צבע בצליל - הבינוניות שולטת - תובנות/ השערות שלי

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
שלח תגובה
KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

יש לא מעט שירשורים ודיונים על גוון כזה או אחר של הצליל שמפיק מיכשור האודיו (מגבר/ רמקולים וכו').

לא פעם מגנים מיכשור אודיו על כך שהוא כביכול "צובע" את הצליל. לא, אין בכוונתי בשירשור זה להכנס לדיון המעניין כשלעצמו מהי הנאמנות למקור ומתי הצליל זהה למקור.

גם אין בכוונתי בשירשור זה לדון בהיבטים אחרים של הצליל כמו הבמה (מיקום הנגנים או הצלילים בחדר) או מיקוד/ מירכוז וכו'

על פי הבנתי שלי המבוססת על קריאת השירשורים וניסיוני הדל מאד בתחום, עיקר המוסיקה או הצלילים שאנו שומעים ונהנים מהם והמופקים ממערכות האודיו הוא בתחום המיד.

שוב, על פי השערתי, באופן טבעי, כך נוצרנו, אנו מעדיפים את תחום המיד - זהו התחום שעושה לנו נעים באוזן.

מעניין לערוך ניסוי (ייתכן וכבר נערך כזה ניסוי) ובו יושמעו לתינוק בן יומו מיגוון צלילים בעוצמה שווה - להערכתי בצלילים הגבוהים מאד או הנמוכים מאד התינוק יבכה ובצלילי המיד הוא יירגע.

כך, למשל גם בטבע, צליל נמוך או נמוך מאד נשמע מאיים ומרתיע (נהמת הזהרה של כלב או אריה או נמר :wink: ) וצליל גבוה וחד מעיד על מצוקה וחרדה (יללות של גורי חתולים עזובים או גוזלים או אפילו בכי של תינוק) כל אלו נועדו למשוך תשומת לב, לגרום לנו לאי נוחות ולהניע אותנו לגרום להפסקת הצליל הטורדני (הבכי היללות וכו')

לכן, הכותרת, הבינוניות שולטת, תחום המיד שולט ודומיננטי והמסקנה - מיכשור אודיו שמדגיש את תחום המיד ומעביר אותו היטב בדרך כלל עושה לנו נעים באוזן ו"נשמע" לנו כיותר טוב.

הרבה פעמים יתואר הצליל של מיכשור אודיו שמדגיש את תחום המיד כ"חם" או כ"מלטף" וכו' והרבה פעמים המיכשור מתוכנן מראש כך שהוא "יצבע" את הצליל כדי להגיע לתוצאה זו.

אשמח לתגובות או להפניה למאמרים בנושא שמאששים או מפריכים את התובנות האישיות שלי שייתכן והן מוטעות לחלוטין.

שלמה

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

בעניין המיד אתה צודק.

הכל עניין של אבולוציה. כאשר אנו קמים בבוקר או באמצע הלילה אז אנו לא שומעים טוב גבוהים ונמוכים.
זאת עקב כך שהאוזן מורגלת באמצע הלילה לשמוע קולות שמוגדרים בתחום המיד , וזאת מאבולוציה של הגנה, לשמוע את הדוב או הנמר, או הברברי שמתקרב אלייך בלילה להרוג אותך.

צליל חם הוא צליל שלא תוקף את האוזן . לא מאוד חד , לא מאוד מאוד ברור , אלא עגול יותר , נעים יותר , כמו ההבדל בין טבאסקו אדום לירוק.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #3 

היי, אני חושב אחרת (i)
לדעתי התחום הכי קשה/חשוב לשחזור הוא המיד,ריבוי כלים/קולות.
אני בחיפושי אחר רמקול, חיפשתי רמקול שיעביר מיד בצורה הברורה והצלולה ביותר לטעמי.
אם תיקח רמקול רצפתי זול, לדעתי תחום המיד יהיה סתום, מעוות.....
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

KOOKE כתב:

לכן, הכותרת, הבינוניות שולטת, תחום המיד שולט ודומיננטי והמסקנה - מיכשור אודיו שמדגיש את תחום המיד ומעביר אותו היטב בדרך כלל עושה לנו נעים באוזן ו"נשמע" לנו כיותר טוב.

הרבה פעמים יתואר הצליל של מיכשור אודיו שמדגיש את תחום המיד כ"חם" או כ"מלטף" וכו' והרבה פעמים המיכשור מתוכנן מראש כך שהוא "יצבע" את הצליל כדי להגיע לתוצאה זו.

שלמה
...
אתה למעשה אומר בדיוק את מה שאמרתי - אז לא ברור למה הבנת אותי אחרת או למה את "חושב אחרת"

שלמה

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #5 

שלמה, חשבתי שאתה מתכוון שזה התחום הכי קל לשיחזור.... :oops:
העיקר שיש הסכמה :בירה:
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #6 

שלמה, כאשר אתה אומר mid - מה תחום התדירויות אליו אתה מתכוון? בלי הגדרה ברורה קשה להסכים (או לא להסכים) עם טענתך.
ויטלי

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

האם בחרת את המילה "בינוניות" לכותרת בנימה צינית/הומוריסטית ?
כי, הלכה למעשה, דווקא רמקול שמצליח לשחזר היטב תדרי מיד (בנוסף לאחרים) הוא בדיוק ההיפך מבינוני...

