התייעצות לקולנוע ביתי ראשון עם מקרן

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
אלון4000 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן :-)
אני מתכנן לעשות קולנוע ביתי בסלון באמצעות מקרן. זה המקרן הראשון שלי אז בשבועות האחרונים אני בעיקר קורא ולומד את העסק הזה ומגלה כמה פרטים צריך להכיר! אשמח אם מישהו יוכל לאמת את המסקנות שלי ולהביע דעה לגבי התכנון.

עומק החדר הוא 440 ס״מ וגובה התקרה 265 ס״מ. להבנתי, בנתונים האלה אם אבחר מסך 16:9 הוא אמור להיות כ-"112 ואמור להיות תלוי כך שהקצה התחתון שלו כ-75 ס״מ מעל הרצפה והקצה העליון שלו כ-50 ס״מ מהתקרה (כלומר דרופ + מנגנון). החישוב המלא שלי נמצא בסוף.
האם הנתונים האלה נשמעים הגיוניים?

לגבי יחס המסך: הבנתי שלטלוויזיה כדאי בעיקר 16:9 בעוד שלסרטים עדיף 1:2.35. בפועל כנראה שנראה בזה בעיקר סרטים וגם קצת טלוויזיה. אבל החלטתי 16:9 משתי סיבות:
1. זה היחס של המקרן שאני כנראה מתכנן לקנות, אז לפחות שימלא את כל המסך כשאנחנו רואים טלוויזיה
2. חשבתי לקנות grandview ובארץ מחזיקים רק 16:9.

למה grandview? כי זה מה שמצאתי בארץ... כן, אני יכול להזמין מחו״ל אבל מעדיף במקרה הזה לקנות מקומי, עם אחריות מה גם שאני לא רוצה שהוא יינזק במשלוח מחו״ל. בגודל הזה אני רוצה מסך מתיחה אז בינתיים נראה לי הכי הגיוני לקנות גרנדויו מגולדטק - אבל אין לי באמת מושג איך המסכים האלה ואם באמת עדיף לקנות בארץ ולא בחו״ל. למסכים שלהם יש גובה מנגנון של 14 ס״מ ועוד 40 ס״מ דרופ, כלומר אמורים להיות בסדר מבחינת גובה התקרה.
מה שכן, הם באים בגדלים של ״100, ״106 ואז ״120. בהינתן שאני צריך ״112, עדיף ללכת לקטן יותר או לגדול יותר? אם אקנה ״120 האם זה ייראה טוב בחדר הזה או שנתבאס שהוא גדול מדי?

לגבי מקרן. התלבטתי בין הדגמים הבאים:

Optoma UHD60, Epson 5040, JVC X5900

נראה שה JVC נחשב הכי טוב - אבל הוא גם הכי יקר אז אני ממש מתלבט - כמה ההבדל משנה?

רסיבר: יש לי כבר Sony STR-DH540 שעובד סבבה וחוץ מזה שאין לו Atmos אני לא רואה בו חסרונות אז בינתיים אשאר איתו. לגבי כבל, הבנתי שזה סיפור למצוא כבל מספיק אורך כדי לחבר אותו למקרן ב 18Gbps ושאפשר ללכת או על HD Base T או עדיף על כבל HDMI אקטיבי, כמו זה: https://www.kramerav.com/il/product/CLS-AOCH/60

רמקולים: יש לי רמקולים ישנים, פשוטים, בני איזה 20 שנה. הייתי רוצה לשדרג אבל לא יודע עדיין למה - את זה עוד לא חקרתי. הסיבה היחידה שאני שוקל לא לשדרג (לפחות לא כרגע) זה כספי, במיוחד אם אחליט לקנות את ה JVC. אבל אם יש לכם המלצות על סט רמקולים בנניח פחות מ 5K אני אשמח לשמוע.

אגב, המסך הולך להיות תלוי לפני ויטרינת יציאה למרפסת. כן, אני יודע שזה נשמע איום אבל יהיה תריס נגלל חשמלי ככה שהוא אמור להיסגר בלי חריצים ובכל מקרה הסיכוי שנראה במהלך היום די שואף לאפס ככה שזה פחות מדאיג אותי. אם מישהו חושב שזה רעיון ממש גרוע, אשמח לשמוע.

זהו, כל הערה, תיקון, הצעה אחרת תתקבל בברכה!

תודה רבה!

