לאחר שכתבתי לפני כמה ימים על הגרסה החדשה של Media Center ועל כך שהיא צפויה להיות שיפור משמעותי ביותר, לא מעט אנשים פנו אלי וביקשו מידע נוסף.
הרבה עדיין לא ידוע, Microsoft שומרת קרוב לחזה את כל התכונות החדשות של Media Center, אולי בגלל שהכל עדיין יכול להשתנות ואולי בגלל שהם לא רוצים לחזור על הטעות שהיתה ב-Vista וליצור ציפיות מוגזמות. אבל בכל זאת, כמה דברים כן ידועים.
מידע כללי על הגירסה הבאה
א. צוות הפיתוח של ה-Media Center הכריז באופן רשמי שבכוונתו להוציא גרסה חדשה של Media Center מדי שנה, ללא קשר למערכת ההפעלה.
ב. ידוע של-Microsoft פרויקט בשם Fiji שנמצא בשלבים מתקדמים ונכנס לתחילת שלב ה-Beta. עד כה הונח שמדובר ב-SP1 ל-Vista, אולם בשבוע האחרון התברר שזוהי בעצם גרסה חדשה של Media Center. במילים פשוטות, הגרסה החדשה נמצאת בשלב יחסית מתקדם ונכנסה לשלב ה-Beta.
ג. הגרסה צפויה לצאת ברבעון הרביעי של 2007 או ברבעון הראשון של 2008 (ממה שאני מבין, אפילו ל-Microsoft אין תאריך יעד סופי). הניחוש שלי שהמהדורה החדשה תצא בתקופת החגים בארה"ב (נובמבר-דצמבר).
וקצת מידע חלקי על התכונות בגרסה החדשה
א. תמיכה בדור הבא של Extenders תואמי MCE.
הדור הראשון של ה-Extenders תואמי ה-Media Center, למשל Linksys WMCE54AG ואפילו Xbox הראשון, אינם נתמכים עוד ב-Vista.
ידוע ש-Microsoft עובדת בשיתוף פעולה עם Sigma Designs ליצירת מפרט לדור השני של ה-Extenders. דור זה יהיה מבוסס על השבב EM8620L ויתמוך בשורה רחבה של פורמטים:
MPEG-2, WMV
MPEG 4 Part 2 - התקן עליו DivX/Xvid מבוססים
MPEG 4 Part 10 - התקן עליו H.264 מבוסס.
ה-Extenders הראשונים מהדור החדש יצאו בתקופת החגים, ומן הסתם המהדורה החדשה של Media Center תתמוך בהם.
ב.SoftSeld - זוהי תוכנת Extender למחשבי PC רגילים
תוכנה שנוכל להתקין על כל PC, עם Windows XP/Vista ללא Media Center ותאפשר לנו להפוך את המחשבים לשלוחה של Media Center, ולראות/לצרוך תכנים גם דרכם.
משתמשי SageTV יכולים להשוות את SoftSeld ל-Sage TV Placeshifter.
ג. שיפורים לממשק - אני מניח שכולם שמו לב שהממשק של Media Center ב-Vista הוא "חצי מוכן". בחלק מהדפים יש למשל את האפקט המרשים של הוידאו ברקע אולם חלק אחר מהדפים ממשיך במסורת של MCE 2005 עם הוידאו בתמונה קטנה בתחתית המסך
ד. תכונות חדשות כמו Windows Messenger, Caller ID ועוד. חלק מהתכונות היה כבר קיים ב-MCE 2005 והושמט מ-Vista - שוב פשוט מפני שלא סיימו לפתח את הגרסאות החדשות והיו צריכים להוציא את Vista בזמן.
יש עוד לא מעט תכונות/שינויים, אבל המידע שיש לי לגביהם הוא ספקולטיבי מדי, אין לו הוכחות ולכן אני מעדיף שלא לכתוב זאת כאן.