פנסוניק ST60 ו - DX900 בתוך שלוש שנים. צירוף מקרים נדיר או בעיית חשמל
אתחיל מהסוף: ברשותי מסך PANASONIC DX900, בן 8 חודשים, שהתקלקל לפני כשבועיים.
למי שמכיר, מסך LCD פרימיום מהרמות הגבוהות. תקלה הינה בהצגת צבעים בהירים במסך.
הצביעים הבהירים מוצגים בצורה "מרוחה" ומקבלים גוון סגול חזק.
צירפתי 3 תמונות.
פניתי ליורוקום ולאלקטרוניקס-פרו ואז הבנתי את גודל "הצרה".
אלקטרוניקס-פרו שלחו טכנאי, שאיבחן שתי אפשריות לתקלה: או החלפת T-CON Board
או שהפאנל נהרס.
הטכנאי כמובן, המליץ "ללכת" על החלפת כרטיס T-CON שאולי יפתור את הבעיה.
אלקטרוניקס פרו טוענים שאין ברשותם חלקי חילוף עבור המסך ועליהם לקבל את הכרטיס מחברת יורוקום (היבואן של פנסוניק), שנמצאת בתהליך של "הקפאת הליכים".
מיותר לציין שביורוקום, אין עם מי לדבר (ניסיתי).
ניסיתי לפנות לפנסוניק העולמית אך העניין לא כזה פשוט. דרך אתר פנסוניק, הפנייה חייבת להיעשות
דרך מדינה מסוימת.
פניתי דרך פנסוניק UK, שלחתי לבחור מהתמיכה תמונות של התקלה ולדעתו מדובר בתקלת פאנל ולא בכרטיס.
אשמח אם תיתנו חוות דעת של התקלה על סמך התמונות. יש לציין שהתקלה לא מחמירה עם הזמן והיא אינה מוגבלת לאזורים מסוימים במסך אלא מורגשת בכל אזורי המסך.
האם למישהו יש רעיון כיצד להמשיך הלאה, הבנתי שכנראה תיהיה חברה שתקבל את הזיכיון למכור פנסוניק בארץ אך האם החברה הזו, תהיה מחוייבת ללקוחות כמוני, בעלי מסך תקול עם אחריות של יורוקום? ובמידה וכן, אני מניח תהליכים כאלו לוקחים זמן. ואני בנתיים תקוע מכל הכיוונים: על הקיר תלוי מסך מהטובים ביותר שיש אך איכות התמונה יורודה בהרבה, מזו של מסך שופרסל ב - 1000 ש"ח.
ועכשו, לנושא השני.
ברצוני לציין שזה המסך השני שמתקלקל לי, בטווח של שלוש שנים.
לפני כשלוש שנים, רכשתי מסך פנסוניק ST60 "60. המסך התקלקל (החלו להופיע פיקסלים "מרצדים" בצבע תכלת בצד ימין של המסך).
אובחן כתקלת פנאל, המסך הוחלף ע"י יורוקום והוצע לי לשדרג ל - PANASONIC DX900 הנוכחי שברשותי.
שידרגתי והספקתי "להנות" לתקופה (מאוד קצרה) ממסך מעולה.
כאמור, המסך התקלקל ואני תוהה, מהי הסטטיסטיקה לשני מסכי פנסוניק שהתקלקלו בתוך 3 שנים ?!
האחד - ST60 והשני DX900
תחושת הבטן "אומרת" שאין מה לעשות, מדובר בצירוף מקרים.
אך האם יתכן שהתקלות במסכים נגרמו מקוי חשמל דירתי שעוברים להם בדיוק מאחורי הטלויזיה, בדרך לארון החשמל הדירתי שנמצא מאחורי קיר הטלויזיה.
בדירתי, המסך תלוי על קיר שהוא בעובי של 25 ס"מ לערך. מצידו השני של הקיר (מאחורי המסך), מוקם ארון החשמל הדירתי.
זכור לי, מתקופת בניית הבית, שקוי החשמל שמגיעים מהמטבח, עוברים בתוך הקיר של המסך ומאחורי המסך בדיוק, בדרכם לארון החשמל הדירתי.
האם דעתכם, ישנה סבירות שהתקלה נגרמה בשל הקרינה מקווי החשמל שעוברים מאחורי המסך או שהאם העניין קשור אולי לארון החשמל שממוקם מאחורי המסך ?
חשבתי להביא "בודק קרינה" אך איני יודע אם המידע שאקבל ממודד הקרינה תאפשר לי להגיע למסקנה חד משמעית או מסקנה בסבירות גבוהה.
אשמח לדעות /תחושת בטן לגבי בעיניין.
למי שמכיר, מסך LCD פרימיום מהרמות הגבוהות. תקלה הינה בהצגת צבעים בהירים במסך.
הצביעים הבהירים מוצגים בצורה "מרוחה" ומקבלים גוון סגול חזק.
צירפתי 3 תמונות.
פניתי ליורוקום ולאלקטרוניקס-פרו ואז הבנתי את גודל "הצרה".
