באיזה קודק נטפליקס משתמשים?
שלום
נטפיקס עובדת עם מכשיר אנדרויד חדישים, כגון כרומקאסט אולטה שתומך ב HEVC. אני מניח ששידור 4k יהיה מבוסס HEVC. אבל בו זמנית נטפיקס תומכת במכשירים ישנים יותר כמו כרומקסט מדור ראשון או טלויזיות שלא תומכות ב HEVC אלא רק ב MPEG4. האם זה אומר שהם משדרים כמה סוגי סטרימים בפורמטים שונים? אם כן, האם כך זה ישאר לנצח או שיום אחד הם יפסיקו לתמוך במכשירים ישנים ללא תמיכה ב HEVC?
תודה
נטפיקס עובדת עם מכשיר אנדרויד חדישים, כגון כרומקאסט אולטה שתומך ב HEVC. אני מניח ששידור 4k יהיה מבוסס HEVC. אבל בו זמנית נטפיקס תומכת במכשירים ישנים יותר כמו כרומקסט מדור ראשון או טלויזיות שלא תומכות ב HEVC אלא רק ב MPEG4. האם זה אומר שהם משדרים כמה סוגי סטרימים בפורמטים שונים? אם כן, האם כך זה ישאר לנצח או שיום אחד הם יפסיקו לתמוך במכשירים ישנים ללא תמיכה ב HEVC?
תודה
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20177
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
4K אכן משתמש ב-HEVC, ושאר התכנים ב-H.264 עד כמה שידוע לי.
רק נטפליקס יודעים (וגם זה לא בטוח) מה הם יעשו בעתיד בנוגע לזה, אבל אני בספק אם הם פתאום יעבירו את כל התוכן ל-HEVC.
רק נטפליקס יודעים (וגם זה לא בטוח) מה הם יעשו בעתיד בנוגע לזה, אבל אני בספק אם הם פתאום יעבירו את כל התוכן ל-HEVC.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
נטפליקס הם שירות VOD ולכן הם לא "משדרים" כלום.
השרתים שלהם מעבירים ללקוח את הסטרים המיטבי בהתאם לתמיכת החומרה הספציפית וליכולת הביט-רייט של תשתית האינטרנט שלו. כל תכן קיים אצלהם בשרתים במגוון קידודים שונים במקביל.
השרתים שלהם מעבירים ללקוח את הסטרים המיטבי בהתאם לתמיכת החומרה הספציפית וליכולת הביט-רייט של תשתית האינטרנט שלו. כל תכן קיים אצלהם בשרתים במגוון קידודים שונים במקביל.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
נטפליקס עובדים בשיטה מעניינת ודי ייחודית. מכיוון שהם מבינים שלכל פלטפורמה יש פורמט אחר שעלול להתאים לו הם עושים המרה להרבה פורמטים במקביל (חלק מהם עוברים אריזה בשיטת Just in time כך שבפועל הם מחזיקים עותק אחד ורק אורזים את הקבצים לפי לצורך). זה אומר שיש להם כלפי חוץ HEVC, H264 וגם VP9 (אם זה תוכן HDR אז גם HDR וגם SDR). הם מקודדים בכל אחד מהפורמטים בכמה קצבים ואורזים לאין ספור שיטות שונות, כולל Widevine adaptive, HLS, fairplay ומיקרוסופט Playready בכל קצב מ-360P ועד 4K (יש להם גם כמה קצבי נתונים לרזולוציות הגבוהות). הכל מוגן DRM. בסופו של דבר, כל קובץ נשמר בהרבה מאוד קצבים ופורמטים. ככה זה כשאין לך מגבלות של שרתים או אחסון...
אכן כפי שנאמר הם עובדים עם כמה פורמטים שונים,
ובקרוב הם אמורים לעבוד עם פורמט עוד יותר חדש: AOMedia Video 1 (AV1), שגם גוגל ועוד רבים אחרים אמורים להשתמש בו.
מדובר בדור הבא של vp9 שאמור להיות יותר טוב מ-hevc ויותר חשוב חופשי לשימוש
ובקרוב הם אמורים לעבוד עם פורמט עוד יותר חדש: AOMedia Video 1 (AV1), שגם גוגל ועוד רבים אחרים אמורים להשתמש בו.
מדובר בדור הבא של vp9 שאמור להיות יותר טוב מ-hevc ויותר חשוב חופשי לשימוש
- oferlaor
- מנהל

@havrik
·AV1 רק נסגר לאחרונה ולפני כמה שבועות רק עבר review (פייסבוק שחררו מידע) שמראה שהוא רק טיפה יותר יעיל מ-HEVC (לפחות 20% יותר יעיל מ-VP9).
עדיין חסר לא מעט עבודה בשביל שהוא יהפוך לתקן, לדעתי זה יקרה ב-2019.
·AV1 רק נסגר לאחרונה ולפני כמה שבועות רק עבר review (פייסבוק שחררו מידע) שמראה שהוא רק טיפה יותר יעיל מ-HEVC (לפחות 20% יותר יעיל מ-VP9).
עדיין חסר לא מעט עבודה בשביל שהוא יהפוך לתקן, לדעתי זה יקרה ב-2019.