אכן, כפי שאמרו כאן מקודם, הרבה יותר קל ליצור רמקול בעל גבוהים ונמוכים מודגשים, הרבה יותר קשה ליצור כזה שמצליח להוציא את תדרי המיד החוצה, מבלי שהאחרים יעלו עליהם.
נערך לאחרונה על ידי LiorC ב 23/04/2007 18:33, נערך פעם 1 בסך הכל.
ליאור

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #8 

לגבי מיד היי ובס ... אף אחד מהם אינו יכול להישמע טוב אם הוא לבד , הטויטר משלים את המיד והבס משלים את המיד.

לזה אני קורא איזון. :wink:

בהרבה מהמיקרים יכול להיות מיד מצויין רק שהבס מעפיל עליו או שהטויטר לא חתוך טוב ויש חור , ואז המיד ישמע פחות מלא או צרחני או מה שלא יהיה.

רמקול הוא תחום תדרים שצריכים לנגן ביחד ומאוד קשה להגדיר את המיד של המיד אלה את המיד של הרמקול .

נכון יש מיד חנוק , לא מלא , צרחני וכ"ו ... אבל זה לא תלוי רק ביחידת המיד אלה באופן כללי ברמקול. (Y)
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

בינוניות נאמר בהומור על סמך כפל לשון "מיד" = בינוני כדי ליצור כותרת מסקרנת.

כאשר מדברים על ה"מיד" ככל הנראה הכוונה לתחום שנע סביב תדר הדיבור האנושי כלאמר בין 85HZ ונניח עד מקסימום 800 HZ הלא כן ??

שלמה

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #10 

KOOKE כתב:בינוניות נאמר בהומור על סמך כפל לשון "מיד" = בינוני כדי ליצור כותרת מסקרנת.

כאשר מדברים על ה"מיד" ככל הנראה הכוונה לתחום שנע סביב תדר הדיבור האנושי כלאמר בין 85HZ ונניח עד מקסימום 800 HZ הלא כן ??

שלמה
...
אם זו ההגדרה, אני חולק עליך. התחום שעושה לי נעים באוזן הוא רחב יותר ומשתרע עד 4500Hz : כאן נמצאות הרמוניקות שעושות את צליל הכלים טבעי (בתנאי שהם לא מעוותות ע"י רמקול, כמובן).
ויטלי

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

מסכים עם vitalyi . השאלה הנישאלת היא איך המיד מנגן עם שאר היחידות , אני רואה שיש כאן איזו שהיא טענה מצד ידידי שלמה
שרוב המוסיקה מגיעה מהמיד , אך זה אינו נכון לאמר את זה , זה נכון שהמיד הוא בעצם הנישמע ביותר וכדאי מאוד להשקיע בו , אך עדיין בלי שאר היחידות המיד ישמע עמום ולא משנה כמה טיבעי הוא יהיה.

אני חושב שיש להיתייחס למיד רק כאשר הוא מנגן יחד עם הטויטר והבס , אחרת פשוט בילתי אפשרי להיתייחס אליו. (Y)

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610
קיבל תודות: 0

שליחה #12 

"מיד" בהגדרתו הרחבה ביותר יכול לנוע ממיד-בס ועד מיד-היי
ליאור

KOOKE פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

vitaly

קטונתי מלהגדיר מהו ה"מיד" אלא רק העליתי השערה שמדובר בסביבה של תדר הדיבור.

אין ספק שטווח התדרים של מוסיקה הוא רחב יותר מתדר הדיבור - אבל שוב אני משער שבאופן טבעי אנחנו מכוונים מלידה להעדיף את תחום התדרים הנע בסביבות תדר הדיבור שלנו לכן, הסקתי שזהו גם תחום התדרים שעושה לנו "נעים" באוזן.

שלמה

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

בתוך תדרי הדיבור יש המון היי חוץ ממיד.

קח את האותיות - ש, ת , צ , ו , ז ועוד.

נסה לדבר למיקרופון ותחתוך את הגבוהים , אתה תשמע עמום ... בדוק. (Y)

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

בעקרון הכל עניין של אוקטבות.

עד אוקטבה שלישית זה LOW BASS
משם אוקטבה שלישית ורביעית הן LOW MID BASS
ומהחמישית עד ה השביעית זה מיד
השמינית התשיעית והעשירית זה HIGH.

אני דיי בטוח.

בכל מקרה הסבר נחמד:
http://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_pitch_notation

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #16 

דווקא הרעש שמרגיע תינוקות בני יומם זה רעש לבן....כי זה דומה הכי הרבה לרעש שהם היו שומעים כשהיו בבטן.
קח תינוק בוכה ותפעיל רדיו "בין התחנות" ותראה איך הוא נרגע במידי.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

זה לרוב כי זה צליל מונוטוני .
בגלל זה נרדמים נהדר עם מזגן.
ברגע שיש צליל מונוטוני לזמן רב המוח נרגע זה מדעי מתברר..

אצל תינוקות זה בכלל כיוון שאין להם עוד אפשרות להבין משמעות צלילים והם פועלים לפי מה שהיה בבטן ולפי אינסטינקטים שחבויים בתוכנו במאגר הגנים שלנו.

שלח תגובה

חזור אל “כללי”