אלקטרוניקס-פרו שלחו טכנאי, שאיבחן שתי אפשריות לתקלה: או החלפת T-CON Board
או שהפאנל נהרס.
הטכנאי כמובן, המליץ "ללכת" על החלפת כרטיס T-CON שאולי יפתור את הבעיה.
אלקטרוניקס פרו טוענים שאין ברשותם חלקי חילוף עבור המסך ועליהם לקבל את הכרטיס מחברת יורוקום (היבואן של פנסוניק), שנמצאת בתהליך של "הקפאת הליכים".
מיותר לציין שביורוקום, אין עם מי לדבר (ניסיתי).
ניסיתי לפנות לפנסוניק העולמית אך העניין לא כזה פשוט. דרך אתר פנסוניק, הפנייה חייבת להיעשות
דרך מדינה מסוימת.
פניתי דרך פנסוניק UK, שלחתי לבחור מהתמיכה תמונות של התקלה ולדעתו מדובר בתקלת פאנל ולא בכרטיס.
אשמח אם תיתנו חוות דעת של התקלה על סמך התמונות. יש לציין שהתקלה לא מחמירה עם הזמן והיא אינה מוגבלת לאזורים מסוימים במסך אלא מורגשת בכל אזורי המסך.
האם למישהו יש רעיון כיצד להמשיך הלאה, הבנתי שכנראה תיהיה חברה שתקבל את הזיכיון למכור פנסוניק בארץ אך האם החברה הזו, תהיה מחוייבת ללקוחות כמוני, בעלי מסך תקול עם אחריות של יורוקום? ובמידה וכן, אני מניח תהליכים כאלו לוקחים זמן. ואני בנתיים תקוע מכל הכיוונים: על הקיר תלוי מסך מהטובים ביותר שיש אך איכות התמונה יורודה בהרבה, מזו של מסך שופרסל ב - 1000 ש"ח.
ועכשו, לנושא השני.
ברצוני לציין שזה המסך השני שמתקלקל לי, בטווח של שלוש שנים.
לפני כשלוש שנים, רכשתי מסך פנסוניק ST60 "60. המסך התקלקל (החלו להופיע פיקסלים "מרצדים" בצבע תכלת בצד ימין של המסך).
אובחן כתקלת פנאל, המסך הוחלף ע"י יורוקום והוצע לי לשדרג ל - PANASONIC DX900 הנוכחי שברשותי.
שידרגתי והספקתי "להנות" לתקופה (מאוד קצרה) ממסך מעולה.
כאמור, המסך התקלקל ואני תוהה, מהי הסטטיסטיקה לשני מסכי פנסוניק שהתקלקלו בתוך 3 שנים ?!
האחד - ST60 והשני DX900
תחושת הבטן "אומרת" שאין מה לעשות, מדובר בצירוף מקרים.
אך האם יתכן שהתקלות במסכים נגרמו מקוי חשמל דירתי שעוברים להם בדיוק מאחורי הטלויזיה, בדרך לארון החשמל הדירתי שנמצא מאחורי קיר הטלויזיה.
בדירתי, המסך תלוי על קיר שהוא בעובי של 25 ס"מ לערך. מצידו השני של הקיר (מאחורי המסך), מוקם ארון החשמל הדירתי.
זכור לי, מתקופת בניית הבית, שקוי החשמל שמגיעים מהמטבח, עוברים בתוך הקיר של המסך ומאחורי המסך בדיוק, בדרכם לארון החשמל הדירתי.
האם דעתכם, ישנה סבירות שהתקלה נגרמה בשל הקרינה מקווי החשמל שעוברים מאחורי המסך או שהאם העניין קשור אולי לארון החשמל שממוקם מאחורי המסך ?
חשבתי להביא "בודק קרינה" אך איני יודע אם המידע שאקבל ממודד הקרינה תאפשר לי להגיע למסקנה חד משמעית או מסקנה בסבירות גבוהה.
אשמח לדעות /תחושת בטן לגבי בעיניין.
-
-
- כך נראה מסך לבן שמוקרן על המסך,
שימו לב למטריצה / טבלה שהופיעה לה פתאום.
-
- שימו לב לשלג שמוצג משום מה בסגול.
שימו לב לשמש "המרוחה"
מעניין למה אלקטרוניקס פרו שלחו טכנאי מלכתחילה כשהם יודעים טוב מאד שיורוקום מתה. האם זה היה ביקור בתשלום?
ואכן אין דרך לממש את האחריות או אף לתבוע את החברה, אני יודע כי ניסיתי. לגבי האפשרות שחברה אחרת תקנה את יורוקום ואת כל חובותיה - גם אני הייתי רוצה לדעת אם זה בכלל אפשרי.
מסקרן אותי, האם התקלה שהייתה לך בST60 דומה לזה:
ואכן אין דרך לממש את האחריות או אף לתבוע את החברה, אני יודע כי ניסיתי. לגבי האפשרות שחברה אחרת תקנה את יורוקום ואת כל חובותיה - גם אני הייתי רוצה לדעת אם זה בכלל אפשרי.
