מזגן לחדר שינה-אמין,שקט =אינוורטר ?

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
dada1983 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 248
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום,

אני מחפש מזגן לחדר שינה (בגודל 12 מטר מרובע ) וככזה הוא חייב להיות מאוד שקט ,לרוב יופעל בלילה.

יתר כן, אני מחפש את הדגם האמין והיעיל בתקציב שלי (העומד על כ3000 ש"ח)

במצב האידיאלי ,בחדר תשרור טמפ' אחידה ללא "מכות" קור או חום.

חשוב גם שלא יהיה יקר לתחזוקה .

הייתי רוצה להתמקד בדגמים מובילים, כאלה שאמינותם מוכחת

לאחר סבב בחנויות השונות, אוותר על טורנדו ומותגי מדבקה כמו מידאה\האייר.

מה דעתכם על אלקטרה או סמסונג כחברות באופן כללי ?

אשמח להמלצה על דגם ספציפי שיעשה עבודה טובה לאורך זמן .

סוג של "טויוטה קורולה" בעולם המיזוג (גם חברות שלא ציינתי כי אני רחוק מלהכיר את השוק הזה )

מצד אחד לא מלהיב (למשל לא תהיה שליטה אלחוטית או עיצוב מיוחד) ומצד שני יחזיק מעמד עם הגנה ליחידה הפנימית והחיצונית מפני עומסים \נפילות מתח \קורוזיה וטמפרטורות חיצוניות גבוהות+ לחות הנהוגות בקיץ (מתגורר בראשל"צ).

תודה

yosie22
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

אלקטרה אינוונטר לא בשום פנים ואופן

שליחה #2 

יש להם באג שהכרטיס החיצוני הולך .אחרי תיקון של החלפת כרטיס שעלה 937 שקל (רצו 1200 הורידו אחרי ויכוחים של שנה)
המזגן התקלקל שוב לאחר 6 חודשים תוקן במסגרת האחריות של החלפת כרטיס ועכשיו אחרי 6 חדשים שוב התקלקל.
השכן שלי החליף לפני שנה לתדיראן אני התחכמתי ואכלתי אותה.
אני ממליץ לא אינוונטר לא אלקטרה.

msex
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 322
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #3 

מה עם תדיראן ? ראיתי שיצא עכשיו דגם supreme שאמור להיות שקט מאוד. אני לא חושב שהוא אינוורטר.

עוקב

ran_lebvy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131
נתן תודות: 8 פעמים

שליחה #4 

msex כתב:מה עם תדיראן ? ראיתי שיצא עכשיו דגם supreme שאמור להיות שקט מאוד. אני לא חושב שהוא אינוורטר.

עוקב
...
לא אינוורטר, on/off. מגיע עכשיו גם עם 5 שנות אחריות מלאה.

liatav
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

תדיראן סופירם החדש של תדיראן בהחלט אחלה אבל לא בטוחה אם זה הכיוון שלך מבחינת העיצוב והוא גם עם וויפי מובנה. תנסה לבדוק על האלפא של תדיראן ממה שידוע לי הוא גם כרגע בא עם 5 שנות אחריות.

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #6 

כל מתקיני המזגנים שדיברתי איתם אמרו לי לא להתקרב לאינוורטרים כלל אלא אם כן מדובר ביפניים אבל אז זה עסק יקר.

yosie22
חבר פעיל
חבר פעיל

התקנתי אלפא 10 (לא אינוונטר ) של תדיראן

שליחה #7 

@msex
·רוב טכנאי המזגנים לא מתקרבים לאינוונטר .אלקטרה במקום להתנצל ולעשות "ריקול" לכל המזגני אינוונטר שלהם הם מנצלים את המצב כדי לסחוט מהלקוחות שלהם מחירים מופרזים לתיקון ה "באג " שבא ביחד עם המזגןץ
אם יש לך מזל והמזגן לא התקלקל אז הכל בסדר היה ויש תקלה בדרך כלל זה כרטיס חיצוני אז חבל"ז.

yosie22
חבר פעיל
חבר פעיל

התקנתי תדיראן אלפא 10

שליחה #8 

@msex
·עובד יפה ,שקט,וממזג הרבה יותר טוב מ4 יחידות אלקטרה שיש לי ,סה"כ שבוע נראה בהמשך אם היא אמינה בכל מקרה יש לי 5 שנים אחריות.

