התקבלה החלטה לרכוש מקרן, תוך הסתייגות אחת - הימנעות מכבילה מסורבלת ולכן בדקתי בשבועות האחרונים שני מקרנים שעניינו אותי:
1. MI PROJECTOR
2. LG P1000U
אתחיל דווקא בשני - קראתי לא מעט והבנתי שמדובר במקרן לא רע בכלל, אבל כזה שפועל בטכנו' DLP בה אני פחות מעוניין (אנקדוטה - גיליתי שפער המחירים בין הארץ לבין רכישה מאמזון הוא על גבול השערורייה).
המקרן של שיאומי תפס לי העין - אני חובב את המוצרים של החברה מזה שנים (משתמש במכשירים שלהם כבר 5 שנים לערך), ולאחר בדיקה די מקיפה וקריאה לא מעטה, הבנתי שמדובר במקרן איכותי, חרף הנתונים היבשים שלו, וככל הנראה מדובר במקרן המתאים לצרכים שלשמם אני עתיד לרכוש מקרן - משחקי ספורט, סדרות דרך נטפליקס, סרטים מדי פעם ו-PS4 לעתים רחוקות - צפייה תעשה בשעות הערב, כך אין בעיה עם של החשכת האזור הזה לצורך צפייה).
מרחק הצפייה משתנה (ספה ממוקמת באמצע סלון - כך שאפשר לשחק איתה, אבל כרגע נמצאת כ-4 מ' מהקיר אך יכול להיות להגיע עד 7 מ' לערך).
גובה התקרה 2.8 מ'
מס' שאלות:
1. האם יש למישהו מחברי הקבוצה ניסיון מעשי עם המקרן של שיאומי (מודה כי ראיתי אותו בלייב והתמונה הייתה לא פחות ממדהימה, אבל עדיין שואל ומברר
2. מסך - בתחום הזה אין לי מושג ירוק. מקריאה הבנתי שישנם מס' פרמטרים המשפיעים על המחיר - מכני או ידני, גודל המסך והיחס שלו, איכות הבד.
בגלל השימוש המועט יחסית, לא הייתי להשקיע סכום כסף משמעותי על מסך אלא אם זה ישנה מהותית את איכות הצפייה שלי ולכן מתייעץ ושואל מה נכון על בסיס הנתונים שסיפקתי (בהנחה שמפתח התמונה במקרן של שיאומי הוא עד 150'').
תודה מראש לעל המסייעים