מה זה RC?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
ofirrjd פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 196
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

הרבה מדברים פה על RC - Room Correction

הבנתי שזו דרך אוטומטית לכוון את המגבר לכיסוי אופטימלי של טווח תדרים במערכת 5.1 ומעלה (אני צודק?).
איך עושים את זה? אני משוכנע שאין לי את זה במגבר (yamaha rxv450), האם יש התקן חיצוני שעושה את זה בשבילי (אקולייזר או משהו כזה? ואם כן איזה דגמים יש לאדם מן הישוב?).

תודה רבה, אופיר
Yamaha RX-V450
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78782
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5377 פעמים

שליחה #2 

RC כולל כמה רכיבים - השוואת רמות השמעה בכל הרמקולים, בדיקת המרחק בין הרמקולים לשומע (ליצירת השהייה כדרוש), מניעת הדהוד בתדרים מסויימים וגלים עומדים וביטול בעיות של תדרים מסויימים ברמקולים שלך.

לא כל מערכת ביתית תכלול את כל הרכיבים הללו (כרגע מרביתם אינם ממש מפרטים מה הם עושים בדיוק).

חפש באתר, יש מכשיר בשם ברינג'ר (אם אני זוכר נכון) שניתן להכניס למערכת קיימת ומוסיף את הפונקציה הזו (בעיקר את נושא השוואת רמות בכל תדר) בסטריאו.

ofirrjd פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אוקיי,
ברסיבר שלי יש כיוון של מרחקים ועוצמה, זה בעצם ה RC שמדברים עליו? חשבתי שיש משהו אוטומטי שעושה את זה.
Yamaha RX-V450
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #4 

ofirrjd כתב:אוקיי,
ברסיבר שלי יש כיוון של מרחקים ועוצמה, זה בעצם ה RC שמדברים עליו? חשבתי שיש משהו אוטומטי שעושה את זה.
...
זה לא מספיק. מערכת RC כוללת גם אקואלייזר. בגלל החזרות קול והיווצרות גלים עומדים בחדר חלק מתדירויות יכולות להיחלש בנקודה בה אתה מאזין לרסיבר - וזה פוגע באיכות הצליל. אקואלייזר מתקן את זה, הוא גם משווה בין עוצמות קול המגיעות אליך מרמקולים שונים.
לא בכול רסיבר קיימת מערכת RC, ובין האלה שבהם היא קיימת - ולא בכולם יש RC אוטומטי.

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1323
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #5 

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =0&thold=0

זה המכשיר

גם אני הייתי מענויין לרכוש משהו כזה או ליותר משני ערוצים. אז אם יש עוד מעוניינים, אולי אפשר לארגן קניה קבוצתית?
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

מאמר מצויין של shmulikwe בשלבי עריכה סופיים בנושא RC.
עוד כמה ימים..... :wink:
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ofirrjd פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

קראתי את הכתבה למכשיר Behringer Ultracurve PRO DEQ2496

יש למישהו מושה כמה מכשיר כזה עולה היום ואיפה ניתן לרכוש.
תודה. אופיר
Yamaha RX-V450
Pioneer DV-470
Wharfedale Diamond 9.5
Wharfedale Diamond CM
Omega 4mm cables

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

בספק שהוא יעזור לך:
1. הוא דו-ערוצי (stereo בלבד)
2. יש לו רק כניסה אחת דיגיטאלית וכניסה אחת רגילה

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

קראתי את הכתבה למכשיר Behringer Ultracurve PRO DEQ2496

יש למישהו מושה כמה מכשיר כזה עולה היום ואיפה ניתן לרכוש.
...
ניתן לרכוש את זה דרך מישהו באתר הזה עד כמה שאני זוכר
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #10 

יש כאלה שאומרים שRC זה גימיק וקשקוש, ובאמת אין שום הבדל... רק מערכות HI-END יקרות ביותר יש RC אמיתי...
לפני שאתה משקיע כסף בדבר כזה, עדיף נראה לי תלך לחנות קולנוע ביתי, ותבחן את ההבדלים בין רסיבר שעושה RC ורסיבר שלא עושה...

YanivZX6R
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60

שליחה #11 

ofirrjd כתב:היי,

הרבה מדברים פה על RC - Room Correction

הבנתי שזו דרך אוטומטית לכוון את המגבר לכיסוי אופטימלי של טווח תדרים במערכת 5.1 ומעלה (אני צודק?).
איך עושים את זה? אני משוכנע שאין לי את זה במגבר (yamaha rxv450), האם יש התקן חיצוני שעושה את זה בשבילי (אקולייזר או משהו כזה? ואם כן איזה דגמים יש לאדם מן הישוב?).

תודה רבה, אופיר
...
הרבה אנשים מתבלבלים בין RC לאקוליזר משוכלל.
RC זה נסיון לתקן תדר שנהרס עקב אקוסטיקה גרועה בחדר.
אקוליזר בדרך כלל מגביר או מנמיך תדרים מסויימים וזה לא RC.
מה שעפר תאר בתגובה שלו זה אקוליזר משוכלל שיודע להשוות עוצמות והגברה והנמכה של תדרים אבל זה לא RC.