מסקרן אותי, האם התקלה שהייתה לך בST60 דומה לזה:
אכן נראה שהתקלה שהיתה לי ב st60 דומה. גם אצלי, כאשר הייתי מריץ מסך של scrolling bar, ראו את הבעיה בבירור על הפס הלבן (פיקסלים מרצדים בצע תכלת).
אלקטרוניקס פרו שלחו טכנאי היות ולדעתי, הם כבר קיבלו את הכסף מיורוקום עבור השנה הנוכחית. לגבי חלקי חילוף, העניין שונה.
אני מקווה שזכיין פנסוניק חדש שיגיע, יהיה ערב ללקוחות הקיימים מבלי לרכוש את יורוקום ולרשת את חובותיה.
אני מקווה שפנסוניק יחייבו את הזכיין להיות ערב ללקוחות קיימים. בכל זאת, מדובר בשם שלהם. מקווה מאוד שאיני משלה את עצמי 🤔.
נראה לי שזכיין חדש שיגיע ויתן מענה הוא התקווה היחידה.
אשמח לשמוע אם למישהו יש דעה / הערכה האם יש קשר בין שני המסכים שהתקלקלו לי, לבין שארון החשמל וכבלי החשמל עוברים מאחורי המסך.
אלקטרוניקס פרו שלחו טכנאי היות ולדעתי, הם כבר קיבלו את הכסף מיורוקום עבור השנה הנוכחית. לגבי חלקי חילוף, העניין שונה.
אני מקווה שזכיין פנסוניק חדש שיגיע, יהיה ערב ללקוחות הקיימים מבלי לרכוש את יורוקום ולרשת את חובותיה.
אני מקווה שפנסוניק יחייבו את הזכיין להיות ערב ללקוחות קיימים. בכל זאת, מדובר בשם שלהם. מקווה מאוד שאיני משלה את עצמי 🤔.
נראה לי שזכיין חדש שיגיע ויתן מענה הוא התקווה היחידה.
אשמח לשמוע אם למישהו יש דעה / הערכה האם יש קשר בין שני המסכים שהתקלקלו לי, לבין שארון החשמל וכבלי החשמל עוברים מאחורי המסך.
לדעתי אין שום קשר למיקום ארון החשמל לבין התקלה, בכדי לדפוק כרטיס אלקטרוני צריך חתיכת קרינה שאני מאוד מקווה שאין לך בבית (אחרת המסך לא מה שצריך להדאיג אותך).
יש מצב שזה צרוף מיקרים, מבאס אבל אפשרי.
יכול להיות גם שפנסוניק לא כל כך אמינים כמו שהיו פעם, הכל אפשרי...
לגבי מימוש האחריות, זה יכול מאוד להיות רלוונטי אם לבסוף יורוקום תמכר, במקרה זה לרוב בית המשפט מחייב את הרוכש לעמוד בהתחייבויות ישנות ללקוחות כגון אחריות למוצרים שנמכרו.
אך אם החברה תפורק ותמכר דרך כונס נכסים אז אין שום סיכוי.
הכל תלוי באם יקום קונה לחברה הזו, לדעתי הסיכוי קטן אבל אני לא מבין גדול בתחום.
אגב, אני בכלל לא בטוח שלאלק-פרו יש זכות להתנערות עקב פשיטת רגל של יורוקום.
אם האחריות מסופקת ע״י אלק-פרו אז כל עוד הם לא פשטו רגל הם אמורים לתת לך שירות.
אני חושב שכדאי לך להתייעץ עם עו״ד מומחה בנושא זה, או אפילו לפנות לעמותה להגנת הצרכן ולהתייעץ.
הכי נוח זה להתנער מאחריות...
יש מצב שזה צרוף מיקרים, מבאס אבל אפשרי.
יכול להיות גם שפנסוניק לא כל כך אמינים כמו שהיו פעם, הכל אפשרי...
לגבי מימוש האחריות, זה יכול מאוד להיות רלוונטי אם לבסוף יורוקום תמכר, במקרה זה לרוב בית המשפט מחייב את הרוכש לעמוד בהתחייבויות ישנות ללקוחות כגון אחריות למוצרים שנמכרו.
אך אם החברה תפורק ותמכר דרך כונס נכסים אז אין שום סיכוי.
הכל תלוי באם יקום קונה לחברה הזו, לדעתי הסיכוי קטן אבל אני לא מבין גדול בתחום.
אגב, אני בכלל לא בטוח שלאלק-פרו יש זכות להתנערות עקב פשיטת רגל של יורוקום.
אם האחריות מסופקת ע״י אלק-פרו אז כל עוד הם לא פשטו רגל הם אמורים לתת לך שירות.
אני חושב שכדאי לך להתייעץ עם עו״ד מומחה בנושא זה, או אפילו לפנות לעמותה להגנת הצרכן ולהתייעץ.
הכי נוח זה להתנער מאחריות...