נ.ב.
החישוב המלא שלי למסך הוא כזה:
להבנתי, גובה המסך אמור להיות שליש ממרחק הישיבה. נניח שהראש לא צמוד לקיר, ניקח עומק של 420 ס״מ ונקבל גובה של 140 ס״מ. עם מסך 16:9 זה יוצא ״112.
בנוסף לזה, קראתי שהמסך אמור להיות תלוי כך שקו השליש התחתון נמצא בגובה העיניים שהוא בממוצע "48=122cm. במסך שתיארתי זה אומר שהוא אמור להיות בערך 75 ס״מ מעל הרצפה. גובה התקרה שלנו 265 ס״מ מה שאומר שהקצה העליון של המסך צריך להיות בערך 50 ס״מ מהתקרה.

dilbert78
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1556
נתן תודות: 226 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #2 

יש מסכים דואלים אתה לא חייב להתפשר על גודל אחד

https://elitescreens.com/front/front/pr ... product/32

dilbert78
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

ולפני שאתה מכניס לרשימה שלך מקרן כניסה 4K, תקרא את זה

https://www.hometheater.co.il/vt278081.html

OmriS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 543
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #4 

בהמשך לשרשור ש dilbert78 הפנה אותך אליו, אתה צריך להחליט מה חשוב לך יותר במקרן כי ההבלים בין הדגמים שציינת מהותיים, תלויים בהעדפה האישית שלך ובניסיון שלך עם צפייה במקרנים, ויבואו לידי ביטוי יותר או פחות גם כתלות בסביבת הצפייה שלך. למשל, אם אין אפשרות להחשכה מלאה, הקונטרסט כנראה יפגע מאוד וזה אחד היתרונות הבולטים של האפסון וה JVC. יש כמובן עוד פקטורים לחשוב עליהם.

אם כן החלטת שאתה הולך על מקרן 4K DLP הייתי ממליץ לך, לפי התקציב שלך, לשקול את ה Optoma UHZ65 שלפי הביקורות נראה טוב יותר מכל מבחינה מה UHD60.

אלון4000 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

מצוין, תודה רבה - בהחלט אסתכל על ה UHZ65. בין זה לבין ה JVC והאפסון, נניח שתקציבית כולם אפשריים - האם יש חסרון ל JVC ביחס לשאר? או יתרון מיוחד ל UHZ65? כמובן שאעדיף לחסוך אבל כעקרון אין לי בעיה לקנות את ה JVC אם הוא משמעותית יותר טוב. אבל אם היתרונות קטנים אז אולי חבל על הכסף...

לגבי מסכים: כן, ראיתי את ה dual של Elitescreens והבנתי גם שזו אחת החברות הכי נחשבות בשוק. ממה שאני רואה אבל הם לא זמינים בארץ ואני קצת חושש להזמין מחו״ל כי יהיה לי יותר קשה לקבל תמיכה אם יש בעיות וכד׳. השאלה אם זה משהו שכדאי לחשוש ממנו או שלרוב המסכים האלה בסדר ומחזיקים מעמד טוב? ראיתי גם שהם יקרים יותר מה grandview. בכל מקרה לא חושב שאזמין את ה dual כי נראה לי שה 1:2.35 לא כזה משנה: אני לא מתכוון לקנות עדשה אנמורפית אז בכל מקרה כשאראה סרטים יהיו לי פסים שחורים ואם יש לי 16:9 או שזה ייפול על המסך או שאני אגלגל אותו טיפה למעלה כדי שהפס התחתון ייפול על הקיר - וזה גם מה שיקרה עם מסך 1:2.35.

מה לגבי הגודל? ״120 זה גודל סביר לחדר שתיארתי?

dilbert78
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

@אלון4000
·

אם אתה לא רוצה 2.35 ולא מחפש לחסוך כסף לעומת גרנדויו, אין טעם לקנות עלית
דגם הכניסה שלהם עם מותחנים זול משמעותית מגרנדויו אבל פחות איכותי
הדגם ברמה של גרנדויו הוא באותו מחיר פחות או יותר

לגבי גודל מסך
https://www.hometheater.co.il/vt276365.html

dilbert78
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

גם אני רכשתי את הכבל של קרמר אחרי שקראתי את הסקירה של עופר לעניין
הוא עובד מעולה עם ה JVC שלי

OmriS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 543
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #8 

לא הייתי ישר מוציא כזה סכום על כבל. מה האורך שלהערכתך תצטרך? אם 10-15 יספיק יש סיכוי טוב שתוכל למצוא כבל ממותג (monoprice) או לא ממותג פאסיבי שיעבוד. אצלי עם אורך 10 מטר עובד כבל ב80 שקל מאייבורי ומעביר הכל בלי בעיה. התעשייה השתנתה מאז הסקירה של עופר.

