מחפש המלצה למארז HTPC איכותי + ספק שקט

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
keypod פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני בשלב הסופי של בניית HTPC חדש והרכיב האחרון שאני לא בטוח לגביו זה מארז + ספק.
מאחר וחשוב לי *מאד* שהשילוב הזה יהיה שקט לחלוטין, אני זקוק להמלצות מאחר וקשה לקנות מארז וספק על בסיס מפרט יצרן. אשמח לקבל המלצה לשילוב של מארז + ספק.
יש לי כרטיסי PCI-E שאמורים להיכנס למארז וכמובן שחשוב לי היכולת להכיל לפחות 2 HD.

תודה

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

לגבי הקירור, לזלמן יש מערכך קירור מים פאסיבית מעולה ושקטה לחלוטין. החיסרון ששומרת המים נמצאת מחוץ למארז.

http://www.zalman.co.kr/eng/product/vie ... 201%20Plus
http://zap.co.il/models.asp?Sog=C-Fan&k ... erby=price
תמונה

לגבי מארזHTPC, יש כל כך הרבה סוגין ומינים ומחירים - נתתי לך קישור לזאפ
http://zap.co.il/models.asp?Sog=C-Tower ... pageInfo=1
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

Itsik
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 431
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #3 

יש לך טווח מחירים? גם אני נמצא בעיצומה של התלבטות של מה לבחור בדיוק.
איציק.

keypod פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

InbarHovav כתב:לגבי הקירור, לזלמן יש מערכך קירור מים פאסיבית מעולה ושקטה לחלוטין. החיסרון ששומרת המים נמצאת מחוץ למארז.

:lol: קרעת אותי מצחוק.... אני מדבר על מארז HTPC כלומר לסלון, משהו שישתלב עם HOME THEATER ולא איזו מפלצת לגיימרים.
...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

Antec מייצרים סדרה של ספקי כח שקטים במיוחד

ה LC16 של Sylverstone גם מתאים חיצונית לרכיבי אודיו וגם בעל נפח פנימי לא קטן (אצלי מותקנים 4 דיסקים). שקט מאוד. צריך רק לשין לב איזה כונן DVD מתקינים כי זה עשוי להפריע להתקנת קרטיסי מסך.

הבעיה שחלק ניכר מהרעש יוצרים דווקא המאווררים של לוח האם וקרטיס המסך כי הם קטנים ומסתובבים מהר. אני מקווה שחשבת על זה מראש ורכשת רכיבים המקוררים פסיבית או עם heat pipe ללא מאוורר
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

תשמע, על טעם ועל ריח אין להתווכח. אני מוכנה לשים את המערת הזו במרכז הסלון, אני פשוט מאוהבת בעיצוב שלה (היה לי עבר אוברקלוקי...)
היתרון שלה זה שאפשר לשרשר כמה בלוקים לקירור (מעבד, כ.מסך ...) והכל עובד בשקט מופתי.

מלבד המערכת הזו יש מאווריים שהם יחית שקטים או את הפיתרון הפאסיבי שמשתמש בהיט פייפ אבל הוא לא יעיל כמו קירור מיים.

לדעתי כרטיס מסך שמנגן HD במארז קטנצ'יק HTPC יכול לפתח יותר חום מאותו כרטיס מסך שיציג משחקים במארז גיימרי גדול לכן אני חושבת שצריך לדים יותר דגש על קירור יותר יעיל במארזים קטנים.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #7 

בדוק אם ה-Antec Fusion מתאים לך. הוא נמכר כולל ספק חזק של 430W, עם מאווררים גדולים ושקטים. הוא נמכר בארץ בהרבה חנויות מחשבים.
יש לו מקום ל-2 הארד דיסקים וכונן DVD אחד, יש לו VFD, והוא תומך בלוחות מיקרו ATX ולא ATX מלא.
אני מניח של-Antec יש גם מארזים גדולים יותר בשביל ATX מלא. בדוק באתר שלהם.

