JDS OL DAC או Schiit Modi ?

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
שלומי44 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 70
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

מה הייתם מעדיפים - ולמה? (לא הכרחי לנמק)

שלומי44 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #2 

עורך את הרשימה לטובת הוספת פריטים

1. JDS OL DAC
2. Schiit Modi
3. SMSL Sanskrit 6th
4. TOPPING D30
5. TOPPING D10

מה הייתם מעדיפים?
נערך לאחרונה על ידי שלומי44 ב 15/04/2018 2:12, נערך פעם 1 בסך הכל.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #3 

מה השימוש, אילו אוזניות, מה התקציב?

שלומי44 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

@BUGY
·

לגבי התקציב, כמאה דולר. ואם אני לא טועה כל מה שצורף לרשימה נע באזור הסכום הזה.

אני מעדיף שלא למסגר את השאלה לדגם ספציפי של אונזיות/רמקולים, כמובן שאני מתכוון לכאלו שקיים בהם פוטנציאל שיפור עם DAC.

נאמר שהשאלה איזה מבין הדגמים יביא לאיכות שמע הטובה ביותר, לצד שאלת עלות/תועלת של אותו מוצר.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1248
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 166 פעמים

שליחה #5 

אלא אם אתה בארה"ב מחיר הריטייל הוא חסר משמעות במקרה של schiit.
משלוח פדקס פלוס מיסים יקפיצו את המחיר לשמיים.
סט מגני מודי אחרי עלות משלוח ומיסים מגיע ל1200-1300 שקלים.

במקרה של דאקים סיניים שממש לא יפלו בביצועים העלות הסופית תיהיה נמוכה בהרבה.

שלומי44 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

@Roy.T
·
בתור התחלה אקנה רק DAC אז אם למשל המודי אמור להיות משהו כמו 500, 600, אז אולי יהיה בעתיד במסדרופ והמשלוח יהיה זול יותר, ועניין המיסים.. אז אני עדיין לא שולל לגמרי. השאלה מה באמת עדיף.

איזה דאקים סינים לא יפלו באיכות? ה-SMSL?

לגבי הODAC זה אותו עניין כמו לגבי המודי?

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1248
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 166 פעמים

שליחה #7 

תלוי מאיפה אתה קונה, אם אתה מוצא ODAC במאסדרופ זה עדיף מאשר לקנות מאתר הבית של החברה
כי המשלוח יותר זול ובנוגע למיסים עם MD זה עניין של מזל.

אם אין לך מגבר אוזניות נורמלי, בשביל מה לפצל את הדאק והמגבר "ולהסתבך" פעמיים?
זה יותר נוח, יותר פרקטי, והרבה יותר כלכלי ללכת על מכשיר משולב מאשר שני מכשירים
נפרדים.

אם בכל זאת אתה מחפש רק דאק, יש מלא מכשירי ENTRY LEVEL סיניים עם שלא נופלים מהמודי
ואולי ההפך בחצי מחיר בפועל, עם שבבים שנחשבים מאוד איכותיים ותמיכת DSD ושאר ירקות.

לדוגמה:

https://www.aliexpress.com/item/2018-NE ... autifyAB=0

שלומי44 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

@Roy.T

תודה.
אבדוק את זה..

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 776
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

שליחה #9 

ODAC נשמע יותר אנליטי וקר מאשר MODI . אם יש לך אוזניות בהירות זה עלול להיות שילוב לא כיפי...

לדעתי ה MODI יותר 'מוצלח' מ ODAC, ולעומת זאת ה O2 יותר נעים מאשר ה MAGNI.
אם אתה נעול דווקא עליהם אז השילוב MODI+O2 יהיה לדעתי עדיף (מנסיון עם כולם).

בנימה אישית, לא הייתי קונה בשום מצב DAC ללא מגבר.
אם כבר אז ההפך. פשוט כי DAC (ובמיוחד אלו הספציפים) אינו מתוכנן לדחוף אוזניות או רמקוליםלא מוגברים, נקודה.

