ה- hifiman 4xx של מאסדרופ- העיסקה הכי משתלמת בעולם האודיופילים?

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
JDx פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 328
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #1 

קיבלתי את שלי היום.
הגיעו תוך פחות משבועיים מאז שנשלחו.
לא הייתי צריך לשלם מכס ומע"מ בכלל, שזה מפליא כי הם נשלחו על ידי DHL במקור ובארץ הועברו לידי דואר ישראל למסירה.

שקניתי אותן לא ציפיתי הרבה מאוזניות של 170 דולר. לא חשבתי שהן יוכלו להתחרות באוזניות הa2000z שגם כן ברשותי שעלו יותר מפי 3 . אבל הן כן. ולא רק זה, יש תחומים שהן אפילו טובות יותר, כמו בגזרת הבאס, שבהן הבאס יותר מלא ומורגש.

האריזה מרגישה טוב, הבניה נראית מצויינת, הכבל שלהם נראה מעולה, הסאונד מפורט ומלא, מאוד מהנות , הן נוחות למדיי אם כי יש אוזניות נוחות מהן. הן כן דורשות טיפה הגברה, אני משתמש בהגדרות high gain בfiio E10k שלי בשביל להניע אותן כרגע.
פשוט תענוג.

אני אתן להן עוד כמה ימים בשביל הburn in בשביל לקבל התרשמות מלאה יותר ואעדכן.
בינתיים , הן שוב במאסדרופ, אני שוקל להזמין עוד זוג מהן, רק בשביל לתת אותן מתנה למישהו.

https://www.massdrop.com/buy/massdrop-x ... rer=KGZJ3G

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 651
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #2 

ממה שהבנתי הן פחות או יותר ה-400i אבל זה לא רשמי.

האם הבאס מרגיש לך קצת "חסר"? יש מספיק כח בגזרה הזאת בשביל לדחוף ז'אנרים מבוססי באס? מה דעתך עליהן מול ה-HD650 אם ניסית?

JDx פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

@Rodness
·לא ניסיתי את ה650, אלא רק את ה600 , וגם זה לזמן קצר מידי בשביל לגבש דעה עליהן.
אני גם לא שומע מוזיקה מבוססת באסים, מה שכן אני יכול להגיד שמבחינת עוצמת באס יחסית, הייתי מדרג את ה4xx עם באס מעט מוגבה מבחינת db ביחס לשאר הספקטרום, אבל הבאס הוא עם טעם ממש ממש טוב. הוא לא מרגיש לי מרוח ומפוצץ כמו הstatus audio cb-1 והm40x שיש לי, אלא מדוייק ומהיר . מצד שני, בפיליפס 9500 והa2000z הבאס כמעט ולא קיים לעומת ה4xx . שמתי איזה קטע Dubstep שזה ממש לא סגנון המוזיקה שלי, והוא נשמע ממש מעולה איתן. מספיק מעולה בשביל שאוסיף אותו לפלייליסט שלי :D

מבחינת נוחות , אני לובש את ה4xx בערך כבר 5 שעות ברצף, ואני כן מרגיש קצת אי נוחות.
עד עכשיו אף אחת מהאוזניות החדשות שלי לא מתעלה על הנוחות שהפיליפס 9500 מספקת לי, הן פשוט נעלמות לך על הראש כשאתה מניח אותן.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

מבין כל האוזניות שיש לי ה HE4XX של Massdrop מתחרות ב HD600 על תואר האוזניות החביבות עלי אבל הדרך לשם לא הייתה קלה.

ההתרשמות הראשונה שלי הייתה מאוד גרועה. לאוזניות הייתה חסרה נוכחות, הצליל היה רזה והן דרשו הרבה יותר ווליום כדי להגיע לאותה עוצמה כמו ה HD600 וגם אז הן לא נשמעו טוב כמותן. בין לבין הוחלפה הגברת האוזניות, בעיקר בגלל הרצון שלי לחזור ולשמוע עם אוזניות HD424 שלהן יש עיכבה של 2000 אוהם (לא, אין פה שום טעות הקלדה) ואז ניצלתי את ההזדמנות והחלפתי את הכבל הרגיל ל balanced. ההבדל היה כל כך גדול שניתן בקלות לכנות אותו בתואר מהפך השנה.

