מי מפענח את האות כאשר סטרימר אינו תומך בפורמט מסויים.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
shlomis1zzz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1577
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים ,

ראשית רציתי לאמר שאיני מצליח לחלוטין להיכנס לחשבוני , לא מצליח לבצע שיחזור סיסמא , טרם התקבלה סיוע .
אני כבר שבועיים בברוך הזה והגעתי למסקנה לפתוח חשבון חדש .
חבל !!
לסוגיה....

חיפשתי רבות אחר תובנות אך לא ממש מצאתי לשאלה הבאה :

אם ברשותי נגן סטרימר בעל יכולות הוצאת 5.1 . אני מדגיש שהסטרימר אינו יודע "לקרוא" את הפורמטים החדשים .

אותו סטרימר משודך ל רסיבר היודע לפענח "ולשלוח" לרמקולים אותות כמו הפורמטים החדשים ( ATMOS וכד')

בהנחה שאני מריץ סרט MKV עם גרסת שיחרור הכוללת את הפורמטים החדשים , מה יכול לקרות ?

1) הסטרימר מנגן --> האות מגיע לרסיבר --> ומתקבלים אותות של הפורמטים החדשים . ? כי מי שעושה את העבודה החשובה זה הרסיבר .

2) הסטרימר מנגן --> האות מגיע לרסיבר --> אך הוא לא יודע "לקרוא" את מה ששולח לו הסטרימר --> ואז יש מה שנקרא איבוד מידע.

3) הסטרימר מנגן --> האות מגיע לרסיבר --> אך הרסיבר מבצע הדמיה . ? שאינה מניבה תוצאה טובה ...

4)הסטרימר מנגן --> האות מגיע לרסיבר --> אך הרסיבר מבצע הדמיה . ? שנותנת טובה מושלמת . כי זה רסיבר והוא ליבה שלה ק"ב .

אשמח לתגובתכם

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #2 

אז יש לך סטרימר שלא מכיר....
יש לך רסיבר שכן מכיר...
יש לך, כנראה, סרט ב- MKV עם אודיו בפורמט חדש.
אז,
אולי תספר לנו אתה
איך מוגדר בסטרימר להוציא את האודיו?
מה קורה כשאתה מנגן את הסרט?
מה סוג האודיו שהרסיבר מראה בזמן הניגון?
למה לנחש מה מכל האפשרויות יקרה, במקום לנסות ולראות?

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #3 

אף רסיבר קלנוע ביתי לא מבצע שום הדמיה! אתה כנראה משתמש במושגים שגויים. רסיבר מפענח אות אודיו ספרתי שמגיע מה HDMI במקרה של סטרימר. האות יכול להיות PCM ואז איך צורך בפיענוח מיוחד, פרט לפענוח מטריצי אם אתה בוחר בו (DOLBY SUR או DTS NEO או NEURAL). אם האות הוא RAW ומקודד בשיטה כלשהי שיכולה להיות עדיין PCM רב ערוצי (במקרה והפס קול הוא AAC למשל - אז התקן מחייב שהוא יומר ל PCM רב ערוצי), או שהאות הוא DOLBY בתקן AC3 (וזה מחסה מגוון רחב של שיטות כמו DD5.1 או DD+ כולל ATMOS - כן גם אטמוס מכונה AC3 בשמה המקצועית אם הוא מגיע מנטפליקס בקידוד DD+, וזה יכול להיות DTS או פורמטי HD לא דחוסים כגון TRU-HD שזה AC4 במונחים מקצועיים שכמובן גם יכול להכיל קידוד אטמוס כמו במקרה של נגני בלו ריי).

אם הרסיבר משתמש בפענוח מטריצי כמו DOLBY SUR או PRO LOGIG 2 הישן, אז זה אומר שהסטרימר לא מוגדר נכון ולא שהרסיבר לא יודע לפענח אז הוא החליט לשנות את הפורמט! אם הרסיבר לא יודע לפענח את האות, לרוב האות יכלול תת-פורמט שנקרא CORE AUDIO. למשל DTS דחוס כתחליף ל DTS-HD. זה קורה ברמת לחיצת היד של ה HDMI שמודיע לסטרימר שאין תמיכה בפורמט. במקרה הגרוע, הרסיבר לא ישמיע קול בכלל אם אין לו יכולת לפענח. למשח רסיבר ישן שמקבל PCM רב ערוצי בתדר דגימה גבוה מידי...

יהיה אפשר לעזור יותר אם תגיד איזה רסיבר ואיזה סטרימר יש לך ומה אתה מנסה לנגן (שם הקובץ המלא)

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #4 

סיבכתם פה את הבחור.

