ייעוץ לגבי שיפור הקליטה ברשת ביתית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
GalKimhi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם!
אני מחובר לאינטרנט דרך הוט עם ממיר HOTBOX. בדירה הקודמת הייתי מחובר ישירות למחשב בכבל רשת ובנוסף ישירות לממיר של סלקום TV בכבל רשת נוסף. הייתי גולש כמובן ללא בעייה ורואה תכני HD בסלקום TV גם ללא בעייה. לפעמים היו לי בעיות קליטה באייפד בwifi.
עכשיו עברתי לדירה גדולה בהרבה, עם ממ"ד. הממיר של הוט יושב בחדר נפרד מהממיר של הסלקום TV (מפריד בינו קיר אחד), והמחשב נמצא בממ"ד. מן הסתם יש לי כרגע לא מעט בעיות קליטה במספר אזורים בבית.
בסקירה שעשיתי יש כמה פתרונות לזה-
1- כבלי רשת דרך הקירות - לא רלוונטי כל כך כי הדירה שכורה, מה גם שלא יודע כמה זה אפשרי בכלל בממ"ד.
2- לקנות ראוטר איכותי יותר ולחבר אותו ישירות לממיר של הוט - לא בטוח שזה ישפר לי את האיכות בממ"ד
3- מתאם על רשת חשמל ביתית - לכאורה הפתרון האידיאלי אבל החשמל בדירה הזו הוא תלת פאזי והבנתי שזה מאוד בעייתי.

מה לדעתכם הפתרון????

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@GalKimhi
·

בגדול בדיוק מה שאמרת, אנסה להוסיף עוד כמה פרטים:

1 - "כבלי רשת דרך הקירות" - האופציה האידאלית והיחידה שהיא פתרון אמיתי ומובטח. 99.9% מהפעמים הכוונה להשחיל כבלים חדשים בתעלות הקיימות ודי בטוח שיש לך תעלה כזו גם לממד אז מהבחינה הזו זאת לא בעיה. עדיין העובדה שזו דירה שכורה אכן מורידה את האטרקטיביות של האופציה הזו אלא אם אתה מאמין שתשאר בדירה הזו לאורך שנים ואין בעיה עם בעל הבית.

2 - כרגיל האופציה האלחוטית לא פתרון טוב בשביל ממ"ד. אם יש לך בעיות קליטה בשאר הבית אז אכן שידרוג הראוטר ו/או הוספת APs לפי הצורך יכול להיות פתרון, על אף שאידאלית APs צריכים להיות מחוברים קווית מה שמחזיר אותנו ל-1.

3 - זאת כנראה האופציה הכי ראלית. אני לא מכיר מתאמי חשמל מספיק טוב בשביל להמליץ על משהו ספציפי אבל אם אני זוכר נכון ראיתי המלצות למתאמים שעובדים גם על תלת פאזי (אפילו כאן בפורום). בתקווה שיש לך חיבור קואקס לטלויזיה בממ"ד הייתי בודק גם אופציה של moca (לדעתי אפילו עדיף על מתאמי חשמל אבל אני לא מתמצא מספיק בתחום).

GalKimhi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על התגובה - אני רק אדגיש - אין לי צורך בטלוויזיה בממ"ד. חיבור למחשב בלבד

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #4 

@GalKimhi
·

אני לא חושב שהבנת אותי. כמו שאפשר לחבר מתאמי רשת על רשת החשמל אפשר לחבר מתאמים דומים על רשת הקואקס של הטלויזיה (כלומר לנצל את התשתית של הטלויזיה להעביר מידע של רשת המחשבים). כמובן צריך שיהיה לך שקע "טלויזיה" גם בממ"ד וגם אחד קרוב מספיק לראוטר/switch הראשי. אז אתה מחבר כבל רשת מהראוטר הראשי למתאם כזה שמתחבר לשקע הטלויזיה בקיר ועוד מתאם מתחבר לשקע בממ"ד ויש לך יציאת רשת של המתאם בממ"ד. מסיבות של אבטחת מידע וכו' מומלץ גם לשם פילטר מתאים בכניסה של התשתית הטלויזיה לדירה (או אם אין בכלל טלויזיה בדירה אפשר גם לנתק את הכניסה של התשתית לדירה).

