שלום
קראתי קצת על הנושא והגעתי למסקנה שבנטפליקס האטמוס לא איכותי כמו האטמוס מבלוריי! דולבי אטמוס היא תקן או פורמט אודיו חדש ולא שיטת קידוד או העברת נתונים ברמת האריזה. מכאן שניתן לקבל\לשדר אטמוס על גבי תקן DD+ שהיא כידוע שיטת קידוד רב ערוצית דחוסה והפסדית (LOSSY). זה מה שקורה בפס קול אטמוס המגיע מנטפליקס, למשל מתוך קרומקאסט אולטרה. לעומת זאת, בבלוריי האטמוס מגיעה באריזה של TRU-HD היא שיטה לא הפסדית LOSSLESS. אז המסקנה שלי - איכות הסאונד באטמוס מנטפליקס לא משתווה (תיאורטית) לאיכות הסאונד מבלוראיי.
מה דעתכם? באתר נטפליקס יש הסברים על אטמוס, אבל הם מסתירים את המידע הזה.
אטמוס בנטפליקס לעומת אטמוס מבלו ראי?
ברור שזה לא יהיה אטמוס מלא, אין מספיק רוחב פס סטרימינג לזה.
כמו שביס משדרים חלק מהתכנים ב-"Dolby Digital" שהוא בעצם פס קול דולבי מסורס שיוצא משני ערוצים בלבד, למרות שיש גם תכנים שמשודרים ב-5.1 מלא.
גם ה-4K של נטפליקס דחוס, בכל זאת מדובר בשירות סטרימינג שלא יכול להעביר רוחב פס מלא של 4K, בטח שלא עם פסקול אטמוס Lossless.
בשורה התחתונה הם מנסים להעביר את החוויה המקסימלית הניתנת תחת הגבלות המהירות של ימינו.
כמו שביס משדרים חלק מהתכנים ב-"Dolby Digital" שהוא בעצם פס קול דולבי מסורס שיוצא משני ערוצים בלבד, למרות שיש גם תכנים שמשודרים ב-5.1 מלא.
גם ה-4K של נטפליקס דחוס, בכל זאת מדובר בשירות סטרימינג שלא יכול להעביר רוחב פס מלא של 4K, בטח שלא עם פסקול אטמוס Lossless.
בשורה התחתונה הם מנסים להעביר את החוויה המקסימלית הניתנת תחת הגבלות המהירות של ימינו.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
@Rekcuf
·האמת שאני מופתע שאתה מופתע.
שום דבר בנטפליקס לא מגיע לרמה של בלו ריי (בינתיים) בגלל שהם מגבילים את עצמם לרוחב פס מרבי די נמוך (15 מגה ביט נדמה לי) ולכן הם דוחסים את התוכן כך שבשום שלב לא יחרוג מזה. הסאונד גם תורם את חלקו.
השימוש בDD גם מאפשר להעביר אטמוס בפורמטי אודיו ישנים וכך מונע את הצורך השדרוגים ועדכונים למשל בשידורי broadcast
·האמת שאני מופתע שאתה מופתע.
שום דבר בנטפליקס לא מגיע לרמה של בלו ריי (בינתיים) בגלל שהם מגבילים את עצמם לרוחב פס מרבי די נמוך (15 מגה ביט נדמה לי) ולכן הם דוחסים את התוכן כך שבשום שלב לא יחרוג מזה. הסאונד גם תורם את חלקו.
השימוש בDD גם מאפשר להעביר אטמוס בפורמטי אודיו ישנים וכך מונע את הצורך השדרוגים ועדכונים למשל בשידורי broadcast
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78860
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
יש שתי רמות של ATMOS - בבלוריי זה רוכב מעל Dolby trueHD וזה האיכות הכי טובה שיש כיום. בשדורים דיגיטליים כמו בנטפליקס זה רוכב מעל DD+ שהוא כמובן הרבה פחות טוב - זה מה שיש בנטפליקס.