רק לאחרונה התחלתי לקרוא ולכתוב בפורום המעניין והחשוב הזה, למרות שאני בעניין כבר כמה וכמה שנים, ובעצם בניתי HTPC לפני שקראו לו כך, בשנת 2000.
המפרט של ה-"HTPC" הענתיקה שלי, למי שמעוניין:
טוב, בחזרה ל-2007:
אני עכשיו מעוניין לבנות HTPC חדש. הוא יהיה מבוסס AMD, כי לוחות אם מבוססי אינטל הם קצת מוגבלים בתכונותיהם ל-HTPC לעומת ה-AMD, שכוללים VGA ו-DVI/HDMI יחדיו על הלוח.
במחשב יהיו המרכיבים ה"מתבקשים" - מעבד AMD Athlon64, הארד דיסק SATA II עם CACHE של 16MB, זכרון 1 עד 2 ג'יגה, תלוי במערכת ההפעלה, XP או ויסטה, וכרטיס PVR 150 של Hauppauge.
המארז שבו אשתמש יהיה ככל הנראה Antec Fusion, שנראה שהוא נותן את התמורה הכי טובה למחיר, יחסית למארזי ה-HTPC היפים האחרים.
ההתלבטות הגדולה שלי היא בין 2 לוחות אם של ASUS המיועדים ל-HTPC, ה-M2NPV עם כרטיס מסך מובנה של 6150 NVidia, וה-M2A עם הצ'יפסט חדש של ATI, ה-690G שמבוסס על ה-X1250.
הנה השוואה בטבלה בין 2 הלוחות:
http://www.asus.com/products_compare_sh ... ,1138&l1=3
מחיר שני הלוחות דומה מאוד כך שאין כאן שיקול של עלות.
החסרון הבולט של ה-M2A הוא שה-BRACKET הנוסף עם ה-HDMI וה-SPDIF חייב להיות ממוקם בסלוט של ה-PCI-E x 16. כלומר, אם ארצה בעתיד לשים כרטיס מסך חזק יותר, אאלץ גם לקנות כרטיס קול בשביל SPDIF לכשאצטרך (יש לי כרגע רסיבר סטריאו רגיל).
החסרון הבולט של ה-M2NPV הוא שאין לו HDMI על הלוח (כלומר, שילוב עם האודיו). יתרון - ה-BRACKET של יציאות הטלוויזיה האנלוגיות (לא בטוח שאצטרך אותו) ניתן למיקום היכן שרוצים.
מבחינת ביצועים, נראה ששניהם יעשו את העבודה, כולל נגינת סרטי 1080P.
אני כרגע נוטה ל-M2NPV, ואת מסך ה-LCD שלי (FX37LC II של MARANTZ) אשאיר בחיבור VGA, כי הבנתי שההבדל באיכות בין VGA ל-DVI/HDMI הוא די זניח. למה לא כבל DVI ל-HDMI? כי חשוב לי שיהיה אודיו גם במסך.
מה דעתכם? אשמח לשמוע גם על רעיונות ללוחות אם אחרים, כולל אינטל, שיש להם כרטיס מסך טוב על לוח האם...