4K HDR 60HZ 4:4:4 (בקיצור - 18Gbps) על Denon X3400H
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אחת הסיבות שעברתי ל-Denon X3400H זה הטיפול המשופר שלו ב-4K. יש לו אפשרות להגדיר די בדיוק את ההגדרות של היציאה ואפשר גם לשלוט (דרך תפריט מיוחד) גם ב-EDID וגם להחליט איזה פיצ'רים לאפשר לו לתמוך ואיזה לא.
במקביל גם רכשתי 100% כבלים של monoprice שכולם rated עבור 18Gbps. אני משתמש בכבלים קצרים (חצי מטר).
אבל אם יש לי מקור של 4K 60HZ שמעביר את מלוא קצב התקשורת, מדי פעם יש לי הבזק של חוסר תקשורת. זה יכול להיות פעם בשעתיים אבל מספיק בשביל להוציא אותו מדעתי. החלפתי את כל הכבלים במסלול הבעייתי (appleTV 4K, חיבור למסך, חיבור לרסיבר).
מדובר בשריטה, כי בתאכלס אין לי באמת שום תוכן כזה, וקל לי מאוד להעביר את ה-AppleTV לעבוד ב-rate matched עם 30HZ, שמאפשר לי לקבל בתאכלס כל דבר שאני צריך בקצב הנכון. אבל ממש בא לי לעבוד על הקצה...
אין לי באמת דרך לוודא אם זה מגבלה של המסך או הרסיבר, אבל כרגע נראה לי שהרסיבר הוא צוואר הבקבוק. אם אני מוריד אותו ממצב enhanced ל-standard (מה שאומר שהוא יורד מ-10 ביט ל-8 ביט) הכל סבבה. מספיק גם שאני יורד ל-50HZ (למשל יס אולטרה או פרטנרTV או Sting) אז גם כאן הכל סבבה.
לפי ההוראות של Denon, מומלץ להשתמש במחבר הפיזי הקרוב ביותר ליציאות הוידאו (כלומר HDMI 7 כולל חיבור פנימי קצר יותר מ-HDMI 1) ואכן אני מחובר ב-HDMI 7.
אגב, כיביתי את שדרוגי הקושחה כי לא בא לי לאבד את DTS:X כשהמקור שלי הוא דולבי...
במקביל גם רכשתי 100% כבלים של monoprice שכולם rated עבור 18Gbps. אני משתמש בכבלים קצרים (חצי מטר).
אבל אם יש לי מקור של 4K 60HZ שמעביר את מלוא קצב התקשורת, מדי פעם יש לי הבזק של חוסר תקשורת. זה יכול להיות פעם בשעתיים אבל מספיק בשביל להוציא אותו מדעתי. החלפתי את כל הכבלים במסלול הבעייתי (appleTV 4K, חיבור למסך, חיבור לרסיבר).
מדובר בשריטה, כי בתאכלס אין לי באמת שום תוכן כזה, וקל לי מאוד להעביר את ה-AppleTV לעבוד ב-rate matched עם 30HZ, שמאפשר לי לקבל בתאכלס כל דבר שאני צריך בקצב הנכון. אבל ממש בא לי לעבוד על הקצה...
אין לי באמת דרך לוודא אם זה מגבלה של המסך או הרסיבר, אבל כרגע נראה לי שהרסיבר הוא צוואר הבקבוק. אם אני מוריד אותו ממצב enhanced ל-standard (מה שאומר שהוא יורד מ-10 ביט ל-8 ביט) הכל סבבה. מספיק גם שאני יורד ל-50HZ (למשל יס אולטרה או פרטנרTV או Sting) אז גם כאן הכל סבבה.
לפי ההוראות של Denon, מומלץ להשתמש במחבר הפיזי הקרוב ביותר ליציאות הוידאו (כלומר HDMI 7 כולל חיבור פנימי קצר יותר מ-HDMI 1) ואכן אני מחובר ב-HDMI 7.
אגב, כיביתי את שדרוגי הקושחה כי לא בא לי לאבד את DTS:X כשהמקור שלי הוא דולבי...
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9464
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1147 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
עופר - ברשותך אני רוצה להתלבש על השירשור ולשאול:
יש תפריט בדנון תחת Output Settings > Video Mode
מה ההמלצה לבחור שם:
AUTO
BYPASS
MOVIE
אם אני הבנתי נכון - עדיף BYPASS כדי שהסטרימר והמסך יבצעו את עיבוד התמונה - זה נכון?
תודה
מה ההמלצה לבחור שם:
AUTO
BYPASS
MOVIE
אם אני הבנתי נכון - עדיף BYPASS כדי שהסטרימר והמסך יבצעו את עיבוד התמונה - זה נכון?
