaming אבל רק מול ראוטרים מאד מסוימים. נראה כמו שה-WRT3200ACM הוא לא אחד מהראוטרים האילו, לפחות לפי המידע כאן .

לבסוף אם אתה מתכוון ל-tplink deco m5, אז אחרים כאן בפורום מרוצים (אין לי ניסיון אישי).
...
·

קודם כל תודה על התגובה הנרחבת . כמה דברים . קודם כל אכן מדובר על deco m5 של TP-Link . בסופו של יום ה mesh עושה את אותה עבודה כמו הרפיטר , הוא לוקח את אות הוואיפיי שמשודרת מהראוטר ומפיץ אותו במקום אחר איפה ששמים את הצלחת עצמה ( מקבלים שלושה מתאמים בערכה , אחד מחברים לראוטר ועוד שניים מפזרים בבית ) כאשר הוא יוצר לך רשת חדשה - נפרדת מהרשת של הראוטר ויוצר רשת חדשה עם קליטה יותר טובה באותו האיזור כאשר הרשת החדשה כמובן ׳נשענת׳ על הרשת וואיפיי שהראוטר עצמו משדר. כמובן שבדיוק כמו הרפיטר אפשר להגדיר אותו כאקסס פוינט שמתחבר קווית לראוטר ומשדר אלחוטית אבל זה מצריך להעביר כבלים בכל הבית וזאת האופציה הפחות נפוצה . כאשר לפי מה שאני מבין היתרון של ה mesh על פני 2 רפיטרים הוא בכך שצריך לקנפג את המערכת רק פעם אחת ולא פעמיים ( כל רפיטר בנפרד ) וכביכול היתרון השני שב mesh הוא מחבר אותך אוטומטית לרשת עם הקליטה היותר טובה ובשני רפיטרים אתה זה שצריך להתחבר עצמאית לרשת עם הקליטה היותר גבוהה באותו האיזור שבו אתה נמצא , אבל עדיין ה mesh זה רפיטר לכל דבר . ואני מתלבט בין ה mesh ל re7000 מכיוון שה re7000 הוא של לינקסיס בדיוק כמו הראוטר שלי . דבר נוסף ה re7000 הוא עד 1900 מגה ולא עד 1300 מגה כמו ה TP-Link ולינקסיס גם חברה יותר טובה מ TP-Link בכל מה שקשור לרשתות תיקשורת .

Bizo30 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

עוד תגובות

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4937
נתן תודות: 523 פעמים
קיבל תודות: 690 פעמים

שליחה #5 

@Bizo30
לך על ה MESH !! לשם כולם צועדים היום!
... אל תתרגש מ"זוטי דברים" כמו 1300 מול 1900 וכד' שכן ברוב רובם של המקרים, המקום האחרון בו תראה המספר הזה הוא על אריזת המוצר ... :)
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

Bizo30 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

sigamore כתב:@Bizo30
לך על ה MESH !! לשם כולם צועדים היום!
... אל תתרגש מ"זוטי דברים" כמו 1300 מול 1900 וכד' שכן ברוב רובם של המקרים, המקום האחרון בו תראה המספר הזה הוא על אריזת המוצר ... :)
...
·
ה mesh הוא בעצם מגדיל טווח... אז מה בדיוק ההבדל ?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #7 

@Bizo30
·

mesh ו-range extender הם מילים ואין הגדרה מדיוקת וחד משמעית למה מוצר שכתוב על הקופסא שלו mesh או range extender בדיוק נותן. כל מוצר והתכונות המדיוקות שלו - לדוגמא האופציה של ה-roaming שיש ל-re7000 מול ראוטרים מאד ספציפיים זה כרגיל נחשב כטכנולגיה של mesh (וכאמור ה-re7000 הוא "range extender").

that said, כמעט תמיד מוצר שממותג כ-mesh נותן הרבה יותר ממוצר שממותג כ-range extender. כבר כתבתי לך בפירוט רב את נקודות ההבדל העיקריות לדעתי. כמוכן אתה יכול גם למצוא המון חומר בנושא באינטרנט, לדוגמא:
https://www.nytimes.com/2017/04/26/tech ... outer.html
https://www.labagile.com/mesh-network-vs-range-extender
http://www.starhub.com/personal/how-to/ ... -mesh.html
https://www.quora.com/Whats-the-differe ... e-extender
שם לב שכרגיל משום מה מתייחסים ל-mesh כתחנות שמחוברות רק בצורה אלחוטית, בעוד שרב פתרונות ה-mesh שאני מכיר תומכות גם בחיבור קווי וזה פותר כל חסרון שלהם (חוץ מאולי המחיר). לעומת זאת range extender כרגיל לא תומך בחיבור קווי (אחרת היה מומתג כ-AP או כראוטר).

