התלבטות בין 2 לוחות אם של ASUS - ה-M2A לעומת ה-M2NPV

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #1 

היי לכולם!

רק לאחרונה התחלתי לקרוא ולכתוב בפורום המעניין והחשוב הזה, למרות שאני בעניין כבר כמה וכמה שנים, ובעצם בניתי HTPC לפני שקראו לו כך, בשנת 2000.

המפרט של ה-"HTPC" הענתיקה שלי, למי שמעוניין: :wink: מארז בייבי שוכב ATX קצת מכוער (זה מה שמכרו אז), לוח אם של ASUS - ה-CUV-4X, מעבד פנטיום III במהירות 800MHz, זכרון 256MB, כרטיס מסך ATI ALL IN WONDER 128 (עלה לי בזמנו 250$!), כרטיס קול Creative Live Value, מקלדת אינפרה אדום זולה שקניתי בקוסמוס (מצויינת, אגב), ושלט של All For One שלימדתי אותו חלק מהכפתורים של המקלדת. מערכת הפעלה - Windows 2000, ללא שום תוכנת מדיה סנטר כלשהי. מריץ יפה סרטים וסדרות ברזולוציה נמוכה (ה-350 מגה), מתחיל להיחנק ב-720P... מקליט MPEG2 יפה (דחיסה בתוכנה) ב-640 על 288, נחנק בכל רזולוציה גבוהה יותר...

טוב, בחזרה ל-2007: :)
אני עכשיו מעוניין לבנות HTPC חדש. הוא יהיה מבוסס AMD, כי לוחות אם מבוססי אינטל הם קצת מוגבלים בתכונותיהם ל-HTPC לעומת ה-AMD, שכוללים VGA ו-DVI/HDMI יחדיו על הלוח.
במחשב יהיו המרכיבים ה"מתבקשים" - מעבד AMD Athlon64, הארד דיסק SATA II עם CACHE של 16MB, זכרון 1 עד 2 ג'יגה, תלוי במערכת ההפעלה, XP או ויסטה, וכרטיס PVR 150 של Hauppauge.
המארז שבו אשתמש יהיה ככל הנראה Antec Fusion, שנראה שהוא נותן את התמורה הכי טובה למחיר, יחסית למארזי ה-HTPC היפים האחרים.

ההתלבטות הגדולה שלי היא בין 2 לוחות אם של ASUS המיועדים ל-HTPC, ה-M2NPV עם כרטיס מסך מובנה של 6150 NVidia, וה-M2A עם הצ'יפסט חדש של ATI, ה-690G שמבוסס על ה-X1250.
הנה השוואה בטבלה בין 2 הלוחות:
http://www.asus.com/products_compare_sh ... ,1138&l1=3
מחיר שני הלוחות דומה מאוד כך שאין כאן שיקול של עלות.

החסרון הבולט של ה-M2A הוא שה-BRACKET הנוסף עם ה-HDMI וה-SPDIF חייב להיות ממוקם בסלוט של ה-PCI-E x 16. כלומר, אם ארצה בעתיד לשים כרטיס מסך חזק יותר, אאלץ גם לקנות כרטיס קול בשביל SPDIF לכשאצטרך (יש לי כרגע רסיבר סטריאו רגיל).
החסרון הבולט של ה-M2NPV הוא שאין לו HDMI על הלוח (כלומר, שילוב עם האודיו). יתרון - ה-BRACKET של יציאות הטלוויזיה האנלוגיות (לא בטוח שאצטרך אותו) ניתן למיקום היכן שרוצים.

מבחינת ביצועים, נראה ששניהם יעשו את העבודה, כולל נגינת סרטי 1080P.

אני כרגע נוטה ל-M2NPV, ואת מסך ה-LCD שלי (FX37LC II של MARANTZ) אשאיר בחיבור VGA, כי הבנתי שההבדל באיכות בין VGA ל-DVI/HDMI הוא די זניח. למה לא כבל DVI ל-HDMI? כי חשוב לי שיהיה אודיו גם במסך.

מה דעתכם? אשמח לשמוע גם על רעיונות ללוחות אם אחרים, כולל אינטל, שיש להם כרטיס מסך טוב על לוח האם...

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

זה גם יכול להתאים לך:

לוח עם X1250 ויציאת HDMI , מתאים למעבדי אינטל

http://www2.abit.com.tw/page/en/motherb ... YPE=LGA775

עולה כ-620 ש"ח בארץ
ליאור

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #3 

בהחלט לוח מצויין, הכולל גם VGA וגם HDMI בפאנל האחורי, ועם הלוח מקבלים אדפטור של HDMI ל-DVI לעת הצורך.
גם יציאות האודיו מגוונות ורבות יותר מאשר הלוחות של ASUS.