תודה
@oferlaor
אני חושב שהבעיה היא ספציפית בהמרת הוידאו שעושה הרסיבר, אפילו אם אתה לא משתמש ב i/p scaler.
תעשה ניסוי ותכבה את Video Conversion, בנוסף ב Output Mode תבחר Game שמאופטם להעברת מידע הכי מהירה.
אתה מוכן להסביר מה הכוונה בזה:
@oris74
ב-3400H לא קיים מצב Bypass, אלא רק ב-1400H/2400H, ב-3400H מחליפה אותו הגדרת ה Video Conversion. אצלי במחשב עם המרת וידאו פועלת הייתי מקבל תמונה עם קצת מריחות צבע שהפריעו לי, ברגע שכיביתי את הפיצ'ר, הרסיבר עושה Passthrough נקי ללא שום עיבוד והתמונה מושלמת.
המינוס היחידי הוא כשמכבים את ההמרה, לא ניתן להציג את תפריט הרסיבר ב-Overlay על פני הוידאו המנוגן והתפריט מוצג במסך שחור שני.
אני חושב שהבעיה היא ספציפית בהמרת הוידאו שעושה הרסיבר, אפילו אם אתה לא משתמש ב i/p scaler.
תעשה ניסוי ותכבה את Video Conversion, בנוסף ב Output Mode תבחר Game שמאופטם להעברת מידע הכי מהירה.
אני גם עם ה-3400H, מעניין אותי מה ההגבלה פה.אגב, כיביתי את שדרוגי הקושחה כי לא בא לי לאבד את DTS:X כשהמקור שלי הוא דולבי......
@oris74
ב-3400H לא קיים מצב Bypass, אלא רק ב-1400H/2400H, ב-3400H מחליפה אותו הגדרת ה Video Conversion. אצלי במחשב עם המרת וידאו פועלת הייתי מקבל תמונה עם קצת מריחות צבע שהפריעו לי, ברגע שכיביתי את הפיצ'ר, הרסיבר עושה Passthrough נקי ללא שום עיבוד והתמונה מושלמת.
המינוס היחידי הוא כשמכבים את ההמרה, לא ניתן להציג את תפריט הרסיבר ב-Overlay על פני הוידאו המנוגן והתפריט מוצג במסך שחור שני.
נערך לאחרונה על ידי Zachn ב 12/04/2018 14:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9464
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1147 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
@Zachn
·
תודה!
אם כבר - מה לגבי i/p Scaler - מה ההמלצה - להפעיל או לא?
·
תודה!
אם כבר - מה לגבי i/p Scaler - מה ההמלצה - להפעיל או לא?
מהשוואה שעשיתי כשהוא פועל וכבוי, עדיף להשאיר אותו כבוי כי 99% שהטלויזיה עושה Upscale איכותי יותר. במקרה שלי עם מסך של סוני ה-Upscale הרבה יותר חד מהטלויזיה ללא התערבות של הרסיבר.oris74 כתב:@Zachn
·
תודה!
אם כבר - מה לגבי i/p Scaler - מה ההמלצה - להפעיל או לא?...
כנל לגבי Video Conversion, במקור 1080p ומעלה אני ממליץ לכבות את הפיצ'ר הזה כי העיבוד וידאו שעושה הרסיבר לא איכותי מספיק וגורם לטשטושים ומריחות צבע במיוחד בחיבור ל-PC.
אני עם מרנץ 5012, עד היום הכל היה דלוק, הייתי בטוח שעדיף שהרסיבר יעשה את הכל... תכלס מחובר כרגע רק שילד ומחשב, רוב הצפייה היא בשילד בעיקר, מחובר לטלוויזיה של טושיבה סטנדרטית HD. כדאי לכבות את כל השליטה של הרסיבר ולתת לטלוויזיה לעשות את העבודה ?
-
oferlaor
- מנהל

·1. אני כמובן במצב OFF. מציק איך שהממשק עובד, אבל אני ממילא לא ממש צריך את הממשק, זה כמובן לא מקור הבעיה.Zachn כתב:@oferlaor
אני גם עם ה-3400H, מעניין אותי מה ההגבלה פה.......
@oris74
המינוס היחידי הוא כשמכבים את ההמרה, לא ניתן להציג את תפריט הרסיבר ב-Overlay על פני הוידאו המנוגן והתפריט מוצג במסך שחור שני....
