Marantz 5012 - ZONE2 לא לגמרי עובד נכון. עריכה - נפתר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Avishay1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
אתמול רכשתי רסיבר חדש Marantz 5012, כשאחד הפרמטרים החשובים שהנחו אותי היה תמיכה ב-ZONE2.
לצערי הדברים לא לגמרי עובדים כמו שציפיתי. אנסה לתאר בקצרה את המצב הנוכחי, מה כן עובד ולמה ציפיתי, בתקווה שמישהו יוכל להאיר את עיני.
  • הרסיבר מחובר לשני מקורות וידאו
    1. ממיר של יס - מחובר לכניסת HDMI שנקראת CBL/SAT
    2. סטרימר - מחובר לכניסת HDMI שנקראת DVD
  • את זוג רמקולי הגינה חיברתי, בהנחיית המוכר בחנות ועפ"י המדריכים באתר של מרנץ, לזוג יציאות הרמקולים Surround Back L/R
  • בהמשך, גם עפ"י הנחיית אנשי החנות ועפ"י המדריכים באתר, הגדרתי תחת Amp Assign את ZONE2
מפה התפצלתי לכמה כיוונים שלא לגמרי עזרו לי.
1. כיוון מס' 1 - בהנחיית אנשי החנות:
- חיברתי את יציאת האודיו האנלוגית של הממיר לכניסת Audio In אנלוגית ברסיבר שנקראת CBL/SAT
- חיברתי את יציאת האודיו האנלוגית של הסטרימר לכניסת Audio In אנלוגית ברסיבר שנקראת DVD
את שתי הכניסות לעיל ניתן לראות תחת הסימון הירוק שסימנתי בתמונה מס' 1.

במצב זה עברתי בשלט ל-ZONE2 וניסיתי לקבוע מקור וידאו ל-ZONE2 וכמובן לשמוע ב-ZONE2.
במצב זה כאשר ZONE2 פעיל בשלט, לחיצה על מקורות וידאו שונים בשלט לא מניבה שום תוצאה ושום חיווי על המסך.
כאשר ניסיתי להעביר מקור ב-ZONE2 דרך הכפתור שעל הרסיבר שנקרא ZONE2 SOURCE, מסומן בכחול בתמונה מס' 2, יש רק 3 אפשרויות - Tuner, Aux, HEOS (אולי אני טועה בשמות, אבל זה היה משהו בסגנון)

2. כיוון מס' 2:
חיברתי את יציאת האודיו האנלוגית של הסטרימר לכניסת ZONE2 ברסיבר, מסומן באדום בתמונה מס' 1.
בחיבור זה כמובן שרק מקור וידאו אחד יכול להיות מחובר ל-ZONE2.
במצב הזה הצלחתי לשמוע את האודיו מהסטרימר ב-ZONE2, אך באופן תמוה כאשר הייתי במצב זה לא היתה שליטה על הווליום של ZONE2, לא מהשלט של הרסיבר ולא מהחוגה שעל הרסיבר עצמו.

למה אני ציפיתי? ציפיתי שבהנחה שהכל יחובר נכון (ולא משנה כרגע מה זה בדיוק נכון) תהיה לי האפשרות לעבור בשלט של הרסיבר לשליטה ב-ZONE2, ובמצב זה לבחור בשלט את מקור הוידאו הרלוונטי שיתן אודיו ל-ZONE2.

אני מצפה ליותר מדי?
תמונה מס' 1
 תמונה מס' 1
תמונה מס' 2
 תמונה מס' 2
נערך לאחרונה על ידי Avishay1 ב 07/04/2018 20:11, נערך פעם 1 בסך הכל.