חסרון רגעי שהוא יתרון לעתיד - יש ללוח רק סלוט PCI אחד, אולם יש לו, חוץ מה-PCI-E x16, שני סלוטים של PCI-E x1, שאמורים להחליף בעתיד לחלוטין את ה-PCI הרגיל והישן.
כלומר, כרטיס ה-PVR של Hauppauge כבר יתפוס את סלוט ה-PCI היחיד, מה שאומר שצריך להשיג מעכשיו כרטיסי PCI-E x1 (למשל, כרטיס DVB-S). אפשרי אך עדיין קצת נדיר.

חסרון מסויים נוסף - ייקור המערכת בכ-500-600 ש"ח לעומת לוח אם + מעבד של AMD.

אופצייה נחמדה מאוד. תודה ליאור.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

מצד שני קח בחשבון שלוחות אם מבוססים אינטל תומכים ב High Definition Audio ויש גם שתומכים ב Dolby Digital Live, דבר שלא קיים ב AMD מאז ימי ה NVIDIA Soundstorm ז"ל. מנסיון, ה DDL חוסך המון כאב ראש עם HTPC.

בקשר לשאלתך בנושא כבל DVI/HDMI בשביל להעביר גם קול. זה בלתי אפשרי, הקול ב HDMI לא עובר בגידים נוספים אלא "רוכב" על אות הווידאו (ליתר דיוק, משורבב בין אותות הווידאו) , דבר ש ה DVI לא תומך בו כלל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #5 

נכון. בגלל זה כתבתי שאני מעדיף לוח עם חיבור HDMI מובנה.

edieinav
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17

שליחה #6 

אמנם חדש בעסק, אבל היתה לי את אותה התלבטות ובסוף לאור המלצות החלטתי ללכת על לוח אחר, טיפה יותר יקר:
http://www.sapphiretech.com/us/products ... =178&grp=6
בכל מקרה שיהיה בהצלחה

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

כמה הוא עולה בארץ ? סה"כ הוא מאוד דומה ל-ASUS M2A בתכונות
ליאור

edieinav
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17

שליחה #8 

קניתי אותו כחלק ממערכת שלמה יחד עם חלקים נוספים ככה שאני לא יכול לנקוב במחיר מדויק, באזור ה-600...

orrsh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 160

שליחה #9 

גם לי יש את אותה התלבטות. כמה עולה ה http://www.sapphiretech.com/us/products ... &grp=6 בארץ?
-אור-

pixies פותח השרשור
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #10 

הלוח נראה מעולה! גם עם 2 סלוטים של PCI, וגם ה-HDMI וה-VGA נמצאים בפאנל האחורי בלי לתפוס סלוט בלוח.

לוח האם כבר מופיע בזאפ. בצעו סינון לפי היצרן SAPPHIRE. הלוח מופיע פעמיים כשני מוצרים נפרדים (תכונה ידועה ומעצבנת של הזאפ). מחירו אכן יקר יחסית, 680-700 ש"ח, אבל לא נורא כי הוא פותר את כל הפשרות שהעליתי בלוחות האחרים.

יציאת ה-SPDIF היא אמנם על BRACKET נפרד, אולם בניגוד ל-M2A של ASUS היא לא תופסת סלוט ספציפי וניתן לשים אותה על כל סלוט פנוי שרוצים (חיבור ע"י כבל קטן לתוך הלוח).

הנה לינק לסקירה יפה על הלוח:
http://www.techpowerup.com/reviews/Sapp ... M2RS690MHD

אני בהחלט שוקל לבנות את ה-HTPC שלי עם הלוח הזה. :)

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #11 

קח בחשבון דבר אחד חשוב. נכון לעכשיו, ה690G מפגר אחרי ה6150 של nvidia בניגון סרטי HD, שזו נקודה משמעותית אם אתה לא מתכוון לשים כרטיס מסך נפרד.

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

קרמריקה כתב:קח בחשבון דבר אחד חשוב. נכון לעכשיו, ה690G מפגר אחרי ה6150 של nvidia בניגון סרטי HD, שזו נקודה משמעותית אם אתה לא מתכוון לשים כרטיס מסך נפרד.
...
מהיכן המידע הזה ?
ליאור

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #13 

שלח תגובה