2. לגבי שאלתך, DTS בשלב כלשהו הוציאו שינוי ב-Terms of Service שאוסר שילוב של DTS:X עבור תכני דולבי מסויימים. בעדכון של כל הרסיברים שתומכים ב-DTS:X נכנס תיקון התוכנה הזה, ואני כיביתי עדכונים בכדי להמנע מלקבל אותו כי יש פיצ'רים ב-DTS:X (בעיקר בתחום ההמרה של תוכן סטריאו ל-multi channel) שעובד טוב יותר עם DTS:X. בכל מקרה זה מגבלה קטנה ולא מציקה אבל העדפתי לא לקבל אותה...
למה לעשות hijacking.... חחח.... התשובה היא שעדיף לכבות עיבוד תמונה של רסיברים, הם טובים בעיבוד צליל, לא בוידאו... כבר שנים שאני לא רואה רסיברים שעיבוד הוידאו שלהם משתווה למה שיש במסך סביר...oris74 כתב:עופר - ברשותך אני רוצה להתלבש על השירשור ולשאול:
מה ההמלצה לבחור שם:
AUTO
BYPASS
MOVIE
תודה
...
- sigamore
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4938
- נתן תודות: 525 פעמים
- קיבל תודות: 690 פעמים
@lion77
במקרה שלך המקסימום האפשרי הוא 1080.
לכן אני מאמין שאם תכבה את מתג ה scaler ברסיבר לא תבחין בכל הבדל לעומת המצב היום.
.... אלא אם אתה עדיין צופה בקלטות VHS ...
במקרה שלך המקסימום האפשרי הוא 1080.
לכן אני מאמין שאם תכבה את מתג ה scaler ברסיבר לא תבחין בכל הבדל לעומת המצב היום.
.... אלא אם אתה עדיין צופה בקלטות VHS ...
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !
@sigamore
·
חחח, עדיין שומע תקליטים וקלטות...
האמת שעד עכשיו קראתי חקרתי ובדקתי כל מה שקשרו לסאונד ולא בדקתי בכלל מה הרסיבר מסוגל ועושה בכל מה שקשור לוידאו, כיוונתי הכל על AUTO , נתתי לו אפשרות לעשות סקיילינג ואין לי מושג בעצם מה זה אומר כל אחד מהפונקציות האלו...
·
חחח, עדיין שומע תקליטים וקלטות...
האמת שעד עכשיו קראתי חקרתי ובדקתי כל מה שקשרו לסאונד ולא בדקתי בכלל מה הרסיבר מסוגל ועושה בכל מה שקשור לוידאו, כיוונתי הכל על AUTO , נתתי לו אפשרות לעשות סקיילינג ואין לי מושג בעצם מה זה אומר כל אחד מהפונקציות האלו...
@lion77
סקיילינג אומר שאתה נותן לרסיבר לעשות המרה לרזולוציה המקסימלית של המסך כשיש לך תמונה שהיא ברזולוציה נמוכה מזה, נכון גם עבור 1080p וגם עבור 4K. הטלויזיה שלך עושה את אותו דבר ומיועדת לזה, לכן אין טעם לתת לרסיבר לעשות את זה כי האיכות תהיה ירודה יותר.
Video Conversion פירושו לתת לרסיבר לפענח את אות הוידאו ולהציג אותו על המסך, במילים אחרות, עוד סוג של המרת וידאו, אבל מבלי לשנות רזולוציה. זה פיצ'ר שאין איתו בעיות ברזולוציות נמוכות יותר כמו למשל צפייה בשידורי יס או הוט, אבל כשאתה צופה בתוכן איכותי יותר על 1080p ומעלה מתחילות להיות בעיות כמו שכתבתי שהיו אצלי.
מומלץ לכבות גם את ה i/p scaler וגם את Video Conversion עבור מקורות כמו: PC, PS4, Shield שמעבירים תוכן באיכות גבוהה. כמו שנאמר ההגדרה הזו היא מקומית לפי אינפוט ספציפי אז ניתן שהיא תפעל בשידורי יס והוט אבל תהיה כבויה עבור PC ושות' בכניסות HDMI אחרות.
סקיילינג אומר שאתה נותן לרסיבר לעשות המרה לרזולוציה המקסימלית של המסך כשיש לך תמונה שהיא ברזולוציה נמוכה מזה, נכון גם עבור 1080p וגם עבור 4K. הטלויזיה שלך עושה את אותו דבר ומיועדת לזה, לכן אין טעם לתת לרסיבר לעשות את זה כי האיכות תהיה ירודה יותר.
Video Conversion פירושו לתת לרסיבר לפענח את אות הוידאו ולהציג אותו על המסך, במילים אחרות, עוד סוג של המרת וידאו, אבל מבלי לשנות רזולוציה. זה פיצ'ר שאין איתו בעיות ברזולוציות נמוכות יותר כמו למשל צפייה בשידורי יס או הוט, אבל כשאתה צופה בתוכן איכותי יותר על 1080p ומעלה מתחילות להיות בעיות כמו שכתבתי שהיו אצלי.
