כבר תקופה מאוד ארוכה שמידי כמה ימים אני חווה התנתקות של האינטרנט.

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
rain פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 118
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

הי חברים,
אני ממש צריך את עזרתכם, כי אני פשוט מיואש!
כבר תקופה מאוד ארוכה שמידי כמה ימים אני חווה התנתקות של האינטרנט.
הראוטר של בזק משמש אותי בתוך חייגן ומקצה את כתובות ה IP, אל הראוטר מחובר ה Apple Time capsule אשר נותן את ה SSID ומשם לקופסאות HPNA אשר נמצאים בכל חדר.
לאחר אין ספור של ניסוי וטעייה, נראה כי הבעיה מגיעה מצד יס ( Yes ) נראה כי HPNA הוא הגורם לבעיה, ואולי משום שהוא מעביר סוג של מתח לתוך הראוטר וגורם לו "קצר" משמע לחייג שוב ושוב עד שהוא נתקע.
אתמול היו אצלי יס, לצערי הגיע בחור חסר ניסיון וביקשתי ממנו לשים לי אייזולטר, הוא לא ממש הבין אותי ולאחר שדיבר עם מנהלו הוא אמר שצריך להשים לי High Pass Filter.
את ה High Pass Filter הוא שם בין הפיצול לחדרים, אבל משום מה רק הסלון לא קיבל אינטרנט אם שאר החדרים לא הייתה בעיה.
אז אותו טכנאי חיבר לי אותו ישירות לממיר בסלון והלך לביתו. ( Yes Ultra )
אין לי מושג אם זה מקור הבעיה אך הדבר הראשון שהרגשתי וגם ראיתי היא שמהירות האינטרנט בסלון ( דרך Access Point של Ubiquti ) ירדה בכמעט חצי.
הבוקר ניתקתי את ה High Pass Filter וחזרתי למצב הרגיל שהייתי.

מה אני יכול עוד לעשות????
האם מישהו חווה את אותה תופעה, האם ה High Pass Filter מוריד את קצב תעבורת האינטרנט דרך ה HPNA.
אשמח לקבל תגובות מכם, כי אני כבר כמעט חסר אונים.

תודה רבה!

nirzon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1352
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 192 פעמים

שליחה #2 

"התנתקות של האינטרנט" זה משהו מאד כללי.
האם בזמן שהתנתקות כזו מתרחשת נורת ה-DSL בראוטר נכבית?
האם לאחר זמן מה היא נדלקת מחדש, או שנדרש כיבוי והדלקה של הראוטר?

היתה לי בעיה שמדי פעם נורת ה-DSL בראוטר שלי היתה כובה. בסופו של דבר (וזה לקח די הרבה זמן, מספר טכנאים של בזק, והחלפה של שני ראוטרים) התברר שהבעיה היתה מגע רופף בין זוג הגידים שנכנס לבית מבזק, לזוג הגידים שבסופו של דבר התחברו אל הראוטר.

rain פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

הי
בזמן שהתנתקות כזו מתרחשת נורת ה-DSL בראוטר לרוב לא נכבית, אך כן קיים הצורך לכבות להדליק מחדש.

התתנתקות יכולה להיות פעם ביום כל יום ולפעמיםזה יכול להתנתק פעם בשבועיים.

תודה.

nirzon
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1352
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 192 פעמים

שליחה #4 

אם הנורה של ה-DSL לא נכבית, זו בעיה שאיננה דומה למה שאני חוויתי.
נסה אולי להחליף ראוטר מודם, או להוסיף ראוטר ולהפוך את זה של בזק למודם בלבד.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4938
נתן תודות: 525 פעמים
קיבל תודות: 690 פעמים

שליחה #5 

@rain
" הפוך גוטה, הפוך ... " (i)
כאמור לעיל -- אתה צריך להפוך את היוצרות...
הנתב של בזק אמור לשמש אותך כמודם בלבד (bridge mode)
הנתב של Apple מיתחבר מפורט ה WAN אל אחד מהפורטים של ה LAN בנתב של בזק.
את החיוג לספק האינטרנט עושה ה Apple וכמובן את חלוקת כתובות ה IP וכו' וכו'
לי יש נתב של Apple (היום משמש אותי רק כ AP אבל עבד שנים בתור נתב פרופר) -- מדובר באחד מסוסי העבודה היציבים יותר שתמצא.

