התלבטות/השוואה בין IEM 100$~

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה

Best IEM - 100$

RHA MA750
1
50%
VSONIC GR07 classic
1
50%

סך הכול הצבעות: 2

senser פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי חברה,

אני משתמש כרגע ב-Shure se215 (עם הסלולרי), כבר 3~ שנים.
אחלה אוזניות, אבל מרגיש חוסר בגוון ו-"מידע", במיוחד אחרי שקיבלתי את הHD6XX (משתמש המון עם הסטאפ הנייח).

אחרי המון חיפושים כאן, headfi, innerfidelity ורנדום גוגל; סיכמתי רשימה של תחליפים, "הכי טובים כ-IEM נייד" (שיוגבר בעיקר רק ע"י הסלולרי):
  • RHA MA750 : הסיבה למה התחלתי לחפש תחליף (אחרי שראיתי אותם על הwall of fame ב-innerfidelity). אני רואה ביקורות טובות, אבל עם תגובות שלפעמים קוטלות. וכמעט ולא מצאתי שום השוואה ביחס לאוזניות אחרות.
  • VSONIC GR07 classic : ביקורות רק טובות.
  • ATH-E40 : בסה"כ נראות כמו אפשרות מאוד בטוחה, אבל אין מספיק שיחה עליהן. וכמובן שath אמינים מאוד.
  • VSONIC GR07 37th anniversary limited edition : האם שוות את ההשקעה בעוד 70$ בשביל דריבר 09?
  • iBasso IT01 : חדשות, אזי אין מספיק דעות. ביקורות נשמעות מאוד מבטיחות ביחס לשאר. פנינה חדשה? האם הן עמידות ומתאימות לשימוש יומי?
אם יש אפשרויות יותר מוצלחות, בבקשה להוסיף.
אשמח מאוד לקבל עצה והשוואה לגביהן.

* לעורכים, אפשר ליצור שרשור נעוץ עם ההמלצות מעודכנות - נשמור על ידע.
נערך לאחרונה על ידי senser ב 16/04/2018 11:14, נערך 5 פעמים בסך הכל.

holyj
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #2 

אתה לא תקבל שידרוג משמעותי ב100$ לאומת הse215.
נכון שהם קצת כהות ופחות מפורטות מה6xx.
אבל קשה למצוא משהו משמעותית טוב מהן ב100$

vickie
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 129
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #3 

יש לי את הMA750 כבר שנתיים וחצי, אוזניות מעולות עם סאונד שלדעתי הוא מעולה, קשה לי עדיין להגדיר חתימות ועל כך כדאי לקרוא בhead fi.
קניתי אותם בגלל שרציתי אוזניות שלא כל רגע נהרסות לי, בעבר היה לי את vsonic gr02 ו 06 , ושניהם נהרסו לי תוך חצי שנה.
נמאס לי ורציתי לחפש חברה אמינה שתתן לי איכות סאונד לזמן ארוך.
ואני חייב לציין שהשירות לקוחות של rha הוא הטוב יותר שקיבלתי מכל חברה אחרת.
אחריות שלוש שנים ברזל.
לפני שנה בערך נהרסו לי האוזניות , לאחר שימוש אינטנסיבי שכולל שירות בשיריון, ואז שלחתי להם הודעה.
תוך שבוע קיבלתי עד הבית זוג חדש, בלי שאלות נוספות.
מבחינת מבנה, לחלק מציק שהכבל בעל דביקיות מסוימת שמועילה שהכבל יתפס בבגדים ולא יחליק כל הזמן.
כמו כן חשוב לציין שהם ממש נוחות, לא לשינה, אבל נוחות לשימוש כללי.
בהתחלה השתמשתי בהם עם spinfit, וjvc spiral , כי בהתחלה משום מה לא התאימו לי הטיפים שהיו באריזה.
אבל לאחר שנאבדו לי הspiral dot (שהיו הכי נוחות, אבל ברחו מהאוזן מידי פעם), אז ניסיתי את הטיפים double flange שהיו באריזה ואני חייב לציין שהתאהבתי בהם שנית, נוחות עם אטימת רעשים מעולה.
תראה קשה לי להעיד מולם מול השור או לדוגמא הpinnacle של mee , קשה לי להעיד כי הבעיה לדעתי היא המרכזית שאין אפשרות לנתק את הכבל מהדרייבר.
ומשום מה הם ממשיכים לייצר את זה ככה.
אבל האחריות שלהם מדהימה.

senser פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

@vickie
·
1. איך משווה אותם לgr06, מבחינת איכות סאונד?
2. למה הvsonic נהרסו? אין אחריות? זו גם נקודה שחסרה לי על המוצר הזה; או שאני אמור להניח שאם סיני => חד"פ :)

שמעתי לא מעט דברים טובים על האחריות שלהם. למזלי, עד עכשיו זה לא היווה בעיה, אבל ב100$ זו יכול להיות בעיה יותר כואבת.

לגבי טיפים, אני משתמש רק ב memory-foam.