מה טוב ב HE4XX? לדעתי מבנה וצורת הכריות נוחות מאוד לבעלי אוזניים גדולות כמו שיש לי ועוצמת החביקה של הרצועה העילית פחות חזקה מזו של ה HD600 כך שהן פחות לוחצות וצובטות. הדרייברים הפלנאריים תורמים גם לאווריריות הצליל והן מאוד נעימות עם מוזיקה ווקאלית וכלי מיתר. התגובה שלהן גם טובה מאוד כך שדעיכת צליל לא הופכת למריחה או ערפול - מה שמאוד עוזר בבאס, למרות שהן לא בהכרח מוטות להיות אוזניות באסיות.

במה הן פחות טובות מה HD600? אז כאן זה קצת קשה להסביר אבל יש משהו באופי הצליל של ה HD600 שהופכות אותן למאוד נעימות לשימוש לזמנים ארוכים ומתאים למגוון סוגי מוזיקה. הדבר הקרוב ביותר שעולי ברוחי זה שהצליל של ה HD600 זורם טוב יותר ולי אישית ברור שה HD600 יכולות לשמש בתור האוזניות היחידות שאודיופיל ירצה להחזיק ברשותו. הן גם הרבה יותר קלות לדחיפה מה HE4XX. עד לא מזמן ה HD600 היו מחוברות עם Apogee Groove DAC/AMP ולדעתי זה אחד השילובים המוצלחים ביותר שיש. החיבור להגברה החדשה בכבל balanced טרם גם הוא לשינוי לטובה אבל זה היה ממש שולי יחסית למהפך שחוו ה HE4XX.

יש לי גם HD650. בגדול זה בדיוק כמו ה HD600 עם צליל טיפה יותר רך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1248
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 166 פעמים

שליחה #5 

ל-HD600 יש את היכולת לגרום לזה שצלילים מסוימים יופיעו "מרחוק" מה שנותן אולי תחושה של רוחב, אבל באופן כללי זו אוזניה כמעט בלי במה. חלק מהיכולת שלה להישמע דינמית ומפורטת זה בגלל שהיא נורא צפופה בסאונד.

לטעמי היא צפופה מידי, והייתי לוקח כמעט כל אחד מדגמי הייפיימן הפלאנריים על פניהן. החלפת הפדים לhm5 הייבריד בכלל משפרת את רוב דגמי הייפיימן, ונותנת להן טיפה יותר התקפיות בסאונד.

JDx פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

@Rodness
·
עכשיו שמתי לב שהbass boost היה מופעל כל הזמן שבדקתי את האוזניות . כשאני מבטל אותו אז אני כן מרגיש שהבאס אולי לא יספיק לז'אנרים מבוססי באס. מניח שאפשר לעשות לזה eq במידה ואין את האפשרות הזאת מובנית במגבר שאתה משתמש בו.

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

המממ, מאוד קשה לקבל החלטה ככה.

גם ה-4XX וגם ה-6XX מקבלות ביקורות טובות מאוד מצד אחד ותלונות מצד שני, אי אפשר להבין אם הן טובות או לא.

טיעונים עיקריים נגד ה-(4XX (400i:
-לא מתקרבות להיות טובות כמו ה-HE560.
-בררניות לגבי מגבר? (אין לי כח להתעסק עם קניה של מגברים).
-כבדות.
-אנשים מסויימים טוענים שלא טובות מספיק למוזיקה אלקטרונית.

טיעונים עיקריים נגד ה-6XX:
-באס לא טוב כמו ה-D2000 שיש לי עכשיו.
-טכנולוגיה פרהיסטורית משנות ה-90 + דרייבר קטן.
-פיק מעצבן ב-10K (?)
-CLAMP מעצבן.