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #2 

הכי טוב לקרוא היטב את המדריך למשתמש. לא בכל רסיבר ניתן להשמיע מקורות דיגיטאלים דרך ה ZONE2. בימהה החדשים מסדרה A אין כל הגבלה. אצלי ה ZONE2 משמש לשליטה על מגבר אוזניות ומשמיע כל מקור אפשרי, כולל מקורות וידאו. בגלל שמרנץ זה למעשה אונקיו היום, אז הניחוש שלי הוא שיציאת ZONE2 מוגבלת רק למקורות דו ערוציים CBL/SAT לא נחשב לכזה. אבל הכי בטוח לקרוא את המדריך. לרוב יש טבלה שמציינת אילו מקורות יכולים לעבור ל ZONE2. כעקרון התמיכה הכי טובה ב ZONE2 היום היא בימהה.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #3 

@Rekcuf
מניח שלא קראת שהוא מחבר כניסות אודיו אנאלוגיות משני המקורות,
כך שהודעתך לא קשורה לכלום...

אין קשר בין אונקיו ומרנץ.
מרנץ + דנון שייכות לחברה ששמה Sound United
אותה החברה שמחזיקה גם בפולק אודיו.

@Avishay1
ניסית לעשות בדיוק מה שאומר הדף הבא בהוראות ההפעלה שלך?
http://manuals.marantz.com/SR5012/NA/EN ... fhzhhp.php

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #4 

יתכן וגם נדרש להגדיר במכשירי מוצא את היציאה האנלוגית.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #5 

לרסיברים מסויימים יש בעיה להוציא סאונד ממקור דיגיטאלי בZone 2 ולא משנה אם זה מקור וידאו או לא.

מה שאתה רוצה לעשות זה לחבר את המקורות שלך גם באופן דיגיטאלי (HDMI) וגם אנלוגי (RCA), כמו שעשית בדוגמא א'.
אחרי שעשית את זה, אתה צריך להכנס לתפריטים ולהגדיר במטריצה שכניסה דיגיטלית X וכניסה אנלוגית Y שייכות לאותו מקור. ברגע שהרסיבר "יודע" שלמקור מסויים יש גם כניסה אנלוגית, זו הכניסה שתמותג לZone 2.

ואם אתה חושב שזו בעיה, תחשוב מה קורה עם מוצרים שאין להם יציאת אודיו בכלל כמו אפל TV (שמים קופסא שמחלצת את האודיו מHDMI ואז ממיר לאודיו אנלוגי ואז מכניסים לרסיבר - זה יוצא משמעותית יותר יקר מכמה שהאפל טי.וי עולה).

ועיצה נוספת, שים את השלט במגירה ותוריד את האפליקציה של מרנץ. הרבה יותר נוחה לשימוש.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

Avishay1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

Amir64 כתב: @Avishay1
ניסית לעשות בדיוק מה שאומר הדף הבא בהוראות ההפעלה שלך?
http://manuals.marantz.com/SR5012/NA/EN ... fhzhhp.php
...
·
כן :)

תודה לכולם, הבעיה נפתרה.
מסתבר שלמעשה כבר פתרתי את הבעיה אתמול לפני שכתבתי את הפוסט, אבל כנראה מעייפות של הרבה נסיונות לא הבנתי שהבעיה נפתרה.
היום בבוקר קמתי רענן ותוך 10 דקות הכל עבד.
בדיוק מה ש- @RobotCop אמר בתגובה שלו.
נכנסתי להגדרה של Input Assign והגדרתי שהכניסה האנלוגית מס' 1 תשוייך לממיר של יס והכניסה האנלוגית מס' 2 תשוייך ל-DVD (הסטרימר שלי) כמו שניתן לראות בתמונה רצ"ב.
למי שיתקל בבעיה דומה, יש לשים לב (לפחות ברסיברים של דנון ומרנץ זה ככה בוודאות) שההגדרה לעיל חייבת לבוא בצירוף כל ההגדרות שציינתי בפוסט המקורי.

shlomibbb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 381
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #7 

יש לי בעיה דומה.
השאלה היא האם ניתן להגדיר אוזניות כ zone2.
בחוברת של הרסיבר שלי, מרנץ 5010, לא מצאתי פיתקון. כל השרטוטים שם מראים את החיבור של זוג רמקולים נוסף כzone2.
החיבור של המקור אותו אני רוצה לשמוע הוא אנלוגי בלבד וכך גם מוגדר במטריציה.
יש למישהו רעיון?