לגבי הmee, אני חייב "וו" תמיכה (באוזן) עם הכבל.

לאיזה מוצר התכוונת שלא מאפשר לנתק בין הכבל לדרייבר? (הrha כן מאפשר זאת.)

vickie
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

@senser
·
לדוגמא דגמים כמו shure 215 אפשר לנתק את הכבל מהדרייבר, גם הpinncacle הוא מתנתק לא?
אצל rha הדרייבר עובד שונה בגלל שהוא עשוי ביציקה אחת לא מפלסטיק.
אז לצערי זה מונע אפשרות להחליף כבלים למקרה.
למרות שאני חושב אוזניות ב400 לשלוש שנים, זה די והותר.
ובמיוחד עם האחריות המדהימה שלהם.
קשה לי להשוות בין הgr06 לאלו, כי אז הזמנתי על פי זה שאמרו לי כשהייתי צעיר בfxp שהם עמידות.
והתפתתי, עד שהם נהרסו לקחתי את המושכות, וצללתי לעולם האודיו דרך head fi, והתלבטתי המוןן בין השור לrha , ובסוף בחרתי נטו בגלל שלrha היה שלוש שנים אחריות.
תבין המשפחה שלי הייתה בשוק שהשקעתי כל הרבה באוזניות, היום כשיש לי 6xx ומגבר של audio gd שזה עדיין low end, אבל ביחס למה שהסביבה שלי השקיעה במוצרי אודיו זה היה המון.
דרך אגב, זה אוזניות over the ear , אז קח בחשבון שאי אפשר לשמוע לא בדרך הזאת.
לגבי וו, אני ספק אם זה יעבוד על הדגם הנ''ל.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2159
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #6 

בין MA750 ל VSONIC GR07 הייתי הולך בלי ספק על ה MA750.
ה VSONIC קצת נשברות בגבוהים וצורמות מעט בווליום גבוה. זה אולי בסדר שאזניות סוג של אנליטיות אבל זה עובד טוב רק כשהן ממש טובות.
חוץ מזה ה MA750 נראות יותר טוב, יותר נוחות ועם איכות בנייה טובה יותר (אבל צריך להזהר עם הקונרטור שלהם ולא להתעלל בו).

בקשר להשוואה מול ה 215 שיש לך, אף אחת מהן לא משמעותית טובה יותר כמו שציינו קודם.

vickie
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

@freedom_il
·
מסכים, אם מדובר בשדרוג מהשור, אין צורך לשדרג כלל.
אתה לא תרגיש בהבדל כל כך משמעותי.
אולי עדיף לקנות dac נייד, שיתן להם קצת טעם ויותר פירוט.

senser פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

@freedom_il
·
לגבי הויסוניק, זה נשמע שהיה חסר burn-in (קראתי הרבה מקרים כאלה), לא?

אוףףף זה ממש מעצבן (וקצת מעניין), למה הקהל הישראלי ממש פרו RHA? ב headfi חולקים על הדעות כאן. גם ביחס לרמת השדרוג היותר משמעותית מה-shure...

הייתי כלכך קרוב לקנות את הrha לפני שבועיים... הייתי חייב לעשות סקר שוק יותר מעמיק :?

zolom
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 174
נתן תודות: 5 פעמים

שליחה #9 

תנסה את ה- FiiO F9 Hybrid או (יותר טובות) את ה- FiiO F9 Pro

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

senser כתב:@freedom_il
·
לגבי הויסוניק, זה נשמע שהיה חסר burn-in (קראתי הרבה מקרים כאלה), לא?
...
זה לא רציני כל המשכנעים את עצמם לגבי burn-in. לדעתי מדובר על אנשים שהתרגלו לצליל. burn-in של אזניות in-ear לא אמור לקחת יותר מכמה שעות עד עשרות שעות לכל היותר. השתמשתי בהם כמה חודשים עד שמכרתי אותם.
במקרה שלי שידרגתי מ Vsonic ודומיו באמת גם במחיר ל Sennheiser ie80. אני באופן אישי לא מסכים עם התיאוריה של 400 ש"ח בשנה לאזניות. את ה ie80 קניתי ב 2014 ולא רואה סיבה להחליפם. עלו לי בערך 200 יורו או קצת פחות עד הבית. מה שאני מתכוון הוא שבסוף ה"זול" עולה ביוקר. אם אתה בנאדם שאזניות ב 100$ מרגישות לך כאילו עדיף לך לשדרג, אז כדאי לך לעשות את זה במכה אחת וזהו.

idonoach
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

Re: התלבטות בין IEM עד 100$~

שליחה #11 

senser כתב:הי חברה,

האוזניות הניידות שאני משתמש בהם כרגע (עם הסלולרי) הם Shure se215, שקנית לפני 3~ שנים.
אחלה אוזניות, אבל מרגיש חוסר בגוון ו-"מידע", במיוחד אחרי שקיבלתי את הHD6XX (שבהם אני משתמש המון עם הסטאפ הנייח).

