אטמוס בנטפליקס לעומת אטמוס מבלו ראי?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Rekcuf פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #1 

שלום

קראתי קצת על הנושא והגעתי למסקנה שבנטפליקס האטמוס לא איכותי כמו האטמוס מבלוריי! דולבי אטמוס היא תקן או פורמט אודיו חדש ולא שיטת קידוד או העברת נתונים ברמת האריזה. מכאן שניתן לקבל\לשדר אטמוס על גבי תקן DD+ שהיא כידוע שיטת קידוד רב ערוצית דחוסה והפסדית (LOSSY). זה מה שקורה בפס קול אטמוס המגיע מנטפליקס, למשל מתוך קרומקאסט אולטרה. לעומת זאת, בבלוריי האטמוס מגיעה באריזה של TRU-HD היא שיטה לא הפסדית LOSSLESS. אז המסקנה שלי - איכות הסאונד באטמוס מנטפליקס לא משתווה (תיאורטית) לאיכות הסאונד מבלוראיי.

מה דעתכם? באתר נטפליקס יש הסברים על אטמוס, אבל הם מסתירים את המידע הזה.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #2 

ברור שזה לא יהיה אטמוס מלא, אין מספיק רוחב פס סטרימינג לזה.

כמו שביס משדרים חלק מהתכנים ב-"Dolby Digital" שהוא בעצם פס קול דולבי מסורס שיוצא משני ערוצים בלבד, למרות שיש גם תכנים שמשודרים ב-5.1 מלא.

גם ה-4K של נטפליקס דחוס, בכל זאת מדובר בשירות סטרימינג שלא יכול להעביר רוחב פס מלא של 4K, בטח שלא עם פסקול אטמוס Lossless.

בשורה התחתונה הם מנסים להעביר את החוויה המקסימלית הניתנת תחת הגבלות המהירות של ימינו.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 440 פעמים

שליחה #3 

@Rekcuf
·האמת שאני מופתע שאתה מופתע.
שום דבר בנטפליקס לא מגיע לרמה של בלו ריי (בינתיים) בגלל שהם מגבילים את עצמם לרוחב פס מרבי די נמוך (15 מגה ביט נדמה לי) ולכן הם דוחסים את התוכן כך שבשום שלב לא יחרוג מזה. הסאונד גם תורם את חלקו.
השימוש בDD גם מאפשר להעביר אטמוס בפורמטי אודיו ישנים וכך מונע את הצורך השדרוגים ועדכונים למשל בשידורי broadcast

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78860
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #4 

יש שתי רמות של ATMOS - בבלוריי זה רוכב מעל Dolby trueHD וזה האיכות הכי טובה שיש כיום. בשדורים דיגיטליים כמו בנטפליקס זה רוכב מעל DD+ שהוא כמובן הרבה פחות טוב - זה מה שיש בנטפליקס.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”