Avishay1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

shlomibbb כתב:יש לי בעיה דומה.
השאלה היא האם ניתן להגדיר אוזניות כ zone2.
בחוברת של הרסיבר שלי, מרנץ 5010, לא מצאתי פיתקון. כל השרטוטים שם מראים את החיבור של זוג רמקולים נוסף כzone2.
החיבור של המקור אותו אני רוצה לשמוע הוא אנלוגי בלבד וכך גם מוגדר במטריציה.
יש למישהו רעיון?
...
·שלומי, תנסה את הרעיון להלן, אני לא מוצא סיבה שלא יעבוד.
1. מעל הכיתוב Pre-Out בפאנל האחורי של הרסיבר, תחבר את האוזניות ליציאת SORROUND BACK, מן הסתם אתה צריך כבל (או מתאם) PL to RCA נקרא גם 3.5mm to RCA.
2. ממשיך בדיוק כמו שפירטתי בפוסט הראשון שלי, בהתאם למקורות שלך.
א. תגדיר תחת Amp Assign את ZONE2
ב. תחבר את יציאת האודיו האנלוגית של המכשיר הרלוונטי לכניסת Audio In אנלוגית הרצויה ברסיבר.
ג. תגדיר את המטריצה בהתאם

תעדכן אם הפתרון עבד לך.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #9 

Avishay1 כתב:
...
...
1. מעל הכיתוב Pre-Out בפאנל האחורי של הרסיבר, תחבר את האוזניות ליציאת SORROUND BACK, מן הסתם אתה צריך
...
·לא!!!!
לא לחבר את האוזניות שלם אלה אם כן אנחנו מדברים על חיבור יחידת הבקרה של האוזניות, הDAC או המגבר.

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #10 

Avishay1 כתב:
...
...
1. מעל הכיתוב Pre-Out בפאנל האחורי של הרסיבר, תחבר את האוזניות ליציאת SORROUND BACK, מן הסתם אתה צריך כבל (או מתאם) PL to RCA נקרא גם 3.5mm to RCA.
2. ממשיך בדיוק כמו שפירטתי בפוסט הראשון שלי, בהתאם למקורות שלך.
א. תגדיר תחת Amp Assign את ZONE2
ב. תחבר את יציאת האודיו האנלוגית של המכשיר הרלוונטי לכניסת Audio In אנלוגית הרצויה ברסיבר.
ג. תגדיר את המטריצה בהתאם

תעדכן אם הפתרון עבד לך.
...
·

זה רעיון גרוע, כי יציאת ה PRE OUT נמוכה מאד, אפילו אם יש לך מגבר אוזניות, כי בכדי שהיא תהיה חזקה אתה צריך להרים את הווליום ברסיבר, וזה יעלה את העוצמה לכלל הערוצים ברמקולים.

אני עם רסיבר ימהה A1040. יציאת ה ZONE2 שלו היא יציאת PRE OUT לכל דבר ונפרדת (ניתן להגדיר אותה כ LINE OUT עם עוצמה קבועה, אבל אז תחול עליה המגבלה לערוצי שמע אנלוגיים בלבד). אני מגדיר אותה כ PRE OUT ל ZONE2. ןאז הקסם שיחודי של רסיברי ימהה נכנס לפעולה, שכן עד כמה שידוע לי, זו החברה היחידה שלא הגבילה את יציאת ה ZONE2 למקורות אנלוגיים בלבד. זו יציאת PRE OUT לכל דבר עם DAC משנה וביצוע DOWNMIX לכל מקור אודיו רב ערוצי.

את היציאה הזאת חיברתי למגבר אוזניות אנלוגי MAGNI 3. אני מתוך האפלקציה של השיטה של הרסיבר יכול לבחור כל מקור אודיו כולל HDMI שיעבור ליציאה הזאת, וגם לשלוט בעוצמה ואפילו בבס וטרבל באופן נרד לחלוטין מה MAIN ZONE. זה מאפשר להאזין למוסיקה מהאוזניות בעוצמה שרוצים בזמן שמשהו אחר מאזין לסרט מהרמקולים...

בשום רסיבר אחר לא מצאתי אפשרות כזאת, כולם חוסכים בהוספת DAC משני ל ZONE2 ולכן מגבילים אותם רק למקורות אנלוגיים...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”