זה שאתה בוחר לכתוב שוב ושוב ש-mesh ו-range extender זה בדיוק אותו דבר לא הופך את זה להיות נכון. כאמור אין הגדרה מדיוקת אבל בגדול זה שני דברים שונים וזה ממש לא נכון לכתוב משפטים כמו "mesh עושה את אותה עבודה כמו הרפיטר".

לעומת זאת ההבדל בין 1300 ל-1900 כרגיל לא בא לביטוי וגם אם כן זה כרגיל לא משמעותי.

כמובן כל אחד והצרכים שלו. הבחירה היא כמובן שלך.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4937
נתן תודות: 523 פעמים
קיבל תודות: 690 פעמים

שליחה #8 

@Bizo30
Mesh הוא ממש לא מגדיל טווח פר הגדרה.
אם תרצה העף מבט על ההסבר הקליל הבא — https://www.tomsguide.com/us/what-is-me ... 24580.html
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

Bizo30 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

eran405 כתב:@Bizo30
·

mesh ו-range extender הם מילים ואין הגדרה מדיוקת וחד משמעית למה מוצר שכתוב על הקופסא שלו mesh או range extender בדיוק נותן. כל מוצר והתכונות המדיוקות שלו - לדוגמא האופציה של ה-roaming שיש ל-re7000 מול ראוטרים מאד ספציפיים זה כרגיל נחשב כטכנולגיה של mesh (וכאמור ה-re7000 הוא "range extender").

that said, כמעט תמיד מוצר שממותג כ-mesh נותן הרבה יותר ממוצר שממותג כ-range extender. כבר כתבתי לך בפירוט רב את נקודות ההבדל העיקריות לדעתי. כמוכן אתה יכול גם למצוא המון חומר בנושא באינטרנט, לדוגמא:
https://www.nytimes.com/2017/04/26/tech ... outer.html
https://www.labagile.com/mesh-network-vs-range-extender
http://www.starhub.com/personal/how-to/ ... -mesh.html
https://www.quora.com/Whats-the-differe ... e-extender
שם לב שכרגיל משום מה מתייחסים ל-mesh כתחנות שמחוברות רק בצורה אלחוטית, בעוד שרב פתרונות ה-mesh שאני מכיר תומכות גם בחיבור קווי וזה פותר כל חסרון שלהם (חוץ מאולי המחיר). לעומת זאת range extender כרגיל לא תומך בחיבור קווי (אחרת היה מומתג כ-AP או כראוטר).

זה שאתה בוחר לכתוב שוב ושוב ש-mesh ו-range extender זה בדיוק אותו דבר לא הופך את זה להיות נכון. כאמור אין הגדרה מדיוקת אבל בגדול זה שני דברים שונים וזה ממש לא נכון לכתוב משפטים כמו "mesh עושה את אותה עבודה כמו הרפיטר".

לעומת זאת ההבדל בין 1300 ל-1900 כרגיל לא בא לביטוי וגם אם כן זה כרגיל לא משמעותי.

כמובן כל אחד והצרכים שלו. הבחירה היא כמובן שלך.
...
·

לא הבנתי . לפי מה שאני יודע רפיטר קולט אלחוטי ומשדר אלחוטי , כאשר הוא יכול לשמש גם כנקודת גישה ולהתחבר חוטי לראוטר ולשדר אלחוטי . לפי דבריך כאן אתה טוען שה mesh יכול לקלוט אלחוטי ולשדר חוטי ??

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #10 

@Bizo30
·

לפי מה "שאני" טוען mesh הוא פתרון מערכתי שנותן פתרון הרבה יותר טוב מ-range extender בגלל הרבה נקודות שכבר פורטו לעיל.

בנוסף, על אף שכרגיל מדברים על חיבור אלחוטי בין תחנות של mesh, במעשי בהרבה פתרונות mesh יש אפשרות לחיבור קווי בין התחנות (כולל לדוגמא ה-deco m5). חיבור קווי בין התחנות מגדיל בצורה משמעותית את היציבות של הרשת וברב המקרים זה גם ישפר את המהירות. זה גם נותן לך גמישות במיקום התחנות כי בחיבור אלחוטי אתה חייב לשם את התחנות במקום שעדיין יש קליטה סבירה מתחנה אחרת.

ברב המאמרים כל החסרונות של חיבור אלחוטי מופיעים כחסרונות של mesh (כי הם מדברים על חיבור אלחוטי של mesh וכנראה משווים עם חיבור חוטי של APs או משהו). במציאות כל עוד שאתה קונה mesh שתומך בחיבור קווי זה חיסרון של range extender ולא של ה-mesh.

על הדרך זה שיש, נגיד ל-deco m5, פורטים קווים אומר גם שאתה יכול להתחבר בחיבור קווי ליחידת ה-mesh כאשר היא מחוברת בצורה אלחוטית. באותה מידה כל ראוטר/AP גם יכול לתפקד ככה (range extender ממותג כ-range extender כי אין לו פורטים קווים אבל אם תמצא אחד שיש לו אז כנ"ל).

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”