אתמול רכשתי רסיבר חדש Marantz 5012, כשאחד הפרמטרים החשובים שהנחו אותי היה תמיכה ב-ZONE2.
לצערי הדברים לא לגמרי עובדים כמו שציפיתי. אנסה לתאר בקצרה את המצב הנוכחי, מה כן עובד ולמה ציפיתי, בתקווה שמישהו יוכל להאיר את עיני.
- הרסיבר מחובר לשני מקורות וידאו
1. ממיר של יס - מחובר לכניסת HDMI שנקראת CBL/SAT
2. סטרימר - מחובר לכניסת HDMI שנקראת DVD - את זוג רמקולי הגינה חיברתי, בהנחיית המוכר בחנות ועפ"י המדריכים באתר של מרנץ, לזוג יציאות הרמקולים Surround Back L/R
- בהמשך, גם עפ"י הנחיית אנשי החנות ועפ"י המדריכים באתר, הגדרתי תחת Amp Assign את ZONE2
1. כיוון מס' 1 - בהנחיית אנשי החנות:
- חיברתי את יציאת האודיו האנלוגית של הממיר לכניסת Audio In אנלוגית ברסיבר שנקראת CBL/SAT
- חיברתי את יציאת האודיו האנלוגית של הסטרימר לכניסת Audio In אנלוגית ברסיבר שנקראת DVD
את שתי הכניסות לעיל ניתן לראות תחת הסימון הירוק שסימנתי בתמונה מס' 1.
במצב זה עברתי בשלט ל-ZONE2 וניסיתי לקבוע מקור וידאו ל-ZONE2 וכמובן לשמוע ב-ZONE2.
במצב זה כאשר ZONE2 פעיל בשלט, לחיצה על מקורות וידאו שונים בשלט לא מניבה שום תוצאה ושום חיווי על המסך.
כאשר ניסיתי להעביר מקור ב-ZONE2 דרך הכפתור שעל הרסיבר שנקרא ZONE2 SOURCE, מסומן בכחול בתמונה מס' 2, יש רק 3 אפשרויות - Tuner, Aux, HEOS (אולי אני טועה בשמות, אבל זה היה משהו בסגנון)
2. כיוון מס' 2:
חיברתי את יציאת האודיו האנלוגית של הסטרימר לכניסת ZONE2 ברסיבר, מסומן באדום בתמונה מס' 1.
בחיבור זה כמובן שרק מקור וידאו אחד יכול להיות מחובר ל-ZONE2.
במצב הזה הצלחתי לשמוע את האודיו מהסטרימר ב-ZONE2, אך באופן תמוה כאשר הייתי במצב זה לא היתה שליטה על הווליום של ZONE2, לא מהשלט של הרסיבר ולא מהחוגה שעל הרסיבר עצמו.
למה אני ציפיתי? ציפיתי שבהנחה שהכל יחובר נכון (ולא משנה כרגע מה זה בדיוק נכון) תהיה לי האפשרות לעבור בשלט של הרסיבר לשליטה ב-ZONE2, ובמצב זה לבחור בשלט את מקור הוידאו הרלוונטי שיתן אודיו ל-ZONE2.
אני מצפה ליותר מדי?