מה ההבדל בין מסכי ips של LG לבין המסכים של סמסונג
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 613
- נתן תודות: 141 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
הבנתי שסמסונג משתמשת בפאנל מסוג אחר, מה היתרונות והחסר7נות?
בכלל, הייתי צעד לפני רכישה של mu9000 וקיבלתי דרך הייטק זון הרבה הצעות זולות יותר שלlg, אחת מהן שגרמה לי להתלבט והיא 65UJ630Y.
תודה!
בכלל, הייתי צעד לפני רכישה של mu9000 וקיבלתי דרך הייטק זון הרבה הצעות זולות יותר שלlg, אחת מהן שגרמה לי להתלבט והיא 65UJ630Y.
תודה!
·user30000z כתב:הבנתי שסמסונג משתמשת בפאנל מסוג אחר, מה היתרונות והחסר7נות?
תודה!...
IPS ללא ספק טכנולוגית ה LCD הגרועה ביותר שניתן למצוא! יש לה יתרון אחד ומיותר - זויות צפיה רחבות מאד. ז"א גם מי שיושב מול המסך וגם מי שיושב 120 מעלות בצד, יסבלו באותה מידה מתמונה עמומה, ודכאונית מלאה בערפל וצבע שחור שנראה אפור ללא הבדל...
טכנולוגיץ LCD של סמסונג וסוני נקראת VA והיא מאד איכותית עם יכולת ליצר שחור אמיתי. אין סיבה לרכוש IPS. במאי הסרט תכנן את הסרט מראש בכדי שהצופה ישב מול המסך ולא בצד. רוב האנשים לא יושבים בצד המסך גם בבית. וגם אם כן, זה בשביל לצפות בחדשות ולא בסרט. גם אמינות מסכי LCD-LED של LG היא לא מהגבוהות. LG (שעד שנות ה 90 - חברה קוריאנית עלומה בשם מביך של בירה זולה LUCKY GOLDSTAR, והיום הם שינו את LG לראשי טובות של LIFE IS GOOD), נצלה בשוק המסכים בזכות קידות טכנולוגית OLED שלא היא אמציאה, אבל לה יש בלעדיות על הטכנולוגיה כיום. וגם ל OLED לא חסרות בעיות. בקיצור, אם אתה מחפש LCD-LED אז עדיפות ראשונה זה סוני בגלל איכת מעבד התמונה, ואם אין ברירה אז סמסונג...
תתחדש.
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה על התשובה המפורטת, החכמתי.
אגב במחיר של ה mu9000 , האם יש טלוויזיה שעדיפה עליה, או שאני יכול ללכת על זה?
אגב אני מתכוון לסכום של כ 6000 , יבואן לא רשמי.
אגב במחיר של ה mu9000 , האם יש טלוויזיה שעדיפה עליה, או שאני יכול ללכת על זה?
אגב אני מתכוון לסכום של כ 6000 , יבואן לא רשמי.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@Rekcuf
·
VA זו לא טכנולוגיה של סמסונג.
יש לסמסונג גם מסכי IPS, ולסמסונג יש גם פאנלים בטכנולוגיית PLS שהיא המקבילה שלהם ל-IPS (שהיא של LG).
VA לא מסוגל להציג שחורים אמיתיים, בדיוק כמו כל סוג אחר של LCD. ל-VA יש שחורים הרבה יותר טובים עקב יחס ניגודיות הגבוה בהרבה מ-IPS, אבל לא צריך להגזים.
היתרון בזווית צפייה הוא ממש לא מיותר. עם פאנל מסוג VA צריך לשבת בדיוק באמצע, אחרת הצבעים מתחילים להתעוות בקצה הרחוק של המסך. במקרים שבהם יושבים קרוב למסך VA גדול אפשר לשים לב שהצבעים בצדי המסך מתחילים להתעוות.
למרות שבאופן כללי אני אישית מעדיף VA על פני IPS, צריך להציג את העובדות כפי שהן.
אשמח ללמוד מאיפה אתה מביא את העובדה שמסכי LCD של LG לא אמינים. גם מסכים של סמסונג לא מצטיינים בזה, וגם לא באיכות בניה.
נכון, גם LG הייתה פעם Lucky Goldstar, אז מה?
יכול להיות ש-LG לא המציאה את טכנולוגיית ה-OLED, אבל היא היחידה שהצליח להפוך אותה למסחרית ורווחית, והיא כרגע הספקית היחידה לפאנלים מסוג OLED לטלוויזיות שכל היצרנים הידועים משתמשים בהם.
סמסונג גם ניסתה את מזלה עם OLED, ונכשלה.
·
יש לסמסונג גם מסכי IPS, ולסמסונג יש גם פאנלים בטכנולוגיית PLS שהיא המקבילה שלהם ל-IPS (שהיא של LG).
VA לא מסוגל להציג שחורים אמיתיים, בדיוק כמו כל סוג אחר של LCD. ל-VA יש שחורים הרבה יותר טובים עקב יחס ניגודיות הגבוה בהרבה מ-IPS, אבל לא צריך להגזים.