ran_lebvy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131
נתן תודות: 8 פעמים

Re: התקנתי תדיראן אלפא 10

שליחה #9 

yosie22 כתב:@msex
·עובד יפה ,שקט,וממזג הרבה יותר טוב מ4 יחידות אלקטרה שיש לי ,סה"כ שבוע נראה בהמשך אם היא אמינה בכל מקרה יש לי 5 שנים אחריות.
...
·מברוק, אתה תהנה ממנו.

shoko555
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

Re: אלקטרה אינוונטר לא בשום פנים ואופן

שליחה #10 

yosie22 כתב:יש להם באג שהכרטיס החיצוני הולך .אחרי תיקון של החלפת כרטיס שעלה 937 שקל (רצו 1200 הורידו אחרי ויכוחים של שנה)
המזגן התקלקל שוב לאחר 6 חודשים תוקן במסגרת האחריות של החלפת כרטיס ועכשיו אחרי 6 חדשים שוב התקלקל.
השכן שלי החליף לפני שנה לתדיראן אני התחכמתי ואכלתי אותה.
אני ממליץ לא אינוונטר לא אלקטרה.
...
·
הבעיה קיימת עם כל האינוורטרים בלי קשר ליצרן, מזגנים ומקררים.

היום בונים עם רכיבים אלק הכי זולים שאפשר למצוא, שיעבוד 3 שנים ולא יום מעבר.
התיקון יקר כי אף אחד לא יודע לתקן את המעגלים וצריך החלפה של מעגל בקרה שלם.

רכשתי לפני כמה שנים מקררים ומזגנים, התאמצתי ולבסוף מצאתי דגמים עם מדחסים רגילים.
ותנחשו מה, מזגנים עם מדחס רגיל לא בהכרח יותר צורכים יותר חשמל צריך פשוט להשוות את הדירוג האנרגטי!.

מדחסים רגילים הוכיחו את עצמם ונדיר שמדחס כזה יתקלקל.

נ.ב אני מניח שהאיכות של מזגני אינוורטר המיוצרים על ידי חברות כמו מיצובישי ופוג'יטסו טובה יותר אבל אין לי נסיון אישי.
קונה ציוד אודיו תקול.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7042
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1462 פעמים

שליחה #11 

לי יד אינוורטור של טורנדו במרתף הקולנוע הביתי שעובד כבר כשנה ואני מאוד מרוצה

שקט אפקטיבי ממזג לפי הטמפרטורה שניקבעה

שבע שנות אחריות!

richrach
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2250
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #12 

TADIRAN ALPHA 10

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #13 

@shoko555 (שמוליק)
·
הבעיה קיימת עם כל האינוורטרים בלי קשר ליצרן, מזגנים ומקררים.

הבעיה קיימת כאשר מתקמצנים על איכות הייצור לכרטיסים. בחברות היפניות הפיתרון שננקט שנים רבות הנו ייצור כרטיסים באיכות טובה וגבוהה, שבהם המרחק בין הרכיבים המתחממים הוא גדול יחסית, מלחימים קבלים +מוספטים בליגת הטופ ויש גוף קירור יעיל ומצוין ל-IPM (שזה המעבד שמכתיב תדרי עבודה למדחס ופולסים או מידת פתיחה של השסתום האלקטרוני בהתאם לנתונים שמקבל מ-4 רגשי טמפ', הוא אנלוגי ל-CPU שיש במחשב שלך). היפניים אף מפרידים את הפיקוד במעבה ל-2-3 כרטיסים - ספק כח, מסנן, ו-IPM כדי להרחיק מקורות חום זה מזה.

היום בונים עם רכיבים אלק הכי זולים שאפשר למצוא, שיעבוד 3 שנים ולא יום מעבר.

