חיבור סאב למגבר
היי,
קודם כל חייב להודות לכל מי שעזר פה:
https://www.hometheater.co.il/modules.p ... sc&start=0
מעריך מאוד את כל העזרה המקצועית שקיבלתי פה.
היום סוף סוף קיבלתי את הכבל האחרון שהייתי צריך כדי לחבר את כל המערכת.
כרגע אני מצוייד ב:
4 רמקולים qacoustics 3100
סאב svs sb1000
מגבר denon 2400h
עד שהכבל לסאב הגיע, ביצעתי כיול אוטומטי למערכת לארבעת הרמקולים והכל עבד כמו שצריך. עכשיו ניסיתי לחבר את הסאב עם הכבל שקניתי מאמזון (1 ל2 rca), ומשום מה אני לא מצליח לשמוע את הסאב בכלל.
בקצה אחד חיברתי את הסאב לבן ללבן, אדום לאדום איפה שרשום lfe in, ומצד שני ברסיבר חיברתי ליציאת subwoofer 1. את הבדיקה עשיתי דרך התוכניות כיול וטסטים של המגבר (יש אופציה לשמוע כל רמקול בנפרד), וגם דרך תוכן מדיה בטלוויזיה.
חשבתי אולי זה קשור לזה שהכבל במגבר מרגיש שלא נכנס עד הסוף, אבל יותר מזה יש הרגשה שאם אפעיל יותר כוח, רק אגרום לנזק.
יש מצב שחיברתי משהו לא נכון? וכן וידאתי שהסאב דלוק (יש אפילו נורה דולקת לכיווי).
קודם כל חייב להודות לכל מי שעזר פה:
https://www.hometheater.co.il/modules.p ... sc&start=0
מעריך מאוד את כל העזרה המקצועית שקיבלתי פה.
היום סוף סוף קיבלתי את הכבל האחרון שהייתי צריך כדי לחבר את כל המערכת.
כרגע אני מצוייד ב:
4 רמקולים qacoustics 3100
סאב svs sb1000
מגבר denon 2400h
עד שהכבל לסאב הגיע, ביצעתי כיול אוטומטי למערכת לארבעת הרמקולים והכל עבד כמו שצריך. עכשיו ניסיתי לחבר את הסאב עם הכבל שקניתי מאמזון (1 ל2 rca), ומשום מה אני לא מצליח לשמוע את הסאב בכלל.
בקצה אחד חיברתי את הסאב לבן ללבן, אדום לאדום איפה שרשום lfe in, ומצד שני ברסיבר חיברתי ליציאת subwoofer 1. את הבדיקה עשיתי דרך התוכניות כיול וטסטים של המגבר (יש אופציה לשמוע כל רמקול בנפרד), וגם דרך תוכן מדיה בטלוויזיה.
חשבתי אולי זה קשור לזה שהכבל במגבר מרגיש שלא נכנס עד הסוף, אבל יותר מזה יש הרגשה שאם אפעיל יותר כוח, רק אגרום לנזק.
יש מצב שחיברתי משהו לא נכון? וכן וידאתי שהסאב דלוק (יש אפילו נורה דולקת לכיווי).
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5183
- נתן תודות: 1068 פעמים
- קיבל תודות: 704 פעמים
אתה אמור להתחבר עם כבל בודד
מ הסב איפה שכתוב לך LFE, ולרסיבר איפה שכתוב subwoofer 1
תגדיר שיש לך סב, כתבת שלפני שהגיע הכבל לסב
כיילת ושמעת ללא הסב, אז תגדיר שיש לך סאב ב setup.
בסב מאחורה:
פאזה על 0
ווליום על חצי סקאלה (בסב מאחורה)
קרוס סובב אותו עד סוף הסקאלה (כמו כיון השעון)
תתחיל כיול לפי כל החוקים והכללים ותעדכן
מה קורה
מ הסב איפה שכתוב לך LFE, ולרסיבר איפה שכתוב subwoofer 1
תגדיר שיש לך סב, כתבת שלפני שהגיע הכבל לסב
כיילת ושמעת ללא הסב, אז תגדיר שיש לך סאב ב setup.
בסב מאחורה:
פאזה על 0
ווליום על חצי סקאלה (בסב מאחורה)
קרוס סובב אותו עד סוף הסקאלה (כמו כיון השעון)
תתחיל כיול לפי כל החוקים והכללים ותעדכן
מה קורה
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
זה הכבל שרכשתי
https://www.amazon.com/dp/B01D5H8N8K?tag=h0dab-20&
ניסיתי גם להוציא את הלבן ולהשאיר רק את האדום מחובר לlfe, זה לא עזר.