מומלץ לכבות גם את ה i/p scaler וגם את Video Conversion עבור מקורות כמו: PC, PS4, Shield שמעבירים תוכן באיכות גבוהה. כמו שנאמר ההגדרה הזו היא מקומית לפי אינפוט ספציפי אז ניתן שהיא תפעל בשידורי יס והוט אבל תהיה כבויה עבור PC ושות' בכניסות HDMI אחרות.
-
oferlaor
- מנהל

בהמשך לסיפור הזה. כמה נתונים נוספים
1. הבעיה רק ב 4:4:4. כאשר יורד ל 4:2:0 הכל סבבה.
2. כל הכבלים נבדקו בעזרת הכלי של דנון שבודק תאימות כבלי פרימיום. זה מקבץ כפתורים שמפעיל מצב דיאגנוזה שמאפשר הרצת בדיקת תאימות על ידי הכנסת כבל בין יציאה לכניסה...
3. כל הכבלים מאושרי פרימיום.
4. לדנון יש המלצה להריץ 60 הרץ דרך כניסות הגבוהות (כניסה 7 למשל).
https://denon.custhelp.com/app/answers/ ... ons%2C-hdr
האם אחרים בבעיה דומה ? מה ניסיתם ומה עבד לכם?
1. הבעיה רק ב 4:4:4. כאשר יורד ל 4:2:0 הכל סבבה.
2. כל הכבלים נבדקו בעזרת הכלי של דנון שבודק תאימות כבלי פרימיום. זה מקבץ כפתורים שמפעיל מצב דיאגנוזה שמאפשר הרצת בדיקת תאימות על ידי הכנסת כבל בין יציאה לכניסה...
3. כל הכבלים מאושרי פרימיום.
4. לדנון יש המלצה להריץ 60 הרץ דרך כניסות הגבוהות (כניסה 7 למשל).
https://denon.custhelp.com/app/answers/ ... ons%2C-hdr
האם אחרים בבעיה דומה ? מה ניסיתם ומה עבד לכם?
-
oferlaor
- מנהל

התפתחות בעלילה. לפני כמה ימים קפץ לי הסעיף ועשיתי הזמנה של כבלים חדשים מאמזון (לא monoprice), הם הגיעו אתמול (אין על אמזון!!!).
עשיתי את השינויים הבאים:
1. שדרוג קושחה ל-X3400 לגרסא האחרונה
2. החלפת כל שרשרת ה-HDMI מה-AppleTV לרסיבר, מהרסיבר ל-HD fury integral ומהאינטגרל למסך.
3. שדרוג קושחה ל-Integral
4. הדלקת מצב HDMI advanced של הרסיבר
5. מעבר ל-4K 60HZ 4:2:2 באפל TV (משום מה זמין 4:4:4 רק ב-50HZ).
בינתיים, טפו טפו, אין בעיות והפרעות HDMI כמו שהיו לי קודם. אני נוטה לחשוב שהבעיה לא היתה בכבלים (כחלק מהניסוי אני לא שדרגתי את הכל במכה, והתופעה נעלמה עוד לפני החלפת הכבלים), אלא דווקא בעובדה שלא הייתי בגרסאת קושחה האחרונה בכל הציוד.
אעדכן אם התופעה באמת נעלמה לאורך זמן. הפרעות כאלה בעייתיות במיוחד כשאני על המקרן כי לוקח לו יחסית הרבה זמן להתאושש מנפילות HDMI.
עשיתי את השינויים הבאים:
1. שדרוג קושחה ל-X3400 לגרסא האחרונה
2. החלפת כל שרשרת ה-HDMI מה-AppleTV לרסיבר, מהרסיבר ל-HD fury integral ומהאינטגרל למסך.
3. שדרוג קושחה ל-Integral
4. הדלקת מצב HDMI advanced של הרסיבר
5. מעבר ל-4K 60HZ 4:2:2 באפל TV (משום מה זמין 4:4:4 רק ב-50HZ).
בינתיים, טפו טפו, אין בעיות והפרעות HDMI כמו שהיו לי קודם. אני נוטה לחשוב שהבעיה לא היתה בכבלים (כחלק מהניסוי אני לא שדרגתי את הכל במכה, והתופעה נעלמה עוד לפני החלפת הכבלים), אלא דווקא בעובדה שלא הייתי בגרסאת קושחה האחרונה בכל הציוד.
אעדכן אם התופעה באמת נעלמה לאורך זמן. הפרעות כאלה בעייתיות במיוחד כשאני על המקרן כי לוקח לו יחסית הרבה זמן להתאושש מנפילות HDMI.