שאלה לגבי DAC ומגבר אוזניות Topping A30

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
שלומי44 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 70
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

במגבר האוזניות שבכותרת, יש כניסת ליין ויציאת ליין. כניסת ליין אני מבין שזה להזרמת האות מהדאק. אבל בשביל מה יש שם גם יציאת ליין, אם זה היה pre הייתי מבין שזה לטובת חיבור רמקולים מוגברים לצורך שליטה על עוצמת השמע. אבל כפי שזה לא הצלחתי להבין מה מטרת היציאות ואשמח אם תוכלו לתת דוגמאות של מצבים בהם זה רלוונטי.

לצד השאלה הזו, מנסה להבין עוד משהו. אם אני רוצה לחבר גם מגבר אוזניות וגם רמקולים מוגברים - למשל עם הDAC של Topping אז זה אומר שהחיבור יהיה באופן הבא:

1. מחשב > (D30 DAC) > מפצל RCA שתיים לאחד עם בורר > חיבור אחד ל (A30 מגבר אוזניות) משם לאוזניות / חיבור שני לקדם מגבר או בקר פסיבי או אקטיבי ומשם רמקולים?

2. או אפשרות אחרת: D30 > מגבר אוזניות עם יציאת Pre לרמקולים מוגברים > חיבור האוזניות ורמקולים למגבר האוזניות.

אלו שתי האפשרוית?

שלומי44 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #2 

מפצל כזה למשל

https://www.amazon.com/Sescom-SES-AUDIO ... d7f81cba36

בקישור הבא יש גם את הדאק וגם את המגבר שדיברתי עליהם

https://www.amazon.com/Topping-A30-Head ... N3KWN?th=1

שלומי44 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

עוד שאלה בקשר לנושא - לא לנושא של ה Topping אלא בהמשך לניסיון שלי להבין את עניין ה pre לעומת הline

לגבי המוצר הזה למשל Audioquest DRAGONFLY. אני מבין שהוא גם דאק וגם קדם מגבר וגם מגבר כוח לאוזניות. בחיפושים של דאק ו/או מגבר אוזניות תמיד הייתי צריך למצוא את הפונקציה של preamp או preout (לא יודע מה ההבדל בינהם) בשביל הרמקולים המוגברים, וכאן אני רואה שכתוב שזה גם preamp, יכול להיות שזה גם אומר שאפשר להשתמש במכשיר הזה כדאק וקדם מגבר, מבלי לעבור דרך מגבר הכוח (בשביל הרמקולים שכבר מוגברים) ?

https://www.amazon.com/Audioquest-Drago ... B00H00VLZQ

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #4 

רגע, שלומי אתה סתם מסבך את העניינים.

אתה צריך DAC משולב מגבר אוזניות שיש לו יציאת פרה אוט. פרה אוט לעומת לאין אוט נותן לך שליטה על העוצמה. לאין אוט מספק את כל הסיגנל בעוצמה המלאה. אבל, לא תמיד משתמשים במונחים הללו כמו שצריך ולכן צריך לבדוק כל מכשיר לגופו.
היציאה של הדאק, שזה מה שיוצא מהמכשיר, לא קשורה להגברה של האוזניות.

שלומי44 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

@BUGY
·

תודה.

אציין שאני מבין שאני יכול להשתמש בדאק משולב. פשוט רציתי לבחון את האפשרות של פיצול הרכיבים בשביל, אחד - לרכוש בשלבים וכך לקבל תוצאה טובה יותר מאשר ארכוש את הכל במשולב, כשמדובר על אותו סכום בשני המצבים. שתיים - כדי שאוכל לשדרג בהמשך רכיב אחד בלי הצורך להחליף גם דאק או מגבר אוזניות ביחד. אז למרות שהשאלות ששאלתי הן ספציפיות, הם נועדו לסייע לי להבין כללים בצורה רחבה יותר.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”