נימה עוד יותר אישית, נסה למצוא איזה AUDIO-GD NFB משומש או שאריות מלאי בחו'ל.

שלומי44 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

@LQDForce

תודה על שיתוף דעתך לגבי ODAC לעומת MODI. אקח את זה במכלול השיקולים, כלומר אם עד כה הייתי סגור על ODAC אז אני לא כל כך בטוח עכשיו.

דרך אגב - בנוסף ל-ODAC, יש גרסה מחודשת וזולה יותר (99$) שהיא OL DAC, מעניין אם עדיין נשמרת העדיפות לטובת ה-MODI מבחינת האפיון שדיברת עליו. אם כי, לגבי השקיפות, בכל זאת הדעת נותנת שדאק ששמו אובייקטיבי, ישמור על מהותו, כך שסביר להניח שזה עדיין רלוונטי. | ההבדלים > http://blog.jdslabs.com/2017/04/odac-vs-ol-dac/

לגבי שילוב או פיצול דאק ומגבר: כמו שאני רואה אתה לא הראשון שמציע לא לפצל. אני, מבלי להבין בתחום מוצא את ההיגיון בדעה הנגדית, בעיקר מבחינת האפשרות לשפר מרכיב אחד מבלי להכנס שוב לרכישת שני המרכיבים, אבל אני מסתכל על זה רק מזויות אחת צרה וחסרת ידע, אז אני גם לוקח את דעתי בערבון מוגבל מאוד. אז מה כל כך לא נכון בפיצול כזה?

לגבי מה שאמרת: "בנימה אישית, לא הייתי קונה בשום מצב DAC ללא מגבר.
אם כבר אז ההפך. פשוט כי DAC (ובמיוחד אלו הספציפים) אינו מתוכנן לדחוף אוזניות או רמקוליםלא מוגברים, נקודה."

רק לוודא שהבנתי אותך נכון - אתה מתכוון שלא הייתה קונה אותם מפוצלים או שלא הייתה קונה DAC אם אין לך מגבר אוזניות? אם התכוונת לאפשרות השנייה שאני מניח שלזה התכוונת, אז אני לא מתכנן להשתמש באופן קבוע באוזניות ישירות מה-DAC, אלא להוסיף בהמשך מגבר אוזניות (או לקנות עכשיו מגבר אוזניות ובהמשך DAC). אבל בכל מקרה, אמור להיות הבדל בין מה שמוציא מחשב נייד למה שמוציא DAC לאוזניות בלי מגבר? זה אמור להיות אותו דבר לא? לגבי רמקולים אני משתמש במוגברים אז שם אין בעיה?

לגבי מוצרים של AUDIO-GD NFB לא כל כך מצאתי אתר ברור ומסודר של מוצרים שלהם, אבל ממה שמצאתי נראה שהם מאוד יקרים (בשבילי), סביבות ה-400 דולר.. (גם בEBAY לא ראיתי מגוון של יד שנייה. יש אתר ייעודי לתחום האודיו יד 2 בחו"ל?) כמובן שאני מתכנן להשקיע בחיי הרבה יותר מזה על אודיו אבל בשלב הזה הוצאה כזו לא יישימה.

לגבי O2 יש לי שאלה קטנה אולי תדע לענות: יש ב-MD גרסה של 1.0/3.3V בעוד שכתוב באתר שזה מיועד ל-DAC שמוציא 2.1V, עד כמה זה משנה אם ה-DAC (כל שהוא) יהיה 2.0?

תודה רבה.
נערך לאחרונה על ידי שלומי44 ב 16/04/2018 2:54, נערך פעם 1 בסך הכל.

שלומי44 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

בהשוואה של ה-ODAC ל-OL DAC אני מוצא את הנתונים הבאים, ברור לי שלא יסבירו לי מה אומר כל אחד, רק השאלה בכל פרמטר אם יותר טוב שהמספר גבוהה יותר או נמוך יותר, פחות מעניין לגבי המכשיר הספיציפי, אלא באופן כללי כדי שאדע להשוות בין מכשירים אחרים. רוב הסיכויים שאני משלה את עצמי שאקבל תשובה אבל אין לי מה להפסיד אם אנסה.