·כשאני מפעיל סרט ב4K הוא מתחיל באיכות נמוכה וביט רייט נמוך, ולאט לאט עולה עד למקסימום.oferlaor כתב:נטפליקס עובדים בשיטה מעניינת ודי ייחודית. מכיוון שהם מבינים שלכל פלטפורמה יש פורמט אחר שעלול להתאים לו הם עושים המרה להרבה פורמטים במקביל (חלק מהם עוברים אריזה בשיטת Just in time כך שבפועל הם מחזיקים עותק אחד ורק אורזים את הקבצים לפי לצורך). זה אומר שיש להם כלפי חוץ HEVC, H264 וגם VP9 (אם זה תוכן HDR אז גם HDR וגם SDR). הם מקודדים בכל אחד מהפורמטים בכמה קצבים ואורזים לאין ספור שיטות שונות, כולל Widevine adaptive, HLS, fairplay ומיקרוסופט Playready בכל קצב מ-360P ועד 4K (יש להם גם כמה קצבי נתונים לרזולוציות הגבוהות). הכל מוגן DRM. בסופו של דבר, כל קובץ נשמר בהרבה מאוד קצבים ופורמטים. ככה זה כשאין לך מגבלות של שרתים או אחסון......
ומידי פעם יש נפילות והאיכות יורדת ועולה וכו וכל זה בלי עצירות או תקיעות.
לפי מה שרשמת, איך בפועל מתבצע כל עניין ההעברות בין הקבצים השונים באלפית השניה?
גם אם כל הקבצים מנוגנים במקביל עדין בהעברה בין קובץ לקובץ לא אמורה להיות עצירה כלשהיא?
·dudutr כתב:·כשאני מפעיל סרט ב4K הוא מתחיל באיכות נמוכה וביט רייט נמוך, ולאט לאט עולה עד למקסימום.......
ומידי פעם יש נפילות והאיכות יורדת ועולה וכו וכל זה בלי עצירות או תקיעות.
לפי מה שרשמת, איך בפועל מתבצע כל עניין ההעברות בין הקבצים השונים באלפית השניה?
גם אם כל הקבצים מנוגנים במקביל עדין בהעברה בין קובץ לקובץ לא אמורה להיות עצירה כלשהיא?...
יותר הגיוני שיש קובץ מאסטר אחד לכל רזולוציה מקסימאלית אבל קצב הנתונים משתנה דינאמית לכל סטרים. הרזולוציה נבחרת אוטומטית בצד הנגן בהתאם לקצב הנתונים.
- oferlaor
- מנהל

נתחיל בהסבר הבסיסי של איך עובד HLS. שים לב שבפועל כבר פחות עובדים ככה, אבל נניח לזה רגע.
יש קובץ Master manifest שכולל את ההגדרות של הרזולוציות, קצבי הנתונים, התרגומים השונים וקבצי האודיו השונים.
מתחת לכל מניפסט כזה יש תת-מניפסט שמגדיר את כל הקטעים עבור רזולציה מסויימת. הסרט עצמו מורכב ממקטעים שאורכם נניח 10 ש' (כיום ההמלצה היא 6, אבל בעבר 10 ש' היה נפוץ). מקטע כזה של 10 שניות כולל I-FRAME והוא self contained (הוא לא דורש ידע היסטורי).
עכשיו אם אני מנגן וידאו, אני כל הזמן מושך מקטעים עתידיים של 10 שניות. אני מודד את רוחב הפס (יש כמה שיטות, לפי ממוצע רץ של רוחב הפס לפי כמה מקומות חסרים לי בבאפר וכו'). עכשיו כשאני מושך את הבלוק הבא אני יכול לבחור את המקטע הגבוה ביותר כל עוד הוא מתחת לגג של קצב הנתונים שלי.
אם פתאום יורד קצב הנתונים הזמין, המקטע הרלווטי מסתיים וזה שאחריו ימשך מקטע נמוך יותר.
יש קובץ Master manifest שכולל את ההגדרות של הרזולוציות, קצבי הנתונים, התרגומים השונים וקבצי האודיו השונים.
מתחת לכל מניפסט כזה יש תת-מניפסט שמגדיר את כל הקטעים עבור רזולציה מסויימת. הסרט עצמו מורכב ממקטעים שאורכם נניח 10 ש' (כיום ההמלצה היא 6, אבל בעבר 10 ש' היה נפוץ). מקטע כזה של 10 שניות כולל I-FRAME והוא self contained (הוא לא דורש ידע היסטורי).
עכשיו אם אני מנגן וידאו, אני כל הזמן מושך מקטעים עתידיים של 10 שניות. אני מודד את רוחב הפס (יש כמה שיטות, לפי ממוצע רץ של רוחב הפס לפי כמה מקומות חסרים לי בבאפר וכו'). עכשיו כשאני מושך את הבלוק הבא אני יכול לבחור את המקטע הגבוה ביותר כל עוד הוא מתחת לגג של קצב הנתונים שלי.
אם פתאום יורד קצב הנתונים הזמין, המקטע הרלווטי מסתיים וזה שאחריו ימשך מקטע נמוך יותר.