אני מתכנן לעשות קולנוע ביתי בסלון באמצעות מקרן. זה המקרן הראשון שלי אז בשבועות האחרונים אני בעיקר קורא ולומד את העסק הזה ומגלה כמה פרטים צריך להכיר! אשמח אם מישהו יוכל לאמת את המסקנות שלי ולהביע דעה לגבי התכנון.
עומק החדר הוא 440 ס״מ וגובה התקרה 265 ס״מ. להבנתי, בנתונים האלה אם אבחר מסך 16:9 הוא אמור להיות כ-"112 ואמור להיות תלוי כך שהקצה התחתון שלו כ-75 ס״מ מעל הרצפה והקצה העליון שלו כ-50 ס״מ מהתקרה (כלומר דרופ + מנגנון). החישוב המלא שלי נמצא בסוף.
האם הנתונים האלה נשמעים הגיוניים?
לגבי יחס המסך: הבנתי שלטלוויזיה כדאי בעיקר 16:9 בעוד שלסרטים עדיף 1:2.35. בפועל כנראה שנראה בזה בעיקר סרטים וגם קצת טלוויזיה. אבל החלטתי 16:9 משתי סיבות:
1. זה היחס של המקרן שאני כנראה מתכנן לקנות, אז לפחות שימלא את כל המסך כשאנחנו רואים טלוויזיה
2. חשבתי לקנות grandview ובארץ מחזיקים רק 16:9.
למה grandview? כי זה מה שמצאתי בארץ... כן, אני יכול להזמין מחו״ל אבל מעדיף במקרה הזה לקנות מקומי, עם אחריות מה גם שאני לא רוצה שהוא יינזק במשלוח מחו״ל. בגודל הזה אני רוצה מסך מתיחה אז בינתיים נראה לי הכי הגיוני לקנות גרנדויו מגולדטק - אבל אין לי באמת מושג איך המסכים האלה ואם באמת עדיף לקנות בארץ ולא בחו״ל. למסכים שלהם יש גובה מנגנון של 14 ס״מ ועוד 40 ס״מ דרופ, כלומר אמורים להיות בסדר מבחינת גובה התקרה.
מה שכן, הם באים בגדלים של ״100, ״106 ואז ״120. בהינתן שאני צריך ״112, עדיף ללכת לקטן יותר או לגדול יותר? אם אקנה ״120 האם זה ייראה טוב בחדר הזה או שנתבאס שהוא גדול מדי?
לגבי מקרן. התלבטתי בין הדגמים הבאים:
Optoma UHD60, Epson 5040, JVC X5900
נראה שה JVC נחשב הכי טוב - אבל הוא גם הכי יקר אז אני ממש מתלבט - כמה ההבדל משנה?
רסיבר: יש לי כבר Sony STR-DH540 שעובד סבבה וחוץ מזה שאין לו Atmos אני לא רואה בו חסרונות אז בינתיים אשאר איתו. לגבי כבל, הבנתי שזה סיפור למצוא כבל מספיק אורך כדי לחבר אותו למקרן ב 18Gbps ושאפשר ללכת או על HD Base T או עדיף על כבל HDMI אקטיבי, כמו זה: https://www.kramerav.com/il/product/CLS-AOCH/60
רמקולים: יש לי רמקולים ישנים, פשוטים, בני איזה 20 שנה. הייתי רוצה לשדרג אבל לא יודע עדיין למה - את זה עוד לא חקרתי. הסיבה היחידה שאני שוקל לא לשדרג (לפחות לא כרגע) זה כספי, במיוחד אם אחליט לקנות את ה JVC. אבל אם יש לכם המלצות על סט רמקולים בנניח פחות מ 5K אני אשמח לשמוע.
אגב, המסך הולך להיות תלוי לפני ויטרינת יציאה למרפסת. כן, אני יודע שזה נשמע איום אבל יהיה תריס נגלל חשמלי ככה שהוא אמור להיסגר בלי חריצים ובכל מקרה הסיכוי שנראה במהלך היום די שואף לאפס ככה שזה פחות מדאיג אותי. אם מישהו חושב שזה רעיון ממש גרוע, אשמח לשמוע.
זהו, כל הערה, תיקון, הצעה אחרת תתקבל בברכה!
תודה רבה!
נ.ב.
החישוב המלא שלי למסך הוא כזה:
להבנתי, גובה המסך אמור להיות שליש ממרחק הישיבה. נניח שהראש לא צמוד לקיר, ניקח עומק של 420 ס״מ ונקבל גובה של 140 ס״מ. עם מסך 16:9 זה יוצא ״112.
בנוסף לזה, קראתי שהמסך אמור להיות תלוי כך שקו השליש התחתון נמצא בגובה העיניים שהוא בממוצע "48=122cm. במסך שתיארתי זה אומר שהוא אמור להיות בערך 75 ס״מ מעל הרצפה. גובה התקרה שלנו 265 ס״מ מה שאומר שהקצה העליון של המסך צריך להיות בערך 50 ס״מ מהתקרה.