מודם חלופי תשתית בזק ספק סלקום VDSL

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
נועם67 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12

שליחה

שלום,

אני רוצה להחליף את הראוטר של הספק סלקום שברשותי בראוטר משלי, בעיקר מסיבות של אבטחה ויציבות.
יש לי 2 נקודות גישה UAP AC PRO מבית Unifi ואני מעוניין להשתמש גם בראוטר שלהם Unifi gateway, אבל זה רק ראוטר (ללא מודם). אני מחפש מודם איכותי שאני אוכל לחבר לפני הראוטר שיתמוך במהירות עד 100MB. עדיפות לאחד שאפשר לקנות בארץ.
ראיתי את הרשימה הזו אבל אני לא יודע איך לבחור.
קצת על הרשת: משמשת משרד קטן עם המון רכיבים מקושרי רשת (כ60, כולל מחשבים, סמארטפונים, מדפסות, NAS, טלווזיות ועוד).

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4940

שליחה

@נועם67
TP Link 9970 יהיה בחירה סולידית.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

נועם67 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

@sigamore
·
המכשיר נראה ישן והביקורות מעורבות (בעיקר לגבי הרשת האלחוטית שאני הולך להשבית, אבל עדיין). מחפש משהו קצת יותר איכותי, גם במחיר מעט יותר גבוה.

eldadf
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 350

שליחה

כאשר הייתי בתשתית בזק השתמשתי בזה כמה שנים.
http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=Vigor-130
מומלץ בחום

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388

שליחה

@נועם67
·

חשוב להקפיד שהמודם VDSL שאתה בוחר יתמוך גם בוקטורינג וגם ב-G.INP. ה-9970 של tplink וה-G225 של dlink תומכים בשניהם ומהניסיון של הרבה כאן בפורום הם עובדים מעולה כמודם לתשתית בזק. אישית יש לי ניסיון מצוין עם ה-9970 במספר מקומות והוא נותן ביצועים יותר טובים מציוד היקר ממנו (מבחינת המודם שלו). לאחרים כאן בפורום יש ניסיון טוב עם ה-G225.

אני מבין את החשד שלך שציוד שעולה יחסית זול הוא כביכול לא איכותי אבל זה לא המקרה כאן (או לפחות לא המקרה ביחס לרכיב המודם במודם/ראוטרים אילו - רכיב הראוטר שלהם כמובן חלש ביותר).

כל עוד שאתה משתמש בציוד כמודם בלבד ומחבר אותו לראוטר איכותי (שלמיטב הבנתי זה אכן המצב אצלך), אני לא חושב שתמצא מודמים יותר טובים לתשתית הנוכחית של בזק. אם אתה כן מוצא, אשמח לשמוע ולהרחיב את ידיעותי.

נועם67 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

האם תוכלו לאמת שהראוטר שאני מתכוון לחבר unifi gateway, שאני מזמין מאמזון, הוא אכן בחירה מוצלחת?
יש לי כבר נקודות גישה שלהם, ויש להם תוכנת שליטה מעולה שמתחברת לכל המכשירים שהם מייצרים ומאפשר שליטה ברמה מאוד גבוהה.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה

@נועם67
·

אני לא מספיק מתמצא בשביל לתת תשובה "מוסמכת" אבל:

א. אחרי לא מעט מחקר הזמנתי לעצמי ובדיוק קיבלתי ERLite (גם של ubiquiti) ולמיטב הבנתי זה מוצר מאד דומה ל-gateway שלהם (רק שאת ה-gateway מקנפגים מה-controller שלהם ואת ה-ER מה-GUI/CLI או משהו כזה?!). עוד לא היה לי זמן לשחק איתו בעצמי אבל ממה שקראתי אלה מוצרים מאד מומלצים.