בהצלחה (Y)
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #6 

@rain
·

על אף שבגדול מה ש-sigamore אמר זה הדבר המומלץ תתחיל מלפתור את הבעיה הנוכחית. אם לדוגמא יש לך ניתוקים במודם/ראוטר של בזק יהיה לך יותר קל לקבל שירות מבזק כשהוא מודם/ראוטר מלא. תבדוק את הנורית DSL ו/או בממשק ניהול של המודם/ראוטר את הזמן חיבור של ה-WAN/DSL או הודעות של נפילת וסינכרון מחדש DSL ב-log שלו.

תבדוק גם בחיבור קווי ישירות למודם/ראוטר של בזק (כשהחייגן מוגדר בו), האם האינטרנט יציב לך. אם יש לך נפילות במודם/ראוטר של בזק זה פשוט עניין של לרדוף אחריהם נקודה.

אם זה לא בעיה במודם ראוטר של בזק, תמשיך לבודד את התקלה (נגיד תחבר עכשיו מחשב בצורה קווית לפני ואחרי הציוד של yes כדי לבדוק האם התקלה בציוד שלהם וכו').

rain פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

מה ש sigamore אומר קורה אצלי בדיוק בבית, חוץ מהעובדה שאני לא מבין איך ה Time Capsule אמור לחייג לספק האינטרנט, הרי הוא ראוטר בלבד, לא?

שנית - התשתית יציבה מאוד, הבעיה רק הניתוק של האינטרנט מידי כמה זמן, שבפועל בזק אומרת שהכל תקין מהצד התשתיתי.

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

rain כתב:מה ש sigamore אומר קורה אצלי בדיוק בבית, חוץ מהעובדה שאני לא מבין איך ה Time Capsule אמור לחייג לספק האינטרנט, הרי הוא ראוטר בלבד, לא?

שנית - התשתית יציבה מאוד, הבעיה רק הניתוק של האינטרנט מידי כמה זמן, שבפועל בזק אומרת שהכל תקין מהצד התשתיתי.
...
מה שאני אומר זה הפוך ממה שקורה אצלך.
ה Apple אצלך משמש כרגע כ switch ו access point בלבד
תתקין אפליציית AirPort Utility' ,תתחיל לשוטט בתפריטים, מצא את אופציית ה PPPoE ותמשיך משם...

rain פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

@sigamore
אני לא ממש מבין וחושב שאפשר לחבר PPOE דרך ה Apple Time Capsule או שבטעות אתה חושב שיש לי את ה Extreme ?
אני די חי את הטכנולוגיות הללו וממה שאני יודע לפחות אתה צריך מודם עבור חיבור של Time Capsule או כפי שמחובר אצלי בכבל רשת ל Router של בזק שמשמש חייגן.
ובלי שום קשר, למה זה כל כך משנה אם החייגן זה ה Router של NetGearאו ה Time Capsule ?

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

@rain
ידידי... בלי לפגוע חלילה אבל לא ממש נשמע שאתה "חי את הטכנולוגיות..." או שלא קראת היטב את מה שכתבתי..:oops:
שלח קישור אל ה Time Capsule שברשותך.

rain פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

@rain
יפה (Y) הדגם שלך הוא למעשה AirPort Extreme עם דיסק קשיח. העף מבט על סעיף ה Compatibility באותו לינק ששלחת.
על כל פנים — ההבדל בין החיבור שיש לך כרגע לבין מה שאני מציע הוא משמעותי מכיוון שהנתב של Apple יציב ועדיף בכמה סדרי גודל מכל מה שבזק או הספקיות האחרות מציעים…!
בתור מודם בלבד (bridge) הם בסה״כ עושים עבודה טובה כך שאם כבר קיים הנתב של בזק אז בהחלט אפשר להשתמש בו למטרה הזו.