SPECIFICATIONS: ODAC RevB OL DAC

Frequency Response: +/- 0.04 dB +/- 0.15 dB
%THD+N, 20-20kHz: < 0.0029 % < 0.0010
Noise, A-Weighted: -103 dBu -109 dBu
Dynamic Range (A-Weighted): > 112 dB > 114 dB
Crosstalk @ 1kHz, -10dBFS (RCA): -86.4 dB -108 dB
Sum of Jitter Components @ 11025 Hz: -112.3 dB -116 dB
IMD CCIF, -6.03 dBFS, 19/20kHz, 24/96k: 0.0015% 0.00033%
IMD SMPTE -2VRMS, 24/96k: 0.0015% 0.00031%
Linearity @ -90dBFS: -0.08 dB +/- 0.01 dB

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

אתה יכול לקחת את כל הנתונים היבשים האלו, להדפיס אותם על נייר ולנגב איתו את ה.. :oops:
המבחן היחיד הוא האוזניים שלך.

ולגבי רכישת DAC לפני מגבר - התכוונתי שאם אין לך מגבר אז אל תקנה קודם DAC. זה הרכיב היותר שקוף בשרשרת. קודם תבדוק מגבר.
DAC יכול להתחבר לרמקולים מוגברים, לא צריך מגבר בשביל זה.
2V-2.5V זה טווח מתאים. זה לא משנה כלל, לשאלתך הקודמת. מה גם שהתבלבלת ומדובר שם על GAIN . אין טעם לקנות את הגיין הנמוך 1x , מה גם שהמימוש של המגבר-שרת שבחרו שם נשמע טוב יותר עם גיין גבוה יותר (לדעתי האישית, לא בדיקה מדעית)

אני יכול לארגן לך את שניהם אם אתה רוצה לקחת ולהאזין. מודי + ODAC

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #13 

באופן כללי לגבי נתונים יבשים, כמה שיותר נמוך (% קטן יותר או מספר שלילי יותר) יותר טוב. אבל כמו שLQDForce הבהיר, הם לא שווים הרבה מעבר ל"נייר".

בין הODAC לModi2 שהיו אצלי, גם אני העדפתי את הModi2, שהיה אמנם בגירסה המשודרגת שלו (Uber), אבל לא בהרבה. אגב הOL DAC הזה שהזכרת זה לא איזה רוויזיה של ODAC אלא מכשיר חדש לגמרי, עם צ'יפ המרה שונה.

שלומי44 כתב:
אבל בכל מקרה, אמור להיות הבדל בין מה שמוציא מחשב נייד למה שמוציא DAC לאוזניות בלי מגבר? זה אמור להיות אותו דבר לא? לגבי רמקולים אני משתמש במוגברים אז שם אין בעיה?
...
·

זה לא אותו דבר. DAC מוציא סיגנל בעכבת מוצא גבוהה מאוד (מאות עד אלפי ohm) מיציאת הליין שלו ואילו במגברי אוזניות (סוליד-סטייט) לרוב זה כמה עשרות בודדות ביציאה. עכבת מוצא גבוהה תחתוך חלק ניכר מהבאס (החל מהאוקטבה הנמוכה ביותר) ותשאיר אותך עם צליל רזה "מתכתי" ולא נעים בדר"כ. מנסיון.

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

גם לי היה בדיוק את אותו סט, ה Modi2 Uber - עם אותה השוואה ל ODAC ואכן אותה התרשמות בדיוק (Y)

שלומי44 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

LQDForce

תודה על התגובה. אוקי עכשיו אני מבין. (לגבי הגיין - הבנתי נקודתית את מה שאמרת, אבל באופן רחב יותר זה עדיין לא ברור לי, אבל נראה שזה קצת מורכב אז אניח לזה כרגע) ותודה רבה גם על ההצעה לארגן לי את שני הדאקים להאזנה! נראה לי שבנתיים אין צורך.