ב. בהנחה שה-gateway שלהם דומה ל-ER, שם לב שאתה צריך switch בנפרד. בניגוד לראוטר "רגיל" שמכיל גם switch חומרתי, לא מומלץ להשתמש בפורטים של ה-gateway כ-switch כי בשימוש כזה ה-gateway/ER ממש איטיים (עושים הכל בתוכנה וזה איטי). במקרה שלך הייתי שוקל switch של Ubiquiti כך שתוכל לנהל אותו מהתוכנה שלהם. זה כבר באמת קצת מעבר לידע שלי, אז אני מקווה שאני לא מדבר שטויות אבל בטוח קראתי בהרבה מקומות לא להשתמש ב-ER כ-switch.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה

@נועם67
·

תסתכל גם על ה-ER4 שיותר חדש ויותר חזק או אם יש להם מוצר מקביל בליין של ה-gateway. ה-ERLite כבר נחשב קצת מיושן (ולכן זול יחסית).

אולי מישהו שיותר מכיר את המוצרים שלהם יכול להשלים את המידע בנושא.

נועם67 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

יש לי סוויץ משלי ובכל מקרה כרגע לא מחבר לראוטר של סלקום יותר מסוויץ אחד אז זו לא בעייה.
ההבדל בין סוויץ חכם שלהם לסוויץ רגיל הוא שאפשר להגדיר VLAN לפורטים שונים ושהוא מספק POE אבל אני לא צריך אף אחד מהם.
כן, הנתב השני שלהם מנוהל בממשק נפרד שהוא לא דרך הקונטרולר (הקונטרולר מעולה!) אלא דרך הדפדפן (וגם לפעמים יש צורך בSSH), אז זה קצת מתקדם מדי בשבילי (אני יודע לינוקס וSSH, אבל מעוניין במשהו שקל לתפעל ופשוט עובד).

אני חושב שאלך על D-Link DSL-G225 בתור מודם, ה unifi gateway בתור ראוטר, וUAP AC PRO (שכבר יש לי מותקן) בתור נקודות גישה לרשת. זו נראית תמונה הגיונית?

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2770

שליחה

גם אני נוטה כרגל לקנות את ה- G225 מה שמוזר לי שנראה כאילו יש שתי גרסאות של המוצר הזה
תשוו בין התמונות כאן וכאן . נראה לי שהגרסה היותר מרובעת היא הישנה יותר. וכאילו זה לא מבלבל מספיק, תראו את התמונות באתר של בעברית של dlink .
לא הצלחתי למצוא בשום מקום השוואה בין הגרסאות השונות. מישהוא יכול לשפוך קצת אור על מה שקורה פה? מה ההבדלים בין הגרסאות?
עריכה: מוזר (או שלא מוזר?), אבל אני מוצא את המוצר הזה רק באתר האוסטרלי של d-link. לא באתרים באירופה, לא בארה"ב (זה קצת פחות מוזר).
https://www.dlink.com.au/home-solutions ... dem-router
פניתי לתמיכה שלהם באוסטרליה לגבי ההבדלים, נראה מה יענו.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

נועם67 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אז קניתי את הדילינק G255 מ(KSP) והunifi gateway (מאמזון) ושניהם צפויים להגיע בקרוב. אז אני מתכוון לשים את הדילינק כמודם בלבד (ברידג'). מה אני צריך לעשות מבחינת הגדרת כתובת IP? איך אני צריך לבנות את המערכת (מה לחבר קודם ועוד עצות פרקטיות אחרות). אני אוכל לגשת למודם באמצעות כתובת IP אחרי שאחבר את הראוטר? הראוטר בכלל מזהה את המודם כמכשיר ברשת?
כרגע הרשת שלי מוגדרת במרחב כתובות IP מהסדרה 192.168.1.1/24 עם כמה מדפסות שהכתובת שלהן מקובעת. שאר המחשבים בDHCP.

שלגון
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2770

שליחה

נועם67 כתב:אז קניתי את הדילינק G255 מ(KSP)
...
בבקשה תעדכן איזה דגם יש לך: זה המרובע יותר או זה המלבני יותר.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...