הרכיבים בנויים בדגמים הזולים לפעולה עד 7-9 שנים. בדגמים האיכותיים אפשר להגיע ל-15-20 שנה. ההפרש במחיר עושה את שלו. גם באירופה המותגים היפניים יקרים יותר מהסיניים. אבל בארץ הפער במחירים לעומת דגמים סיניים הפך ליותר גדול משמעותית מאשר באירופה בגלל ששוק המתקינים נותר ללא מיסוד וללא הסדרה. באירופה יש חובה להסמכה ממשלתית להתקין מזגנים ולהתעסק בגזי קירור (מה שעכשיו הופך ליותר קריטי בארץ בגלל המעבר לגזים דליקים בינונית R32). הבלגן ששורר בשוק המתקינים ככל הנראה יתוקן ב-2019 בהתערבותו של משרד העבודה, לפחות לפי מה שנכתב בעיתונות המקצועית, ואז אולי נוכל לאחר מכן לצפות לירידת מחירים של המותגים היפניים, לרמה אירופאית כך אני מקווה. היצרנים היפניים קבעו עם התחלת השיווק בארץ ליבואניות מחירים גבוהים מתוך כוונה תחילה להרחיק ממוצריהם את החאפרים שמשלמים להם 300-400 שקל להתקנה. כאשר מתקינים מזגן באיכות טובה, לדוגמה דייקין, עם מתקין במחיר גבוה מהמקובל (בסדר גודל 800-1000 שקל, תלוי באורך הצנרת) הוא יקדיש זמן עבודה ארוך יותר להתקנה כולל שימוש במשאבת ואקום.

התיקון יקר כי אף אחד לא יודע לתקן את המעגלים וצריך החלפה של מעגל בקרה שלם.

נכון. היבואניות לא מגלגלות עלות ייצור נטו לצרכן, כי הן רוצות שתקנו עוד פעם מזגן או תשלמו על שיפוץ במחיר שמבחינתן נותן ריווחיות גבוהה. במעבדת אלקטרונאים פרטית תיאורטית אפשר לתקן, אבל בלי עמדת בדיקה יהיה קשה לדעת אם השיפוץ מצליח. במעבדות השירות של יבואניות המזגנים יש עמדות בדיקה (דגמי אינוורטר ישנים עומדים על מיתלה מחוברים למאייד באותו חדר). מעת לעת השירות מחליט לסלק עמדות ישנות מידי, כי תקופת התמיכה נגמרה אחרי שאותו דגם יצא מהקטלוג או שצריך לפנות מקום לדגמים נבדקים עדכניים יותר, ואז מפסיקים לעשות שיפוצים ומודיעים ללקוחות שאין יותר חלפים.

רכשתי לפני כמה שנים מקררים ומזגנים, התאמצתי ולבסוף מצאתי דגמים עם מדחסים רגילים.
ותנחשו מה, מזגנים עם מדחס רגיל לא בהכרח יותר צורכים יותר חשמל צריך פשוט להשוות את הדירוג האנרגטי!.

הדרוג האנרגטי בארץ למזגני עם תפוקה משתנה הנו פגום מיסודו. למעשה הוא יחייב רגולציה בעתיד כאשר הרגולטור יבין שהדרוג בהתבסס עם מדידה בנקודת עבודה נומינלית לא מאפשר מדידות נכונות ומדוייקות. באירופה לא קובעים יותר COP אלא SEER ו-SCOP. כל דגם אינוורטר מוגדר ל-% עומס מדחס שונה (=תפוקה או הספק טרמי שונים) ובטמפ' אחרת, וכך מחשבים נכון יותר את הנצילות שהיא עונתית.

מדחסים רגילים הוכיחו את עצמם ונדיר שמדחס כזה יתקלקל.

בעיות יכולות להיות גם במדחסים וגם באלקטרוניקה. מדחסי אינוורטר, לא משנה אם הדגם באיכות גבוהה או בסיסית, מתקלקלים מהר מאוד במצב שבו הם עבדו בפול לואד לאורך כל הזמן או להרבה שעות בעונה. לכן חובה להתעלם מהתפוקה המירבית בעת התאמת חדר לדגם אינוורטר. בפול לואד יש מצב של זרם מירבי שלא תמיד משפיע על הכרטיסים (אלא אם כן יוצרו באיכות נמוכה) אלא מביא ל-compressor burn off, מצב שבו המדחס נתקע נשרף מבפנים ו"מתאבד" על הכרטיס שמזין אותו. לכן לא מומלץ להחליף כרטיסים - מרגע שיש קריסה זה אומר שיש גם בעיה אפשרית במדחס, ובפעם הבאה שהמדחס נתקע או מגמגם הכרטיס מתקלקל שוב. אפשר להימנע מזה ע"י בחירת תפוקה נומינלית מתאימה לחדר.