keypod פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

pixies כתב:בדוק אם ה-Antec Fusion מתאים לך. הוא נמכר כולל ספק חזק של 430W, עם מאווררים גדולים ושקטים. הוא נמכר בארץ בהרבה חנויות מחשבים.
יש לו מקום ל-2 הארד דיסקים וכונן DVD אחד, יש לו VFD, והוא תומך בלוחות מיקרו ATX ולא ATX מלא.
אני מניח של-Antec יש גם מארזים גדולים יותר בשביל ATX מלא. בדוק באתר שלהם.
...
המארז הזה בהחלט ב - short list שלי, למחשב הביתי קניתי Antec Sonata שהוא גם מארז מעולה ושקט למחשב שולחני.
אני מחפש אנשים שרכשו מארז ומרוצים מהשקט שלו
תודה

keypod פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

InbarHovav כתב: היתרון שלה זה שאפשר לשרשר כמה בלוקים לקירור (מעבד, כ.מסך ...) והכל עובד בשקט מופתי..
...
ובאותה הזדמנות אפשר לקרר איתה את הסלון :lol:
צודקת לגבי טעם וריח אבל למערכת HTPC אני מחפש מארז שיראה כמו רסיבר.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #10 

מלבד silverstone, שיש להם מארזים מצויינים (אני מאוד אוהב את ה-16s/b - M) אני ממליץ גם על המארזים של thermaltake (סדרות bach ו-mozart).

באופן אישי התלבטתי הרבה בין שני היצרנים הנ"ל, ההחלטה בסופו של דבר היתה על המוצארט והתקבלה על ידי אישתי ("מה קרה לך, זה הרבה יותר יפה!").

יתרונות של המוצארט:
1. עיצוב וגימור ברמה פנטסטית. המארז עשוי מסגסוגת מתחתית איכותית ונעימה לעין.
2. קירור: המארז מגיע עם שלושה מאווררים. 2 אחוריים בעלי עיצוב כנפיים מיוחד אשר מוריד את הרעש שלהם באופן ניכר. מאוורר קידמי סטנדרטי, שכנראה יוחלף בקרוב למאוורר שקט יותר (למעשה זה המאוורר היחידי ששומעים מהמארז).
3. מקום: אפשרות לשים 3 התקני 5.25 וחמישה התקני 3.5 נותנים גמישות רבה בשדרוגים לעתיד (נקודה חשובה וקריטית במיוחד עם נעשה שימוש ב-LVM).
4. זמין בארץ במחיר של כאלף ש"ח - כולל תצוגת VFD ושלט.

חסרונות:
1. מאוורר קידמי רועש מדי לטעמי. היו יכולים להשקיע במאוורר טוב יותר (כמו שעשו עם האחוריים).
2. אין כיסוי למחברי USB וסאונד קידמיים.

keypod פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

Shed כתב:מלבד silverstone, שיש להם מארזים מצויינים (אני מאוד אוהב את ה-16s/b - M) אני ממליץ גם על המארזים של thermaltake (סדרות bach ו-mozart).

באופן אישי התלבטתי הרבה בין שני היצרנים הנ"ל, ההחלטה בסופו של דבר היתה על המוצארט והתקבלה על ידי אישתי ("מה קרה לך, זה הרבה יותר יפה!").
.
...
איזה ספק כוח לקחת עבור המוצארט?
השלט אכן מומלץ ? יש לי שלט שהגיע עם הכרטיס טלויזיה, יש יתרון בשלט של המארז?
תודה

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #12 

אני הלכתי על ה-liberty של enermax. אפשר לראות אותו באתר: http://www.enermax.com.tw/english/Produ ... asp?PrID=5

יתרונות:
1. שקט! פשוט לא שומעים אותו בכלל. הוא כל כך שקט שבהתחלה חשבתי שהמאורר שלו לא עובד...

2. חזק: מסוגל לסחוב כל מה שיש במערכת כרגע ועוד הרבה (תמיכה בארבעה! CPUs).

3. כבלים ניתקים: מערכת הכבלים שלו היא מערכת נתיקה. לא צריך לחבר את כולם מראש. רק מה שאתה זקוק לו. הדבר נותן המון גמישות בסידור המארז, וחוסך ימבה סיבוכים וכאבי ראש של כבלים מסתובבים במארז סתם.

חסרונות:
לא מצאתי :-)

אני חיב לציין שאת הספק הזה קניתי אחרי המלצה של איש מכירות, ואני מאמץ אותה בחום. אין ספק שמדובר בספק איכותי.

השלט של המוצארט נראה לי שימושי ונוח יותר. כרגע זו התרשמות בלבד, אחרי מספר שבועות שאני אעבוד עם כל אחד מהשלטים אחליט סופית מי נשאר אצלי על השולחן בסלון.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”