הגדרות ברסיבר ישן בצפיה בתכנים של 4K

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
armagedd0n פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 537
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #1 

ברשותי רסיבר denon 1911

הזמנתי TV חדשה, OLED 55B7Y.

האם ניתן להגדיר שאת התמונה ינהל המסך, ואת הסאונד ינהל הרסיבר.
ככה בעצם אפשר יהיה להנות מ4K ולשמוע סאונד שיעבור דרך הרסיבר?

Bi-Amp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 377
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #2 

היי armagedd0n,

אתה יכול להפריד את האודיו/וידאו ע"י חיבור אופטי (Spdif) או ע"י הגדרת ARC
(Hdmi) שה 1911 וה 55B7 תומכים בו.

אתה מחבר את כל מקורות ה hdmi לטלוויזיה, ואז מוציא חיבור אופטי או hdmi ביציאת ARC.

עם זאת , יתכן וה ARC לא יעבוד חלק ו- Spdif יהיה הפתרון האידיאלי.

כמו כן, לדנון 1911 יש חיבורי hdmi 1.4a שיאפשרו לך להוציא 4K@30HZ .
כך שגם אם כל המקורות יהיו מחוברים דרך רסיבר, ה-4K יעבוד.

מה שלא יעבוד זה HDR ו 4K@60HZ.

בהצלחה. :)

armagedd0n פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

נהדר,
אני אנסה את זה לכשתגיע הטלביזיה.

תודה!
Atlantic Technology 350 THX -- L-C-R
Monitor Audio V10 --Surround
Definitive Technology SR 9080 --Surround Back
Dual PB2000
Denon X4400H
OLED 55 B7

shay3203
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 310
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #4 

בעקרון יש פתרונות לרסיברים ישנים, להפריד את הוידאו ואת הסאונד. יש מפצלים יעודיים כמו HDfury AVR Key או Egreat h10 שעושים בדיוק את מה שאתה צריך.

https://www.hdfury.com/product/avr-key

או

http://en.egreatworld.com/comunity/inde ... eview.9692

בצורה הזאת ניתן לפצל את אות ה- HDMI ל- 4k מלא לטלויזיה ולהעביר לרסיבר את כל פורמטי הסאונד על ה- HDMI שמוציא רק את הסואנד.

פתרון זה תומך בכל הפורמטים המתקדמים של הסאונד לעומת חיבור ע"י כבל אופטי או ARC שנותן לך לעבוד רק בפורמטים הכי ישנים של דולבי דיגיטל ו- DTS בלבד. המפצלים האלה עובדים עם הפורמטים הכי מתקדמים בהנחה שהרסיבר שלך תומך בהם כמובן, כולל Dolby Atmos

הוקפסאות האלה עובדות לא רע, החיסרון היחיד בקופסאות האלה זה המחיר היחסית יקר שלהם.

armagedd0n פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

@shay3203

הבדלי מחיר בין AVR Key 18Gbps ל Egreat H110 זה 100 דולר בערך ( לפחות על פי מה שמצאתי עכשיו באמאזון US )

זה לא כזה יקר ביחס לעלות של רסיבר חדש
אך חלק מהתגובות שם לא כלכך סימפטיות (לא יודע אם זה בגלל שהם נתקלו במחשיר תקול או שסתם לא יודעים להפעיל)

הנה מאמאזון ב 59$ (רק לא יודע לגבי השנאי, האם מספיק להחליף רק מחבר או שהמתח לא תואם)
https://www.amazon.com/Egreat-HDMI-Vide ... B078N8PMBN

shay3203
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 310
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #6 

armagedd0n כתב:@shay3203

הבדלי מחיר בין AVR Key 18Gbps ל Egreat H110 זה 100 דולר בערך ( לפחות על פי מה שמצאתי עכשיו באמאזון US )

זה לא כזה יקר ביחס לעלות של רסיבר חדש
אך חלק מהתגובות שם לא כלכך סימפטיות (לא יודע אם זה בגלל שהם נתקלו במחשיר תקול או שסתם לא יודעים להפעיל)

הנה מאמאזון ב 59$ (רק לא יודע לגבי השנאי, האם מספיק להחליף רק מחבר או שהמתח לא תואם)
https://www.amazon.com/Egreat-HDMI-Vide ... B078N8PMBN
...
·

כן לגבי התגובות חלקם נכונות. יש לי את ה- Egreat H10 ובגדול הוא עושה את העבודה לא רע בכלל. ובמחיר שלו לעומת רסיבר חדש זה ממש שווה.

ברסיבר אני אכן מקבל את כל הפורמטים החדשים כולל Dobly True HD, DTS-HD וגם Dolby Atmos ובטלויזיה אני מקבל 4K מלא עם HDR. הוא באמת תומך ב- HDMI 2.0b וב- HDCP 2.2 בדקתי את זה. מבחינת תמיכה אין לך מה לדאוג הוא באמת תומך בהכל.

אך יש בו כמה דברים מעצבנים, מבחינתי הדבר הכי מעצבן זה שבכל פעם אתה פותח את הטלויזיה והרסיבר, הוא מתחיל לחפש את הרזולוציות והפורמטים של הסאונד שהם מסוגלים אליהם, הבעיה שלפעמים זה מקפיץ את הרזולוציה של המכשירים שמחוברים אליו.

במידה ויש לך מכשירים שאתה יכול לקבע את הרזולוציה שלהם לרזולוציה קבועה אז זה עובד מצויין ללא שום בעיות אך לא בכל המכשירים יש אפשרות כזה אז תיקח את זה בחשבון. זה קצת מעצבן אבל בעקרון המכשיר הזה עושה את מה שהוא אמור לעשות.

לגבי ה- HD Fury הבנתי שהוא עובד כמו ה- Egeat H10 אך ללא הבעיות של הקפצת הרזולוציה. הבעיה כמובן המחיר שלו. מבחינתי אני הצלחתי להסתדר יחסית עם ה- Egreat ובגדול אני מרוצה ממנו.

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #7 

אם הזמנת 55 אינטץ ואתה מתכוון לצפות ממרחק גדול מ 2 מטר, אז אין צורך בכל זה. חבר הכול לרסיבר ותשתמש בטלויזיה בתוך מזך 1080P כי ממרחק העובר את ה 2 מטר ל 55 אינטץ, אתה לעולם לא תבדיל בין 4k ל 1080P... ואם אתה הולך לשבת קרוב למסך, אז עדיף לשדרג רסיבר מאשר כל התוספים הלא יעילים הללו שרק מסברלים ומסרסים את היכולות של הרסיבר...

armagedd0n פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

נכון, במצב אידיאלי צריך לקנות רסיבר חדש, זה מה שאעשה בסופו של דבר, אך לא כעת.
מוטב להשקיע 200-300 שקל ולהינות מהסאונד(HD) ברסיבר, ARC לא תמיד מספק אותי.
כמו כן, הריסבר לא יודע להתמודד עם HDR ומעבד התמונה שלו פחות טוב מזה שיש בטלביזיה.

מבחינת המרחק/מימדי הטלביזיה, רואים הבדל בין 1080 ל 4K, מהמרחק שאני צופה.
Atlantic Technology 350 THX -- L-C-R
Monitor Audio V10 --Surround
Definitive Technology SR 9080 --Surround Back
Dual PB2000
Denon X4400H
OLED 55 B7

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”