נ.ב אני מניח שהאיכות של מזגני אינוורטר המיוצרים על ידי חברות כמו מיצובישי ופוג'יטסו טובה יותר אבל אין לי נסיון אישי.

אצלי יש מזגן מיצובישי MSZ-FA25VA שנרכש ב-2006. אחרי 12 שנה, וללא כל קריאת שירות, עדיין עובד מצויין.
·
נערך לאחרונה על ידי verborn ב 22/07/2018 19:30, נערך פעם 1 בסך הכל.

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

verborn כתב:הרכיבים בנויים בדגמים הזולים לפעולה עד 7-9 שנים. בדגמים האיכותיים אפשר להגיע ל-15-20 שנה. ההפרש במחיר עושה את שלו. גם באירופה המותגים היפניים יקרים יותר מהסיניים. אבל בארץ הפער במחירים לעומת דגמים סיניים הפך ליותר גדול משמעותית מאשר באירופה בגלל ששוק המתקינים נותר ללא מיסוד וללא הסדרה. באירופה יש חובה להסמכה ממשלתית להתקין מזגנים ולהתעסק בגזי קירור (מה שעכשיו הופך ליותר קריטי בארץ בגלל המעבר לגזים דליקים בינונית R32). הבלגן ששורר בשוק המתקינים ככל הנראה יתוקן ב-2019 בהתערבותו של משרד העבודה, לפחות לפי מה שנכתב בעיתונות המקצועית, ואז אולי נוכל לאחר מכן לצפות לירידת מחירים של המותגים היפניים, לרמה אירופאית כך אני מקווה.
...
·למה יש לי תחושה שמחירי הסינים יעלו במקום שמחירי היפנים ירדו?

verborn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #15 

הניסיונות של התאחדות קבלני מיזוג האוויר ליישום רגולציה חדשה מוצדקות לחלוטין.

ימים יגידו מה יקרה. קשה לי להאמין בזה שיעלו מחירים למותגים הסיניים עקב רגולציה למתקינים.

אני בעד ההסדרה לא רק בגלל נושא התימחורים למזגנים האיכותיים, אלא גם משום שמאוד מתסכל שבמצב הקיים קשה למצוא מתקינים עם משאבת ואקום.

מעבר לכך, יש גם את נושא הבטיחות בעבודה עם הגז R32 כאשר הוא יהיה מותר לשיווק. יש מבחינת היצרנים כללי אסור ומותר בהתקנות למזגנים מבוססי גז זה, ובאופן מחמיר ביחס לדגמי R410. ההתאחדות עשתה מאמצים גדולים לדחוף לרגולציה בגלל נושא הבטיחות.

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

העובדות שכתבת אולי נכונות, אבל כשאני רואה "התאחדות" ו"רגולציה" באותו משפט זה מתורגם אצלי אוטומטית ל$$$

teenet
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 787
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #17 

richrach כתב:TADIRAN ALPHA 10
...
·
גם אצלי...:-)

shshmul
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 732
שם מלא: שמוליק
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #18 

הכל עניין של מזל.אני רכשתי 3 מזגני תדיראן לחדרים.בדיוק לאחר 3 שנים שהאחריות נגמרה שלושתם הפסיקו לעבוד,הלכו הכרטיסים בכולם.
היום אני עם טורנדו אינוורטר עם 7שנים אחריות מלאות. שקט נפשי 7 שנים.
עוד 7 שנים נראה.....
RECIVER-------------- DENON 6500H
FR. SPEAKERS---------- B&W 703 S2
CENTER------------- B&W HTM71 S2
SUR. SPEAKERS------------ KEF T301
ATM. SPEAKERS----------- KEF T101
SUBWOOFER---- SVS SB-16 ULTRA
SCREEN --------------LG OLED C9 "77

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

לכל מי שמדבר על 7 שנות אחריות - הן לא שוות כלום אם צריך לממש אותן כל שבוע...

shshmul
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 732
שם מלא: שמוליק
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #20 

ag43 כתב:לכל מי שמדבר על 7 שנות אחריות - הן לא שוות כלום אם צריך לממש אותן כל שבוע...
...
·בינתיים הכל עובד פיקס כבר מספר חודשים והכי חשוב שקט מוחלט.
וכמו שרשמתי לעיל הכל עניין של "מזל" לא רק במזגנים,אלא בכל מוצר....

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”