תהיות לפני שדרוג מקרן בא בימים

מקרנים קידמיים - Front Projector.
eliad2 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 942

שליחה

שלום לכולם,
אני נהנה ממקרן Optoma H30 כבר מעל עשור. כפרויקט פסח החלטתי לשפץ מהיסוד את החדר (הייעודי) ותוך כדי שאני מנסה לגלגל 30 מטר של כבל קומפוננט נפל לי האסימון שהמקרן עשה את שלו ושאפשר להשתדרג היום יחסית בזול למה שהיה אז...

אז קצת רקע:
- אני מחפש מקרן משומש FHD (לא מעוניין ב4K ולא מזיז לי תלת מימד)
- תקציב נמוך -2000-3000 ש"ח
- מרחק מהעדשה למסך בערך 4 מ'
- תקרת רביץ, מתקן תלוי כרגע על 3 ג'מבויים (בהמשך אסביר למה אני מציין את זה)
- מסך קיים 4:3 ברוחב 2 מטר (זה יוצא 90" נטו ב16:9 עם הרבה שטח מת)

התחלתי לרענן את הידע שלי בנושא שלא התעניינתי בו מעל לעשור ועלו בי מספר תהיות לפני שאני מוצא מחליף:

1. האם להחליף למשהו דומה וחדיש דוגמאת אופטומה 141/142/143 /HD29
או ללכת טיפה יותר אחורה בזמן ולחפש משהו קצת יותר רציני ? (כרגע בולט סוני 30es שנמצא בתקציב)
2. אם הולכים על הסוני ששוקל פי 3 מהאופטומה הקיים האם מנסיונכם תקרת רביץ חזקה מספיק להחזיק מקרן כזה או שעדיף לבנות מדף?
3. עד כמה זה נורא להישאר עם מסך 3:4 צנוע כמו שלי?
4. מה הכוונה במושג - מסך מתיחה?

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4811
שם מלא: שי כהן

שליחה

לפני מענה, מה הכוונה כבל 30 מטר? אם תחליף למקרן HD תצטרך להחליף לכבל HDMI, שלא ישרוד שידור באורך 30 מטר (כמה שידוע לי- כדאי לבדוק).

1. כדאי עקב תקציב וחוסר עניין ב 3D ו- 4K. יש לי את ה- HD29 לדעתי כיום מחירו באמזון בסביבות ה 3000 וקצת.
2. לא יודע.
3. אם הגודל לא מפריע לך כיום (אתה בוודאי משדר 16:9) אז תישאר עם זה. בכללי, אם אתה משדרג, כדאי גם מסך. אם הוא לא מתיחה, יכול לעלות כ 1K-1.5K - תלוי בגודל.
4. מסך שבשוליים שלו שזורים חוטים שמותחים את המסך לקבל תמונה חלקה ללא גלים. רלוונטי בעיקר במסכי 16:9.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

*בתוספת ל 4, הכוונה למסך נגלל. אם שלך מסך קבוע, זה לא רלוונטי.

eliad2 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

תודה על התשובות שי.

30 מטר הכוונה ל 10*3 (קומפוננט) אבל בפועל מספיק 7-8. מה שהתחיל אצלי את הכל זאת העובדה שאחרי השיפוץ אצטרך שוב לשים תעלה של 4 על 4 ס"מ לאורך כל החדר בשביל להכיל את כל הכבלים וזה מאוד מכוער ומפריע לשים רהיטים , בעוד שעם HDMI תספיק תעלה של 2.5 על 3 ס"מ. אבל זה שולי.. מה שחשוב שהמקרן עשה מעל 2000 שעות והתמונה שלו כבר דלת קונטרסט ומבאסת ביחס לכל דבר שנמכר היום.

המסך שלי הוא מסך גלילה בלי מתיחה. הרוחב 2 מטר שזה די בסדר אבל לא נחמד כמו מסך 16:9 בגלל כל השטח הריק שמציק בעיניים.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

הייתי ממליץ לך לעבור למסך 16:9. אם מדובר בחדר יעודי, ללא טלוויזיה, תבדוק אפשרות למסך קבוע, ואז לא תצטרך מתיחה.

eliad2 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

הייתי מאוד רוצה לשים מסך קבוע. אכן מדובר בחדר ייעודי בלי טלויזיה אבל בקיר של המסך יש חלון ולא כל כך מתאים לי להחשיך אותו קבוע כי החדר ישמש גם כחדר מוזיקה בשעות היום.

eliad2 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

טוב אז מקרן חדש עדיין אין , אבל השיפוץ מתקדם,ובשביל להרגע קצת קניתי סראונד לא שגרתי מהסדרה המסחרית של JBL שככל הנראה פורק מאולם קולנוע מתישהו , 16 קילו לאחד , נאלצתי לחבר אותם לקיר עם מתקנים של טלויזיות..

אבל הכיוון מתחמם לקראת סוני 50 או 55 , אז אם מישהו חשב להשתדרג ל4K אני אשמח לעזור בפינוי הסוני הישן.
גם מסך 100 יעזור לי מאוד , אם מישהו בדיוק חשב לשדרג ל120..
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

eliad2 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

עוד קצת תהיות בעקבות מצב השוק הנוכחי.
האם מנסיונכם או דעתכם , סוני 30 + מעבד תמונה חיצוני בסגנון Darbee יכול להגיע לתוצאה דומה לסוני 50 לבדו (שמכיל את הreality creation של סוני שה30 לא מכיל)?
ההבדלים בעלויות יהיו עצומים... אבל אם זה כיוון לא טוב אני אזנח אותו ואחכה עוד קצת להצעה טובה על ה50/55

עריכה: אחרי קצת חפירות אני רואה שהנושא של השוואה בין Darbee ל - RC די חרוש ובעלי מקרנים עם RC לרוב לא מוצאים הצדקה לתוספת Darbee , אבל זה עדיין לא מלמד אותי מה קורה שהבחירה היא בין Darbee בלבד ל - RC בלבד.

akira
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317

שליחה

מה הבעייה לשים מסך קבוע ותאורה? מסך קבוע הוא זול משמעותית ואיכותי, גם בלי כל ההתעסקות עם מנגנון גלילה.
בשביל אור למוזיקה, אפשר לשים תאורה - בכל מקרה צריך לשעות הערב-לילה...

eliad2 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

הייתי שמח למסך קבוע אבל יש חלון בקיר הזה וזה לא יראה טוב ומי רוצה לשבת באמצע היום עם מנורה וחלון מוחשך כמו אנה פרנק..

חזור אל “מקרנים”