Ilyan

תודה על התגובה.

יש מצב שאתה מתאר ממש בקצרה מה ההבדל העיקרי בין המודי הרגיל לבין הוובר לבין המולטיביט?
לגבי OL DAC, ידעתי שזה ציפ המרה שונה אבל חשבתי שזה בעצם נחשב לאותו מכשיר רק משודרג, אבל אני מבין שזה לא כך, אלא מכשיר אחר לגמרי, אם כך כל המוניטין של הODAC לא שייך כאן. והODAC עצמו (ב150 דולר פלוס משלוח ומס) כנראה פחות משתלם לרוכש ישראלי.

לגבי ההבדלים בין מה שמוציא DAC..

אם זה כך, אז מה שמוציא מגבר אוזניות (עכבה של עשרות בודדות) מתאים כמובן לאוזניות. ומה שמוציא דאק (עכבה גבוהה מאוד) יכול להתאים לרמקולים מוגברים אבל לא לאוזניות. ומה שמוציא המחשב נייד עצמו זה יותר דומה למה שמוציא מגבר אוזניות או יותר דומה למה שמוציא דאק? כי המחשב נייד מוציא באופן סביר גם לאוזניות (עם עכבה לא גבוה מאוד) וגם לרמקולים מוגברים, אז זה בטווח של בין דאק לטווח של מגבר אוזניות? (פחות או יותר)

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #16 

אין לי מושג לגבי המולטיביט, לא התעמקתי בזה. לגבי גירסת האובר, היה לו שם שלב יציאה אנלוגי יותר מורכב, חיבור לSPDIF (קואקסלי+אופטי) והזנת מתח נפרדת משנאי חיצוני במקום USB אז כנראה גם קצת יותר השקעה בספק.

לגבי המחשב הנייד שלך, אני לא יודע מה היציאות שיש לך שם. אני לא מכיר לפטופים עם יציאת ליין-אאוט אז סביר להניח שאתה מחבר מיציאת האוזניות ואז זה כמו מגבר אוזניות לכל דבר ועניין, רק מובנה.

שלומי44 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

@Ilyan
·

תודה רבה על ההסברים!

מה הכוונה שלב יציאה אנלוגי יותר מורכב ב-אובר?

לגבי המחשב נייד, הייתי צריך לדייק - אני מחבר ליציאת האוזניות. מה שעדיין ניסיתי להבין זה אם יציאת האוזניות במחשב מוציאה אות מוגברת כמו מגבר אוזניות, אז איך אין לכך השלכות (בהנחה שלא) בחיבור לרמוקלים מוגברים? כי הרי מגבר אוזניות לא מחברים לרמקולים מוגברים, האם התשובה היא בגלל שמדובר על הגברה חלשה מאוד?

GilSt
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #18 

שלומי44 כתב:@Ilyan
·

תודה רבה על ההסברים!

מה הכוונה שלב יציאה אנלוגי יותר מורכב ב-אובר?

לגבי המחשב נייד, הייתי צריך לדייק - אני מחבר ליציאת האוזניות. מה שעדיין ניסיתי להבין זה אם יציאת האוזניות במחשב מוציאה אות מוגברת כמו מגבר אוזניות, אז איך אין לכך השלכות (בהנחה שלא) בחיבור לרמוקלים מוגברים? כי הרי מגבר אוזניות לא מחברים לרמקולים מוגברים, האם התשובה היא בגלל שמדובר על הגברה חלשה מאוד?
...
·
רמקולים מוגברים (תלוי בדגם) בד"כ לוקחים בחשבון שיקבלו אות מיציאת אוזניות, לכן מתוכננים בהתאם.
במקרים לא מעטים לא תשמע הבדל ממשי בין יציאת אוזניות במחשב נייד לבין מגבר/דאק חיצוני.

שלומי44 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #19 

@GilSt
·

הבנתי.
תודה.

שלח תגובה