שמתי לב שהמון סרטם זרים בנטפליקס US מדובבים לאנגלית
שלום
אני כבר כמה ימים עם חיבור VPN ומחפש מה לראות בנטפליקס ארצות הברית והולנד. אני שם לב שהמון תכנים מקוריים ממדינות זרות בשפות שונות מדובבות לאנגלית במקום כתוביות. מדוע גם אנחנו לא נהנים מזה בנטפליקס ישראל? הם כאילו מניחים שאמריקאים לא מסוגלים לקרוא תרגום? האמת שעבור קסנופוב כמוני זה יכול להיות מצוין. אני פוסל כל תוכן שאינו בשפה האנגלית, כולל תוכן בריטי או אירי שאני בקושי מצליח להבין מה הם אומרים. אם יוסיפו דיבוב אמריקאי זה יכול להרחיב את מגוון התכנים.
אני כבר כמה ימים עם חיבור VPN ומחפש מה לראות בנטפליקס ארצות הברית והולנד. אני שם לב שהמון תכנים מקוריים ממדינות זרות בשפות שונות מדובבות לאנגלית במקום כתוביות. מדוע גם אנחנו לא נהנים מזה בנטפליקס ישראל? הם כאילו מניחים שאמריקאים לא מסוגלים לקרוא תרגום? האמת שעבור קסנופוב כמוני זה יכול להיות מצוין. אני פוסל כל תוכן שאינו בשפה האנגלית, כולל תוכן בריטי או אירי שאני בקושי מצליח להבין מה הם אומרים. אם יוסיפו דיבוב אמריקאי זה יכול להרחיב את מגוון התכנים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
·ariesjer כתב:זו בושה וחרפה שמדבבים סרטים שאינם לילדים, תמיד עדיפה השפה המקורית + תרגום, לעולם סרט מדובב יראה מגוחך, טוב מאוד שבארץ נמנעים מהשטות הזאת....
מכל העוולות שיש לעולם הזה להציע דיבוב סרטים זה בושה וחרפה? פרופורציה היא לא מילה גסה.
אלעד
·ariesjer כתב:זו בושה מפני שהופכים כל סרט למגוחך ומרוקנים אותו מתוכן....
ואם נניח שפה משויימת מעוררת בי סלידה ולא בא לי לשמוע אותה? ואם אני סובל מהפרעת קשב וריכוז ולא מוגל להתרכז בסרט ובו זמניתלעקוב אחר כתוביות? ללא ספק יש לכך ערך מוסף וחשיבות. לא מדובר בדיבוב שפה אנגלית לשפה מקומית - מה שפוגע במודעות לשפה אוניברסאלית כמו אנגלית, ואת זה אתה רואה כאשר אתה מבקר במדינה אירופאית ולא מצליח למצוא אף אחד מהרחוב שמסוגל לענות לך על שאלה פשוטה כמו מאיזה צד של הרחוב יש לעלות לאוטובוס כדי להגיע לתחנה מרכזית...
אני בעד שיאלצו את כל יוצרי הסרטים לדובב כל סרט שאינו בשפה אנגלית! דווקא זה יוצר סוג של כפר גלובאלי קולנועי. כל הכבוד לנטפליקס על כך, אבל אם לחזור להודעה המקורית שלי, יחס כותרים מדובבים לכותרים זרים גבוה יותר בנטפליקס ארצות הברית מאשר נטפליקס ישראל...
מסכים לגמרי.ariesjer כתב:זו בושה מפני שהופכים כל סרט למגוחך ומרוקנים אותו מתוכן....
אחד הדברים שיכול לחרב לגמרי הנאה מסרט זר, הוא דיבוב של שפת המקור שלו לאנגלית (או לכל שפה אחרת). סרט חובה לראות (לשמוע, אם לדייק) בשפה בה הוא נוצר, וכל ניסיון לדבב נשמע פשוט מטופש.
oferlaor כתב:זה אופציה. את הסדרה money heist למשל אני צופה בדיבוב....
@oferlaor
·
קודם כל סדרה מעולה כבר סיימתי לצפות בה, כבר בפרק הראשון הרגשתי משהו לא טבעי כשצפיתי וכאשר הבנתי שהסדרה בספרדית שיניתי לשפת המקור והכל פתאום נהיה טבעי. ממליץ לך לנסות, יש ניואנסים בדיאלוגים ביניהם שלא יכולים לעבור בדיבוב לאנגלית. במיוחד בדמות של ניירובי אי אפשר להעביר את הדמות שלה באנגלית לדעתי. בכל מקרה נראה לי שבסדרות הזרות יש אפשרות לאנגלית, אמנם לא בדקתי את כולן.
·
קודם כל סדרה מעולה כבר סיימתי לצפות בה, כבר בפרק הראשון הרגשתי משהו לא טבעי כשצפיתי וכאשר הבנתי שהסדרה בספרדית שיניתי לשפת המקור והכל פתאום נהיה טבעי. ממליץ לך לנסות, יש ניואנסים בדיאלוגים ביניהם שלא יכולים לעבור בדיבוב לאנגלית. במיוחד בדמות של ניירובי אי אפשר להעביר את הדמות שלה באנגלית לדעתי. בכל מקרה נראה לי שבסדרות הזרות יש אפשרות לאנגלית, אמנם לא בדקתי את כולן.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
@Lee
למה שכל אחד לא יעשה את הבחירה שלו? אם יש את האופציה, שכל אחד יחליט מה שמתאים לו.
@lion77
אני בהחלט אנסה.
למה שכל אחד לא יעשה את הבחירה שלו? אם יש את האופציה, שכל אחד יחליט מה שמתאים לו.
@lion77
אני בהחלט אנסה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32981
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אני מאוד אוהב לשמוע שפות זרות ומוזרות, כולל גרמנית.
לא ממש מבין מה זה כל כך מפריע לכם.
לדעתי דיבוב די הורס את האותנטיות של הסדרה/סרט.
אבל זה עניין של טעם כנראה. שכל אחד יעשה מה שטוב לו.
לא ממש מבין מה זה כל כך מפריע לכם.
לדעתי דיבוב די הורס את האותנטיות של הסדרה/סרט.
אבל זה עניין של טעם כנראה. שכל אחד יעשה מה שטוב לו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73365
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
מסכים, גם אני לא מסוגל לצפות בסרט (ולא משנה איזו שפה) עם דיבוב לשפה אחרת, זה מרגיש לא טבעי והורס לי את ההנאה מהסרט/סידרה.