נועם67 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

@שלגון
·
מצטער על התגובה המאוחרת, אני סטודנט עסוק...
התקנתי את המערכת. הגיע המודם הזה:
[img2=3456x4608]http://www.interload.co.il/upload/4873190.jpg[/img2]הגדרתי הגדרות מודם בדיוק כמו שמופיע בדף ההנחיות של המודם (בעברית!), שיניתי את כתובת הIP שלו ל192.168.100.1 (כדי שלא יתנגש עם הראוטר שלי). חיברתי את פורט הWAN של הראוטר לLAN 1 של המודם ואת LAN 1 של הראוטר לסוויץ' והכל עבד. הראוטר בכתובת 192.168.1.1 מקבל כתובת 192.168.100.2 מהמודם ומהרשת הפנימית אני יכול לגשת לשניהם ויש גישה לרשת.
[img2=3721x2598]http://www.interload.co.il/upload/1387567.jpg[/img2]

rotbard
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408

שליחה

נועם,
גם אני עובד עם ציוד של UBNT ראוטר שני סוויצים ו AP

האם המודם של D-LING עובד טוב?

מדוע היית צריך לתת לו כתובת IP?
האם לא ניתן להגדיר אותו במודם בלבד?

rotbard
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@נועם67
·
"הגבתי" מכיוון שלא הייתי בטוח שתקבל התרעה על ההודעה הקודמת

נועם67 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

@rotbard

כן אני משתמש במודם של D-LINK שציינתי קודם.
בהתחלה לא הייתי בטוח איך להגדיר את הרשת.
מה שעשיתי היה כזה דבר: הנתב של UBNT נמצא בכתובת 192.168.1.1. אז לפני שחיברתי את המודם בין הDSL לנתב, התחברתי אליו ישירות ונתתי לו כתובת אחרת (לדוגמה 192.168.100.1) והגדרתי שישמש כשרת DHCP. ואז חיברתי אותו לפני הנתב והנתב קיבל את הכתובת 192.168.100.2, הרשת שמאחורי הנתב המשיכה לעבוד כרגיל ברשת 192.168.1.1/24... הייתי יכול לגשת לשניהם דרך הכתובות הישירות שלהם.
בשלב הזה יש שתי אפשרויות:
1) להגדיר את החייגן PPPOE לספק במודם D-LINK (זה נקרא Double NAT).
2) להגדיר במודם D-LINK מצב גשר (Bridge), ללא חייגן. ואז להגדיר בנתב (או הקונטרולור) את החייגן.

בהתחלה עבדתי באפשרות הראשונה, אבל ראיתי שזה מקשה עלי לעשות Port Forwarding כי הייתי צריך להעביר כל פורט פעמיים... אם עובדים בשיטה השנייה ורוצים לגשת להגדרות המודם (למרות שאין סיבה שתצטרך) אז צריך להגדיר את הנתב בחזרה למצב שבו הוא מקבל כתובת לפי DHCP ואז הוא יקבל כתובת מהמודם ואני אוכל לגשת אליו (כאשר המודם במצב ברידג' אז אי אפשר לגשת אליו לפי כתובת אייפי).

בסך הכל אני ממליץ על השיטה השנייה, לצמצם למינימום את התלות שלך בציוד שהוא לא של UBNT, כדי שהכל יהיה באותה פלטפורמה.

rotbard
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

תודה רבה,
הרשת אצלי עובדת ואני כנראה אצטרך להחזיר את המודם לבזק לכן אני מחפש מודם בלבד
לכן הוא כנראה צריך להיות ב Bridge
DHCP נותן הUSG

נועם67 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

להחליף את המודם של בזק זה רעיון טוב.
אני אף פעם לא אוהב לעבוד עם הציוד שמקבלים מהספקיות מכמה סיבות:

1) אם אני מחליף ספקית אני צריך להחזיר להם אותו ולהכניס חדש במקומו. זה אומר להגדיר מחדש חלק מההגדרות, וכאב ראש ללכת אליהם ולהחזיר את המודם \ ראוטר.
2) אין תשלום חודשי!
3) חשוף פחות לפרצות אבטחה (כי מותקנת עליו התוכנה של היצרן, ולא איזשהו רום מוזר שהספקית התקינה).
4) אין לספקית גישה לרשת שלי (צפייה מרחוק).
5) יש לי אפשרות לקנות חומרה יותר חזקה ואמינה.

rotbard
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

מוזר לגלות שמודמים VDSL אינם נפוצים כלל
והאלטרנטיבה היא מודם ראוטר

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900

שליחה