בשורה תחתונה RC טוב עולה הרבה כסף וכל מה שיש ברסיברים זה לא זה וגם מכשירים זולים חיצוניים לא שווים הרבה.
נערך לאחרונה על ידי YanivZX6R ב 26/07/2005 15:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
Remember that every good friend was once a stranger

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

sunny_jim כתב:לפני שאתה משקיע כסף בדבר כזה, עדיף נראה לי תלך לחנות קולנוע ביתי, ותבחן את ההבדלים בין רסיבר שעושה RC ורסיבר שלא עושה...
...
בלתי אפשרי לבדוק את RC בחדר האזנה נורמאלי (אשר מטופל אקוסטית) - לא תרגיש שום הבדל. מטרת RC - לטפל בחדרים עם אקוסטיקה גרוע. וההבדל הוא משמועתי (מניסיון). מה שכן - RC אפקטיבי באמת אפשר למצוא רק ב-Hi End ...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

יניב,

זה בדיוק מה ש-RC עושה. היום קיבלתי הסברים מפורטים (מאמר בדרך) על איך ה-RC של פיוניר עובד.

יש להם 5 ערוצי EQ אשר בכל נקודה בהם נמדדת הרמה וההדהוד וכל ערוץ מקבל תיקון בהתאם, בשלב השני זה בודק מרחקים, משווה רמות קול ומתקן את כולם.

אין ב-RC שום BLACK MAGIC שמתקן אקוסטיקה גרועה (לשם כך צריך פאנלים אקוסטיים, ספוגים וכו'), כל מה שיש שם זה EQ חכם, תיקון רמות וכו'.

כמובן שאין תחליף לאקוסטיקה טובה ורמקולים טובים, אבל מערכת כזו היא בהחלט כיוון חיובי בתחום.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

oferlaor כתב: אין ב-RC שום BLACK MAGIC שמתקן אקוסטיקה גרועה (לשם כך צריך פאנלים אקוסטיים, ספוגים וכו'), כל מה שיש שם זה EQ חכם, תיקון רמות וכו'.
...
זה נקרא טיפול אקטיבי- בניגוד להוספת פאנלים, שזה טיפול פסיבי. וודאי ש-RC לא מתקן אקוסטיקה גרועה, אבל הוא מפצה עליה.
נערך לאחרונה על ידי vitalyi ב 26/07/2005 17:01, נערך פעם 1 בסך הכל.

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

מתי המאמר יגיע כבר??????? :crying:

YanivZX6R
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60

שליחה #16 

oferlaor כתב:יניב,

זה בדיוק מה ש-RC עושה. היום קיבלתי הסברים מפורטים (מאמר בדרך) על איך ה-RC של פיוניר עובד.

יש להם 5 ערוצי EQ אשר בכל נקודה בהם נמדדת הרמה וההדהוד וכל ערוץ מקבל תיקון בהתאם, בשלב השני זה בודק מרחקים, משווה רמות קול ומתקן את כולם.

אין ב-RC שום BLACK MAGIC שמתקן אקוסטיקה גרועה (לשם כך צריך פאנלים אקוסטיים, ספוגים וכו'), כל מה שיש שם זה EQ חכם, תיקון רמות וכו'.

כמובן שאין תחליף לאקוסטיקה טובה ורמקולים טובים, אבל מערכת כזו היא בהחלט כיוון חיובי בתחום.
...
אני לא מסכים, כל ה"RC" שכולם כנראה אומרים שהם מייצרים זה רק אקולייזר.
בRC ישנם חישובים שונים שכן מתקנים אקוסטיקה גרועה.

קח את הTACT לדוגמא, הוא לא מושלם אבל מבצע עיבודים לאות ברמה גבוהה ביותר ומצליח לרוב לתקן אותו.

בקרוב אני מסיים את התוכנה שאני כותב שמבצעת RC, רמת ההתמרות שהתוכנה מבצעת דורשת רמת מיחשוב גבוהה שאני בספק אם יש אותו במכישירים זולים יחסית.

בנתיים כל המכשירים שטענו שהם מבצעים RC שאני בדקתי לא ביצעו שום RC אלא היו אקוליזר נטו.

אמתין למאמר שלך, אין ספק שהתחום הזה מעניין מאוד :lol:
Remember that every good friend was once a stranger

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #17 

יניב,

לגבי "המאמר" - בהחלט לא מדובר על משהו מעמיק אלא סקירה על מה שראיתי היום. כמו שאמרת, מדובר בעיקר ב-RC המבוסס על EQ פשוט יחסית.

אשמח אם תוכל לעדכן אותנו באופן יותר ממוקד על מה מדובר, אני לא מצליח להבין את מהות ההתמרות הנוספות שעליהן אתה מדבר. אם תרצה לכתוב על כך מאמר (איך למשל ניתן להוריד הדהודים, גלים עומדים וכו' בשיטות שאינן מבוססות EQ), מאוד נשמח לפרסם אותו.

Vick
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

לכל המעוניינים כדאי לקרוא..

http://www.audioholics.com/techtips/spe ... MultEQ.php

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #19 

מאמר מעניין - חשוב לציין שמערכות RC ביתיות מגיעות היום ל-5 עד 6 BANDS בסינון שלהם.

אני לא חושב שהן מנסות למצוא REVERBERATIONS (זה דורש כוח חישוב עצום ומה שיותר גרוע, עלולות לגרום לשינויים באיכות הצליל המתקבל!).

shmulikwe
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1646
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #20 

הקישור הבא מסביר בצורה גרפית נוחה וקלה איך עובד ה RC של פיוניר- תלחצו בצד שמאל על MCACC :
http://www.pioneer-eur.com/eur/product_ ... y_id=42-98

הקישור הבא מסביר גם בצורה גרפית קלה כיצד פועל ה RC של ימהה , תלחצו על YPAO (בתחתית העמוד):

http://www.yamaha.com/yec/products/rece ... r_main.htm

גם זה:

http://www.yamaha.co.jp/english/product ... u1.html#08

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”