GalKimhi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

צודק! באמת לא הבנתי אותך! אכן יש שקע כזה בממ"ד, אבל כשהתקינו לי את האינטרנט בדירה מארו לי שאותה "נקודה" לא מחוברת. לא התעקשתי יותר מדי. אז מה אני צריך לעשות עכשיו?
בנוסף - איך קוראים למתאם מהסוג הזה? זה אותו אחד שמתחבר לרשת החשמל רק עם כבל אחר?
מה לגבי לחבר פשוט ממיר (כמו מיני פייבר בוקס) לחיבור הזה של הטלוויזיה בממ"ד?

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 521 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #6 

@GalKimhi
השחלה של כבל רשת לא באה בחשבון מבחינתך / מבחינת בעל הבית ?
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

GalKimhi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

לא שאלתי אותו. אבל בוא נניח שלא.... מה אמורה להיות העלות של דבר כזה?
ושוב, למה לא ממיר נוסף?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #8 

@GalKimhi
·

כמו שאמרתי כבר קוראים למתאמי רשת על רשת הקואקס/טלויזיה מתאמי moca. אם תחפש כאן בפורמים תראה המון המון שירשורים בנושא.

אישית אני לא מבין גדול בנושא - אף פעם להשתמשתי במתאמים כאלה בעצמי. ההתרשמות שלי שזה לא כזה פשוט אם יש לך תשתית הוט פעילה בדירה, שאם הבנתי נכון יש לך, במיוחד אם הנקודה בממ"ד כרגע לא מחוברת. תנסה לדבר עם הוט ולראות כמה כסף הם רוצים על "נקודת רשת" נוספת בממ"ד - כלומר שהם יחברו בשבילך את הנקודה וישמו לך מתאם/ממיר משלהם. אני גם לא מבין במושגים של הוט כמו מיניפייבר וכו' אולי זה השם שלהם למתאם moca בשביל שיוכלו לגבות ממך עוד כסף כל חודש. ככה או ככה אני סומך על הוט שימצאו דרך לגבות ממך סכום משמעותי על התענוג (או חד פעמי או לאורך זמן - כנראה גם וגם).

אופציה אחרת היא כאמור לקנות מתאמי חשמל מתוך התקווה שהם יתמכו במצב של רשת החשמל אצלך (ממה שאני מבין אפילו אם אתה קונה מתאמי חשמל שתומכים בתלת פאזי זה עניין של מזל כמה טוב זה יעבוד אצלך בדירה).

ואופציה אחרונה שלא כדאי לפסול לגמרי להביא בעל מקצוע שישחיל לך כבל רשת. מבחינת סדר גודל של עלות זה אמור להיות דומה לעלות של האופציות האחרות ובניגוד אליהם זה הפתרון היחיד שמובטח שיפתור לך את הבעיה בצורה טובה ואמינה. החיסרונות הם: א. אתה כנראה צריך אישור של בעל הבית. ב. אתה לא יכול לקחת את זה איתך אם וכאשר תעבור דירה (אם אתה קונה מתאמים כאלה או אחרים פרטיים אתה כן).

GalKimhi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

מעולה!
אבדוק את הנושא.
תודה רבה על העזרה!

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 521 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #10 

@GalKimhi
מתאם רשת על חשמל יעבוד באוירה טובה במידה ושני השקעים על אותה פאזה.
(אישית אני לא בעד מתאמים כאלו אבל לשיקולך)

השחלת כבל רשת מנקודה לנקודה היא עניין קליל (בדר"כ). אם אין לך ידיים "שמאליות" אתה יכול לעשות את זה בעצמך !
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”