אחרי המון חיפושים כאן, headfi, innerfidelity ורנדום גוגל; סיכמתי רשימה של תחליפים, "הכי טובים כ-IEM נייד" (שיוגבר בעיקר רק ע"י הסלולרי):
  • RHA MA750 : הסיבה למה התחלתי לחפש תחליף (אחרי שראיתי אותם על הwall of fame ב-innerfidelity). אני רואה ביקורות טובות, אבל עם תגובות שלפעמים קוטלות. וכמעט ולא מצאתי שום השוואה ביחס לאוזניות אחרות.
  • VSONIC GR07 classic: רק ביקורות טובות
  • לא בטוח אם הם יתאימו לשימוש בסלולרי. ואם לא, האם גרסת low impendance מומלצת(?).
  • האם הם יתאימו לריצה? חדכ"ש?
  • ATH-E40 : בסה"כ נראות כמו אפשרות מאוד בטוחה, אבל אין מספיק שיחה עליהן. וכמובן שath אמינים מאוד.

אשמח מאוד לקבל עצה לגביהם, במיוחד השוואת.
אם יש אפשרויות יותר מוצלחות, אשמח מאוד לשמוע.

* לעורכים, אולי ניצור שרשור נעוץ עם ההמלצות מעודכנות - כך נשמור על ידע.
...
היו לי את ה750 וגם את השור 215

ה750 נשמעים קצת יותר טוב אבל לא בהרבה. אמנם קצת יותר מדויקים ופחות מרוחים אבל לא ברמה שמצדיקה שדרוג.
לעומת זאת ה215 נוחים בהרבה, ואוטמים רעש פי כמה.

אם אתה רוצה שדרוג, תצטרך להשקיע יותר. אני באופן אישי אמליץ לך על CIEM בטווח ה300 דולר. יש לא מעט עסקאות מצויינת ולדעתי במחירים האלו אין מה להסתכל על IEM גנריות
·

senser פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

הוספתי לרשימה את: VSONIC GR07 37th anniversary limited edition, iBasso IT01.

@idonoach
@freedom_il

לפי מה שקראתי, במחירים האלה, יש אלטרנטיבות יותר מוצלחות.

לגבי ה"שידרוג חלש ביחס ל-שור", דווקא הבנתי אחרת מהרבה מקורות. החברה ב-headfi מאוד בולטים בכך; יוצא הרבה שיש השוואה ביחס אליהם (במחירים האלו). ראנקינג אמין https://www.head-fi.org/threads/crinacl ... 11.857498/

JDx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 328
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #13 

לא מבין הרבה בIEMs , אני חייב לציין, אבל אולי iSine Lx החדשות של אודיזי יענינו אותך.
אמנם הן יקרות מהסכום שאתה מחפש, אבל עדיין ראיתי שיש ביקורות טובות עליהן ועל הסדרה הזאת של אוזניות.
https://www.amazon.com/iSINE-LX-Planar- ... B078TL9Z42

vickie
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

@JDx
·
הם חצי פתוחות, לא דליפת רעש כמו פתוחות.
אבל בווליום סטנדרטי, מי שלידך אמור לשמוע.

freedom_il
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

@senser
שמע, לא אמרתי שה IE80 הן הכי טובות (אגב הם לא ברשימה שלו, יש לו רק את IE80S).
מה שהתכוונתי הוא שעדיף להשקיע באופן חד פעמי במשהו טוב לכמה שנים ואולי אפילו יותר מכמה ולא כל שנה-שנתיים לשים 100$ על משהו שתרצה לשדרג.
כבר די הרבה זמן אני יודע שאם תהיה לי שדרגת ל IEM אני בטח אקנה איזה דגם של Etymotic או משהו אפילו יותר יקר. אין לי טעם "לשדרג" למשהו ברמה דומה למה שיש לי. כרגע אני משתמש פחות ב IEM כי הפסקתי ליסוע בתחבורה ציבורית אז זה פחות רלוונטי.

idonoach
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

שליחה #16 

freedom_il כתב:@senser
שמע, לא אמרתי שה IE80 הן הכי טובות (אגב הם לא ברשימה שלו, יש לו רק את IE80S).
מה שהתכוונתי הוא שעדיף להשקיע באופן חד פעמי במשהו טוב לכמה שנים ואולי אפילו יותר מכמה ולא כל שנה-שנתיים לשים 100$ על משהו שתרצה לשדרג.
כבר די הרבה זמן אני יודע שאם תהיה לי שדרגת ל IEM אני בטח אקנה איזה דגם של Etymotic או משהו אפילו יותר יקר. אין לי טעם "לשדרג" למשהו ברמה דומה למה שיש לי. כרגע אני משתמש פחות ב IEM כי הפסקתי ליסוע בתחבורה ציבורית אז זה פחות רלוונטי.
...
מסכים לחלוטין
לכן לדעתי ההשקעה החכמה ביותר היא ciem ויש עסקאות מצוינות ב300$
·

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”