אחרי שאתה ״הופך״ את הנתב של בזק למודם אולי תרצה להעיף מבט באחד מהמדריכים שזמינים ברשת. למשל —

בהצלחה (Y)

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #13 

בהמשך למה שכתב sigamore אני כמובן מסכים ומחזק את מה שאמר רק אוסיף קצת מספרים והסבר מעט יותר מפורט:
נתבים של בזק והוט או כל מודם "חינמי" מהספק בד"כ מיועדים לשרת את בזק או את הספק ולא אותך אני יודע בוודאות מהיצרן שלפחות את דגמי D-LINK עד עתה בזק דורשים מספק הציוד בקושחה הייעודית שלהם הגבלה של Sessions Per Second למספרים די נמוכים של בערך 2000 לשם השוואה כל נתב פרטי נורמלי למשל Netgear R-7000 Asus 68 וכו מסוגלים לספק עשרות "!" אלפי חיבורים בשנייה
כלומר נתב סביר יספק לך פי 10 לפחות יותר יכולת . כעת למה זה חשוב כי כל מוצר שמחובר לרשת אצלך בבית יכול לדרוש בקלות מאות חיבורים בשניה למשל כל טלפון חכם יכול להכיל עשרות אפליקציות שכולם צריכות לגשת מיד פעם לאינטרנט Watsup Facebook התראות למינהם וכו" כלומר חיברת 4 טלפונים לרשת ו"חנקת" את נתב בזק.... מעבר לממירי YES שגם הם צרכים לא קטנים.

במקרה שלך כמו שsigamore הציע צריך להפוך את נתב בזק ל Bridge יש כאן מדריך לנתב שאני מנחש שיש לך:
booze85 כתב הסבר
https://www.hometheater.co.il/vp2008789.html

ואת ה Apple Extreme שלך יש להפוך לנתב הראשי שיבצע את החיוג.
רק לפני שאתה מבצע זאת יש לדאוג כמובן שיש לך את שם המשתמש והסיסמא של החיוג לספק האינטרנט.

מעבר לכך לגבי הפילטר ששמו לך הוא דווקא חשוב מאוד כדי למנוע זליגה של מידע לשכנים...את הפילטר צריך להתקין בהזנה של YESהביתה וזה ימנע "ערבוב" של רשת HPNA שלך עם של שכניך.

בנוסף יש לוודא שיש רק הזנה אחת לרשת ה HPNA כלומר שרק בנקודה אחת בלבד! מחברים רשת מהנתב בבית אל אחד מיחידות ה HPNA אחרת אתה יכול לייצר "קצר" ברשת ליתר דיוק Brodcast Storm עקב חיבור 2 הזנות או יותר.

בהצלחה!

rain פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

sigamore & arotman

תודה רבה על התשובות המפורטות, מעריך זאת מאוד!

האם אותו High pass ( הפילטר של YES ) אמור להשפיע על מהירות הקו שעובר דרך ה HPNA ?

תודה.

rain פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

מישהו?

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

rain כתב:sigamore & arotman

תודה רבה על התשובות המפורטות, מעריך זאת מאוד!

האם אותו High pass ( הפילטר של YES ) אמור להשפיע על מהירות הקו שעובר דרך ה HPNA ?

תודה.
...
מהירות - לא בהכרח אבל על היציבות בהחלט!
אתה מתעתד לקחת קופסאות HPNA מיס ?

עריכה - נראה שפיספסתי את הערותיו החשובות של arotman ... שנים שאני לא משתמש בפתרונות הדחוקים דוגמת HPNA, Powerline, וכד'. אני כן זוכר שבעיית ניתוקים מטרידה שהייתה לי בזמנו עם המתאמים של יס, ניפתרה ע"י התקנץ פילטר מתאים.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #17 

@rain
·
עם הפילטר מותקן לפני הבית אז אין הפרעה מכיוון שיחידות ה HPNA מדברות בינן לבין עצמם דרך מפצל ה F-Type. הפילטר רק אמור למנוע זליגה של השיחה שלהם עם השכנים שלך.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”