כמובן שנכנסתי להגדרות של הרסיבר, שמתי subwoofer על on, שמתי לו גם speaker measure ונכנסתי לכיול של כל המערכת מחדש. לפני הכיול, הרסיבר עובר על כל רמקול בנפרד ומשמיע אותו כדי שאדע אם הרמקול חובר כמו שצריך. כמובן שאצלי הסאב לא מוציא שום צליל בכלל.
יכול להיות שרכשתי כבל לא מתאים?
https://www.amazon.com/dp/B01D5H8N8K?tag=h0dab-20&
ניסיתי גם להוציא את הלבן ולהשאיר רק את האדום מחובר לlfe, זה לא עזר.
כמובן שנכנסתי להגדרות של הרסיבר, שמתי subwoofer על on, שמתי לו גם speaker measure ונכנסתי לכיול של כל המערכת מחדש. לפני הכיול, הרסיבר עובר על כל רמקול בנפרד ומשמיע אותו כדי שאדע אם הרמקול חובר כמו שצריך. כמובן שאצלי הסאב לא מוציא שום צליל בכלל.
יכול להיות שרכשתי כבל לא מתאים?
זה לא עוזר, מישהו מכירים ספציפית את הרסיבר הנ"ל ויודעים להגיד בדיוק איפה ההגדרה נמצאת?
ניסיתי:
Audio > Surround Parameter > On
Speakers > Speaker Config > Subwoofer - Yes
Speakers > Bass > Subwoofer Mode - LFE+Main
LPF to LFE באותו מקום בברירת מחדל על 120Hz
ואת הרמקולים אני מנסה לשמוע ב:
Setup assistance > Speaker Setup
לא מצליח להבין מה אני מפספס. עברתי על כל התפריט, ולא מצאתי משהו נוסף הקשור לסאב.
בנוסף מצרף תמונות של החיבורים.
ניסיתי:
Audio > Surround Parameter > On
Speakers > Speaker Config > Subwoofer - Yes
Speakers > Bass > Subwoofer Mode - LFE+Main
LPF to LFE באותו מקום בברירת מחדל על 120Hz
ואת הרמקולים אני מנסה לשמוע ב:
Setup assistance > Speaker Setup
לא מצליח להבין מה אני מפספס. עברתי על כל התפריט, ולא מצאתי משהו נוסף הקשור לסאב.
בנוסף מצרף תמונות של החיבורים.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

האם השתמשת בסב הזה בעבר על סטאפ אחר?
כלומר יכול להיות שהבעיה היא בסב עצמו, אולי הסב בעצמו תקול
כלומר יכול להיות שהבעיה היא בסב עצמו, אולי הסב בעצמו תקול
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
@serg90
לדעתי העניין הוא שהרמקולים הקדמיים שלך הוגדרו כ Large ולכן הסאב לא עובד.
כנס במגבר להגדרות ואז לך ל
Settings -> Speakers-> Manual Setup -> Speakers Config.
במסך הזה תוודא ששני הרמקולים מוגדרים כ Small.
אם זה לא זה אז תבדוק גם מה התדר של הקרוסאובר. יכול להיות שהאודיסי כיוון קרוס נמוך על 40 ולכן אתה כמעט לא שומע באס, תעלה אותו ל-80.
אחרי זה באותו תפריט כנס ל Levels ותראה לאיזה ווליום אודיסי כיוון את הסאב, אם קיבלת הנחתה של מעל -8db אתה לא תשמע כמעט את הסאב. במקרה כזה אתה צריך לעשות כיול מחדש לסאב כשהווליום מאחור על עוצמה נמוכה יותר עד שתגיע להנחתה של 4-5db. בכל מקרה כרגע תראה מה העוצמה שם ותגביר אותה לאיזור -2db.
בנוסף, תלך ל
Audio -> Audyssey
תוודא ש Dynamic EQ מופעל, וש Dynamic Volume כבוי וש MultEQ XT מוגדר על Reference.
אם אחרי כל זה אין באס יש בעיה בסאב, תעדכן.
לדעתי העניין הוא שהרמקולים הקדמיים שלך הוגדרו כ Large ולכן הסאב לא עובד.
כנס במגבר להגדרות ואז לך ל
Settings -> Speakers-> Manual Setup -> Speakers Config.
במסך הזה תוודא ששני הרמקולים מוגדרים כ Small.
אם זה לא זה אז תבדוק גם מה התדר של הקרוסאובר. יכול להיות שהאודיסי כיוון קרוס נמוך על 40 ולכן אתה כמעט לא שומע באס, תעלה אותו ל-80.