התשובה פשוטה: הרסיבר לא יכול לעשות Upscale לסאונד. הוצאת Dolby Digital, תקבל מהרסיבר Dolby Digital, הוצאת DTS תקבל DTS, וכן הלאה. הרסיבר מקבל את האות ומפענח אותו, אם אתה רוצה להחיל פילטר מסויים כמו DTS Virtual:X שהוא הדמיה של DTS:X, בכל מקרה אחר הרסיבר עושה Passthrough לסיגנל שמתקבל ומציג לך אותו על הצג.

במקרה שלך אם אתה מנגן סרט Atmos דרך הסטרימר, כנראה שתקבל פענוח של Dolby True HD שהוא הפורמט הבא בהיררכיה.

ההגבלה היא בסטרימר.

shlomis1zzz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

תודה רבה , :lol:
הרסיבר הינו denon 3400x
והסטרימר xtreamer wonder
איני יכול לבדוק , לשמוע כרגע כי את התקנת של רמקולי האטמוס אבצע ביום שני.
עד אז אני אמור לקבל כיוון האם מה שיש לי יספק את הסחורה או לרכוש סטרימר התומך באטמוס.
מיכוון שקיבלתי תשובה , אני יודע שהסטרימר הוא החוליה החלשה.
איזה סטרימר מומלץ לרכישה שיודע להוציא את הפורמטים החדשים ?
יש משהוא בטווח של עד 1000 שח?

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #6 

1000 שח זה יותר מידי בשביל סטרימר. מאילו תכנים אתה צופה? בפחות מ 1000 שח תוכל לרכוש את השילד מאמזון. אם זה רק תכנים חוקיים (לא קודי) אז יש פתרונות זולים כמו ROKU או FIRE TV. אם זה גם נטפליקס וגם קודי, אז ש MI BOX יכול להיות אופציה. אם תלת ממד חשוב לך, אז זה כבר יותר מורכב, ומתצרך שני סטרימרים שונים (עדיין פחות מ 1000 שח אם מזמינים מחול ולא נשדדים בארץ). תגדיר מה השימוש והדרישות. מה שיש לך עכשיו ה XTREAMER, שלא ברור איך החברה הזאת ממשיכה לשרוד ולהתקיים, טוב בתור משקולת לשולחן כתיבה, או תחתית לכוס שתיה... מניח שרכשת אותו בארץ, כי אפילו בעליבבא כבר לא מוכרים ג'אנק כזה...

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #7 

shlomis1zzz כתב:תודה רבה , :lol:
הרסיבר הינו denon 3400x
והסטרימר xtreamer wonder
איני יכול לבדוק , לשמוע כרגע כי את התקנת של רמקולי האטמוס אבצע ביום שני.
עד אז אני אמור לקבל כיוון האם מה שיש לי יספק את הסחורה או לרכוש סטרימר התומך באטמוס.
מיכוון שקיבלתי תשובה , אני יודע שהסטרימר הוא החוליה החלשה.
איזה סטרימר מומלץ לרכישה שיודע להוציא את הפורמטים החדשים ?
יש משהוא בטווח של עד 1000 שח?
...
עדיף לקנות Shield, Roku, או קופסא קטנה כמו Intel NUC ולעשות את הסטרימינג שלך כבר משם דרך שירות כמו PLEX לדעתי.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #8 

@shlomis1zzz
אתה כן יכול לבדוק.
אתה מגדיר ברסיבר שאתה בקונפיגורציית atmos שאתה מתכנן.
גם אם אתה לא מחבר עדיין את הרמקולים, ומנגן תוכן שמכיל פס קול atmos,
הרסיבר צריך להציג איזה פורמט הוא מנגן.
אם מוגדר לך בסטרימר להעביר אודיו passthrough ואתה לא מקבל atmos ברסיבר,
אז צריך להחליף סטרימר.

shlomis1zzz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

עיקר השימושים :
הורדת תוכן עבור סרטים בפורמט mkv על usb.
אינני זקוק ל 3d כלל.
חשוב לי הכתוביות בעיברית (החיצוניות) -srt
נטפליקס
מדי פעם youtube.
וזהו.
יש חיה כזו :roll: ?

shlomis1zzz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

האם צריך ממיר מתח ?
מאחד המוצרים המומלצים לעיל ?
ובכלל מהיכן כדאי לרכוש ?

shlomis1zzz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

עידכון לגבי הסטרימר .
לא הייתה לי סבלנות לחכות ולבדוק אם הWONNDER מסוגל לנגן קבצי אטמוס .
אז הזמנתי את ה NVIDIA לפני שבוע . וצפוי לקבלו .
אמש לאחר גמר השיפוצים ,
חיברתי את ה WONDER והוא ניגן לי את האטמוס .
מה עושים עם שני סטרימרים ...
בכל אופן שוב תודה לכולם , על העזרה , וההבנות :)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”