היתרון בזווית צפייה הוא ממש לא מיותר. עם פאנל מסוג VA צריך לשבת בדיוק באמצע, אחרת הצבעים מתחילים להתעוות בקצה הרחוק של המסך. במקרים שבהם יושבים קרוב למסך VA גדול אפשר לשים לב שהצבעים בצדי המסך מתחילים להתעוות.
למרות שבאופן כללי אני אישית מעדיף VA על פני IPS, צריך להציג את העובדות כפי שהן.
אשמח ללמוד מאיפה אתה מביא את העובדה שמסכי LCD של LG לא אמינים. גם מסכים של סמסונג לא מצטיינים בזה, וגם לא באיכות בניה.
נכון, גם LG הייתה פעם Lucky Goldstar, אז מה?
יכול להיות ש-LG לא המציאה את טכנולוגיית ה-OLED, אבל היא היחידה שהצליח להפוך אותה למסחרית ורווחית, והיא כרגע הספקית היחידה לפאנלים מסוג OLED לטלוויזיות שכל היצרנים הידועים משתמשים בהם.
סמסונג גם ניסתה את מזלה עם OLED, ונכשלה.
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

וואו עכשיו בכלל התבלבלתי, אני כן רוצה לרכוש מסך גדול, 65 אינץ', וממש לא מתאים לי עיוותי צבע בצדדים.
הסיבה שאני רוצה להשקיע היא כי נמאס לי ממכשירי מדבקה שלא נותנים תמורה. אז עכשיו בעיות מסוג אחר?
הסיבה שאני רוצה להשקיע היא כי נמאס לי ממכשירי מדבקה שלא נותנים תמורה. אז עכשיו בעיות מסוג אחר?
@user30000z
·
גם לי יש הייטקזון, ולא ממש התלהבתי מהמחירים שלהם.
למשל המסך 65SJ950Y נמצא שם במחיר של 7,589 (צריך להוסיף עוד 99 להתקנה קירית).
רכשתי אותו שבוע שעבר ב6890 כולל התקנה קירית.
אז כדאי לך לחפש עוד קצת לפני שאתה קונה משם.
·
גם לי יש הייטקזון, ולא ממש התלהבתי מהמחירים שלהם.
למשל המסך 65SJ950Y נמצא שם במחיר של 7,589 (צריך להוסיף עוד 99 להתקנה קירית).
רכשתי אותו שבוע שעבר ב6890 כולל התקנה קירית.
אז כדאי לך לחפש עוד קצת לפני שאתה קונה משם.
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

נכון, אבל אצלהם יבואן רשמי.
·TheCoolest כתב:@Rekcuf
·
VA לא מסוגל להציג שחורים אמיתיים, בדיוק כמו כל סוג אחר של LCD. ל-VA יש שחורים הרבה יותר טובים עקב יחס ניגודיות...
לא רשמתי ש VA זו טכנולוגיה של סמסונג (אף פעם לא בררתי של מי הטכנולוגיה הזאת).
לגבי שחורים אמיתיים, זה עניין לוויכוח. שחור אמיתי = אין הארה כלל ויש בליעה מלאה של האור הפוגע. התכונה השנייה לא קיימת באף טכנולוגיה. הראשונה כן קיימת ב LCD כי אין שם הארה מלבד התאורה האחורית. אז תיאורטית, אם התאורה האחורית כבויה באותו אזור, והמסך איכותי עם מינימום זליגות אור, אז מקבלים שחור מאד משכנע עבור העין האנושית. אני עם מסך סוני ומעולם לא הבחנתי בעיה בשחורים. כל אחד שיעשה השוואה פשוטה בין שתי הטכנולוגיות, יעדיף VA על IPS. אם אני לא טועה, להבדיל מסמסונג,לסוני אין IPS כלל.
·TheCoolest כתב:@Rekcuf
·
...
ראה הודעה מס 35 כאן למשל:
https://www.hometheater.co.il/modules.p ... 2&start=30
תקלה מאד נפוצה במסכי LG שאינם OLED. אגב LG כן תרבה רבות לפיתוח הטכנולוגיה של OLED. אני לא מזלזל בהם חברה. אני עובד איתם בתחום המחקר (הם למעשה ממנים עבור המחלקה שלנו מס' מחקרים) אבל בתחום שונה ממסכים (סוללות אגירת אנרגיה לתחום האנרגיה הסולארית - מתברר שהם מובילים בתחום הזה). עדיין, כמו בשנות ה 60-90 בתקופת הטריניטרון, סוני מובילים בתחום המסכים. מספיק להתבונן במסכי התצוגה בכל סופר, ומיד אתה מרגיש את ההבדל לטובת מסכי סוני, גם אם לא מדובר בהשוואה תקינה לאחר כיול.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
1. LCD עובדת על עיקרון של תאורה אחורית. אם אין תאורה אחורית, אין תמונה. ולכן, מה שאתה אומר בסעיף 1 הוא לא נכון, אם יש תאורה אחורית = יש הארה. כן, יש טכנולוגיות המיועדות להקטנת תופעת הזליגה של התאורה האחורית, כמו local dimming, אבל זה לא פתרון קסם, והוא ממש רחוק מלהיות מושלם ברוב המסכים המיישמים אותו. יש לי מסך עם FALD והיה לי עוד אחד שהוחלף ב-OLED, וההבדלים ביניהם מורגשים ביותר. מסך LCD ו-OLED נמצאים בליגות שונות לחלוטין בכל מה שקשור ל"איכות" ועומק השחורים ורמת הפירוט שניתן להגיע אליה בסצינות כהות.