אלון4000 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

ואללה? מעניין! אני מעריך ש 10-15 מ׳, תלוי איך אחווט, אולי אפילו פחות מ-10 מ׳. בהחלט אבדוק את העניין לפני שאקנה את היקר.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #10 

אלון4000,

ברוך הבא לפורום.
אם הבנתי נכון מרחק הצפייה שלך הוא סביב 4.2 מ'.
במרחק צפייה כזה בין 106 ל-120 הייתי בוחר בוודאות ב-120 אינץ.
המסך האידיאלי לדעתי הוא מסך 140" בפורמט 1:2.35 אבל מבחינתך הוא לא רלוונטי בגלל שאין לך מספיק מרחק הקרנה.

לגבי המקרן זה כבר עניין של תקציב.
כבעלים של 5900 אני בהחלט יכול לאמר שפרט לחיסרון די משמעותי בעצמת הארה בתכני 4K HDR, אין למקרן חסרונות משמעותיים.
מצד שני, לאחד שמעולם לא היה בעלים של מקרן, אני לא בטוח שהייתי ממליץ להוציא סביב 19,000 ש"ח שלהבנתי דרושים לרכישת המקרן הזה בטח כאשר המסך הוא מסך בפורמט 16:9 (מה שלא מצריך את אחד היתרונות המהותיים של המקרן הזה וגם של ה-5040 - זכרון עדשה).

אלון4000 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

תודה רבה!
idan309, רק לוודא שאני מבין נכון: זכרון עדשה נחוץ/שימושי במסכי 1:2.35 כדי לשנות את הזום כשעוברים בין 16:9 ל-1:2.35 (כדי לוודא שבמצב 1:2.35 ממלאים את המסך וב 16:9 יש פסים שחורים בצדדים במקום שהתוכן יגלוש מחוץ למסך למעלה ולמטה)? ואז בעצם במסך 16:9 זה לא נחוץ, כי מכוונים אותו שימלא את המסך ב 16:9 וכשעוברים ל 1:2.35 פשוט יש פסים שחורים למעלה ולמטה. הבנתי נכון?

אני מבין את מה שאתה אומר לגבי המחיר. המחשבה שלי היא שרוב הסיכויים שלא אחליף אותו הרבה זמן ולכן אני רוצה להתחיל עם משהו טוב. בנוסף, אני כרגע הולך על 16:9 בעיקר כי זה מה שמצאתי בארץ - אבל יכול להיות בעתיד שכן אחליט להחליף ל 1:2.35 ואז נחמד שיש לי מקרן תומך. בנוסף, הבנתי שהשחורים שלו ממש טובים שזה כנראה יתרון כשאראה סרטים כי הפסים השחורים למעלה ולמטה פחות יפריעו.

זו התיאוריה שלי לפחות :-) אני עוד רוצה ללכת ממש לראות את המקרנים האלה בעיניים למרות שאין לי מושג אם בדיקה כזו בכלל שווה כלום. הרי תנאי החדרים יהיו שונים וכל עוד אני לא רואה את זה לצד זה אני לא באמת אהיה מסוגל לקבוע אם אחד נראה יותר טוב מהשני...

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

הבנת מצוין עם תיקון קטן - במסך 1:2.35 בתכני 16:9 בצדדים יהיה מקטע לבן (כי המקרן לא יקרין. אני הסתרתי את המקטעים הלבנים עם וילון שחור וזה די טוב.

הפסים למטה ולמעלה לדעתי מאוד מפריעים (הרבה יותר מהמקטעים הלבנים בצדדים). רק אחרי שרואים סרט בלי הפסים מבינים כמה.
בנוסף בכדי לקבל גודל תמונה אידיאלי למרחק הצפייה, מסך סינמסקופ עדיף מהותית.

עד היום לא יצא למיטב ידיעתי מקרן איכותי שמסוגל לפתוח תמונה שבה רוחב המסך קרוב למרחק ההקרנה (כלומר אם יש מרחק הקרנה של 4 מ' אז ניתן לפתוח תמונה של 4 מ') ולכן למרות היתרון המהותי שיש למסך סינמסקופ לדעתי בכל מקרה (גם אם הצפייה היא רק ב-10$ בתכני 1:2.35) אני לא ממליץ על מסך כזה למי שאין מרחק הקרנה לפחות גדול מ-1.3 ממרחק הצפייה.
במקרה שלך להבנתי אתה יושב 4 מ' מהמסך ומרחק ההקרנה הוא ממש לא 5 מ' כל שמסך כזה לא יתאים.

לכן במקרה שלך שזה מקרן ראשון עם מסך 16:9 אני לא חושב שהייתי משקיע 19,000 ש"ח ב-5900.

אלון4000 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

אחלה, תודה רבה! כן, כמובן שזה פסים לבנים ולא שחורים....
יש מסכי סינמסקופ איכותיים לקניה בארץ או שצריך להזמין עצמאית מחו״ל?

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

לגרנדויו יש גם וגם

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”