מישהו מתחייב לקנות ממני את ה-4XX אם אני לא אוהב אותן? :lol:

JDx פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

@Rodness
·
מאיפה אתה בארץ? אתה מוזמן לבוא להאזין אצלי אם אתה באזור גוש דן (אני נע על ציר רמת גן/תל אביב/ראשון לציון ביום יום)

JDx פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אולי גם שווה לחכות למפגש פורום, בתקווה שיצא לפועל, ואז תוכל לשמוע הרבה סוגי אוזניות לפני שאתה מחליט

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

JDx כתב:@Rodness
·
מאיפה אתה בארץ? אתה מוזמן לבוא להאזין אצלי אם אתה באזור גוש דן (אני נע על ציר רמת גן/תל אביב/ראשון לציון ביום יום)
...
·
תודה, אבל כרגע לא יוצא לי להיות באיזור.

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

@JDx

יצא לי לקרוא ט'רד על 4XX היום, משתמשים שונים מתלוננים על טרבל גס מדיי ומעייף. מה החוויה שלך בהיבט הזה?

JDx פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

@Rodness
·זאת לא החוויה שלי. אני מרגיש שהטרבל סבבה. לא מדהים כמו של אודיו טכניקה, אבל מספק מאוד.
קח בחשבון שאני כאמור משתמש בבאס בוסט של המגבר כל הזמן, מה שאומר שטווח התדרים הנמוך הוא מוגבר יותר יחסית לגבוההים באותה עוצמה של קול ולפיכך יש מצב שזה אשליה תפיסתית שאני תופס את התדרים הגבוההים כסבבה . יכול להיות גם שאני לא שומע בווליום מספיק גבוהה בשביל להרגיש את הטרבל.

הרשמים שלי עד עכשיו שהאוזניה הזאת נוחה למדיי ומאוד כיפית להאזנה. בייחוד מוזיקה עם תדרים נמוכים ובאסים נשמעים עליה טוב לטעמי.

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

ממה שהבנתי כל היתרון של פלאנריות על דינמיות זה דיסטורשן נמוך, מה שמאפשר את הגמישות ב-EQ. זוג מעניין אבל מעורר מחלוקת עושה רושם. :)

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

@JDx

שחכתי לשאול אותך עוד שאלה:
כשאתה מרחיק טיפה את האוזניות מהאוזניים (כאילו אתה פותח אותן) - האם אתה מרגיש שהבאס הופך לחזק בהרבה פתאום?

שמתי לב שאנשים כותבים את זה וזאת הפעם הראשונה שאני שומע על תופעה כזאת, בד"כ זה הפוך - כשמצמידים את האוזניות הבאס מתחזק טיפה.

JDx פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

Rodness כתב:ממה שהבנתי כל היתרון של פלאנריות על דינמיות זה דיסטורשן נמוך, מה שמאפשר את הגמישות ב-EQ. זוג מעניין אבל מעורר מחלוקת עושה רושם. :)
...
·תשמע, אני לא בטוח שזה רק עניין של דיסטורשן נמוך, מה שמאפשר גמישות בEQ וגורם להן להשמע מצויין. זה עניין שהתדרים הנמוכים נשמעים כאילו יש לך מיני סאב-וופר בתוך כל אוזן (כאמור, עם הבאס-בוסט). יכול להיות מאוד שזה עניין שפשוט לא התנסתי בדגמים דינאמים עם באסים איכותיים, אבל לטעמי האוזניות האלה נותנות תמורה מצויינת לכסף שלהן.
הן נראות שבנויות בצורה טובה, הפדים נראים ומרגישים איכותיים (ולור בפנים , דמוי עור בדפנות), הכבל עבה ונשלף, והן נוחות למדיי (אם כי לא מושלמת).
אגב, ניסיתי להרחיק קצת מהאוזן את האוזניות, ולא הרגשתי שינוי כלשהו בבאס.
לגבי הhe560 לעומת אלו, תשמע, זה אוזניות שעולות לפחות פי 2 יותר אם לא פי 3 יותר, וסביר שהן ישמעו טוב יותר. אבל למדתי עם הזמן שסאונד זה לא הכל שקונים אוזניות, הדבר הכי חשוב זה הנוחות. , ופרמטרים כמו איכות הבניה, האחריות , המחיר, חשובים לא פחות מהסאונד...
אני בכל אופן מקבל מחר-מחרתיים את הbose sound wear , ככה שהולך להיות לי צעצוע חדש להתעסק בו בקרוב:D

https://www.amazon.com/Bose-Soundwear-C ... nion+cover

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”