"ההבחנה" בשחורים מאד תלויה בסביבת צפייה. אם יש אור בחדר, הרגישות של העין הרבה יותר נמוכה והשחור\אפור של LCD נראה מאד משכנע.
ב-OLED אין הילות, וב-LCD יש, ולא מעט. גם אם אתה ספציפית לא שם אליהן לב, מישהו אחר כן ישים. עד כמה זה באמת מפריע לצפייה זה עניין אישי, בזמן שהייתי עם ה-LCD FALD הייתי מרוצה, אבל עכשיו אני בחיים לא חוזר אחורה.
2. לסוני יש מלא מסכי IPS. כל סדרות ה-700 מהשנים האחרונות. כל סדרת ה-800 משנה שעברה, וגם השנה XE80 היא IPS. דווקא בסמסונג ה-IPS\PLS ממש לא נפוץ, עד כמה שידוע לי.
3. זו תקלה שיכולה לקרות עם כל מסך בעל תאורה אחורית במקום מסגרתית. אין לאף אחד מאיתנו את המידע בכדי לדעת עד כמה זה באמת נפוץ אצל חברה אחת או אחרת. גם אם תמצא 100 סרטונים ביוטיוב על הבעיה במסכי LG זה לא ממש מהווה נקודת ייחוס כלשהי.
"ההבחנה" בשחורים מאד תלויה בסביבת צפייה. אם יש אור בחדר, הרגישות של העין הרבה יותר נמוכה והשחור\אפור של LCD נראה מאד משכנע.
ב-OLED אין הילות, וב-LCD יש, ולא מעט. גם אם אתה ספציפית לא שם אליהן לב, מישהו אחר כן ישים. עד כמה זה באמת מפריע לצפייה זה עניין אישי, בזמן שהייתי עם ה-LCD FALD הייתי מרוצה, אבל עכשיו אני בחיים לא חוזר אחורה.
2. לסוני יש מלא מסכי IPS. כל סדרות ה-700 מהשנים האחרונות. כל סדרת ה-800 משנה שעברה, וגם השנה XE80 היא IPS. דווקא בסמסונג ה-IPS\PLS ממש לא נפוץ, עד כמה שידוע לי.
3. זו תקלה שיכולה לקרות עם כל מסך בעל תאורה אחורית במקום מסגרתית. אין לאף אחד מאיתנו את המידע בכדי לדעת עד כמה זה באמת נפוץ אצל חברה אחת או אחרת. גם אם תמצא 100 סרטונים ביוטיוב על הבעיה במסכי LG זה לא ממש מהווה נקודת ייחוס כלשהי.
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4936
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 689 פעמים
@Rekcuf
החברות Lucky ו GoldStar התמזגו בשנת 1956 לחברה אחת כך לפיכך השם GoldStar הושאל מן הסתם ממקום אחר
(גולדסטאר כמותג עצמאי הוצג בשנת 1965. לפני כן הבירה שווקה תחת המותג נשר).
כחברה, SONY מוכרת יותר מ LG (נתוני 2017 - USD 68B מול USD 56B בהתאמה)
ברם .... LG מרויחה בערך פי 7 מ SONY (נתוני 2017 - USD 4.6B מול USD 660M בהתאמה)
מה זה אומר ??
אפשר ואם SONY ישקלו החלפת שם ל"בירה שפירא" אז אולי תפטור אותנו מהחפירה הבלתי נגמרת בגנות LG מול נזר הבריאה SONY
החברות Lucky ו GoldStar התמזגו בשנת 1956 לחברה אחת כך לפיכך השם GoldStar הושאל מן הסתם ממקום אחר
(גולדסטאר כמותג עצמאי הוצג בשנת 1965. לפני כן הבירה שווקה תחת המותג נשר).
כחברה, SONY מוכרת יותר מ LG (נתוני 2017 - USD 68B מול USD 56B בהתאמה)
ברם .... LG מרויחה בערך פי 7 מ SONY (נתוני 2017 - USD 4.6B מול USD 660M בהתאמה)
מה זה אומר ??
אפשר ואם SONY ישקלו החלפת שם ל"בירה שפירא" אז אולי תפטור אותנו מהחפירה הבלתי נגמרת בגנות LG מול נזר הבריאה SONY
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
-
user30000z
-
- חבר פעיל במיוחד

@idon889
·איפה רכשת?
·איפה רכשת?