אחרי זה באותו תפריט כנס ל Levels ותראה לאיזה ווליום אודיסי כיוון את הסאב, אם קיבלת הנחתה של מעל -8db אתה לא תשמע כמעט את הסאב. במקרה כזה אתה צריך לעשות כיול מחדש לסאב כשהווליום מאחור על עוצמה נמוכה יותר עד שתגיע להנחתה של 4-5db. בכל מקרה כרגע תראה מה העוצמה שם ותגביר אותה לאיזור -2db.
בנוסף, תלך ל
Audio -> Audyssey
תוודא ש Dynamic EQ מופעל, וש Dynamic Volume כבוי וש MultEQ XT מוגדר על Reference.
אם אחרי כל זה אין באס יש בעיה בסאב, תעדכן.
נערך לאחרונה על ידי Zachn ב 13/04/2018 16:31, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

לדעתי פתרון הבעיה נמצאת בתשובה של Zachn
תעשה מה שכתב לך ותעדכן אני בטוח שזה יסדר הכל
תעשה מה שכתב לך ותעדכן אני בטוח שזה יסדר הכל
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
בדקתי והכל היה תקין, רק לאודיסיי לא יכולתי להכנס בהתחלה, כי מסתבר שמאז שנכנסתי לSpeakers > Manual Setup כדי להפעיל את הסאב, הוא איפס לי אוטומטית את כל הכיולים שעשה.
ניסיתי לבצע כיול אוטומטי מחדש כדי שיפתח לי את התפריט של אודיסיי, אבל בשביל לסיים את התהליך הייתי חייב ללחוץ ignore על הסאב (אחרת הוא ניתן לי לעשות retry עד שיצא סאונד).
אז כרגע זה או שאני משאיר את האודיסי פעיל והסאב כבוי, או הפוך. אין לי אופציה של גם וגם כל עוד הסאב לא יוציא צליל כלשהו שהמיקרופון יקלוט.
ניסיתי לבצע כיול אוטומטי מחדש כדי שיפתח לי את התפריט של אודיסיי, אבל בשביל לסיים את התהליך הייתי חייב ללחוץ ignore על הסאב (אחרת הוא ניתן לי לעשות retry עד שיצא סאונד).
אז כרגע זה או שאני משאיר את האודיסי פעיל והסאב כבוי, או הפוך. אין לי אופציה של גם וגם כל עוד הסאב לא יוציא צליל כלשהו שהמיקרופון יקלוט.
מדוייק,
בגלל זה אני מאמיו שאלה פחות ההגדרות ברסיבר, וכנראה שזה הכבל, הסאב או אולי אפילו הכניסה של הסאב לרסיבר (יש דרך לשרוף אותה "בטעות"?).
אני בעיקר חושד בכבל כי כשחיברתי אותו לרסיבר הייתה לי הרגשה שהוא לא נכנס עד הסוף, כי פיזית הוא לא יכול להכנס יותר.
בשביל לשלול את האפשרות הזאת, האם אפשרי לחבר את הסאב עם כבל RCA פשוט כמו פה?
http://www.holtav.com/holtavrentalshop/ ... rca-cable/
ואני אבדוק אם יש אנשים שאני מכיר, שאולי על המערכות שלהם אוכל לבדוק האם הסאב שלי תקין או לא.
בגלל זה אני מאמיו שאלה פחות ההגדרות ברסיבר, וכנראה שזה הכבל, הסאב או אולי אפילו הכניסה של הסאב לרסיבר (יש דרך לשרוף אותה "בטעות"?).
אני בעיקר חושד בכבל כי כשחיברתי אותו לרסיבר הייתה לי הרגשה שהוא לא נכנס עד הסוף, כי פיזית הוא לא יכול להכנס יותר.
בשביל לשלול את האפשרות הזאת, האם אפשרי לחבר את הסאב עם כבל RCA פשוט כמו פה?
http://www.holtav.com/holtavrentalshop/ ... rca-cable/
ואני אבדוק אם יש אנשים שאני מכיר, שאולי על המערכות שלהם אוכל לבדוק האם הסאב שלי תקין או לא.
1. אני בספק גדול שזו הכניסה ברסיבר, אבל אתה יכול לנסות לחבר לכניסה השניה ברסיבר ולראות אם שומעים.
2. אני גם בספק שזה הכבל, אבל כן אתה יכול לנסות לחבר עם כבל RCA הכי פשוט ולבדוק.
3. אני הכי בספק שזה הסאב, אבל לך תדע יכול להיות שקיבלת לימון...
2. אני גם בספק שזה הכבל, אבל כן אתה יכול לנסות לחבר עם כבל RCA הכי פשוט ולבדוק.
3. אני הכי בספק שזה הסאב, אבל לך תדע יכול להיות שקיבלת לימון...